Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

(ראשית אני מתנצל על פתיחת נושא נפרד מזה שפתחתי אתמול, שכן עכשיו מדובר על רכב ספציפי)

על הכוונת - פיקנטו שנקנתה בעסקת מימון דרך חברת פרי.

מה שמדאיג אותי:

1. לפי בירור שערכתי, חברת פרי לא מטפלים ברכבים במוסך החברה (קיה, במקרה הזה), איך אוכל לוודא שהאחריות לא נפגעת? חשבתי על להכניס את הרכב לבדיקה במוסך קיה (פרט לבדיקה במכון בדיקה) ולבקש מסמך שאחריות הרכב בתוקף נכון ליום זה. מה דעתכם?

2. מישהו שמע על חברת פרי? אני מפחד שמדובר בשרלטנות. זו הרי לא חברת ליסינג מוכרת כמו אלבר. החשש שלי הוא שמדובר בקומבינה כלשהי בין המוכר לחברת הליסינג.

3. כל הפיקנטו האוטומטיות שנתקלתי בהן ושנקנו בעסקת מימון, ניקנו דרך חברת פרי. לפי מה שנאמר לי ע"י אחד המוכרים, פרי היא היחידה שמספקת מימון לפיקנטו. הגיוני? או מריח רע?

פורסם

פרי היא אמנם חברה קטנה יחסית, אבל נחשבת אמינה.

אם מדובר בעסקת מימון ולא ליסינג תפעולי, מי שאחראי לבצע את הטיפולים זה הלקוח הפרטי ולא חברת הליסינג.

אני מניח שדיברת עם מוכר פרטי, שאלת אותו לגבי היסוטריית טיפולים והיכן הוא מטפל?

פורסם
פרי היא אמנם חברה קטנה יחסית, אבל נחשבת אמינה.

אם מדובר בעסקת מימון ולא ליסינג תפעולי, מי שאחראי לבצע את הטיפולים זה הלקוח הפרטי ולא חברת הליסינג.

אני מניח שדיברת עם מוכר פרטי, שאלת אותו לגבי היסוטריית טיפולים והיכן הוא מטפל?

המוכר טען שהטיפולים בוצעו ע"י חברת פרי. האם זה אומר שמדובר בעסקת ליסינג תפעולי?

אפשר הסבר קצר לגבי מה זה ליסינג תפעולי?

פורסם
המוכר טען שהטיפולים בוצעו ע"י חברת פרי. האם זה אומר שמדובר בעסקת ליסינג תפעולי?

אפשר הסבר קצר לגבי מה זה ליסינג תפעולי?

ליסינג מימוני- כמו לרכוש רכב בהלוואה מהבנק רק שבמקרה הזה הגוף המממן היא חברת הליסינג ולרוב הרכב יהיה על שמה ולא על שם הלווה (בניגוד למשל למימון מטעם היבואן עצמו). במקרה כזה כל התחזוקה של הרכב הינה באחריות הרוכש. יכול מאוד להיות שחברת ליסינג כזו או אחרת מחייבת בחוזה את בעל הרכב לטפל במוסכים שלה או כאלו שיש לה הסכם איתם על מנת להבטיח את איכות הטיפול ברכב (לא תמיד זה המצב, אבל זאת לפחות המטרה). יכול להיות שבמקרה שלך במסגרת העסקה היתה כלולה גם חבילת הטבות ובתוכה הטיפולים ולכן בעל הרכב טוען שהטיפולים בוצעו על ידיד חברת הליסינג. אם בעל הרכב מטפל במכירה בעצמו ומחזיק יפוי כח מחברת הליסינג למכירת הרכב, כנראה מדובר בליסינג מימוני או סוחר.

ליסינג תפעולי- למעשה מדובר בהשכרת רכב לתקופה ארוכה (בד"כ 36 חודשים). במסגרת העסקה חברת הליסינג היא בעלת הרכב והיא אחראית על הטיפולים, ביטוחים, אגרות וכל מה שנוגע לתחזוקת הרכב. המחזיק ברכב לא מוציא שקל מעבר לעלות החודשית. בד"כ מי שלוקח עסקאות כאלו אלו חברות גדולות עבור העובדים שלהם. רכבים כאלו בד"כ ימכרו במגרשים מסודרים של חברת הליסינג.

מקובל שההפחתה ממחיר המחירון על רכב מליסינג מימוני נמוכה יותר מליסינג תפעולי (בגלל שלמעשה במימוני נהג עליו רק אדם אחד או משפחה כמו ברכב פרטי לגמרי). המציאות לא תמיד תומכת בזה וזה תלוי מאוד בדגם ובשכיחות שלו בשוק.

חברת פרי לא חברה גדולה אבל מאוד ותיקה ואני לא חושב שיש סיבה להימנע מרכישת רכב בבעלותה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

חברת פרי היא חברה קטנה, ובוודאי שאינה במגרש של הגדולות[אלבר אויס וכו'] אך אם לשפוט לפי הוותק, אבא של חבר שלי מחזיק ברכבי ליסינג מהם כבר 5 שנים ויותר, ונראה די מרוצה. לדעתי זה מדד טוב לאמינות.

הרוב טוב.

פורסם

יש לנו רכבים של פרי במשפחה מזה כ-8 שנים. מדובר בחברה קטנה אבל ותיקה יחסית, בוודאי ובוודאי שלא בנוכלים.

וכן, היא אינה מבצעת טיפולים במוסכים מורשים אלא במוסך פנימי משלה (שנמצא כמדומני בחולון). לפחות אצלנו, לא היו בעיות משמעותיות בנושא איכות האחזקה של הרכבים אבל גם לא היה יותר מידי בלאי (אנחנו שומרים מאוד על רכבי הליסינג שלנו).

אגב, שים לב שאם היד הראשונה של הקיה היא חברת ליסינג אתה לא מקבל את 7 שנות האחריות שמקבל לקוח פרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אגב, שים לב שאם היד הראשונה של הקיה היא חברת ליסינג אתה לא מקבל את 7 שנות האחריות שמקבל לקוח פרטי.

באמת? זה חסרון רציני :(

אם היא לא מבצעת את הטיפולים במוסך מורשה אז אין שום אחריות למיטב הבנתי. גם לא 3 שנים. האם אני צודק?

פורסם

בעיקרון אחריות לא אמורה להפגע כאשר מטפלים במוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. הרבה חברות ליסינג עושות ככה, גם גדולות.

Tzvika-Pick, איך מתקמבנים על סמלון עם אנימצייה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בעיקרון אחריות לא אמורה להפגע כאשר מטפלים במוסך מורשה מטעם משרד התחבורה. הרבה חברות ליסינג עושות ככה, גם גדולות.

Tzvika-Pick, איך מתקמבנים על סמלון עם אנימצייה?

לפי צביקה, הם מטפלים במוסך פנימי, לא מורשה, לכן האחריות מבוטלת. אני צודק, צביקה?

פורסם

אתה טועה.

החוק לא מאפשר את היבואן לקשור את האחריות עם טיפול במוסכים המורשים שלו. כלומר, אתה יכול לקנות רכב חדש ולטפל בו בכל מוסך שתחפוץ (כל עוד הוא מוסך חוקי, כלומר מורשה מטעם משרד התחבורה לעסוק במכונאות רכב) ואם הקפדת על הוראות היצרן הרכב יישאר באחריות. כמובן שבפועל המצב עלול להיות מעט מסובך יותר, כי ברגע שיש תקלה ברכב שלא טופל ברשת חובת ההוכחה על עמידה בהוראות היצרן היא עליך, ולא על המוסך.

ספציפית במקרה של קיה, הם לא נותנים אחריות מורחבת (4 שנים נוספות על מנוע, גיר ומכלולי הנעה) לרכבים שנמכרו לחברות ליסינג. למה?

1. כי זאת הטבה שנועדה למשוך לקוחות פרטיים, לא לקוחות ליסינג.

2. כי חברות הליסינג קנו את הרכבים בזול, בין היתר בגלל שהורידו להם את רכיב האחריות.

3. כי ככה החליט היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...