Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

ברשותי הונדה סיוויק שנת ייצור 1997 מנוע 1600 אוטומט

לאחרונה התחילו כמה תקלות כנראה בגלל בלאי טבעי

נתחיל עם הנזילה מהרדיאטור:

במשך כחודשיים שמתי לב לאיבוד קטן של מים מהרדיאטור , לא ייחסתי לזה חשיבות בגלל שלא מצאתי את הנזילה (כן.. טעות של מתחילים)

שבוע שעבר הצלחתי לאתר את הנזילה שבאה מאחד מהצינורות המחוברים למנוע צעדים

ניגשתי למוסך ושם פירקו את המצערת והחליפו את הצינורות המחוברים לרדיאטור כניסה ויציאה

כמו כן הוחלף צינורית וואקום מכיוון שהיה קרוע טיפה.

הנזילה משם הופסקה ומשם התחילה הבעיה השנייה

רק כשהמנוע נמצא בטמפ' עבודה הסל''ד סרק שלו נמוך 300-400 וזה גורם לרעידות, זה קורה רק בעמידה ורק כשהוא נמצא בטמפ' עבודה (אני מתאר לעצמי שזה קורה רק בטמפ עבודה מכיוון כשהמנוע קר את המנוע צעדים נכנס לפעולה כדי לחמם את המנוע)

הבנתי שיש בורג מסויים שאפשר לכוון במנוע צעדים או ניקוי מצערת (שלא בוצע כשנפתח)

אתמול שמתי לב לעוד נזילה של מהרדיאטור אבל קשה לי לאתר את אזור הנזילה. יש שיטה מסויימת שעוזרת לאתר ?

כמו כן הספידומטר פועל לסירוגין , כשהספידומטר לא עובד גם הקילומטראז מפסיק לעבוד ולאחר כ5-10 דק' נסיעה נדלקת נורה המנוע.

יש לכם טיפים בשבילי ?

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

לגבי הבעיה בספידומטר, הבעיה ע"פ התיאור שלך היא בחיישן VSS(חיישן מהירות רכב) שיושב בגיר, בחיישן מובנה גלגל שיניים מפלסטיק שמסתובב ע"י הדיפרנציאל, תחילה יש לבדוק את החיווט והמגעים בקונקטור של החיישן.

לאחר מכן יש לפרק את החיישן ולבדוק שהגלגל שיניים לא שחוק, אם הגלגל שיניים בחיישן תקין, יש להסתכל עם פנס לתוך החור שהחיישן מותקן בו ולהסתכל על השיניים בדיפרנציאל כי יתכן ושם השיניים שחוקים(מדובר בגלגלי שינים שעשויים מפלסטיק(או סוג של פלסטיק למתחכמים).

אם הגלגלי שיניים תקינים(בחיישן עצמו ובדיפרנציאל) והחיווט תקין אז החיישן תקול.

לגבי כיוון הסל"ד סרק:

תחילה יש לבצע ניקוי ייסודי למצערת ולמנוע העדים, זה צריך לפתור את הבעיה, אם עדיין הסל"ד נמוך לאחר הניקוי אז יש לבצע כיוון סל"ד, וזה די פשוט ברכב הזה, מניעים את הרכב ומחכים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ושהמאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה, לאחר שהמאוורר מפסיק את את פעולתו מנתקים את הקונרטור של מנוע הצעדים, ובמצערת ישנו בורג שטוח(מברג שטוח/מינוס) גדול שאיתו מכוונים את הסל"ד פתיחה של הבורג=לעלות סל"ד סגירה של הבורג= הורדת סל"ד.

תכוון את הסל"ד על 700-750 סל"ד, ולאחר מכן תחבר את השקע של המנוע צעדים ותשאיר את הרכב מונע בסרק למשך כ 5 דקות, תכבה מנוע ותניע שוב ובדוק.

אם ברגע שאתה מנתק את הקונקטור של מנוע הצעדים המנוע כבה, אז אל תנתק אותו פשוט מיד לאחר שהמאוורר מפסיק לעבוד ישר תסובב את הבורג(לכוון סל"ד).

פשוט יש שינוי באופן הכיוון בין ידני לאוטומט.

פורסם
לגבי הבעיה בספידומטר, הבעיה ע"פ התיאור שלך היא בחיישן VSS(חיישן מהירות רכב) שיושב בגיר, בחיישן מובנה גלגל שיניים מפלסטיק שמסתובב ע"י הדיפרנציאל, תחילה יש לבדוק את החיווט והמגעים בקונקטור של החיישן.

לאחר מכן יש לפרק את החיישן ולבדוק שהגלגל שיניים לא שחוק, אם הגלגל שיניים בחיישן תקין, יש להסתכל עם פנס לתוך החור שהחיישן מותקן בו ולהסתכל על השיניים בדיפרנציאל כי יתכן ושם השיניים שחוקים(מדובר בגלגלי שינים שעשויים מפלסטיק(או סוג של פלסטיק למתחכמים).

אם הגלגלי שיניים תקינים(בחיישן עצמו ובדיפרנציאל) והחיווט תקין אז החיישן תקול.

לגבי כיוון הסל"ד סרק:

תחילה יש לבצע ניקוי ייסודי למצערת ולמנוע העדים, זה צריך לפתור את הבעיה, אם עדיין הסל"ד נמוך לאחר הניקוי אז יש לבצע כיוון סל"ד, וזה די פשוט ברכב הזה, מניעים את הרכב ומחכים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ושהמאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה, לאחר שהמאוורר מפסיק את את פעולתו מנתקים את הקונרטור של מנוע הצעדים, ובמצערת ישנו בורג שטוח(מברג שטוח/מינוס) גדול שאיתו מכוונים את הסל"ד פתיחה של הבורג=לעלות סל"ד סגירה של הבורג= הורדת סל"ד.

תכוון את הסל"ד על 700-750 סל"ד, ולאחר מכן תחבר את השקע של המנוע צעדים ותשאיר את הרכב מונע בסרק למשך כ 5 דקות, תכבה מנוע ותניע שוב ובדוק.

אם ברגע שאתה מנתק את הקונקטור של מנוע הצעדים המנוע כבה, אז אל תנתק אותו פשוט מיד לאחר שהמאוורר מפסיק לעבוד ישר תסובב את הבורג(לכוון סל"ד).

פשוט יש שינוי באופן הכיוון בין ידני לאוטומט.

הבדיקה עם החיישן VSS נשמע שזה גדול עלי מכיוון שהוא יושב על הגיר ואין לי גישה אליו אני חושב שאני ישאיר את זה למוסך.

לגבי ניקוי למצערת ולמנוע צעדים זה משהו שאני יכול לעשות, אולי יש לך מדריך בשבילי ?

תודה רבה על העזרה !

פורסם

משום מה אני לא מצליח למצוא מדריכים באינטרנט , חשבתי זה יהיה יוצא קל לסוג הרכב הנפוץ הזה ,

מישהו יודע על מדריך מסויים לתקלות שלי?

• תוכן חדש...