Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדו"ח בדיקה כתוב ככה(רק הדברים הלא תקינים אני כותב)

מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה- רעשים פנימיים במנוע

שילדה ומרכב ליקויים בעל משמעות נמוכה- לאחר תיקון פגיעה בדופן ימין,תיקונים משקופים,תיקוני פח וצבע במרכב סביב,פגיעות פח וצבע במרכב סביב.

מערכת בלמים-ללא פירוק גלגלים- לפרק גלגלים ולבדוק

העברת הכוח- נקישה בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים,חופש ציריות

אני ישמח מאוד לשמוע האם משו מהדברים הנ"ל הם קריטיים ?

פורסם

מנוע וגיר קיבלו התייחסות מכסתחת לחלוטין כרגיל.

מחדד מדוע לא שווה לבזבז 600 שח על בדיקה שלא תורמת במאום לקבל החלטה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

שוק הרכב מוצף הצעות מכירה, והוא עשיר בדגמים מסוגים שונים.

איני מכונאי ואיני יודע לענות אם תוצאות הבדיקה האלה משמעותיות או לא, אבל כך או כך עולה השאלה, מדוע לטרוח לבזבז את הזמן על רכב שכך נראת בדיקתו, ולא להמשיך הלאה ולחפש רכב שיניב בדיקה "נקייה" יותר?

למה לנסוע ברכב עם ליקויים גם אם הם לא קריטיים (אגב, מה "קריטיים" אומר? בטיחותיים? יקרים לתיקון?)

אני אומר, וותר על הרכב וחפש רכב אחר.

תוכל לחסוך הרבה כסף אם לא תיקח לבדיקה רכבים שחזותם החיצונית לא טובה. בהרבה מקרים (לא תמיד, לא בהכללה, אבל בהרבה מקרים) החזות החיצונית מעידה על החזות הפנימית.

פורסם

כנראה השתפשף מהצד קצת.

איזה שנה הרכב?מה המחיר?מה התקציב?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
שוק הרכב מוצף הצעות מכירה, והוא עשיר בדגמים מסוגים שונים.

איני מכונאי ואיני יודע לענות אם תוצאות הבדיקה האלה משמעותיות או לא, אבל כך או כך עולה השאלה, מדוע לטרוח לבזבז את הזמן על רכב שכך נראת בדיקתו, ולא להמשיך הלאה ולחפש רכב שיניב בדיקה "נקייה" יותר?

למה לנסוע ברכב עם ליקויים גם אם הם לא קריטיים (אגב, מה "קריטיים" אומר? בטיחותיים? יקרים לתיקון?)

אני אומר, וותר על הרכב וחפש רכב אחר.

תוכל לחסוך הרבה כסף אם לא תיקח לבדיקה רכבים שחזותם החיצונית לא טובה. בהרבה מקרים (לא תמיד, לא בהכללה, אבל בהרבה מקרים) החזות החיצונית מעידה על החזות הפנימית.

כל רכב בגיל כזה יקבל חוות דעת דומה.

חבל לייעץ אם לא מבינים.

עפ"י הבדיקה הרכב במצב טוב/סביר. אין כאן ליקוי מהותי.

ואולם ברכבים ישנים מסוג זה עדיפה בדיקת מכונאי הבקי בדגם הספציפי על בדיקה כללית, שהאמת, לא ממש "עוזרת"....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
כל רכב בגיל כזה יקבל חוות דעת דומה.

חבל לייעץ אם לא מבינים.

עפ"י הבדיקה הרכב במצב טוב/סביר. אין כאן ליקוי מהותי.

ואולם ברכבים ישנים מסוג זה עדיפה בדיקת מכונאי הבקי בדגם הספציפי על בדיקה כללית, שהאמת, לא ממש "עוזרת"....

מתשובתך אני מבין שאתה מה"מבינים".

תוכל לחתום על הצהרה בעלת תוקף משפטי שאומר שהרכב הזה במצב טוב וסביר? שאין בו ליקוי מהותי?

אני מאמין שלא.

תוכל להתחייב שגם הרכב הבא וזה שאחריו שילקחו לבדיקה יזכו לביקורת דומה? ושאם לא, תממן אתה את עלויות הבדיקה?

אני מאמין שלא.

אז לסיכום: לא כל רכב כזה יקבל חוו"ד דומה, ואני (ונשמע שגם אתה) לא באמת יודע אם אין כאן ליקוי מהותי.

אז למה להסתכן? בשביל סאן-רוף?

חסרות ביד 2 אימפרזות (וגם אחרות) עם נתונים דומים?

פורסם

התשובה שארשום כאן מועתקת מהודעה אחרת שעניתי בה בעבר אך נראה לי שהיא רלוונטית במידה שוות ערך גם כאן:

"

מכוני הבדיקה מבטיחים אחריות של חצי שנה על מנוע וגיר - ועושים ה-כ-ל כדי לא לתת אחריות זאת,

זה חוק של כל מכוני הבדיקה לא לתת את האחריות ולהמציא כל מני בעיות לצורך אי מתן האחריות,

בכל הבדיקות של כל רכב רשום:

נקישות ישר, מרווחי יתר, נזילות, בלאי, סימני קורוזיה, רעש שסתומים, לחיצות בפח ופגיעות בצבע ועוד ועוד..

בכל רכב שתיקח לבדיקה ירשמו את הדברים האלו..

רוצה לדעת מה באמת יש לרכב - לך מראש למוסך שאתה מכיר במקום מכון בדיקה ותבקש חוות דעת בנוגע לאיזה טיפולים דרושים לרכב..

מעבר לזה שאלתי חבר שעבד פעם במכון בדיקה והוא אמר לי שישנם כמה סיבות לרשימת התקלות הקבועה אותה הם רושמים:

1) פתור מאחריות

2) הלקוח מרוצה שמצאו הרבה תקלות ולכן חוזר שוב ושוב למכון ומוציא עוד כסף על בדיקות

3) בסופו של דבר הלקוח נופל על סוחר עם קשרים במכון ואז הבדיקה מושלמת והוא קונה - ומועבר מענק כלשהו גם אל המכון..

"

פורסם

50 אלף ק"מ עבר הרכב וכבר כ"כ ליקויים? נשמע לי תמוה מדי..אבל כמ ושאמרו כאן המכון בדיקה אומר דברים כאלה כדי לפתור את עצמו מאחריות למה שיבוא הלאה למקרה שבאמת יש תקלה ואז ירצו לתבוע את המכון..

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...