Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר להוט מובייל או תשלום קנס יציאה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים הגיע אליי חבר והעיר את תשומת ליבי למחירי הוט מובייל.

אני כיום לקוח בחברת אורנג' ומשלם על חבילה "220" ש"ח (המרכאות הם כי תמיד יש זיוף בחשבוניות שלי לכיוון ה 226-230 על חבילה שאמורה להיות מחיר קבוע!)

החבילה כוללת בתוכה: אלף דק' לכל היעדים, אלף סמס, ג'יגה גלישה, אלף מאתיים דק' ליעדי אורנג' , חמש מאות MMS

הכולל את מכשיר האייפון 4 במחיר כמו שציינתי 220 ש"ח .

החבר הציע לי לעבור להוט מובייל כי שם יש חבילה אטרקטיבית יותר של 89 ש"ח לכל היעדים ללא הגבלה הכל פתוח!

אז,

אם אני עוזב את חברת אורנג' אני ישלם על המכשיר 109 ש"ח כולל מעמ + 89 להוט מובייל = 198 ש"ח לחודש עבור אייפון וחבילה פתוחה ללא הגבלה!

גם חסכתי 20 שקלים וגם הרווחתי עוד מרחב נשימה בחבילה.

אז,

התקשרתי לאורנג' וביקשתי לנתק. הנציגה שאלה למה? ואני הסברתי לה את הברור מכל.

היא אמרה שידש לה משהו להציע לי, שאלתי מה?

והיא ענתה- תוסיף 30 ש"ח ואתן לך את אותה החבילה + אחריות לאייפון. דהיינו , 250 ש"ח.

אני לא הסכמתי כמובן כי אז יוצא שמזה שרציתי לחסוך, אני עוד מוסיף.

לא תודה אמרתי לה , וביקשתי שתגיד לי אם עליי לשלם משהו לפני עזיבתי.

היא אמרה כן, עליך לשלם 400 ומשהו ש"ח על יציאה מתוכנית.

אמרתי לה שלמיטב זכרוני היום אפשר להחליף תוכניות וחברות חופשי ללא קנסות.

היא אמרה כן, אבל זה רק מתאריך מסוים, ואתה נמצא בטווח התאריך שלא רשאים לצאת ללא קנס.

אני נמצא באורנג' כשנה, ז"א אנחנו מדברים על התחברות לאורנג סביב יולי-אוגוסט 2011

האם יש אמת בדבריה?

אשמח אם תוכלו לעזור לי. כרגע אני לא עובר להוט מובייל כי אני לא מעוננין לשלם את קנס היציאה. אלא אם אתבדה.

תודה מראש..

פורסם

בהחלט - יש "קנס" יציאה של 8% מהחשבונית החודשית הממוצעת כפול מספר החודשים שנותרו לך. נניח שמדובר בחשבונית של 250 ש"ח - הרי שמדובר ב-20 ש"ח לכל חודש שנתר, כפול זאת ב-24 חודשים (בהנחה שנותרה לך התחייבות לשנתיים) - מדובר ב-480 ש"ח. זה בדיוק שוה ל"חסכון" של 20 ש"ח בחודש במעבר להוט.

הערה נוספת - אם בכוונתך לנייד את המספר אסור לך לנתק אותו באורנג' אלא לגשת לחברה המעניינת אותך - הם יבצעו את תהליך הניוד. אם תבטל את הקו באורנג' תאבד את המספר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי, חבל זכרתי משהו אחר.

אבל נניח ואני זורם עם העניין הזה של המעבר להוט..

לפי חישוב פשוט אפשר להבין שאפילו עם הקנס שווה לעבור כיוון שאני ישלם 400 ומשהו כמו שאמרת שזה 20 ש"ח נניח. שזה שווה ערך לחיסכון מהוט כביכול.

109 מכשיר+89 הוט+ 20 ש"ח קנס יציאה מאורנג'= 218 ש"ח לחבילה פתוחה לכל היעדים.

לעומת,

220 ש"ח החבילה שלי כיום + 30 ש"ח על מנת לשדרג לחבילה פתוחה ואחריות ל ip = יעלה 250 ש"ח

איזה הגיון יש לנציגה להציע לי דבר שכזה ?

פורסם

אני לא יודע אם זה אפשרי אבל פשוט תעדכן את התוכנית שלך לתוכנית אחרת באורנג' ,כל התוכניות החדשות הם ללא התחיבות ובכך תחסוך לעצמך את הקנס אני חושב שלעדכן תוכנית תמיד אפשר.ברגע שיעדכנו לך לתוכנית חדשה תיתנתק.

פורסם

1. ההגיון הוא למכור שירותים - על כך אורנג' מתגמלת אותה. אורנג' מנסה למתג עצמה כמותג פרימיום יותר יקר

2. בדוק מה שווה אותה "אחריות" - יתכן שההשתתפות העצמית בתיקונים או אבדן כה גבוהה שהפרמיה לא מוצדקת.

3. שקול מעבר לגולן ולא להוט - אחד הבנים שלי מתלונן על ריבוי ניתוקים ואבדן הודעות האמורות להגיע אליו. יתכן שה כיון שהוא נמצא בגבול בין כיסוי רשת הוט לבין נדידה לרשת פלאפון. שני בנים אחרים שלי מרוצים מגולן, מאידך השימוש שלהם בטלפון הרב פחות אינטנסיבי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלי אותו הדבר, חבילה של 180 ש"ח היתה בעבר וקיבלתי 204 ש"ח, התקשרתי לברר, והבחורה בטלפון בשיא הנונשלנט שלה "אה כן לא זיכו אותך על חודש שעבר על המסלול שעברת...אני מזכה אותך עכשיו"

אמרתי לה אה יפה שיטת מצליח אם לא היתי רואה היתם תופרים אותי ב 20 שקל חודשית מעבר ל 180 נכון?

עונה לי "אבל שמת לב לתקלה ואנחנו נתקן אותה"

פשוט עניתי לה שבפעם הבאה שזה קורה אני מנתק תמסלול, כמה טוב לא להיות מחוייב!

אגב גם לאנשים שמחוייבים, הרי פירוש המילה "התחייבות" היא למסלול כלשהו תחת תשלום כלשהו, כלומר שאם ORANGE לא מכבדים את ה"התחייבות" שלהם איתך לגבות סכום עליו התחייבת מלפני כן, למה שתשלם להם קנס יציאה במידה ואתה עוזב?! אין פה שום דבר הוגן מבחינת החברה הנ"ל.

הם לא מכבדים התחייבות ו"גונבים" אותך, אתה לא צריך לכבד התחייבות איתם.

אני על דבר כזה היתי שוקל טוב מאוד לעוף מהם ובמידה וירצו ממני על זה קנס יתבע אותם אם צריך.

עשיתי את זה בעבר עם סלקום ואיימתי על תביעה על כך שגבו ממני סתם ככה 750 שקל במשך שלושה חודשים על גלישת DATA כשבעצם היתי מכוייל ל WAP.

Opel Adam S 2017

פורסם

ביטול התחייבות היום זה 8% כמו שאמרו.

התחיבות כבר מזמן מוגבלת למקסימום של 18חודש , ככה שאם אתה שנה בתוכנית ומשלם 250 לחודש בממוצע אז הקנס יעמוד על 120 שח (8% כפול 6 חודש)

החוק ללא התחיבויות נכנס לתוקף מ 8.11.2011, ככה שזה פחות משנה :(

תברר בדיוק מתי התחלתה את התוכנית , רשום בחשבונית אם אני זוכר נכון, במקסימום תתקשר שוב.

אודי A4

דימה.

פורסם
אני חושב שלעדכן תוכנית תמיד אפשר.ברגע שיעדכנו לך לתוכנית חדשה תיתנתק.

ערמומי, אהבתי. לדעתך זה אפשרי? כי אז כל אחד היה עושה את המהלך הזה. בראשון בבוקר ב"ה אתקשר לחברה ואבקש לשנות תוכנית. ניראה אם זה יעבוד.

2. בדוק מה שווה אותה "אחריות" - יתכן שההשתתפות העצמית בתיקונים או אבדן כה גבוהה שהפרמיה לא מוצדקת.

3. שקול מעבר לגולן ולא להוט quote]

2. האחריות מכסה הכל חוץ מאובדן/גניבה, בתוספת של 30 ש"ח לחשבונית. דהיינו סה"כ 250 ש"ח לחבילה ללא הגבלה כולל ביטוח.

3. שמעתי וקראתי גם לא מעט תלונות על גולן. אפשר להגיד שמדובר רק על ניסוי ותהייה. לא תנסה לא תדע!

ביטול התחייבות היום זה 8% כמו שאמרו.

התחיבות כבר מזמן מוגבלת למקסימום של 18חודש , ככה שאם אתה שנה בתוכנית ומשלם 250 לחודש בממוצע אז הקנס יעמוד על 120 שח (8% כפול 6 חודש)

החוק ללא התחיבויות נכנס לתוקף מ 8.11.2011, ככה שזה פחות משנה :(

תברר בדיוק מתי התחלתה את התוכנית , רשום בחשבונית אם אני זוכר נכון, במקסימום תתקשר שוב.

לא אמרתי שאני משלם 250. אלא חשבון "קבוע" של 220 עם זליגה שלהם לכיוון 225-30 אבל בחישוב כזה של 8 אחוז מחשבונית אני כמובן יחשב לפי 220 כפי שנחתם בחוזה מולם.

דבר נוסף, לפי מה שהבנתי מהנציגה נישארו לי עוד 24 חודשים. אז איך יכול להיות שההתחיבות מוגבלת רק ל 18 חודשים?

אני לא הבנתי את החלק הזה.

כמובן, מודה לכם על העזרה.

פורסם

יתכן שהתוכנית שלך אינה תוכנית פרטית אלא תוכנית עסקית (או ועדים) שבה תתכן התחיבות של 36 חודש.

אפשרות שניה, פחות סבירה, היא שמדובר בתוכנית מלפני קיצור ההתחייבות (נדמה לי שזה קרה בתחילת 2011).

פורסם

sperial צודק, החוק מחייב רק תוכניות פרטיות.

לגבי החישוב, זה מחושב לפי ממוצע חשבונית ב3 חודשים אחרונים לא לפי חוזה , ככה שבפועל החישוב שלך יהיה לפי 227.5*0.08*6=109.2 שח.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...