Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים

בעוד מספר חודשים צפויות לי נסיעות בקו נצרת עלית-נתניה 3 ימים בשבוע - למשך שנתיים. זה בעקבות לימודים ארוכי תווך ותחום עבודה חדש במסגרת העבודה הקיימת.

לא צפוי לי החזר נסיעה כלשהו ממקום עבודה, אמנם התחום החדש פותח פרספקטיבה רחבה ומתוגמלת היטב - בעתיד.

אני גר בנצרת עלית ואופציות הגעה שלי הן:

1. תחבורה ציבורית: קו 826 של אגד, נוסע שעתיים לפי לו''ז - בפעול יותר, עלותו ~50ש''ח ליום. כולל החלפה (לא ברורה) במחלף נתניה -אני צריך להגיע לאזור התעשייה החדש ליד חנות קיקה.

יתרון - זול יחסית.

חסרון - גוזל זמן (6 שעות ביום???), מאוד לא נוח. עוד דוגמה למה לא משתמשים בתחבורה ציבורית בארץ...

2. להשתמש ברכב שברשותי - פורד פיאסטה החדשה בת שנתיים. כרגע אני נוסע כ20K בשנה, הקילומטרז' הצפוי יהיה כ45K בשנה. החישוב הכי פשוט אומר שהכפלת קילומטרז' תדרוש הכפלת תקציב דלק שעומד כרגע על ~1000 ש''ח בחודש.

חסרון - יקר (?), מחיר דלק לא ידוע בעתיד ואבל עם נטייה ברורה לעלייה:-( , בלאי מואץ לרכב.

יתרון - לא דורש שום פעולה לוגיסטית מבחינתי. תוספת תקציב דלק תהיה כואבת, אבל אפשר להסתדר איתה.

3. לקחת ליסינג. עלותו כ3500 מברוטו, גם הפסד בתנאים סוציאליים, 3500 שווי מס. בחישוב גס יוצא כ3500 נטו. אפשר לקחת ליסינג לשנתיים.

יתרון - תקופת ליסינג של שנתיים בלבד. אפשרות לקחת רכב גדול כמו פוקוס סטיישן שמתאים יותר להובלת אופניים (אני רוכב הרבה) וגם לנסיעה יומיומית למרחקים.

חסרון -צורך למכור פיאסטה לא לפי התכנון. קושי לבצע חישוב כלכלי. אבל נראה לי שעלות הליסינג תהיה שווה ערך פחות או יותר לשימוש ברכב פרטי עם מכירתו בעוד שנתיים - שלוש.

4. להחליף פיאסטה לרכב אחר (דיזל?) משומש. איזה?

בשבילי רכב משומש בלי אחריות - הרפתקה גדולה שכנראה לא אעז להיכנס אליה. אני מה"פראיירים:-) " שקונים רק רכב חדש.

מה דעתכם?

נ.ב. אין אופציה להעתיק מגורים לשום מקום אחר מסיבות אישיות.

פורסם

שלום,

בשביל כמות הנסיעות כמו שלך, הייתי בוחר באופצית הליסינג, אבל רק בתנאי שאין הגבלת קילומטראז'\כמות הדלק או תשלום נוסף מעבר להקצבה.

אם בפיאסטה אתה צפוי להוציא כ 2000 ש"ח בחודש רק על הדלק, תוסיף לזה ביטוחים, טסט, טיפולים, אולי תקלות בהמשך וירידת ערך גדולה (בגלל קילומטראז' גדול), ואתה עובר בצורה משמעותית את ה 3500 ש"ח בחודש (מה שירד לך מהנטו בליסינג).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ירידת הערך היא עצומה. 90K בשנתיים זה לא משהו שאפילו רכבי השכרה לא עוברים.

כרגע יש לך 40K על השעון (לפי דבריך) ואתה תסיים את הקדנציה עם 130K שזה המון לרכב בן 4.

אמנם לכל סיר יש מכסה, אבל לך תדע בכמה תמכור את הסיר שלך.

סתם לצורך ההמחשה - יונדאי אקסנט בת 3 עם 70-80K תימכר בסביבות 50K, אותה אחת עם 120K תימכר כבר ב-35K.

ז"א יש פה הפסד של 15K בלי לדבר הרבה.

• תוכן חדש...