Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ברשותי דייהטסו שרייד 93, גרוטאה נחמדה שקניתי לא מזמן לנסיעות בתוך העיר.

היום עשיתי איתה שתי נסיעות קצרות, היא נסעה נפלא.

הערב כשיצאתי מהעבודה הרכב כבר לא הניע. אפילו לא צייץ.האורות נשארו דולקים כמה שעות והמצבר נגמר לחלוטין.

מייד חיברנו כבלים, אני וחבר, פעולה סטנדרטית במצב כזה.

חיברנו, חיכינו עשר דקות שיהיה טעינה מספקת, וסובבנו סוויץ'. הרכב הגיב, נשמע שהמנוע עובד. כל עוד החזקתי בסוויץ'.

ברגע שחרור הסוויץ' הרכב כבה! המשכתי לנסות, כל עוד החזקתי את הסוויץ הרכב הניע, המנוע פועל, ואפילו הגיב לפימפומים.

עזבתי את הסוויץ' הרכב כבה מיד בלי תגובה כלל לניסיונות פימפומי הגז! נכון, נשמע מוזר, ואכן זה היה מוזר. כדי לא לדפוק לעצמי את הסטארטר הפסקתי לנסות. והזמנתי גרר למוסך אנונימי.

אין לי הרבה ידע מכונאי, ואם המוסך יהיה מספיק הוגן אני מאמין שהנזק לא אמור להיות גדול, משהו אולי בסדר גודל של משאבת דלק\מצבר\אלטרנטור.

למישהו יש מושג מה יכולה להיות הגורם לבעייה ? מסובב סוויץ', מנוע פועל, עוזב סוויץ' רכב כבה.

לקראת גזר הדין מחר של המוסך, אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.

תודה מראש.

יהודה

פורסם

יהודה שלום רב , וברוך בואך לפורום !

הבעייה אצלך היא מצבר פרוק!!

מכיוון שהשארת אורות(לא ברור לי מדוע אתה נוסע עם אורות ביום, ובוודאי לא ברור לי מדוע אתה לא דואג לכבות את מתג האורות, בעת כבוי המנוע, אך זאת נשאיר לפעם אחרת), המצבר נפרק לחלוטין, כך שגם התנעה בעזרת כבלי עזר, גם אם הרכב המסייע, נשאר דולק למשך 10 דקות(מיותר ולא נחוץ), גורם למתח נמוך במצבר וזרם נמוך, שלא מספיק להתנעה.

הפתרון: פרוק המצבר, טעינתו אצל חשמלאי רכב בטעינה איטית עד כ 4 שעות, או עד שיתמלא לקיבול החשמלי הנחוץ, והרכבתו מחדש לרכב, בטוחני שהרכב יתניע במכה ראשונה לאחר מכן.

טיפ: הרכב זמזם למתג האורות, אשר יזמזם עם כבוי מתג ההצתה, וכאשר האורות דולקים, אחרת בחורף הקרוב, הבעייה בוודאי תחזור שוב.

אנא חזור לפורום מחר לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
יהודה שלום רב , וברוך בואך לפורום !

הבעייה אצלך היא מצבר פרוק!!

מכיוון שהשארת אורות(לא ברור לי מדוע אתה נוסע עם אורות ביום, ובוודאי לא ברור לי מדוע אתה לא דואג לכבות את מתג האורות, בעת כבוי המנוע, אך זאת נשאיר לפעם אחרת),

...

אנא חזור לפורום מחר לעדכון.

בברכה

צביקה

אורות ביום? זהו כוחו של הרגל, נכנס לרכב מתניע ומדליק אורות.

למה שכחתי לכבות אורות ?! מאותה סיבה שאנשים שוכחים את הארנק בסופר.

בכל מקרה הבעיה נפתרה, ולא מפתיע עד כמה זה היה פשוט.

את הרכב קניתי לפני חודשיים, האדם שמכר לי את הגרוטאה הזאת שם עליה אזעקה שבמשך השנים הוא דאג לנטרל.

הייתי צריך לדעת שכשהמצבר מתרוקן, האזעקה דורכת את עצמה. סה"כ לנטרל אותה שוב עם מפתח.

במקרה הזה המצבר לא נפרק, ולכן גם הייתי מסוגל לאחר נסיעה ארוכה למלא אותו שוב.

תודה על העזרה.

פורסם

צביקה

לא הצלחתי להבין איך יודעים האם המצבר הלך ? או שהוא זקוק לפריקה וטעינה עמוקה.

הרכב שלי לא מניע לאחר שבועיים שהיה בחניה, הנעתי עם כבלים, ונתתי לו 15 שעה לעבוד.

למחרת הוא לא הניע שוב.

איך אני יודע אם הלך המצבר, או שגם המצבר שלי זקוק לפריקה ואז טעינה איטית ?

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לוקי שלום רב !

שאלתך נכונה, ובמקומה ותמיהתך מובנת !

לכן אנסה להבהיר את עצמי:

לא ניתן בשלב ראשון לדעת האם המצבר,"הלך"(הלך לאן?), יש להטעין אותו תחילה בטעינה איטית ומבוקרת.

ברגע שהמצבר יטען לגמרי, יש לבדוק אותו עם מד אמפר, ולבדוק תחילה האם המצבר ניטען במלוא הקיבול שלו.

לאחר מכן יש להעמיס עליו, בעזרת מכשור מיוחד, אשר בעזרת לחצן יעודי מעמיס עליו, בעת ההעמסה, המכשיר מראה שני מצבים טוב, והמחוג בתחום הירוק, או "מת" כאשר המחוג בתחום האדום .

עקרונית אני מניח לפי שאלתך שלאחר שאתה מניע אותו עם כבלי עזר למשך רבע שעה(קצר מדי), ומניח אותו במקומו עד למחרת בבוקר, קימות שני אפשרויות, הטעינה במקום ללא נסיעה ארוכה של חצי שעה לפחות ללא אורות לא מספקת בגלל מצבר שנפרק במשך שבועים, או/ו צרכן פירטי אשר מרוקן לך את המצבר בעת מנוחה של הלילה.

בשני המקרים אני ממליץ לטעון אותו למשך זמן ארוך יותר(מומלץ כמובן אצל חשמלאי בטעינה איטית) או לנתק את הכבל מינוס בלילה, ולחברו שוב בבוקר, ולבדוק האם המנוע מניע בנגיעה.

הערה, מצבר שנפרק לגימרי, חייו מתקצרים, ולכן הטעינה למצבר שנפרק לגמרי, מומלצת בטעינה איטית ומבוקרת במטען יעודי אצל חשמלאי רכב,

בהזדמנות יש לבדוק טעינה ובדיקת זליגת זרם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...