Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברכב הקודם היה לי אגזוז של REMUS יעודי ל-206 GTI על האגזוז ישנה מדבקה עם הנתונים הללו: "206 GTI 2.0L 99KW"

למישהו יש מושג מה מציין ה-KW הזה?

אני שואל כי כיום יש לי קליאו ספורט 2001 ,באתר של REMUS כתוב שלאגזוז יעודי לרכב יש 120KW והייתי רוצה להרכיב את הדוד על הקליאו.

עזרתכם.

תודה

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

זה לא ממש משנה איזה אגזוז תשים כל עוד בגודל הוא מתאים לך.

אגזוז פתוח כשמו הוא, אתה יכול להתקין איזה סוג שתרצה כל עוד זה נכנס, אם אתה רוצה משהו מקצועי אני יכול להפנות אותך לסדנה שבונה לפי מידות שנלקחות מכל רכב, בנייה מקצועים מנירוסטה,כמו כן ישנה אפשרות לצנרת מלאה, הכל תלוי בתקציב.

פורסם
למישהו יש מושג מה מציין ה-KW הזה?

דודו

מה קורה דודו?

הkw זו יחידת הספק שנמדדת בkw ולא בכ"ס.

99kw שווה ל138 כ"ס (206 gti) ולכן, היחס הוא 1.4 kw שווה ל - 1 כ"ס.

לכן, 120 kw שווים ל 170 כ"ס בערך. וזה מה שיש לך בקליאו.

בקיצור, זה מתאים לך.

נ.ב, איך היציאה נראית? הרי בפגוש של הקליאו אין חיתוך לאגזוז...

פורסם
זה לא ממש משנה איזה אגזוז תשים כל עוד בגודל הוא מתאים לך.

לא מומלץ להתייחס להמלצה הזו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם אצליח לארגן טמבון אחורי של קליאו מפירוק אני יחתןך את הקיים.

נכון לעכיו הייתי רוצה לשמוע עוד המלצות אם אפשר לגביי השאלה על הדוד וגם לגביי פירוק ממיר בקליאו.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

אם אתה עדיין חושש, אני מזמין אותך למקום שמייצר דודים פתוחים, אתה מוזמן לבדוק התנגדות של דוד פתוח זה או אחר ותיווכח בעצמך שלכולם אותה ההתנגדות,ההבדל היחיד זה איכות החומרים והגודל וכמובן הצורה .

פורסם
אם אתה עדיין חושש, אני מזמין אותך למקום שמייצר דודים פתוחים, אתה מוזמן לבדוק התנגדות של דוד פתוח זה או אחר ותיווכח בעצמך שלכולם אותה ההתנגדות,ההבדל היחיד זה איכות החומרים והגודל וכמובן הצורה .

ההבדל היחיד הוא דבר אחד בלבד.

איכות חומרים וגודל וצורה זה כבר לא הבדל יחיד. זה מספר הבדלים.

הגודל והצורה כן משפיעים על ההתנגדות. אנא אל תטעה אחרים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
איך זה משפיע בדיוק על ההתנגדות אם אגזוז זרימה חופשית הוא בעצם צינור פתוח?

הידעת :?:

סעפת פליטה היא למעשה לא "סתם" צינור חלול,

אלא בחלק מהסעפות אלו צינורות אשר החלק הפנימי שלהם גלי :!:

פורסם

זה לא סתם צינור שיש דוד לקישוט מסביבו.

הגזים שנפלטים מהמנוע נכנסים לדוד, ויוצאים ממנו בהמשך באמצעות צינור הפליטה.

אם היה רק צינור - לא היו צריכים את הדוד.

נפחו של הדוד וצורתו כן משפיעים על הלחצים בו, וכמובן שעל ההתנגדות.

ההבדל בין הדוד הפתוח לדוד אחורי רגיל הוא שאין בו את כל התעלות והמעברים הנוספים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אתה טועה ידידי,

אם תיקח דוד פתוח ותסתכל עליו באור מפתח אחד-אתה תוכל לראות את הצד השני ,

ישנם דודים שמותאמים לרכב מסויים ואז אי אפשר לראות כי הצינור מפותל בשביל ההתאמה,בכל אופן זהו צינור ללא התנגדויות.

הדוד והחומרים ממנו הוא עשוי , אם זה מנירוסטה בעובי מסויים או כל חומר אחר, כל הציפוי החיצוני וחומרי הבידוד בין הצינור הפנימי למעטפת הוא בשביל בידוד רעשים או בשביל ליצור רעש חזק זה או אחר , כדוגמאת הערסים כשלוחצים גז אז כל השכונה שומעת.

לעומת זאת אם בונים דוד איכותי מנירוסטה עבה ועם חומרי בידוד ברמה אז תקבל דוד פתוח אבל בלי שאף אחד יודע שיש לך דוד פתוח כי הוא לא מרעיש, ואם אתה רוצה עוד יותר שקט אז ניתן להחליף גם דוד אמצעי בדוד יותר גדול מבחינת האורך, בקוטר אי אפשר לשחק בד"כ כי אז זה לא נכנס, בקיצור אם תחליף את האמצעי לכפול בגודל , אז בכלל הרעש יהיה יותר שקט מהאוטו המקורי - והינה קיבלת מערכת פליטה פתוחה.

ולעניינינו, אתה יכול לשים כל דוד פתוח שתרצה כל עוד הוא מתאים מבחינה פיזית.

פורסם

אם תסתכל טוב, ולא רק סתם תסתכל - תראה שהצינור מחורר - וגזים ממנו כן עוברים לדוד עצמו (בלי קשר לחומר ניירוסטה, פימו או בצק עלים).

לנפח וצורת הדוד יש השפעה על ההתנגדות.

כדי שלא נמשיך להתווכח סתם - נסכם שאחד משנינו טועה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
אתה טועה ידידי,

ישנם דודים שמותאמים לרכב מסויים ואז אי אפשר לראות כי הצינור מפותל בשביל ההתאמה,בכל אופן זהו צינור ללא התנגדויות.

הדוד והחומרים ממנו הוא עשוי , אם זה מנירוסטה בעובי מסויים או כל חומר אחר, כל הציפוי החיצוני וחומרי הבידוד בין הצינור הפנימי למעטפת הוא בשביל בידוד רעשים או בשביל ליצור רעש חזק זה או אחר , כדוגמאת הערסים כשלוחצים גז אז כל השכונה שומעת.

לעומת זאת אם בונים דוד איכותי מנירוסטה עבה ועם חומרי בידוד ברמה אז תקבל דוד פתוח אבל בלי שאף אחד יודע שיש לך דוד פתוח כי הוא לא מרעיש, ואם אתה רוצה עוד יותר שקט אז ניתן להחליף גם דוד אמצעי בדוד יותר גדול מבחינת האורך, בקוטר אי אפשר לשחק בד"כ כי אז זה לא נכנס, בקיצור אם תחליף את האמצעי לכפול בגודל , אז בכלל הרעש יהיה יותר שקט מהאוטו המקורי - והינה קיבלת מערכת פליטה פתוחה.

ולעניינינו, אתה יכול לשים כל דוד פתוח שתרצה כל עוד הוא מתאים מבחינה פיזית.

צר לי משה,אבל אתה טועה.כתבת שאם תסתכל מצד אחד של דוד פתוח אל צידו השני תראה שהוא חלול.עד כאן נכון-אבל בדקת פעם קוטר פנימי של דוד? קטרי הדוד משפיעים על הלחץ הנגדי (BACK PRESSURE).לחץ נגדי נמוך מדי (ר' כל דוד פתוח שתירצה) יגרום לנפילה משמעותית בהספק.אם ,לדוגמא,תרכיב על מכונית אטמוספרית דוד בעל קוטר בלתי מוגבל (נגיד דוד פתוח של אימפרזה) אתה תרגיש ירידה בכוח-מכיוון שחרגת מהקוטר המקסימאלי של מע' הפליטה-מה שייצור OVERLAP בשסתומים,חזרה של תערובת אל תאי הבעירה וירידה בכוח.

שים לב שבמע' פליטה ייעודיות הקוטר הפנימי ,קוטר המע' הכללי וההספק על פי תקן מצויינים (בKW) בעוד שבדוודים אוניברסאליים מפירמות לא מוכרות אין ציון להספקים,קטרים ולחץ נגדי.פתח קטלוג של סופרספרינט או ג'אנספיד ותוכל להיווכח על פי גראפים איזה קוטר מע' יוצר לחץ נגדי מינימאלי-אך לא מוגזם

נכון-ניתן לבנות כל דוד שרק תרצה מנירוסטה .גיא יכול לבנות מה שרק תרצה-אבל אם לא תתכנן נכון את הקטרים,תפגע בהספק ובעיקר במומנט.

ד"א-כל האמור לעיל לא תופס לגבי רכבים מוגדשי טורבו-בהם חשיבות הלחץ הנגדי פחותה (מע' הפליטה מתחילה בדאונפייפ ולכן ניתן אפילו ליסוע עם צינור בלבד-בלי השפעה ממשית על ההספק.

בניית מע' פליטה פתוחה לא עובדת על עיקרון של "הינה קיבלת מע' פליטה פתוחה" -סגנון שרוב מתקיני האגזוזים בישראל אוהבים ("הנה-תראה איזה דוד יפה-זה רמוס!! זה נועד למינימיינור אבל נשים את זה על הוי אר שש שלך כי זה פתוח-רואה שרואים אור מהצד השני???) אלא על פי חישוב של לחץ נגדי-שמביא לחישוב של קוטר המערכת ובכללותו גם קוטר הדוודים הפנימי.מידת ההשתקה תלויה ביצרן אך פחות רלוונטית לעיניין הלחץ הנגדי.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

בנוסף למה שידידיי המלומדים אמרו פה , מערכת הפליטה בקליאו ספורט מתוכננת מעולה, נסיונות לשפר אותה או לשנות אותה יזיקו להספק.

• תוכן חדש...