Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום, נירשמתי במיוחד כדאי לקבל את החוות דעת של המומחים פה,

אני קראתי, חיפשתי, גלשתי, ראיתי המון ביקורות על כל הרכבים ואני רואה שכל אחד אומר משהו אחר.

אני מתלבט בין האלטו שהיא זולה, פג'ו 107 שהיא ניראה טוב מאוד, או הספארק שהיא מאובזרת, וכמובן ה I10 שהיא מתחרה לספארק.

הדרישות שלי הם: גיר ידני כמובן, שהרכב יהיה מאוד חסכוני בדלק, יש לי הרבה נסיעות מחוץ לעיר וגם הרבה בתוך העיר.

חשוב לי שיהיה לי מקום לציוד שאני עובד איתו אבל כמו שראיתי כל הרכבים בקטגורייה הזו מספקים לי מספיק מקום אני לא צריך יותר.

הייתי בסוכניות ראיתי את כל המכוניות, התרשמתי במיוחד מ-107 והספארק. עכשיו אני לא ידוע מה בעצם לעשות?

לקנות את האלטו הזולה? שתביא לי פתרון לחסכון , או ללכת עם 10K קדימה ולקנות משהו יותר טוב, השאלה מה כדאי יותר?

מה נותן את התמורה הכי טובה למחיר שאני משלם?

בשבוע הקרוב יש לי נסיעות מבחן על כל הרכבים האלה.

חייב את דעתכם בעניין...

פורסם

השאלה הזו נדונה פה כבר בהמון פוסטים.

עצה לי, עשה חיפוש בפורום עם הערכים - "ספארק" או "107" או "אלטו" ותמצא המון פוסטים מהחצי שנה האחרונה.

אולי תוספת קטנה לכל המידע, הייתי מחלק את קטגוריית המיני לשניים:

קב' 1 - ספארק ו-I10 , קיה פיקנטו (בקרוב תגיעה לארץ).

קב' 2 - אלטו ו- 107

זה קשור בעיקר לאיבזור

פורסם

אגב על האלטו אני לא הייתי ממליץ בגלל סעיף אחד קטן שכולם מתעלמים ממנו והוא רמת הבטיחות הנמוכה מאוד של הרכב לעומת כל השאר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני אמנם מאוד מחבב מאוד את קטגוריית המיני ובייחוד את הפיג'ו 107 שעל-פי דעתי נראת מצויין ועושה רושם של פשוטה ובעלת שרידות גבוהה, אך אם יש באפשרותך להוסיף עוד עשרת אלפים שקלים, אולי כדאי לך לשקול את ה206+ אשר תתאים יותר לנסיעות מחוץ לעיר.

אם תבחר להישאר בקטגוריית המיני, בלי שום ספק ה107 עדיפה על האלטו וכך גם הI10 על הספארק, נותרה לך השאלה האם ההבדלים בין ה107 לi10 שווים את ההשקעה הכספית.

פורסם
אגב על האלטו אני לא הייתי ממליץ בגלל סעיף אחד קטן שכולם מתעלמים ממנו והוא רמת הבטיחות הנמוכה מאוד של הרכב לעומת כל השאר.

הסעיף הזה לא רלוונטי ודובר על זה רבות פה בארץ וגם בפורומים בחו"ל.... בבדיקת הבטיחות של NCAP נבדק הרכב עם 2 כריות אוויר, כאשר הנהג בצד ימין וללא מערכת ESP . כפי שידוע לך בארץ הרכב מגיע עם 4 כריות אוויר, ESP שחובה בחוק בכל רכב בארץ והנהג בצד שמאל, אז ה 3 כוכבים שקיבל הרכב בחו"ל הם בעצם 4 כוכבים בגירסא שנמכרת בארץ.

פורסם

אתה מציין את העובדה שהריסוק נעשה בצד ימין, ובגלל שבארץ אנו נוהגים בצד שמאל אז זה בעצם בסדר.

אתה עובד על עצמך? במציאות תאונות יכולות להתרחש גם בצד שמאל...

פורסם
אתה מציין את העובדה שהריסוק נעשה בצד ימין, ובגלל שבארץ אנו נוהגים בצד שמאל אז זה בעצם בסדר.

אבל עוד זוג כריות אויר ו-ESP הן תוספת משמעותית, ו-כן, בהחלט סביר שיש הבדל גם מבחינת הצד בו מותקן ההגה, בשל הבדלים במה שנמצא לפני הרגליים, כוללת בתא המנוע, ולכן יתכן שיש הבדל בין תוצאות התנגשות בין דגמים עם הגה ימני לדגמים עם הגה שמאלי. אני לא מכיר את שיטת הניקוד של ה-NCAP בצורה כל כך מעמיקה (ואני מניח שאין בפורום זה מומחהבעניין) אבל סביר שהציונים בדגם ה"ישראלי" היו יותר גבוהים.

כמוכן - לא בוצע מבחן ההתנגשות הצידית במוט, והרככב לא קיבל נקודות על מבחן זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הקשר? אנחנו מדברים פה על דירוג בטיחות...אם היית מבין קצת בבחני הבטיחות של NCAP היית יודע שתמיד בוחנים התנגשות רכב מהצד של הנהג וזה מהווה חלק מהציון בניקוד הבטיחות של הרכב. לפי מה שאתה אומר בוא נוריד לכל הרכבים בארץ את הניקוד בטיחות שלהם כי יש מצב שיכסו בהם גם מהצד השני.... ברור שיש סיכוי אבל מה הקשר לציון בטיחות??

אני רק אומר שהבטיחות באלטו בדגם שנמכר בארץ לא יורדת מאף רכב בקטגוריה שלה.

פורסם

הדעה שלי היא שאתה לא צריך להקשיב פה לאף אחד, רכב זה דבר מאד אינדיבידואלי וכל אחד מתחבר לצורה שונה ולרכב אחר.... תעשה מה שאני עשיתי ופשוט תזמין נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים שאתה מתלבט לגביהם...אל תתעצל ותזמין פשוט לפי מה שאומרים לך פה כי בסופו של דבר אתה הולך להוציא פה את ה 60-70 אלף שקל, תיהיה בטוח שאתה מוציא את זה על משהו שאתה מרוצה ממנו ובטוח בו.

אני אישית לקחתי נסיעות מבחן על האלטו, ספארק ו I10 ובחרתי באלטו לא בגלל שהיא הכי זולה כי עם כל התוספות ששמתי לה המחיר שלה כבר קרוב לספארק...אלא כי הכי אהבתי את הצורה שלה ובכללי את "חווית" הנהיגה בה עד כמה שאפשר לקרוא לנסיעה ברכבים בקטגוריה הזאת חוויה.

לך ותבדוק בעצמך ותחליט לעצמך .... באינטרנט רוב האנשים ירשמו לך פה המלצות לפי מה שהם קראו באינטרנט וסביר הניח שרגלם לא דרכה באף אחד מהמכוניות הנ"ל או שפשוט הם ממליצים לך על המכונית שהם רכשו וישר קוראים לזרוק את כל שאר הדגמים המתחרים לפח.

בהצלחה

פורסם
הדעה שלי היא שאתה לא צריך להקשיב פה לאף אחד, רכב זה דבר מאד אינדיבידואלי וכל אחד מתחבר לצורה שונה ולרכב אחר.... תעשה מה שאני עשיתי ופשוט תזמין נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים שאתה מתלבט לגביהם...אל תתעצל ותזמין פשוט לפי מה שאומרים לך פה כי בסופו של דבר אתה הולך להוציא פה את ה 60-70 אלף שקל, תיהיה בטוח שאתה מוציא את זה על משהו שאתה מרוצה ממנו ובטוח בו.

אני אישית לקחתי נסיעות מבחן על האלטו, ספארק ו I10 ובחרתי באלטו לא בגלל שהיא הכי זולה כי עם כל התוספות ששמתי לה המחיר שלה כבר קרוב לספארק...אלא כי הכי אהבתי את הצורה שלה ובכללי את "חווית" הנהיגה בה עד כמה שאפשר לקרוא לנסיעה ברכבים בקטגוריה הזאת חוויה.

לך ותבדוק בעצמך ותחליט לעצמך .... באינטרנט רוב האנשים ירשמו לך פה המלצות לפי מה שהם קראו באינטרנט וסביר הניח שרגלם לא דרכה באף אחד מהמכוניות הנ"ל או שפשוט הם ממליצים לך על המכונית שהם רכשו וישר קוראים לזרוק את כל שאר הדגמים המתחרים לפח.

בהצלחה

:mm_yeah:

בדיוק מה שאני עברתי לפני ההחלטה איזה רכב לרכוש

פורסם

את ה-3 כוכבים שלה האלטו הרוויחה בגלל נזקים ברגליים במקרה של תאונה, ככה שעוד 2 כריות אוויר לא ישנו את המצב הזה.

וחוץ מזה, ממתי כריות אוויר הם ערובה לבטיחות? יונדאי אקסנט עם 6 כריות אוויר קיבלה ציון לא בהרבה יותר טוב משברולט אבאו(כוכב וחצי).

בקיצור, לא הייתי ממליץ בכלל על הרכבים האלה, אבל אם כבר בחרת ללכת על אחד מהם, סוזוקי אלטו זה לא הבחירה הטובה.

פורסם

חברים יקרים,

תודה רבה על העזרה שעדיין השאירה אותי במצב מבולבל, :-)

מחר יש לי נסיעת מבחן על האלטו, ואחרי זה על הספארק וה 107.

אני כבר יראה מה יהיה לי הכי נוח ואחליט.

תודה רבה

פורסם

פיאט פנדה גם שווה להכניס למערכת ההתלבטויות, לו אני במקומך היא הייתה הראשונה שהייתי הולך לבדוק.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
את ה-3 כוכבים שלה האלטו הרוויחה בגלל נזקים ברגליים במקרה של תאונה, ככה שעוד 2 כריות אוויר לא ישנו את המצב הזה.

וחוץ מזה, ממתי כריות אוויר הם ערובה לבטיחות? יונדאי אקסנט עם 6 כריות אוויר קיבלה ציון לא בהרבה יותר טוב משברולט אבאו(כוכב וחצי).

בקיצור, לא הייתי ממליץ בכלל על הרכבים האלה, אבל אם כבר בחרת ללכת על אחד מהם, סוזוקי אלטו זה לא הבחירה הטובה.

דווקא ה ESP זה הנתון היותר קריטי שאמור להזניק את הבטיחות מ 3 ל 4 כוכבים אבל לא משנה כמה אפשר להתבחבש כבר בנושא הזה.

פורסם

לאחר שבוע עם האלטו אני יכול להגיד שאני די שלם עם הקנייה. האלטו פשוט אומרת לך "אני פשוטה, לא הכי יפה ואני גם לא מתאמצת להיראות משהו, אבל אני לוקחת אותך לאן שתרצה במינימום עלות"... וזה בערך הכל. זה המוטו של הרכב הזה ויש משהו חינני אפילו ב"כנות" שהרכב הזה מעביר לך. יש בה הכל אבל פשוט בלי להתאמץ.

קניה טובה לדעתי.

• תוכן חדש...