Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

קודם כל אתחיל בכך, ידוע לי שהנושא נשאל בעבר, אך מחיפוש ראיתי שההמלצות שונות ורבות.

אז רציתי להעלות שוב את הנושא. כדי באמת להגיע להחלטה על השמן המומלץ ביותר, בתקווה שיש כזה ואני לא תמים :oops:

תאור הגברת: פיג'ו 205 1.4 ידנית, משנת 94, עברה כמעט 200K, זו כנראה אחת הסיבות שברצונית לפנק אותה בשמן מנוע איכותי וגם כי אני אוהב את הרכב מאוד :roll:

הרכב ברשותי 5 שנים, כאשר קניתי אותו בוצעה החלפת אטם ראש+ישור קו מאסיבי. הרכב, ככל הידוע לי, לא מאבד שמן, כל התקופה.

אני מכניס אותו לטיפול תקופתי כל שנה עקב כך שאני לא כלכך מגיע ל10K בשנה, כמובן מוחלף בכל טיפול מסנן שמן מקורי+אוויר עקב עלותו הזניחה.

מטפל במוסך קבוע שאני דיי סומך עליו, ראיתי בקבלות שעלות השמן היא 100 ש"ח וחשבתי לעצמי אם כבר, אני יכול להשקיע גם כפול ולקנות שמן איכותי וטוב. השמן שרשום בקבלה "שמן מנוע חצי סנטטי-סונול".

על המכסה מנוע רשום שהשמן המומלץ הוא של חברת ESSO, דעתכם?

אני רק עוד צריך לבדוק, אם בעל המוסך לא יתנגד שאני אקנה את השמן והביא אותו לטיפול, למרות שאני לא צופה בעיות.

ממה שידוע לי מדובר בשמן הסטנדרטי ל205 10W40 אלא אם כן עקב הקילומטרז' הגבוה יש המלצה אחרת?

רב תודות.

פורסם

10W40 זאת צמיגות מצויינת למנוע הזה.

ESSO קצת קשה להשיג בארץ, וזאת בכל מקרה המלצה די מסחרית של היצרן אז לא צריך להתיחס אליה בכובד ראש. חפש שמן מנוע איכותי מיצרן מוכר וסע לשלום, לא צריך להיסחף לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי פיג'ו 205 פורבר שנת 97, הגעתי כבר ל273 אלף ק"מ, אני משתמש בשמן רניינהול גרמני 15W40, שמן מעולה, המנוע לא אוכל בכלל שמן, מחיר 95 ש"ח לגלון, אני קונה אותו במוסך שבו אני מטפל ברכב.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

ELF

VALVOLINE

RHEINOL

LIQUI MOLY

כולם בצמיגות 10-40W חצי סינטטי.

כל השמנים מצויינים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכל המגיבים!

אז המלצתכם להמשיך עם ה10W40 ולשמור על חצי סינטטי?

לא לעבור לסינטטי מלא, עקב הקילומטרז'?

אגב, אם זה ליקוי מולי, יש כמיטב זכרוני 2 סוגים. יש את המתוסף ויש את הרגיל, כמדומני במיכל זהוב ומיכל אפור.

פורסם

הזהוב ממש לא משהו, תריץ חיפוש בפורום. לא בטוח שהוא בכלל חצי סינטטי.

כל השאר השמנים שהמליצו לך עליהם מצויינים. לי אישית יש ניסיון עם ריינהול ופיג'ו וזה הרגיש בסדר גמור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...