Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברה?

בעיה שמציקה לי כבר הרבה זמן, אני בטוח שגם לחלקכם, למרות שאני לא בחור עצבני, ההפך מכך הוא הנכון, כשזה מגיע לכביש אני לפעמים ממש יכול להרגיש את הדם עוזב לי את הרגליים ועולה במהירות לאיזור הראש, בעיקר לחלק שאחראי שם על עצבים. דוגמא קטנה שאני נתקל בה כמעט מדי יום:

אני גר ברמת גן ועובד בהרצליה, אני נוסע דרך גשר ההלכה ויורד לאיילון צפון למי שמכיר, לא קריטי, מה שחשוב זה שלכניסה לאיילון יש נתיב אחד בלבד. כל בוקר אני מחכה בתור עם שאר הרכבים כדי להשתלב בכביש המהיר. מה שכן, יש המון, אבל המון אנשים שכנראה ממהרים מאוד לעבודה או שפשוט לא בא להם לעמוד בתור כמו כולם, אז מה הם עושים? נכון, עוקפים את כל התור, מגיעים עד לקצה ההשתלבות ושם נכנסים, עם איתות, בלי איתות, עם לעצור להולכי רגל במעבר חציה, בלי לעצור להולכי רגל. שאגב, אותו אדם שכרגע נמצא בהשתלבות לכביש והמתין בתור כן עוצר להולכי רגל, אבל אותו אדם שנדחף ממש לא (גם הגיוני, אם אין לך נימוסים לחכות בתור כמו כולם גם בטח לא תעשה דברים אחרים). בכל מקרה, אם אני נמצא בהשתלבות ומגיע רכב ומנסה להדחף, אני משתדל בצורה יפה לא לתת לו, איך? פשוט משתדל לעמוד באמצע הנתיב כדי שהוא לא יוכל להשתחל, משום מה הם תמיד מצליחים, כי לא ממש משנה לאותו נהג אם הוא יכנס בי או יגרום לתאונה. אחרי שהוא כבר נדחף הוא מנסה גם לעקוף אותי מהצד, כשאני מסמן לו שהוא לא נורמלי אחרי כמות העבירות שהוא עשה כרגע, אותו נהג בד"כ (אם לא תמיד) מנופף בידיו, מקלל ועושה לי תנועות שלרגע גורמות לי לערער שאולי אני זה שנדחף והוא זה שהמתין יפה בתור.

בכל מקרה, לא משנה מה אני תמיד משתדל להגיד לעצמי:

* בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם

* אל תנסה ללמד אנשים אחרים איך לנהוג

* תסתכל רק על הנהיגה שלך, לא שלך אחרים

* תהיה אדיש לעבירות של אחרים

* אל תתעצבן, זה שאנשים אחרים טיפשים ואדישים לחוקי התנועה זו לא אשמתך

לא עוזר כלום, כל פעם מחדש אני מתעצבן. אני אשמח לשמוע איך אתם מתמודדים (אם אתם מצליחים) עם עבירות תנועה, זלזול וחוסר כבוד של נהגים אחרים.

פורסם

בכניסה לפארק אפק בראש העין זה בדיוק אותו הדבר מדי בוקר. יש שם מין עלייה בסיבוב מהכביש הראשי, עם שני נתיבים, שבסופה מתחברים שני נתיבים נוספים משמאל. בנקודת החיבור אנשים יוצאים לשני הנתיבים השמאליים, עוקפים את כל אלו שעומדים בנתיבים הימניים, ונכנסים שוב ברגע האחרון כשצריך לפנות ימינה ברמזור משני הנתיבים הימניים. שם יש שוב התרחבות לשלושה נתיבים, ושוב אנשים יוצאים אל הנתיב השמאלי, עוקפים את כל אלו שעומדים בסבלנות בנתיבים הימניים (כדי לפנות ימינה לכניסה לפארק אפק) ונדחפים שוב ברגע האחרון.

לפעמים אני רוצה פשוט לעמוד שם בבוקר עם מצלמה ולתעד את כל אלפי העבריינים (ויש שם אלפים בשעות של הבוקר). הבעיה היא שגם אם אביא למשטרה קלטת עם 1000 עברייני תנועה, היא לא תעשה עם זה כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש דרכים שאני מנסה להמנע מהן לחלוטין בגלל התופעה הזאת, בעיקר הפניה לארלוזרוב בתל אביב מז'בוטינסקי רמת גן, שם הפניה ימינה היא מופע אימים. אני מנסה להבין מה עובר לאנשים כאלה בראש ולמה כשהם נוהגים ברכב הם מתנהגים ככה, כי עפ"י רוב כשאתה עומד בתור לסופר לא נדחף אף אחד לפניך.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
בכניסה לפארק אפק בראש העין זה בדיוק אותו הדבר מדי בוקר.

אוהו,_כמה שאני מבין אותך..

אני מסוגל להתעלם כמעט מכל עבירה ולנהוג רגוע,_אך יש רק דבר אחד שמוציא אותי מהכלים על הכביש-הבהובים עצבניים של נהגים באורות הגבוהים של הרכב,_כשהם טסים נמוך בנתיב השמאלי כאילו הם אוטוטו מאחרים לפגישה עם המשיח.

נסעתי בראשון לציון (למי שמכיר-הכביש מכיוון רח' ירושלים לכביש 44, כביש שבו מותר 80) .עברתי לנתיב השמאלי לכמה שניות כדי לעקוף._מאחוריי הגיע רכב והנהג שלו היה עסוק בלנסוע על 100+,_לפי המהירות שהוא עקף אותי. עוד במרחק של 40 מטר הוא התחיל להבהב בעצבנות. נתתי לו לעקוף,_והחצוף הזה עוד צפצף לי,_פתח חלון וצרח עליי שאני מעכב אותו,_תוך כדי שהוא נוהג ולא מסתכל על הדרך :evil:.

הדרך היחידה שאני מתמודד עם "וילדע חייה" שכאלה היא פשוט לתת להם לעקוף,_לחזור לנתיב השמאלי (במידה והוא פנוי) ואז להבהב בחזרה,_שיאכלו קצת מהתרופה שהם מפעילים נגדי._אני לא מסוגל להשאר בנתיב ולתת להם להבהב עד שיעקפו מימין-כי אסכן תוך כדי כך רכבים מימיני שיפגעו מ"מישיגנע" שכאלה.

לגבי כל שאר העבירות-אני זוכר את המשפט "להתעצבן פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים".

קל להגיד-קשה לעשות. :roll:

פורסם

התגובה שלך היא דוגמה מצוינת למה לא לעשות. תחשוב שהיא מציגה אותך באור מטופש וילדותי, גם אצל זה לו אתה "מחזיר" ואולי תוכל להמנע ממנה.

פורסם

בדיוק אותו סיפור במחלף וולפסון 2 נתיבים עם פקק נתיב ימיני מהירות 60 ליציאה של וולפסון .

נוסע אני ב 60 בנתיב ולפני ג'יפ לקראת סוף הנתיב כמובן בלי איתות בלי כלום מנסה להכנס לפקק .

הוא הוריד מהירות ל 10 קמ"ש ומחכה שמישהו יתן לו להיכנס .

לדעתי גם זאת עברה על החוק כי על כל הנתיב יש חץ שמורה על יציאה למחלף.

לדעתי גם כדי לפתור את העניין או להציב שלט שכתוב עליו נסיעה על נתיב זה ליוצאים מהמחלף בלבד או לעשות צד אחד קו רצוף צד שני מקווקו מי שרוצה לצאת יש לו אפשרות מי שהחליט לעקוף תהיה זו עבירה כבדה

פורסם

אל תסתכל אפילו....

ואל תתאמץ גם להלחם על המקום שלך.

כשאני נוסע בתוך העיר (י-ם) יש הרבה מקומות שאנשים חוסכים לעצמם את התור - צומת פת, בפניות מסביב למלחה וכד'..

ככל שתתייחס פחות זה יפריע לך פחות.

אני אפילו לא מנסה להילחם - מישהו רוצה להדחף..שידחף. ככל שזה מסתיים מהר יותר ככה זה מטריד אותי פחות.

עובד לי נהדר..המזג שלי הרבה יותר רגוע מאז ששיניתי לגישה הזו.

פורסם
התגובה שלך היא דוגמה מצוינת למה לא לעשות. תחשוב שהיא מציגה אותך באור מטופש וילדותי, גם אצל זה לו אתה "מחזיר" ואולי תוכל להמנע ממנה.

מטופש,ילדותי-אולי.אני מודה שאני עושה זאת לפעמים,אך לעיתים מאוד רחוקות ורק אם באמת יש "קרצייה" מאחוריי.

האם אתה כנהג יכול להגיד ששום דבר לא מעצבן אותך על הכביש ואתה לא מרגיש צורך להחזיר?

פורסם

כמו ש e-r-a-n אמר, זה גם מה שאני מנסה לעשות. מצליח בכ 80% מהמקרים לא להתעצבן :)

כי לפעמים יש מקרים ממש מקוממים היישר מאוסף הפנינים של הנהג הישראלי - למשל כשאיזה פוסטמה מנסה להידחף לכביש בטרופר המסריח שלה כשהיא יוצאת בניגוד לכיוון התנועה מרחוב חד סטרי ומדברת בטלפון תוך כדיי.

הוא רוצה להתנהג כמו קוף, להדחף ולשים *ין על כל העולם. תן לו. שירגיש "מנצח" אבל שירוויח את זה בלי התנגדות מהצד של הטובים. ככה ה"אלפא מייל" הזה לא יקבל את הטפיחה על האגו שהוא כל כך מחפש.

אני נותן לנדחף להכנס על מנת להמנע ממצב שבו שנינו נמשיך בכח ונעשה תאונה וממשיך הלאה בחיים שלי. כמה שפחות מגע עם הגורמים הבעייתיים. ככה גם אני מוצא את עצמי חולף במהירות על פני נקודות בעייתיות על הכביש כמו השתלבויות, הצטמצמות נתיבים וכולי'

היום אפילו הצלחתי להפתיע איזה נדחף ולגרום לו, בחוסר רצון מסויים, להודות לי כאשר להפתעתו המוחלטת נתתי לו להדחף בלי מאמצים מיוחדים :-)

יואב

יואב :arrow:

פורסם

לא חדשה כאן החוצפה של אנשים בלעקוף תורים,

אני מזמן הפסקתי להתעצבן על הדברים האלה - שיעקפו (קארמה רעה תתפוס אותם בדרך).

ברמונדו, אני איתך - לא בא לי להכנס למלחמות מיותרות ושיידפקו לי את הרכב על הדרך.

כרגע הדבר היחיד שיכול לעצבן אותי אלה הפעמים הנדירות שאדיוטים יכולים להתיישב לי על הזנב כשאני בתוך תנועה ולא מעוניין לעשות בלגן בכביש ע"י סדרה של עקיפות.

כאן הפתרון הוא קל, אני נותן גז ועובר נתיב, נותן לקרציה לעקוף ואז נוסע אחריו במרחק בטוח (כי 99% מהפעמים הם עושים מופע אור-קולי על הכביש תוך כדי היצמדות לרכב שלא מפנה להם מקדימה וזה מרשם לברייקסים) תוך כדי שהוא מפנה בשבילי את הדרך ולזה אני קורה שירות! :)

פורסם
יש דרכים שאני מנסה להמנע מהן לחלוטין בגלל התופעה הזאת, בעיקר הפניה לארלוזרוב בתל אביב מז'בוטינסקי רמת גן, שם הפניה ימינה היא מופע אימים. אני מנסה להבין מה עובר לאנשים כאלה בראש ולמה כשהם נוהגים ברכב הם מתנהגים ככה, כי עפ"י רוב כשאתה עומד בתור לסופר לא נדחף אף אחד לפניך.

פשוט סיוט, אני בדרך כלל משתדל לבוא מסביב דרך ביאליק , ואז נמיר

או דברים בסגנון.

הפניה הזאת ימינה פשוט זוועתית, בדר"כ בין השעות 5-7 בערב ככה

לעמוד שמה וכל שניה נדחפים לך מהצד,סיוט

פורסם
אני מסוגל להתעלם כמעט מכל עבירה ולנהוג רגוע,_אך יש רק דבר אחד שמוציא אותי מהכלים על הכביש-הבהובים עצבניים של נהגים באורות הגבוהים של הרכב,_כשהם טסים נמוך בנתיב השמאלי כאילו הם אוטוטו מאחרים לפגישה עם המשיח.

או! אני שמח שהגבת! סופסוף מצאתי את זה שמעכב אותי וחושב שהשמאלי שייך לו.

מה זה עסק שלך באיזו מהירות נוסע שעקף אותך עכשיו משמאל? סע בימין הדרך והתעניין בעסקיך שלך. בגלל כל מתנחלי השמאלי למיניהם יש לנו עומסי תנועה מיותרים במדינה. אם רק היתה כאן יותר משמעת נתיבים ושמירה על הימין, היו כאן הרבה הרבה פחות פקקים ממה שיש בשגרה.

וכן, אותי מעצבנים אנשים שלא יודעים לשמור על ימין הדרך, נוסעים בשמאלי ללא שום סיבה ובעיקר מתעלמים כאשר מבקשים מהם יפה לפנות את הנתיב :evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
או! אני שמח שהגבת! סופסוף מצאתי את זה שמעכב אותי וחושב שהשמאלי שייך לו.

מה זה עסק שלך באיזו מהירות נוסע שעקף אותך עכשיו משמאל? סע בימין הדרך והתעניין בעסקיך שלך. בגלל כל מתנחלי השמאלי למיניהם יש לנו עומסי תנועה מיותרים במדינה. אם רק היתה כאן יותר משמעת נתיבים ושמירה על הימין, היו כאן הרבה הרבה פחות פקקים ממה שיש בשגרה.

וכן, אותי מעצבנים אנשים שלא יודעים לשמור על ימין הדרך, נוסעים בשמאלי ללא שום סיבה ובעיקר מתעלמים כאשר מבקשים מהם יפה לפנות את הנתיב :evil:

או, סוף סוף מצאתי את זה שכמעט גרם לי לעשות תאונה בגלל סינוור מאחורה! :evil:

מה זאת אומרת "זה לא העסק שלך באיזו מהירות נוסע שעקף אותך עכשיו בשמאל" ? זה כן העסק שלי כאשר נוצר מצב של "כמעט תאונה"!

קרה לי כבר שאני מאותת לחזור לנתיב הימני ועוד כשאני באמצע העקיפה אני כבר מקבל סינוור ו"הדבקות" לרכב שלי, ואני לא רוצה לחשוב על התוצאות לגבי בלימת חירום.

מה קרה? חסרות לאנשים פה במדינה כמה שניות בחיים שהם חייב להשלים אותן מהר מהר ע"י טיסה נמוכה?

שמעת על הפתגם "כל דאלים גבר" ? זה תופס גם לגבי הכביש! אם היתה כאן יותר הבנה לכך שלא כולם ממהרים, וצריך לתת לרכבים בנתיב השמאלי להשתלב בחזרה לנתיב הימני על פי החוקים היה כאן הרבה יותר טוב. כרגע, על פי מה שאני רואה בכבישים- הנהג בנתיב הימני יעדיף בחלק מהמקרים להגביר מהירות, כדי שהנהג המשתלב לא "יתפוס" לו את המקום בכביש!

וכן, אותי מעצבנים אנשים שמתנהגים כמלכי הכביש, שלא נותנים לנהגים להשתלב בחזרה לתנועה, נוסעים בשמאלי במהירות ו"נצמדים" לרכבים, ובעיקר חושבים שהזמן שלהם הוא מצרך כל כך יקר- שלעזאזל הרכב שנוסע מלפניהם.

פורסם

לפני המכות...

שניכם צודקים.

יש את אלו שבזמן שמישהו עוקף, הם מהבהבים באורות ומנסים לעקוף. (כן, נכון... שבדיוק לפני 10 שניות עקפתי אותך, אתה חושב שאני נהנה ליסוע 80 אחרי הזקן שבדיוק עכשיו החליט לעקוף מישהו שנוסע 75 קמ"ש?!?!)

ויש את אלו, שגם לאחר שהם סיימו עקיפה, מחליטים שמאוד נוח להיתקע בנתיב השמאלי. גם לאלו הפסקתי להבהב. פשוט עוקפים מימין.

ולנושא השרשור.

מה שמצחיק, שאותם אנשים לא מבינים שאלו הדברים שגורמים להאטה. אם רק הייתם נכנסים בזמן לנתיב וכולם היו שומרים מרחוק ולא צריכים להצמד אחד לשני כדי למנוע "הסתננויות", אז התנועה הייתה זורמת יותר. (כי לא צריך לבלום לגמרי כשהנהג לפני מאט ובכך התנועה לא נעצרת אלא זורמת...)

פורסם
לפני המכות...

שניכם צודקים.

יש את אלו שבזמן שמישהו עוקף, הם מהבהבים באורות ומנסים לעקוף. (כן, נכון... שבדיוק לפני 10 שניות עקפתי אותך, אתה חושב שאני נהנה ליסוע 80 אחרי הזקן שבדיוק עכשיו החליט לעקוף מישהו שנוסע 75 קמ"ש?!?!)

ויש את אלו, שגם לאחר שהם סיימו עקיפה, מחליטים שמאוד נוח להיתקע בנתיב השמאלי. גם לאלו הפסקתי להבהב. פשוט עוקפים מימין.

יפה אמרת- יש 2 צדדים למטבע. אני משתדל לא להתקע בנתיב השמאלי, אך מה לעשות- יש כאלה שהכבוד וה"ספייס" שלהם בכביש עולים על השיקול לאפשר לרכב להשתלב בחזרה בבטחה.

בכל מקרה, אני חושב שצריך לשאוף למינימום היתקלות ב2 הטיפוסים שאני ואלעד פירטנו, כל אחד בדעתו שלו.

סעו בבטחה.

• תוכן חדש...