Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

נתחיל מזה שקוראים לי ניב, אבל אל תטעו אני בחורה :-)

אז ככה, יש לי אופל קורסה אוטומטית משנת 2000 והסיפור מתחיל מלפני שבוע וחצי:

התחלתי לנסוע מביתי, וכעבור כמה דקות יוצא עשן מהאוטו. הזמנתי גרר והתברר שהצינור שמחבר בין "קופסת" המים למקום אליו צריך להתחבר, היה קרוע. המוסך שלי חיבר את הצינור (לא החליף) ושלח אותי לדרכי. כעבור 4 ימים עמדתי בפקק והאוטו נכבה עקב חימום יתר, הבאתי את האוטו למוסך בגרר ונאמר לי שהראש מנוע הלך (3,600 ש"ח).

היום, לאחר שבוע, נאמר לי מהמוסך שצריך להחליף גם רדיאטור (שהוא לא ניתן לניקוי וצריך חדש) וזה יעלה 1,100. הוא אמר שהאוטו יכול להמשיך לנסוע עם הרדיאטור הנוכחי אבל מחר/בחודש הבא/עוד שנתיים זה כבר לא ישרוד.

שאלתי היא כזו - מעבר לכל העניין שאני מצטערת שבכלל באתי למוסך הזה כשהאוטו נכבה 4 ימים לאחר שהייתי אצלו ואיך הוא לא איתר שהראש מנוע הלך עוד אז, אני גם תוהה איך הוא איתר רק היום שהרדיאטור הלך והאם זה אכן הכרחי וחובה להחליפו כעת?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב,

בנתיים ביום שלישי האוטו יצא מהמוסך וכמה שעות לאחר מכן שוב לא התניע.

התקשרתי למוסך והוא אמר לי להדליק את המנוע ולתת גז לחמם את האוטו. עשיתי זאת ובסוף נסע. אתמול בבוקר האוטו רק התניע וכבר לא נתן גז ולא כלום.

האם יש לכם מושג מה קורה כאן? האם המוסך שלי לא יודע להרכיב את המנוע בחזרה?

פורסם

היי

שנה טובה ולחיי מכוניות שעובדות טוב כל הזמן!

אני אשמח אם מישהו שמבין באופל קורסה (ובכלל) שיגיב :-)

אתמול החזרתי בגרר את האוטו למוסך ומתברר שהוא שכח לעשות כיוונים למנוע.

היום לקחתי את האוטו והוא אמר לי שאני צריכה לחכות 3 שניות אחרי ההתנעה ואז לנסוע.

לפני חצי שעה לקחתי את האוטו לנסיעת מבחן אחרי שלא פעל כמה שעות. בהתנעה ראשונה הוא נכבה ואחרי זה הוא פעל. האם זה מעתה המצב או שכן אפשר לעשות משהו יותר טוב?

פורסם
היי

שנה טובה ולחיי מכוניות שעובדות טוב כל הזמן!

אני אשמח אם מישהו שמבין באופל קורסה (ובכלל) שיגיב :-)

אתמול החזרתי בגרר את האוטו למוסך ומתברר שהוא שכח לעשות כיוונים למנוע.

היום לקחתי את האוטו והוא אמר לי שאני צריכה לחכות 3 שניות אחרי ההתנעה ואז לנסוע.

לפני חצי שעה לקחתי את האוטו לנסיעת מבחן אחרי שלא פעל כמה שעות. בהתנעה ראשונה הוא נכבה ואחרי זה הוא פעל. האם זה מעתה המצב או שכן אפשר לעשות משהו יותר טוב?

גם בגרמניות צריך מומחיות....

כמו שאת מכירה את הרכב לפני כל הבעיות ככה את אמורה לקבל אותו אחרי שסודר. אם את לא מכירה את ריכבך ככה ומעולם לא קרו סממנים שכאלה כמו כיבוי הרכב וכל המישתמע מכך משמע אומר שהרכב לא תוקן כהלכה!

:)
פורסם

מכל הסיפור שלך משתמע שהמוסך שלך הוא גרוע!!

חפשי המלצות באתר למוסך בסביבה שלך.

הוא היה צריך לבדוק מהתקלה הראשונה מה המצב ולא לחכות עד שהרכב יהרס.

על זה נאמר: גרוע מזה אין.

Kia Niro 2017

פורסם

תודה רבה על התגובות,

סיפרתי למוסכניק שלי על הבעיה הנוכחית והוא ביקש שאדליק את הסטרטר, אחכה 5 שניות, ואז אבדוק האם מתניע בפעם הראשונה. ניסיתי את זה וגם כאן האוטו התניע רק בפעם השנייה. הוא ביקש שאבוא אליו ביום ראשון לבדיקה.

האם זה אומר שהחיישן לא עובד?

פורסם

נשמע שהמוסכניק של חאפר לגמרי ולא ממש יודע מה הוא עושה.

באיזה אזור בארץ את מתגוררת? האם בפעם הראשונה לאחר הביקור במוסך הרכב תפקד כרגיל או שהרגשת תופעות מיוחדות שלא היו קודם?

פורסם

אכן אני מסכימה איתך שהמוסכניק שלי התגלה כבעל חוסר ידע. הבעיה היא שלא ידעתי את זה לפני וכשנתתי לו אישור לשלוח את הראש מנוע לשיפוץ כבר נאלצתי להשאר איתו בגלל האחראיות...

אחרי שהוצאתי את הרכב מהמוסך (בפעם השנייה) האוטו נסע בסדר, רק ההתנעה נשארה כבעייתית...

אגב, הייתי רוצה לשאול על פעולה שהוא עשה והאם היא נכונה: באופל מד החום נע בין 90 ל-100 והמוסכניק שלי החליף את החלק, מעין בורג עבה כזה, לבורג ששייך לטיוטה, שמשפיע על המד חום והיום הוא בקושי מגיע ל-90 (הוא אמר שזה כדי שכשהרכב יגיע ל-90 ישר המאוורר ייכנס לפעולה ולא ב-97...). האם זה נכון לעשות דבר כזה?

ברור לי היום שאם תתגלה בעיה בחיישן אני לא אעשה אצלו את התיקון. אני גרה בנתניה ואשמח לקבל מידע על מוסך טוב ומקצועי כאן.

פורסם

ראשית, השאלה שלי הייתה האם לאחר הביקור הראשון במוסך (כאשר רק חיברו את הצינור הקרוע ושיחררו אותך) הרכב נסע כרגיל ללא שום בעיות מיוחדות?

שנית, נשמע כאילו המאוורר החליף יוניט מאווררים שאחראית על הטמפ' שבה המאוורר יתחיל לקרר את המנוע.

מיותר לגמרי ברכב כזה במידה ומערכת הקירור תקינה והכל עובד כמו שצריך.

ולסיום, אכן יכול להיות שמדובר בחיישן קראנק (גל ארכובה) בעייתי אבל יש לבדוק הםא אכן זה המצב.

אם אתה מוכנה להתאמץ ולהגיע לחיפה, אני יכול לכוון אותך לחבר טוב שעובד במוסך UMI בבעלות אביו כבר שנים רבות ומכיר את הרכבים הללו בע"פ.

אני סמוך ובטוח שהוא יוכל לאתר את מקור התקלה.

פורסם

מציע לך ללכת למוסך אחר מקצועי שיפתור לך את כל הבעיות.

אם אני את , מקבלת חוות דעת מקצועית ותובעת את המוסכניק החאפר שבגלל התיקון הראשון הסופר לא מקצועי הלך לך ראש המנוע ושאר הצרות הנוספות

לא כולל רדיאטור שייתכן ואכן הוא כבר לא בר תיקון אבל גם זה הייתי בודק אצל מומחה לרדיטורים ולא אצל החאפר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לאחר הביקור הראשון, בפעם הראשונה שהייתי בפקק (העת שבו האוטו מתחמם) הוא נכבה. זה קרה כ-4 ימים לערך לאחר אותו ביקור. לאוטו הזה תמיד היה בעייה של חימום יתר, תמיד היה נע בין 97 ל100 (אך לא עובר את זה ולכן ידעתי שהאוורור עובד).

אם אכן הבעיה תהיה בחיישן אשמח לקבל את פרטי המוסך.

שוב המון תודה על התגובה, זה עוזר לי להתנהל טוב יותר מול המוסך שלי כאשר יש לי ידע.

פורסם

נשמע חאפר לחלוטין, אם הייתה בעיה קבועה של התחממות היית צריכה לנסות לפתור אותה.

אם את מאיזור המרכז פני לבני ל. חבר הפורום, ההמלצות עליו פה חמות.

פריצת ראש מנוע היא תופעת לוואי של התחממות יתר של המנוע. המחיר הוא יקר וצריך לבדוק אם אפשר להוריד את הראש לחריטה או שצריך להביא מנוע מפירוק.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שלום לכולם,

אני צריכה עזרתכם; נסעתי עכשיו עם האוטו (אחרי כל הספור הנ"ל) נסיעה של כרבע שעה והוא נכבה ולא נדלק. התברר גם שאין מים באוטו בכלל!

אני רוצה לתבוע את המוסך שלי שיחזיר לי את הכסף כיוון שהוא פשוט לא עשה כלום!! ואולי אפילו הרס עוד יותר (ושלא נדבר על עוגמת הנפש הבלתי פוסקת).

האם למישהו כאן יש נסיון עם תביעת מוסך?

מה עליי לעשות כדי להוכיח שהאוטו לא תוקן על ידו, אף על פי שהיה אצלו כ-3 פעמים ב-3 השבועות האחרונים?

• תוכן חדש...