Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

האם יש כאן מישהו שעבד בתור שליח על קטנוע ומוכן לחלוק קצת פרטים?

בעיקרון אני מכוון לכיוון שליח של פיצה אבל אם יש למישהו טיפים כלשהם (עדיף מוזס וכו'? )

ואיך זה עובד? טיפים? משכורת בסיס?

יש מינימום שעות? משמרות? לוחצים עלייך לנסוע מהר?

אם אני קונה קטנוע ועובד על שלי זה יותר משתלם?

איך הקטנועים בד"כ? סבירים או הרוסים?

בקיצור באמת כל שביב מידע ממש ממש יעזור לי.

פורסם

אני עובד כשליח כבר כ6 שנים, בתקווה לפרוש מהתחום עוד כשנה אחרי שיהיה לי רשיון לסמי טריילר. עבדתי בזמנו כמה שנים בדומינוס פיצה וכרגע אני עובד במקום אחר עם קטנוע שלי. יש כמובן משכורת בסיס, בדומינוס זה היה מינימום כי הקטנוע, הדלק והביטוח שלהם. עכשיו שהקטנוע שלי וכל ההוצאות נופלות עלי אני מרוויח 24 בשעה. כמובן יש את הטיפים אבל זה משתנה מיום ליום. יש ימים שאני יוצא 100-200 שקל טיפים ביום ויש ימים שאחרי התידלוק נישאר לי 40 שקל טיפים.

בדרך כלל זה משמרות של כ7 שעות, יש יותר קצרות ויש כפולות שזה כבר יכול להיות גם 12 שעות וקצת יותר. אני יכול להגיד לך בוודאות שיותר משתלם לעבוד על קטנוע של העסק ולא שלך בגלל כל ההוצאות שמסביב ואם אתה לא עושה את כל הטיפולים לבד כמוני אז ההוצאות יהיו מאוד גבוהות. לי אישית יוצא לפעמים לעבור 4-5 אלף ק"מ בחודש שזה טיפול כל חודש. תעשה את החישוב לבד.

הגענו עכשיו לחלק הבעייתי...לי אישית לא יצא שהמעסיק אמר לי לטוס כמו מטורף על הכביש אבל בוודאות אני יודע שאם אתה קפטן סלואו אז יפטרו אותך מהר מאוד. גם הלקוחות שמקבלים את האוכל באיחור יתלוננו ולא איכפת להם אם זה גשם בחוץ וקור כלבים. אני אישית נוסע הרבה יותר רגוע ממה שנסעתי בשנתיים הראשונות כי הבנתי שהחיים שלי לא שווים את זה אבל בגלל שאני מכיר את חיפה בעל פה אז אני עדיין מגיע די מהר לכל מקום בלי לעבור 10 אדומים בדרך. לסיכום זאת עבודה נוחה למי שלומד כי זה משמרות אבל ממש לא עבודה שהייתי רוצה שהילדים שלי עבדו בה.

פורסם

כשהתעניינתי לפני כמה שנים במשרות מהסוג הזה (סטודנט) הבנתי שברוב המקומות לא נותנים אפילו ביטוח צד ג'! ושלא נדבר על מקיף.

מה שאומר - נכנסת במרצדס SL-AMG - תשלם כל חייך.

נכנסת בעמוד וריסקת את האופנוע/- הנה הלכו 4-5 משכורות לזבל.

גנבו לך אותו בזמן שעלית למסור את החבילה - כנ"ל.

אני אישית ויתרתי מהר מאוד לאחר שנכנסתי לפורום "פול גז" ב"פורום משפטי - נזקי גוף ורכוש", פשוט מטורף רמת הפעילות של הפורום הזה. מפחיד.

אם אתה מתעקש על שליחויות וחשוב לך להישאר שלם, נסה לחפש שליחויות ברכב. (לצ'יטה יש מספר פנדות/דוקאטו)

nissan silvia s14

פורסם

יש גם סיכון. אני מכיר אנשים שנהיגה זה לא בדיוק הצד החזק שלהם ועשו 3 תאונות בחודש. צריך לדעת "ליראות" את הכביש נכון בעבודה הזאת. עבודה עם לחץ במשמרות שיש הרבה משלוחים, ואתה עובד פה עם לקוחות שלרוב לא מעריכים בכלל את העבודה שלך. איך תרגיש כשתגיע באיחור בחורף למישהו, תעלה ברגל 4 קומות כולך רטוב והבן אדם יצא אליך עצבני ישאל למה זה לקח כל כך הרבה זמן ויטרוק לך את הדלת בפנים בלי להשאיר שקל. בכלל כל העבודות האלה שחצי מהשמכורת זה טיפים זה מעצבן ואתה אף פעם לא רגוע.

פורסם

אני הולך על זה בתור עבודה לקיץ לכמה חודשים,

כמה אתה מעריך שמרוויחים במשמרת ממוצעת של 8 שעות בדומינוס?

והאם יש בעיה עם אנשים בלי ניסיון בכלל? רק הוציאו רישיון?

פורסם

אם תעבוד שישה ימים בשבוע 8 שעות כל יום אתה תיסגור 7-8 בכיף הבעיה היא שלא תעבוד כל כך הרבה. אני מעריך שבמקרה הטוב תקבל 4 משמרות בשבוע. צריך להיות די ותיק שם כדי לקבל כל כך הרבה משמרות ובקיץ כל השליחים שלומדים בחופשה אז גם הם מקבלים משמרות יותר מבחורף. אם אתה בן 16 אולי לא יקחו אותך אבל אם אתה בן 18+ אז תגיד שיש לך נסיון חוץ מזה שרכבת רק בשיעורים ובטסט ויהיה בסדר....

פורסם

מאיזה איזור אתה בארץ?

מנסיון של חברים - אל תעבוד במקומות ש"ילדים" מזמינים מהם (פיצות למיניהן, טוסט נקניק וכו').

כוון למקומות כמו מוזס, ג'ירף, אגאדיר ושות' שם קהל היעד הוא מבוגר יותר ויודע לתגמל יותר בטיפים ( יותר מאשר חבורה של ילדים בחטיבה שזמינו פיצה ומגרדים שקלים לטיפ אם בכלל).

בין אם זה עבודה עם אופנוע שלך שתצטרך לקנות במיוחד (דיוק ב2000 שח) - העבודה תחזיר את ההשקעה בזמן קצר

פורסם

superb - תודה על הטיפ, באמת נראה לי שאתמקד במקומות שפונים לקהל בוגר יותר.

מוזס אחלה הצעה. נקווה שיהיה מקום.

עוד שאלה - ציוד לרוכב - איפה יש חנות מומלצת באיזור המרכז? (רחובות - ת"א)?

ומה צריך חוץ מקסדה?

ובקשר לקסדה מה לבדוק שאני קונה קסדה שלא יעקצו אותי (500 ש"ח זה סכום סביר לקסדה?)

פורסם

זאת כבר שאלה לא לעניין. תחום הדו"ג הוא עולם ומלואו, עם סיכון לא קטן בצידו, במיוחד בארץ.

תעיף מבט בפורום השכן, תשאל שאלות אם צריך, אבל באמאש'ך, אל תעשה את זה על רגל אחת.

גם ככה יש לרוכבים בארץ מוניטין גרוע, בין היתר בגלל שליחים שמתייחסים לכל הנושא בחוסר אחריות.

• תוכן חדש...