Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

רצוי שפותח השרשור יעלה תמונות של כל תאי השריפה,כל הבוכנות,ותמונת השסתום והתושבת מהצד השנ לאחר פירוק השסתום.

אורן

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רצוי שפותח השרשור יעלה תמונות של כל תאי השריפה,כל הבוכנות,ותמונת השסתום והתושבת מהצד השנ לאחר פירוק השסתום.

אורן

שלום רב !

מצרף ומחזק את בקשת ידידי אורן בן סימון,ומבקש להראות , במידה ועדיין אפשרי, והראש עדיין לא שופץ והורכב, את כל הבוכנות במצב של נ.מ.ע(נקודה מתה עליונה), כדי לבחון את מצבם הפיזי לאחר הפירוק, ואת ראש המנוע , יחד עם עם כל ארבעת תאי השריפה.

התמונה שניתנה היא חלקית, ומעלה חשד כלשהו, של הסתרת פרטים. הסכוי שהורכב פלג לא נכון וארוך מדי, שלא אמור להיות כלל במלאי של מוסך, או רשת אוטו דיפו במקרה הזה, היא אפסית, הפלגים הם לרוב סטנדרטים, עם שינוי קל ומזערי בדרגות החום שלו, ומשתנות לפי סוגיי הרכב הנפוצים בארצנו, מזדה , סובארו איפרזה גרנד ליאונה סוזוקי, ורכבים צרפתיים כמו פזו 306 , 206 , 205 ועוד, שם אכן יתכן שירכיבו פלג לא מתאים לפי דרגות היצרן, או ישתמשו בפלג תחליפי, שמומלץ גם על ידי היצרן, דנסו במקום NGK למשל, אך להרכיב פלג ארוך בלתי אפשרי וסביר, וסימני הפגיעה בשסתום, אני חוזר בפעם המי יודע כמה, אינם מראים בעייה של פלג לא מתאים או חלק מתכת כלשהו שנפל דרך קדח הפלג.

רצוי לראות תמונות נוספות, משום שתמונות שוות אלף מילים !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום חברים.

אינני נוהג לענות בדרך כלל באתר עקב כל השטויות שכותבים "מומחים" למינהם אבל מקרה זה מרגיז אותי.

טוב שיש בעלי מקצוע כמו רון וצביקה שיודעים לאבחן תקלה מסוג זה, ולא לדבר שטויות כמו אחרים.

האבחנה של רון מדויקת לגבי שריפת השסתום ואינה קשורה כלל ועיקר לפלג שהורכב במנוע לפי הצילום.

כמו כן שאלותו של צביקה נכונות ומדויקות לגבי שאר הפלגים שהורכבו במנוע, למה הם לא גרמו נזק לשאר הבוכנות/ושסתומים.

כאחד שמשמש כבורר באיגוד המוסכים, אני רואה מצב זה כשריפת שסתום אשר אינה קשורה להחלפת הפלגים.

השערתי היא שהשסתום היה גבולי מבחינת אטימה לפני החלפת הפלג, ולאחר ההחלפה עוצמת הבערה בצילנדר עלתה והשסתום נשרף עקב כך.

אם כל הצער והכאב אינני חושב שיש להאשים את המכונאי או אוטו דיפו (ולא שאני חושב שיש לבצע תיקונים באטו דיפו כלל) בנזק הזה.

בברכה

אם היה מדובר ברכב עתיק מילא. שסתומים נשרפים היום זה עניין נדיר מאשר היה פעם.

מערכות בקרת מנוע חכמות, ביטול צורך בכוון שסתומים תקופתי, מטלורגיה טובה יותר של שסתומי פליטה ושיטות קירור מתקדמות גרמו לתופעה להתמעט.

לא שאני שולל שזה מה שקרה, אפשר לקרוא את התגובות שלי, פשוט יש מעט מידי מידע כדאי לאשר או לשלול אבחנות של בעלי מקצוע כמו רון או צביקה ולהיות נחרץ בשלב זה לדעתי זה מיותר.

צביקה, מה קרה שזנחת את העקרון האלמותי שלך "אין צירופי מקרים רק הצטרפות מקרים"...?

פורסם

בפורדים ומזדות קימים שני סוגי מצתים: ארוכים וקצרים את המק"טים אני לא זוכר.

הרכבת מצתים ארוכים ברכב שצריך מצתים קצרים גורמת לסגירה של המצת ושבירת החרסינה, החרסינה מטיילת בתא הבעירה עד שנתפסת בין השסתום לתושבת שלו, כתוצאה מזה השסתום נשבר בדיוק באופן שרואים בתמונה.

אני מדבר מנסיון של שתי פיאסטות ומזדה לנטיס אחת שהגיעו אלי למוסך בדיוק באותו מצב וגם כן לאחר שטיפלו ברכבם במוסכים אחרים.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם

שלום רב !

למגיב האחרון שלום !

אתה היחיד שמגיב וטוען בפרוש שקיימים פלגים באורך שונה בדגמי פורד ומזדה, ושהתופעה מוכרת, לכען אבקשך במידת האפשר לספק תימוך מקצועי להנחה זו, ספרות מקצועית, קטלוג יצרן(NGK ודנסו ובוש), התומך בדברייך.

אני חייב לציין שאני פעם ראשונה שומע זאת, ויש בפורופם מספיק בעלי מקצוע מעולים, שבוודאי קראו שרשור זה, ותמכו בגירסה שלך.

לדניאל ידידי שלום רב !

אינני נוטש עדיין את המשפט הנדוש, והנכון ברוב המקרים "אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים",

המקרה הנוכחי נפל בין הכסאות, ויתען שיתברר שהוא מתאים גם למקרה זה.

ויתכן שבמוסך נפלו, בכך שלא היה להם מידע זה, והם השתמשו בפלגים ארוכים מדי, והם יפלו שוב, אם הם לא יקראו את הפורום הזה.

מוסך גדול ורצוני, חייב להיות מעודכן בספרות יצרן, ולהיות מוכן לקראת מקרה שכזה, ולמנוע מראש מקרים כאלה, שיסתימו קרוב לוודאי, בפצוי כספי, פגיעה בשם, והפסד לקוחות , לטווח הרחוק.

אודה לכל מי שיוסיף אסמכתא , לנושא המצתים הארוכים, מהנורמל המקובל.

בברכה

צביקה

פורסם

לכל החברים בפורום שבוע טוב.

לדעתי לצערי ולהפתעתי היה פה כשל של מכונאי או של מנהל העבודה שלו(שהביא לו פלאג לא מתאים) בהרכבת פלאג לא מתאים של מזדה לנטיס משנת 99 כנראה. כמו שידידנו BA323F אמר הפלאג פגש בוכנה ,וניתן לראות את העיגול של הפלאג שנחרט על הבוכנה.

כמו כן מה הסיכוי שאוטו יכנס תקין למוסך ובזמן שהוא במוסך ישרף שסתום פתאום ? ואם נשרף שסתום אז למה נשאר עיגול בקוטר של ההברגה של הפלאג על הבוכנה?

ולמי שלא מכיר הנה תמונה של דגמי הפלאגים ע"מ לתמוך בדעה הזו.

ועוד שאלה לכולם ואם הרכיבו פלאגים לא מתאימים וארוכים יותר למה 3 הבוכנות האחרות לא נפגעו (אולי המכונאי טעה בפלאג אחד)?

כמו כן הפלאג השמאלי זהה בגודלו לפלאג של מזדה 323 לנטיס עד שנת 99 והפלאג הימני מתאים ללנטיס 1600 משנת 99 עד 2001.

mazda.jpg

פורסם

זכריה שלום רב !

לתמונה והוכחה מצולמת כזאת הייתי זקוק!

כנראה שהתאורייה שלך נכונה, והפשלה של המנכונאי שהרכיב מבלי משים, מפלג שהקוד השלו שונה, אניע מקווה שגם האריזה שונה, ותקלה זאת אמורה לשמש כאזהרה למכונאים רבים שמטפלים ברכב לנטיס משנת 99, להקפיד על מצת באורך המתאים.

השאלה הבאה, שמסקרנת אותי, מה הנזק שיגרם בהרכבת פלג קצר, כמו הימני והסטנדרטי שבתמונה, בניגוד להמלצתו של היצרן?!

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לכל המגיבים,

קצת פרטים שישפכו מעט אור.

1. מדובר ברכב שעשה 122,000 ק"מ בלבד וגם מצב המנוע כפי שהוברר מעיד על כך. הרכב היה במצב מעולה ללא אכילת שמן.

2. הפלגים שסופקו - היו 3 באריזה סגורה ואחד בודד ללא אריזה והוא זה שהורכב בצילנדר התקול.

3. ממומחי מזדה שראו את הרכב נמסר חד משמעית ששבר - (ואני מדגיש מדובר בשבר ולא בשסתום שרוף) בשסתום כפי שנתגלה בצירוף סימני הפגיעה מעידים בבירור על חדירת גוף זר במהלך החלפת הפלגים. בשאר הבוכנות רואים בבירור שאין כל סימן כפי שנתגלה בבוכנה הנדונה.

4. עד הפירוק של הראש חשבתי שאולי מדובר בצירוף מקרים אומלל וגם בעלי מקצוע חשבו כך. עם פירוק הראש כולם בדעה אחודה כי החלפת הפלאגים היא הגורם לנזק והניסיונות של בעלי מקצוע לטעון כי המוסך לא אשם היא בבחינת אמירת קולגה ותו לא.

5. אחראי המוסך לפני שראה את התמונות אמר בהגינותו שהרכב הגיע תקין למוסך, אך חשש לצירוף מקרים אומלל. לאחר שראו את התמונות גם הוא וגם מנהל הסניף לקחו אחריות והם מוכנים לתקן את הרכב אצלם ולשאת בעלות התיקון ועל כך כל הכבוד.

פורסם

לצביקה, בתמונה של זכריה רואים מצתים בעלי אותו אורך של תבריג ואלקטרודה בעלת אורך שונה, יש גם מצתים בעלי תבריג ארוך יותר מהמקובל וכבר אישרתי זאת בתחילה ואתה יכול לקבל את דברתי גם בלי שאציג לך תמונות (אם תריץ קצת חיפוש בגוגל תמצא לבד).

אני שמח שהסיפור הסתיים עם happy end.

פורסם

שלום רב !

ראשית תודה על העדכון !

סוף טוב , הכל טוב, חבל שזה קרה, אך העובדה שהמוסך הודה בטעות האומללה, עומדת לזכותו !

שנית, יש להדגיש שאנו כולנו חייבים ללמוד מהטעות האומללה והנדירה, ולהוכח שוב ושוב, כמו שאני תמיד טוען "אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים" הצטרפות מקרים אומללה, של רכב תקין שהגיע למוסך, לטיפול רגיל ושוטף, ושיקול לא מקצועי, של מי שמשך ממחסן החלפים, שלושה פלגים עם אריזה, ואחד בלעדייה, ולמי שהרכיב.

הטעות הייתה לא בכוונה, ולא בגלל חוסר ידע ומקצועיות גרידא, אלא בגלל צירוף מקרים אומלל, של פלג ששכב במחסן החלפים, ומי שהחליט שזה הזדמנות" להפטר" ממנו, בדיעבד התברר שזה היה שדיקול דעת מוטעה, שעלה ביוקר, ויש וחובה ללמוד ממנו.

סדר הדברים ברור כעת, והפלג האומלל הורכב בצילנדר ההוא, וכל השאר כבר ידוע.

תודה לזכרייה על התמונה המצורפת של הפלגים הדומים אך לא זהים, ושונים בקוד. והתנצלותי הכנה בפני ba323f, שהלה כבר בתחילת השרשור, את סוגיית הפלגים הארוכים, ולא קיבלתי זאת, מחוסר ידע, ולכן אני מתנצל.

בברכה

צביקה

פורסם
יכול להיות שהשבבים גרמו לחריר קטן בקצה השסתום, ועם הזמן החור נפער ונוצר לגודל כזה.

מתערובת עניה או גורם אחר קשה לי להאמין שהשסתום ישרף ובעוד כזאת מהירות.

פה לא מדובר בצירוף מקרים רואים הוחכות, רואים שהשבבים פגעו בשסתום והם אלה שגרמו לחור בשסתום.

רואים גם שבאיזור החור יש "פנס" מהשבב כניראה זה היה שבב גדול.

זה כניראה התחיל בחריר זעיר שנפער.

שלום רב !

בדיעבד התאורייה שלך הגיונית, חלק מהאלקטרודה הפנימית, נשאב לעבר שסתום הפליטה, נתקע שם בגלל גודלו, גרם להתחממות יתר של השסתום, מה שגרם לאכילת השסתום, אך ללא נזק לבוכנה כלל, העיגול במרכז הבוכנה, הוא מקורי, ונמצא בכל הבוכנות.

מה שמתברר מהתמונה האחרונה שצורפה, שהצטבר פיח רב על הבוכנות, שנובע כנראה מנסיעות קצרות, ומתערובת דלק עשירה.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

בדיעבד התאורייה שלך הגיונית, חלק מהאלקטרודה הפנימית, נשאב לעבר שסתום הפליטה, נתקע שם בגלל גודלו, גרם להתחממות יתר של השסתום, מה שגרם לאכילת השסתום, אך ללא נזק לבוכנה כלל, העיגול במרכז הבוכנה, הוא מקורי, ונמצא בכל הבוכנות.

מה שמתברר מהתמונה האחרונה שצורפה, שהצטבר פיח רב על הבוכנות, שנובע כנראה מנסיעות קצרות, ומתערובת דלק עשירה.

בברכה

צביקה

צביקה שלום,

שים לב שבתמונה הראשונה בתוך העיגול המקורי שדיברת עליו יש סימני פגיעה בדמות שריטות עמוקות שנובעות ככול הנראה מהשתוללות הגוף זר עד שנטחן דק או שנפלט דרך שסתום הפליטה שנשבר.

אפשרות נוספת שנפלט כאשר חזרתי למוסך הוציאו את הפלאג והפעילו את המנוע זמן רב בטורים גבוהים ללא פלאג כלל ומה שראיתי זה זרם אויר חזק שיצא משם והמוסכניק שם ידו מלמעלה אולי לחוש את עוצמתו או אם נפלט הגוף זר.

פורסם
זכריה שלום רב !

לתמונה והוכחה מצולמת כזאת הייתי זקוק!

כנראה שהתאורייה שלך נכונה, והפשלה של המנכונאי שהרכיב מבלי משים, מפלג שהקוד השלו שונה, אניע מקווה שגם האריזה שונה, ותקלה זאת אמורה לשמש כאזהרה למכונאים רבים שמטפלים ברכב לנטיס משנת 99, להקפיד על מצת באורך המתאים.

השאלה הבאה, שמסקרנת אותי, מה הנזק שיגרם בהרכבת פלג קצר, כמו הימני והסטנדרטי שבתמונה, בניגוד להמלצתו של היצרן?!

בברכה

צביקה

לגבי האריזות הם זהות לחלוטין רק עם מק"ט שונה.

וכמו כן אם תרכיב את הפלאג עם האלקטרודה הקצרה במקום הארוכה סביר להניח שמספר הכוחות סוס ירד מעט, וכמו כן יכול להגרם נזק לסלילי הצתה בעתיד.

כמו כן קבלו תיקון הפלאג השמאלי בתמונה מתאים ללנטיס 1600 משנת 99 והפלאג הימני ללנטיס עד 99.

• תוכן חדש...