Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, השעה 22:30 בערך.

יושב בסלון מנשנש משהו מול הטלויזיה ופתאום שומע "בום", קופץ(מרחק של כמטר מהכיסא לחלון) לראות שלרכב שלי השלום וקולט נהג מסחרית קטנה(סטייל ברלינגו) מתחמק ממקום התאונה, כאילו הייתו זו טויוטה קורולה עם דוושת גז תקולה.

נהג פולו נסע על כביש ישר והמסחרית יצאה ממין חניית חול. לא הייתה לנהג המסחרית שום סיבה לא לראות את הרכב השני, משום שזה כבר עבר אותו והוא פשוט נכנס בו מאחורה.

הזמן שלקח לי להגיע לחלון היה לא יותר ממספר שניות בודדות, כשהנהג הפוגע כבר הספיק לעקוף את הרכב בו פגע והמשיך להאיץ במהירות.

הנוסעים ברכב הנפגע עוד ישבו דקה בתוך הרכב ולא הבינו מה קרה.

אני לא יודע אם הם התקשרו למשטרה, אבל רציתי לדעת משהו,

אם הם היו מתקשרים, מבלי להודיע על פגיעה גופנית,

האם המשטרה הייתה באה למקום התאונה או שהתשובה הכללית של המשטרה הייתה מתקבלת (תבואו לתחנה להגיש תלונה)?

דווקא ברחוב שלי יש מין מרכזון קניות, פיצוציה ועוד מס' חנויות בהמשך ויש סיכוי טוב שבכמה מהמקומות האלה יש מצלמות

שתיעדו את הרכב נמלט. כל היום חיכיתי לראות רכב משטרתי שיעבור במקום ויבדוק את הנושא,אך זה לא קרה.

אני פשוט כבר יכול לראות את הכותרת העתידית: נהג פגע וברח...פצע אנושות.. נתפס... ומסתבר שהוא היה כבר מעורב בתאונת פגע וברח בעבר שהמשטרה סגרה.

אני באמת חיי בסרט כשאני חושב שהמשטרה אמורה לשקיע בחקירת התאונה הזאת ושהיא באמת תעשה זאת?

אני אישית עדין המשכתי לחפש רכב מסחרי קטן עם פרונט מקומט באיזור בתקווה לעזור לנהג שנפגע, אך ללא תוצאות בינתיים.

פורסם
כל היום חיכיתי לראות רכב משטרתי שיעבור במקום ויבדוק את הנושא,אך זה לא קרה.

אני באמת חיי בסרט כשאני חושב שהמשטרה אמורה לשקיע בחקירת התאונה הזאת ושהיא באמת תעשה זאת?

אתה באמת חיי בסרט , למה שהמשטרה תשקיע זמן, כסף וכוח אדם כשהם יכולים לעמוד בצומת לעצור אותך בצד על חגורה מאחורה או על עוד שטויות . יש להם סדר עדיפויות והוא ברור .

פורסם

צר לי לנפץ לך את האווירה וחלומות הצמר גפן מתוק שלך המשטרה לא תעשה דבר וחצי דבר .

מנסיון אישי נסעתי לי בדרך שמחברת בין בני ברק לרמת גן [כשמגיעים מפתח תקווה בצד שמאל יש תחנת משטרה]

בדיוק מולה נהג מסחרית גדולה נתן לי "דחיפה " ברמזור כי לא לחצתי על הגז באלפית שנייה שהרמזור התחלף.

כשיצאתי לשאול אותו מה נסגר איתו הוא אמר לי שאם אני לא מפנה את הדרך הוא עולה עליי.

אמרתי לו שאני לא זז והוא התחיל לזוז לכיווני עם הרכב שלו :-( תוך כדי שהוא מוציא את הראש מהחלון ואומר לי להגיש תלונה בתחנה ממול.

כמובן שכשהגעתי לתחנה להתלונן היומנאי ה@#% אמר לי שאין מה לעשות ושאני אלך הביתה :shock: [למרות שנתתי את המספר של הרכב]

מאז ועד היום [עברו מספר שנים ] אני לא מאמין \תומך \ אוהב את המשטרה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

משטרת ישראל שמתפקדת כמו שצריך זו אידיליה שכולנו שואפים אליה.

שנה שעברה, חבורה של ילדים היו נכנסים לנו לחצר כשלא היינו נמצאים וחוגגים, חוגגים במובן של נזק לגדר, אינטרקום, חניה ועוד ועוד. הסתכם לכמה אלפי שקלים. הדבר חזר כמה וכמה פעמים, ביקשנו מהשכנה להתקשר אלינו מיד בפעם הבאה שזה קורה.

התקשרנו מיד למשטרה, הסברנו להם את המצב. ניידת הגיעה תוך 20 דק' כשהילדים כבר לא נמצאו. בפעם השנייה, משטרת ישראל כלל לא טרחה להגיע ודווקא היה זה איש "מוקד אמון" שהגיע תוך דקות ספורות בלבד לגרש את הילדים. בפעם השלישית התקשרנו למשטרה ואמרנו שפורצים לנו לבית באותו רגע, והפלא ופלא שתי ניידות תוך 5 דקות. כל פעם נדהמים מחדש כמה לא באמת אכפת להם. הסוף, אגב - "אין עניין לציבור" וכך נסגר התיק. תביעה אזרחית על הנזק :-P. למזלי עוד לא היה לי מקרה עם רכב.

לעומת זאת, בכל זאת ישנם אנשים אכפתיים. היום בסי אנד סאן נתקלתי עם חבר בפורשה 911 קאררה S קבריולט חדשה MKII, הפגוש הקדמי היה משופשף והמספר היה מונח לצד הרכב. הנהג הפוגע, ישראלי(!), אזר מספיק אומץ כדי להשאיר פתק על השמשה.

פורסם

תגיד תודה אם המשטרה או היומנאי בתחנה יתטרח אפילו להקשיב לך בטלפון אם תתקשר להתלונן.

קרה לי מקרה ממש דומה עוד בתקופה שהייתי עם המלווה נסעתי בהונדה אקורד חדשה של דודי וממש נזהרתי ונסעתי תמיד 10 קמ''ש מתחת למהירות המותרת כדי חלילה לא לפגוע באוטו.

אני זוכר שזה היה יום שישי ויצאנו לכיוון הבית של הסבים שלי לאסוף אותם לארוחת שישי עם המשפחה,ואני זוכר שנסענו בכביש הראשי באשדוד למי שמכיר בבני ברית ועצרתי ברמזור בסיטי לפנייה ימינה כאשר בנתיב ליד יש גם פנייה ימינה למיטב ידיעתי בכל אופן איזה בחור בשברולט סילברדו גדולה החליט שאחרי שנכנסתי כבר לפנייה במקום להמשיך ישר בא לו לפנות והוא פשוט דחק אותי לכיוון הנגדי של התנועה! ואילץ אותי לבלום באמצע הצומת הוא התחיל לסוע כמה שניות לפניי ובגלל זה הגיע לפניה לפני ופשוט חסם לי את הנתיב,כמות הקללות שיצאה לדוד שלי מהפה בשנייה באותו רגע הדהימה אותי,ואני יודע שאם זה היה הוא נוהג ,הוא היה שם גז ופשוט מנגח את הבנאדם עם האוטו בלי לחשוב מה יקרה.

למרות שזה לא היה עוזר דוד שלי התקשר למשטרה כמו אזרח טוב וסיפר לשוטר את פרטי המקרה ותיאר את הרכב כשברולט סילברדו כחולה עם צבע דהוי בצד שמאל,והמשטרה בקלות! יכלה לאתר אפילו מי הנהג כי מי שמכיר את הצומת באזור הסיטי באשדוד יודע שהמקום פשוט מוקף! במצלמות,השוטר בטלפון ענה לדוד שלי שאין מה לעשות ושהיינו צריכים לרשום את מספר לוחית הרישוי.

אין לי אמונה במשטרת ישראל וגם לא תהיה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

נכון שאופן הטיפול המשטרתי בבעיות שכאלה אינו משביע רצון אבל צריך לראות גם את מה שעומד בבסיס לבעיה זאת.

אם נניח שביום מתקבלות לפחות 1000 קריאות בעניניים דומים, (שרטו לי, דחקו אותי וכד') ולכל אירוע שכזה יזניקו שוטרים שיעזבו את משימתם הקודמת, הרי ברור שהמשטרה לא תתפקד כלל גם במה שהיא כן מתפקדת כיום.

כשאור ירוק הוקמה, היא קבעה שהניידות והצוותים יעסקו אך ורק בנושא תנועה והמשטרה קיבלה הצעה זאת. לא לשכוח שמדובר בניידות שנרכשו בכסף של אדם פרטי.

אם כל כך חשוב לנו כציבור שתעשה אכיפה בענינים נוספים ופרטניים, בהחלט אפשר לבוא עם הצעה כוללת שבה הציבור יקנה עוד ניידות ויממן העסקת שוטרים נוספים או מתנדבים, שיעודם יהיה אך ורק טיפול בבעיות של ילדים שהורסים גינה או נהג שברח בלי להשאיר פרטים.

במקרה שכזה, אני לא אסכים לחכות שהניידת שמטפלת בבעית ילדים ברחוב ריינס תסיים את הטיפול ותגיע לטפל בבעיית ילדים ברחוב פרישמן - אני ארצה שינחיתו מהשמיים תוך 3 דקות ניידת עם צוות, כי הרי הילדים לא יחכו לשוטרים.

במקרה שכזה אני לא אסכים לקבל תשובה שהצוות בודק כרגע מצלמות ברחוב דיזנגוף ומחפש מכונית שברחה ואח"כ יש לו לחפש במצלמות של רחוב אלנבי עוד מכונית שברחה ורק בסוף הוא יגיע לחפש אחר המכונית ה-32 שדווחה - או שאולי נחזיק 32 צוותים שיטפלו בבעיות.

נכון שהמצב לא אידאלי, אבל הוא לוקח בחשבון את סדרי העדיפויות והחומרות של עבירות ותוצאותיהן. הרבה יותר חשוב להזניק צוות שיטפל בארוע של בעל אלים מאשר לפנות צוות לילדים שהורסים גינה. בל נשכח שגם אין לשוטרים כל יכולת לעשות משהו ממשי במקרה של ילדים חוץ מאשר לשחק בשוטרים וגנבים ולהבריח אותם כמו שילד מבריח את החתול שחוזר מצד שני.

לא מושלם - לא מצדיק - צריך לעבור בין הטיפות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם כל כך חשוב לנו כציבור שתעשה אכיפה בענינים נוספים ופרטניים, בהחלט אפשר לבוא עם הצעה כוללת שבה הציבור יקנה עוד ניידות ויממן העסקת שוטרים נוספים או מתנדבים, שיעודם יהיה אך ורק טיפול בבעיות של ילדים שהורסים גינה או נהג שברח בלי להשאיר פרטים.

.

הכל נכון, אבל נדמה לי שיחידות המשטרה שכבר קיימות ניזונות מכספי המיסים שכולנו משלמים.

אז מה אתה בעצם מציע, עוד "ביטוח רפואי משלים" כי המערכת הציבורית קרסה לה?

פורסם
נכון שאופן הטיפול המשטרתי בבעיות שכאלה אינו משביע רצון אבל צריך לראות גם את מה שעומד בבסיס לבעיה זאת.

אם נניח שביום מתקבלות לפחות 1000 קריאות בעניניים דומים, (שרטו לי, דחקו אותי וכד') ולכל אירוע שכזה יזניקו שוטרים שיעזבו את משימתם הקודמת, הרי ברור שהמשטרה לא תתפקד כלל גם במה שהיא כן מתפקדת כיום.

כשאור ירוק הוקמה, היא קבעה שהניידות והצוותים יעסקו אך ורק בנושא תנועה והמשטרה קיבלה הצעה זאת. לא לשכוח שמדובר בניידות שנרכשו בכסף של אדם פרטי.

במקרה שכזה, אני לא אסכים לחכות שהניידת שמטפלת בבעית ילדים ברחוב ריינס תסיים את הטיפול ותגיע לטפל בבעיית ילדים ברחוב פרישמן - אני ארצה שינחיתו מהשמיים תוך 3 דקות ניידת עם צוות, כי הרי הילדים לא יחכו לשוטרים.

במקרה שכזה אני לא אסכים לקבל תשובה שהצוות בודק כרגע מצלמות ברחוב דיזנגוף ומחפש מכונית שברחה ואח"כ יש לו לחפש במצלמות של רחוב אלנבי עוד מכונית שברחה ורק בסוף הוא יגיע לחפש אחר המכונית ה-32 שדווחה - או שאולי נחזיק 32 צוותים שיטפלו בבעיות.

נכון שהמצב לא אידאלי, אבל הוא לוקח בחשבון את סדרי העדיפויות והחומרות של עבירות ותוצאותיהן. הרבה יותר חשוב להזניק צוות שיטפל בארוע של בעל אלים מאשר לפנות צוות לילדים שהורסים גינה. בל נשכח שגם אין לשוטרים כל יכולת לעשות משהו ממשי במקרה של ילדים חוץ מאשר לשחק בשוטרים וגנבים ולהבריח אותם כמו שילד מבריח את החתול שחוזר מצד שני.

לא מושלם - לא מצדיק - צריך לעבור בין הטיפות.

.

אין בעיה שלא יתפלאו אחרי זה שאנשים יקחו את החוק לידיים, ותאמין לי אני לא חושב שאם הייתי רודף אחרי הנהג ההוא ועושה לו פרצוף חדש עם לום וכמה עצמות שבורות מישהו היה צריך לבוא אליי בטענות כי אני יכולתי לצאת בנזק הרבה הרבה הרבה יותר גדול ואפילו למות והסבירות שהייתי מת די גבוהה ויצאתי בנס מזה שלא נדבר על הנזק לאוטו רבע מיליון שקל לעומת הסילברדו המתיישנת שלו שאני ספק אם שווה כמו הגלגל של האוטו.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

במובן מסויים, ההקבלה ליכולות של המשטרה היא היכולת של משפחה ברוכת ילדים לכלכל את עצמה.

לדוגמה: אם משפחה המשתכרת 10,000 ש"ח יכולה לכלכל 2 ילדים בסבירות, הרי ברור שהיא לא יכולה לכלכל 4 ילדים בלי להצטמצם ובלי לתעדף ולקצץ, כל שכן אם יהיו 5 או 6 ילדים.

האפשרות של משפחה ברוכת ילדים שכזאת לשרוד, הוא או לקבץ נדבות, או לקבל סיוע מהמדינה או לגדל פושעים קטנים שלומדים מגיל קטן הישרדות או לחיות בצינעה וצימצום שלא כל כך מקובלים במודל החברתי חילוני.

יש עוד אפשרות - למסור לאימוץ, פנימיות, משפחות אומנה וכד'.

המשטרה שלנו מקבלת X כסף ויכולה לבצע איתו Y משימות. היא לא יכולה לבצע 2Y משימות, בשביל לשלוח ניידת לכל שריטה ולכל זאטוט, יש צורך בתקציב של 3X והתקציב הזה יכול לבוא רק מהציבור.

האם נדרשים שרותי שיטור משלימים - לדעתי כן. במקומות מסויימים בחו"ל יש מתכונת דומה ולפעמים אפילו שיטור ברמת השכונה. שירותי שיטור אלה עולים לדיירי השכונה עוד כסף. מי שבא לגור בשכונה יודע מראש לאיזה הוצאות כלכליות הוא יכנס. לא מדובר בחברת אבטחה, מדובר במשטרה לכל דבר.

לא לשכוח שבמקומות רבים בחו"ל, במובן מסויים המשטרה כפופה לראש העיר ואם הביטחון לא יהיה טוב, ממילא ראש העיר לא יבחר שנית. במקרה כזה גם מפקד המשטרה המקומית בד"כ הולך הביתה.

לא מזמן דובר על כך שיש צורך להקים משטרה עירונית במתכונת דומה לחו"ל - זה בוודאי יעלה את הארנונה, כי הדבר יהיה ע"ח תקציב העיריה. יש מתנגדים לרעיון (בראשם המשטרה) ויש תומכים. כל צד מביא טיעונים הגיוניים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז בעצם מה שאנחנו יכולים לראות כאן, זאת עליית דרגה מטורפת ברמת הפשיעה לטווח הארוך?

והכל בחסות המדינה.

ואם זה ימשיך, אז כמובן יש כאן פגיעה בכלכלה, כי האזרחים הם אלה שסופגים את הפשיעה.

יש ירידה בתיירות, כי הפכנו למדינת פשע מסוכנת.

ויש איבוד של מוחות, משום שמי שיכול בורח.

מאוד מנחם.

בנוסף, היום זה היה תיקון של 3000 שקל או לחילופין תשלום השתתפות עצמית + יקור ביטוח.

מחר זה טיפול בילד במצב קשה + חקירה משטרתית מאומצת בשביל למצוא את הפוגע שכבר יודע שלהתחמק ניתן אם רוצים.

• תוכן חדש...