Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן - יש לי טויוטה קורולה שנת 98 וצריכת דלק היא כליטר ל10-11 ק"מ, הנהיגה שלי היא תמיד עד מקסימום 3000 סלד. השאלה שלי במידה ואני יסע בסלד יותר גבוה (למשל 4000-5000), צריכת הדלק תגדל בהרבה?

פורסם

כמובן שהיא תגדל אם תבלה יותר זמן על 4000-5000 סל"ד. זו פיזיקה פשוטה. אבל, אם אתה מתכוון שלצורך האצה תגיע ל-5000 ואז במצב שיוט תחזור לסל"ד נמוך (לעומת האצה מאוד איטית תוך שמירה על סל"ד נמוך) - אז התשובה היא לא, ההבדל ממש לא גדול.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמובן שהיא תגדל אם תבלה יותר זמן על 4000-5000 סל"ד. זו פיזיקה פשוטה. אבל, אם אתה מתכוון שלצורך האצה תגיע ל-5000 ואז במצב שיוט תחזור לסל"ד נמוך (לעומת האצה מאוד איטית תוך שמירה על סל"ד נמוך) - אז התשובה היא לא, ההבדל ממש לא גדול.

רוני

אני מתכוון להגיעה בהאצה לסלד גבוה כמו שאמרתה ואז להמשיך בסל"ד הרגיל שלי - שזה 2000-2500

נדיר מאוד שאני מאיץ בסלד גבוה בגלל זה בגלל זה שאלתי

מישהו גם אמר לי פעם שלפעמים מומלץ ליסוע בסלד גבוה כי זה מנקה את המנוע מפיח - האם זה נכון?

פורסם
אני מתכוון להגיעה בהאצה לסלד גבוה כמו שאמרתה ואז להמשיך בסל"ד הרגיל שלי - שזה 2000-2500

נדיר מאוד שאני מאיץ בסלד גבוה בגלל זה בגלל זה שאלתי

מישהו גם אמר לי פעם שלפעמים מומלץ ליסוע בסלד גבוה כי זה מנקה את המנוע מפיח - האם זה נכון?

יש דבר שנקרא Italian Tune Up, אתה יכול לבדוק בגוגל. אכן אומרים שזה מנקה את המנוע מפיח. כמובן לא לבצע עם מנוע או מערכת אחרת לא תקינה, וודא לפני שהכל מוכן (דגש על שמן מנוע מתאים ומספיק). ולשים לב לבצע אך ורק עם מנוע חם - בחורף זה עלול לקחת לפחות רבע שעה של נסיעת חימום רגועה.

בנוסף, קראתי בפורום המלצה של צביקה (אאל"ט) לגבי ניקוי פיח - הוא המליץ לבצע נסיעה של כשעתיים במהירות קבועה (90?) בסל"ד 2000-3000 למטרת ניקוי פיח (משהו עם תערובת ענייה).

אני אישית ביצעתי פעם אחת את המצלצתו של צביקה, ולסל"ד גבוה אני מגיע לעיתים תכופות מדי גם ככה

פורסם

מבלי להכנס מה צורך יותר(כי לדעתי זה ענין אמפירי)ולכן אין לי תשובה,אבל...

במכוניות מהדור הקודם עם מאייד היו כאלו בעלי שני לועות,כאשר הלוע המשני נפתח רק כאשר הזרוע שלו מקבלת מספיק ואקום בכדי למשוך את הפרפר של הלוע השני,ובמקרים האלו ישנם והיו הרבה מאוד נהגים סולידיים שמעולם לא היו משתמשיםבפרפר בלוע המשני,או שהתמשו לעיתים רחוקות,במצב זה הפיח האבק ושאר הטינופת היו נתפסים על ציר הלוע המשני ובמשך הזמן הציר היה נתפס,כך שגם הואקום לא היה מספיק למשוך אותו.

לעומת הרייסרים שדפקו הרבה את הדוושה למטה ,אשר אצלם המערכת נשארה תמיד תקינה וזמינה,וכאשר רצו להאיץ היה להם כוח זמין,כי כך תכנן המהנדס את הרכב.

זהאמנם לא שייך לשאלתך רק שתדע שהיו גם כאלו.

באשר לשאלתך,כאמור איני יודע לתת תשובה מבלי שיהיו מספיק נתונים.

• תוכן חדש...