Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מניע אחרי לילה שלם אבל לא אחרי כמה דקות - בעית מצבר?- פוקוס 203

orenin
שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

פורד פוקוס 2003. לא יודע בן כמה המצבר כי קניתי את הרכב לפני חצי שנה ואני לא רואה את התאריך על המצבר.

הסיפור הוא כזה:

קרה לי כבר 3 פעמים תוך כמה ימים שכיביתי את המנוע ואחרי כמה דקות ניסיתי להניע ולא היתה שום תגובה מהסטרטר.

כשחיברתי כבלים ההנעה היתה חלקה.

על פניו נראה כמו בעית מצבר, נכון?

העניין הוא שזה קרה לי רק במקרים שהנעתי את הרכב כמה דקות לאחר הכיבוי ולעומת זאת כל פעם שהרכב עמד לילה שלם או אפילו 24 שעות ההנעה היתה חלקה.

האם באמת מדובר בבעית מצבר וצירוף צקרים מוזר או שיכולה להיות בעיה אחרת?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הסיכויים שזו בעיה בסטרטר.

תקשיב אם אתה שומע דפיקה כאשר אתה נותן סטרטר מהסוייטש

אם כן, אז חפש או חיבור רופף או שהבעיה בסטרטר. תן דםיקה קלה על הסטרטר ותנסה שוב. אם מניע הבעיה בסטרטר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל עם טיפול בסיסי לקוטבי המצבר, לפרקם, לנקות טוב טוב עם מברשת פלדה את הקטבים על המצבר ואת נעלי הכבל ולחבר חזרה בצורה הדוקה. אם התופעה ממשיכה כדאי שחשמלי רכב יבדוק את המתנע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל עם טיפול בסיסי לקוטבי המצבר, לפרקם, לנקות טוב טוב עם מברשת פלדה את הקטבים על המצבר ואת נעלי הכבל ולחבר חזרה בצורה הדוקה. אם התופעה ממשיכה כדאי שחשמלי רכב יבדוק את המתנע.

לפי מה שאתה מתאר זה יכול להיות בעיה עם הקודן של הרכב לפעמים משחרר ולפעמים צריך ללחוץ שוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שדינאל ניסה לומר לך זה שהמגעים לא טובים ועלייך לנקותם, כאשר הרכב לאחר נסיעה הוא חם וקיימת התפשטות חומר ולכן אין מגע אך כאשר הרכב קר אין בעיה לכן הסבירות היא שהמגעים מלוכלכים אז כפי שדניאל כבר כתב פרק את הקטבים של המצבר נקה טוב טוב את הקוטב ואת נעל הקוטב (נייר זכוכית יעשה את העבודה מצויין), לאחר שתבצע את הפעולה הנ"ל רוב הסיכויים שהבעיה שלך תיפתר ואין כל קשר לקודן (בנתיים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתמול בערב זה קרה לי שוב. 20 דקות אחרי כיבוי המנוע, מסובב את הסוויץ, יש חשמל אבל אין הנעה בכלל. שום רעש מהסטרטר. זאת הפעם הרביעית שזה קורה וזה מאוד מחזק את הטענה שזה קשור לחום המנוע, כי בינתים זה לא קרה כשהמנוע היה קר.

אז פירקתי את הקטבים אבל הם נקיים לגמרי! אין קורוזיה בכלל. אולי בתמונות זה נראה שיש אבל באמת שהכל ממש נקי שם.

gdiil, אני לא שומע שום דפיקה מהסטרטר בהנעה. איפה בכלל הוא נמצא? :oops: לא הבנתי איפה לתת דפיקה...

אז ללכת לחשמלאי רכב או שיש לכם עוד רעיון למשהו שאני יכול לבדוק?

IMG_3461[1].jpg

IMG_3463[1].jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בזמן שהבעיה קיימת קל מאוד לאתר את מקורה אבל רק אם יש לך ידע בסיסי שנוכל להדריך אותך, להשתמש ברב מודד אתה יודע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסן, ההבנה שלי מאוד בסיסית אבל אשמח אם תדריך אותי מה לבדוק עם הרב מודד

דן, האמת היא שהקודנית זה הדבר הראשון שעלה לי בראש בפעם הראשונה שנתקעתי ולכן התקשרתי לחברה של הקודנית (איתורן - כמובן לא מדובר במכשיר איתורן שיודע איפה הרכב נמצא אלא במכשיר פשוט) והם אמרו לי שהם לא נותנים תמיכה למכשיר הזה. מה שהם כן אמרו זה שלפעמים אם מחכים חצי שעה אז הבעיה נפתרת. אז במקום לחכות פשוט ניסיתי עם כבלים וזה עבד, אבל אולי באמת שם הבעיה. בכל מקרה מדובר באימובילייזר דיגיטלי הנדרך פסיבית המבצע ניתוק באמצעות עלוקה אלחוטית (זאת דרך אחרת להגיד עלוקה מוסלקת?)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5472 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...