Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

just another Hot Hatch Test

RoyCo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולכן זה מטופש - את מי מעניינת דעתו של האיש ברחוב בנוגע להוט האצ'ים?

כנראה שאת רוב הבריטים שקוראים את המגאזין הזה.

הוט האצ' מיועדת בראש ובראשונה להיות מהנה לנהיגה. בשביל זה היא נבנית.

אני ממש לא מסכים עם זה. הוט האצ' היא קודם כל האצ'. כלומר היא קודם כל אמורה לענות על הצרכים היום יומיים הכי טוב שאפשר. לכן הפרקטיות והתדמית חשובים (התדמית חשובה להרבה מהרוכשים בגלל שיקולים של ירידת ערך). ההנאה לנהיגה היא לא המטרה העיקרית שלהן.

מי שהכי חשוב לו הנאה מנהיגה כנראה ילך על מיאטה (אהם אהם...) או מיני קופר S.

emotion of motion

פורסם

אני אסביר לך למה אתה טועה, וההסבר פשוט מאוד. הוט האצ' היא קודם כל הוט, כי זה מגיע לפני המילה האצ'.

וברצינות (אפילו שזה גם היה ברצינות): הוט האצ' היא גרסה ספורטיבית של מכונית רגילה. מי שרוצה קודם כל האצ' וצריך שהמכונית שלו תענה על הצרכים היום-יומיים, קונה האצ' רגילה. מי שרוצה מכונית ספורטיבית ושגם תענה על צרכי היום-יום -קונה הוט האצ'. אגב, מיני קופר S היא גם הוט האצ', רק פחות פרקטית מגולף או פוקוס.

ודבר אחרון בנוגע לתדמית - אני לא טוען שזה לא שיקול, רק טוען שזה לא שיקול מרכזי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצאו את מי לשאול:?

אם היו שואלים אנשים שבאמת אוהבים לנהוג אין אחד שלא היה לוקח את הרנו עם כלוב ההתהפכות. אבל כששואלים איזה גברת שלא יודעת מה זה הברזלים האלה מאחורה ברכב התשובה תהיה ברורה מה הם יעדיפו.

לגאון עם הסטיגמות אין מה להגיב בכלל.

לדעתי הרנו זה רכב קיצוני שקונים אותו אנשים שלא ינהגו בו למכולת(:roll:...) אז בקשר למקום בבאגאז' אין להם מה לדאוג. בגלל זה היא גם בייצור מוגבל כי חובבי נהיגה כאלה קיצונים אין בלי סוף. ולהחזיק רכב בחול זה לא כמו להחזיק רכב כאן ככה ששם יש להם עוד כמה רכבים במשפחה ואפשר לקנות אחד לפאן נטו.

אישית הייתי לוקח את הפוקוס כי היא ניראית הכי טוב לדעתי.

פורסם
אני אסביר לך למה אתה טועה, וההסבר פשוט מאוד. הוט האצ' היא קודם כל הוט, כי זה מגיע לפני המילה האצ'.

וברצינות (אפילו שזה גם היה ברצינות): הוט האצ' היא גרסה ספורטיבית של מכונית רגילה. מי שרוצה קודם כל האצ' וצריך שהמכונית שלו תענה על הצרכים היום-יומיים, קונה האצ' רגילה. מי שרוצה מכונית ספורטיבית ושגם תענה על צרכי היום-יום -קונה הוט האצ'. אגב, מיני קופר S היא גם הוט האצ', רק פחות פרקטית מגולף או פוקוס.

ודבר אחרון בנוגע לתדמית - אני לא טוען שזה לא שיקול, רק טוען שזה לא שיקול מרכזי.

רוני

זה בדיוק העיניין, מי שרוצה גם וגם, בשבילו פרקטיות ותדמית חשובים כמו הנאה מנהיגה. אם אני רוצה לקנות דברים באיקאה וגם להינות מהנהיגה (ואני לא רוצה או יכול לקנות שתי מכוניות) המגאן היא לא אופציה כי היא לא מספיק פרקטית.

(והמילה הוט באה קודם כי באנגלית שמות תואר באים לפני שם העצם)

emotion of motion

פורסם

מבחינת עיצוב ויופי אין ספק שמהגאן נשארת בתחתית הגולף נחמדה אבל לא מרעישה ולא מחדשת לנו שום דבר, לעומת זאת הRS פורד פשוט עושה לי צמרמורת אני רק מדמיין אחת כזאת בשחור/צהוב זה צריך להיות משהו משהו

פורסם
(והמילה הוט באה קודם כי באנגלית שמות תואר באים לפני שם העצם)

דההה :-P

מי שרוצה גם וגם באמת קונה הוט האצ' ולא מיאטה, אבל הוא יהיה טמבל אם הוא יקנה X במקום Y בגלל של-X יש יכולת פרקטית טיפה'לה יותר טובה ולמרות שהיא פחות מהנה. המגאן באמת לא אופציה אבל היא גם לא דוגמא טובה - צריך לבחון את המגאן R26 ה"רגילה" שיש לה יכולות פרקטיות לא פחות טובה משל שתי האחרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בקיצור רוני, איזו מהן הייתה לוקח? :-)

לא יודע, לא נהגתי. קרוב לוודאי שאת המהנה ביותר מביניהן.

למה מישהו שיש לו סדר עדיפויות שונה הוא טמבל?

זה לא מה שהתכוונתי. מה שניסיתי לומר זה ככה - לרוב המכוניות בסדר הגודל הזה יש יכולת פרקטית דומה. תוציא שנייה את המגאן R26.R ושים את ה-R26 הרגילה שיש לה מושב אחורי ואין לה כלוב התהפכות. מבחינת מרחב פנימי הן כולן דומות מספיק, בוא נניח לרגע שהאבזור דומה והאיכות די דומה בכולן (במקרה הספציפי הזה זה לא נכון - המגאן פחות איכותית בתחושה ובאבזור מהגולף והפוקוס, אבל נניח שאנחנו מדברים על המגאן החדשה, סתם לצורך הדיון). בסופו של דבר, את משימות היום-יום הן תבצענה היטב כמו כל האצ'בק רגילה. ועכשיו לפואנטה - אם אתה כבר קונה הוט האצ' אתה הרי רוצה מכונית מהנה לנהיגה, לא? אז לא יותר חכם לקנות את זו שבאמת מהנה יותר לנהיגה, בהנחה וכולן באמת דומות למדי באיכויות היום-יום שלהן?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בנוסף למה שאמרתי על ההתעקשות להכניס במבחנים האלה את ה-R26.R שמיועדת בתכל'ס למסלול במקום את ה-R26 הפרקטית, הם משום מה דוחפים בכח את הכלוב התהפכות שבכלל מגיע כתוספת בתשלום.

מילא אם חלק מהמבחן היה כולל קטע של מסלול, אבל אם עושים מבחן כביש, סקר תדמית ברחוב ואיסוף קניות מאיקאה, מה אתם לוקחים רכב כל-כך לא קשור כמו ה-R26.R ועוד מוסיפים כלוב התהפכות ? (בלעדיו לפחות היו עומדים יפה בסעיף הפרקטיות, אפילו הייתה מנצחת בארגזים של איקאה כי אין בכלל ספסל אחורי :lol:)

גם אני לא הייתי לוקח במבחן הזה את ה-R26.R עם כלוב כי הוא פסיכי מדי ולא מתאים ליומיום, אבל אם היה מדובר ב-R26 ? אין בכלל ספק (ואני כבר עשיתי בפועל את הבחירה המקומית שלי (בלי האופציה של הפוקוס ועם פינטוזים על שדרוגים קטנים (בעיקר LSD) כדי להביא את ה-225 לרמת ה-R26)).

פורסם

NMP, טוב, בא לא נשכח שגם GTI היא לא אופציה לחצי שנה הקרובה, כך שבחרת בין רנו לרנו, בעצם. אולי שקלת גם את האלפא וה- 207, אבל בגודל של המגאן אין ממש מתחרות לעת עתה. אם היית יודע שאת ה- STI אפשר יהיה להשיג ב- 220, אולי היית לוקח אותה.

לגבי פרקטיות/חמימות, גם כאן יש לי דעה אחרת. ל- GTI אפשרות לחמש דלתות, מה שנותן לה יתרון מוחלט על האחרות, אם מדובר ברכב שנועד גם להסיע ילדים/מבוגרים/משפחה. ומבחינת אבזור הפנים ואיכותו, ממש (אבל ממש) אין מה להשוות. מי שרוצה רכב להתגרזנות בסיבובים לו לזוגתו בלבד - שיבושם לו וייקח את המגאן/מיאטה/משהו אחר (נניח: שירוקו?).

גם מבחן הרחוב הוא לא שטותי. הרנו אכן מכוערת מכל זווית כמעט. הפוקוס נראית טוב מאוד לעומת זאת, והגולף היא גולף. לא הרבה יותר. ב- 3 דלתות יפה, ב- 5 היא גולף.

אגב, למגאן קופה החדשה אני מצפה בכיליון עיניים. גם חבל שדלק לא מייבאים את ה- RS;ST, אבל זה כנראה לא יילך חזק בליסינג ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה מדבר על הבחירה שאני ביצעתי ?

אם כן, אתה מפספס בתקופה, לפני קרוב לשנה ה-GTI הייתה אופציה (ואלפא לא הייתה והאמת לא בטוח שהייתה נכנסת לרשימת המועמדות הסופית שלי).

ו-STI חדשה ב-220 ? איפה ? :shock:

ובכל מקרה גם evo/sti נשקלו בזמנו ונפסלו (לא רק בגלל מחיר ראשוני).

סה"כ אתה אומר את מה שאמרו בסרטון ואת מה שאנחנו גם אומרים. לכל רכב יש תמהיל קצת שונה של הפרמטרים השונים בתוך ההגדרה של hot-hatch והבחירה האישית של כל אחד תלויה בחשיבות/דירוג הפרמטרים עבורו.

מבחינתי זה קודם כל מה עושה לי את זה מבחינת נהיגה. אח"כ פרקטיות/מראה וכו'.

ולא שאין לפרמטרים האלה מקום, בגללם גם פסלתי את המיאטה מהרשימה.

אצל מישהו אחר הסדר יכול להיות הפוך.

אבל אני עם רוני, hot-hatch צריך להיות רכב שבוחרים קודם כל על בסיס ה-fun והספורטיביות שלו ואפילו המראה הספורטיבי שלו לפני שיקולי פרקטיות (ה-R26.R זאת הקצנה מיותרת לרכב שבאמת כבר לא פרקטי בעליל).

אם סתם רוצים רכב פרקטי/יפה שיהיה עם קצת יותר כח, זה לא בהכרח hot-hatch, יותר gt או משהו כזה.

פורסם

בדיוק. בחו"ל יש לרוב גם גרסאות ביניים ל-hot hatch, מה שניתן לקרוא warm hatch. למשל ST מול RS. כיום למכוניות כאלה יש כ-170-200 כ"ס בממוצע, בעוד לגרסאות הבכירות יש יותר מ-200 ועוד כל מיני פיצ'פקעס. זה בדיוק באותו האופן עם ה-STI וה-WRX, או עם ה-EVO וה-RallyArt החדשה (שנמכרת בארץ כעת, אגב. או לפחות נמצאת במחירון הרשמי של מיצובישי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מבחינת עיצוב אני חייב להגיד שהגולף לא פחות ממדהימה לדעתי

היא כל כך פשוטה וכל כך צנועה שזה בסופו של דבר יפה.

הרנו מוחצנת ברמות

• תוכן חדש...