Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שברכב תיבה רציפה, לחיצה חזקה על דוושת הגז מקפיצה את הסל"ד לאיזור ה-5K. במהירויות כאלה, ניתן לשמוע בתא הנוסעים תיקתוק שסתומים מהיר ולא סדיר (לפחות עד כמה שאני מצליח להבחין).

תקין? יש צורך בכיוון שסתומים?

השמן הוחלף לפני 3 שבועות לחצי-סינטטי במיכל האפור של LM עם התוסף, ללא שינוי במאפייני התופעה.

פורסם

ברכב שלך יש מרווח כיוון שסתומים גדול כ- 30%.

0.30-0.42 מ"מ יניקה על מנוע חם.

0.35-0.47 מ"מ פליטה על מנוע חם.

אם אכן איבחנת נכון והרעש מהשסתומים, יש לכוון שוב את השסתומים.

יש אפשרות שהרעש הוא צילצולים ולא תיקתוקים, כלומר לא מהשסתומים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש אפשרות שהרעש הוא צילצולים ולא תיקתוקים, כלומר לא מהשסתומים.

תודה דוד,

הגורמים והמשמעות של צילצולים ידועים לי, איך אני יכול להבחין בין השניים?

פורסם

אולי דטונאציה? נסה קודם להחליף תחנת דלק ותדווח.

אפשרות השניה היא לעלות את מספר האוקטן של הבנזין במיכל ע''י תוסף העלת אוקטאן ולראות אם יש הבדל.

אפשרות שלישית היא למלא עכשיו על מה שיש לך אוקטן 98 ולראות אם יש הבדל.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני מתחיל לחשוש שבאמת מדובר בדטונציה, מאוד מזכיר את ה-"פיקים" הלא סדירים ששומעים בסירטון הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=GGJZ6kKzLus דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בתא הנוסעים זה נשמע עמום ופחות חמור (פחות "פיקים") ממה ששומעים בסירטון.

ברכב יש שרשרת טיימינג, אני מתדלק באופן קבוע בדור אלון פארק חדרה על כביש 4.

האם במרכזי שירות של ניסאן יש מיכשור שיאבחן את זה, או שרק בנסיעת מבחן?

פורסם

אפשר לנסות GOLD LABEL, אבל יותר זול לתדלק ב-98 חצי מיכל ולראות האם יש שינוי. דווקה GL יש לו איזו שהיא תכונה של העלעת אוקטאן, לא כמו ל-K44 למשל, שאין.

פורסם
יותר זול לתדלק ב-98 חצי מיכל ולראות האם יש שינוי

טוב, זה ייאלץ לחכות, התידלוק הבא שלי הוא באמצע שבוע הבא, אני קצת מתחת ל-FULL כרגע.

אגב, האם כאשר המנוע מצלצל יש תופעה של רעידות/הישתהות בטיפוס של המנוע במעלה הסל"ד? כי אצלי ממש אין את התופעות האלו, המנוע עובד חלק והחלטי, חזק מאוד, אבל אוזן רגישה שומעת את התיקתוקים האלו.

אז או שזה אכן צילצולים, או שזה שסתומים, או שאני פרנואיד :roll:

פורסם

תשמע, אני לפני כמה ימים קניתי את הדייהטסו הזאת וגם היו לה תקתוקים וחצי מיכל דלק. שמתי לה תוסף מסיר פיח ונסעתי כ-150 ק''מ, שום דבר לא השתנה. היום מילאתי ב-120 ש''ח אוקטאן 98 בדור אלון ובדרך הביתה כבר הרגשתי שינוי משמעותי עד היעלמות של הדטונאציה לגמרי. אני אראה עוד מחר מה המצב, סביר להניח שפשוט האוקטאן נמוך מדי וזה כל הסיפור אצלך. כשתגיע ל-3/4 מיכל תמלא 98 עד הסוף ותראה.

פורסם

בסדר גמור, אני אנסה ואחזור עם תוצאות.

לפני כמה ימים קניתי את הדייהטסו הזאת

תתחדש! נראית בובה. אישתי ראתה את התמונות שהעלת ואמרה שאם אני אמצא לה אחת כזאת היא מוכנה לוותר על מכונית חלומותיה - ג'ילי פנדה.

2.jpg

:shock:

נשים...

פורסם

בהחלט יכול להיות רעש של צילצולים וגם רעש משרשרת התזמון.

לפלגים תקינים יש השפעה על צילצולי המנוע האם הרכיבו לך פלגים נכונים?

יכול להיות גם מנוע מתחמם, האם חסר נוזל קירור מידי פעם?

פורסם

אני מטפל במרכז השירות של קרסו בהרצליה פיתוח, הם עובדים שם לפי הספר.

פלגים הוחלפו בטיפול האחרון, לפני חודש (טיפול 90K כאשר הקילומטראז' היה 80K), ללא שינוי במאפייני התופעה.

המנוע לא מתחמם בכלל, אין איבוד של מיליליטר נוזל קירור בין טיפול לטיפול. שורף בערך 250 גרם שמן בין טיפולים (כל 15K ק"מ).

חשוב לי לציין שאין שום זיוף/גמגום/היסוס בעבודת המנוע, גם בטורים נמוכים וגם בגבוהים (5K-6K סל"ד). פשוט שומעים פיקים כאלה ויכול להיות באמת שהם מגיעים משרשרת הטיימינג.

צילצולים היו מקשים על המנוע לטפס במעלה הסל"ד, לא?

• תוכן חדש...