Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר חודש נמצא בדילמה לגבי עבודה לעתיד, ואני אשמח מאוד לקבל עצות/הכוונה או כל עזרה שתוכל לעזור לי בהמשך הדרך, אני יודע שיש כאן המון אנשים בוגרים עם עבודה מסודרת וניסיון רב =]

עד עכשיו כל הזמן הייתי בתוך מסגרת, זה התחיל בבית ספר, המשיך לצבא, ואפילו לעבודה המועדפת אני קורא סוג של מסגרת, אבל אחרי המועדפת מבחינתי התחלתי את החיים האמיתיים.

אני בן 22 והשתחררתי לפני 8 חודשים מהצבא, סיימתי לפני כחודש את העבודה המועדפת ומאז אני לא יודע מה לעשות עם עצמי,

יש לי המון התלבטויות אם להתחיל ללמוד/לעשות קורס, ובכלל.. אם להתחיל אז באיזה מקצוע בדיוק לבחור, מחשבים זה מקצוע שמאוד מעניין אותי, אבל מבלי סיבה מוצדרת אני די מהסס.

חשבתי גם על עבודה בחו"ל, אבל אני לא חושב שאני אחזיק מעמד רחוק מהביית כ"כ הרבה זמן.

על הנייר יש המון אלטרנטיבות, אבל אני לא יודע איזו מהן תתאים לי בצורה הכי טובה.

אני לא רוצה למצוא את עצמי יושב בבית ולא עושה כלום, או עובר מעבודה לעבודה, אני רוצה לעבוד בעבודה שתספק אותי.. ובמיוחד עבודה שיש בה מה שכל בנאדם מחפש - כסף טוב!

פגשתי המון אנשים מבוססים ++ כשעבדתי בתחנת דלק, לכולם יש מכנה משותף.. או שהם עצמאיים, או שהם בעלי עסק, קיבלתי רושם שאת הכסף הגדול עושים אנשים שלקחו על עצמם סיכון והקימו עסק קטן שגדל עם הזמן.

יש לי עוד המון לכתוב, אבל אני אסתפק במה שכתבתי עד עכשיו =]

אני אשמח לקבל תגובות מחברי פורום שהיו במצב שלי ועברו אותו, וגם מאנשים בעלי ניסיון.

תודה לכם,

לילה טוב וחג שמח.

פורסם

את הכסף הגדול עושים אנשים שהיתה/ יש להם סבלנות, בין אם עצמאיים או לא.

כדי לפתוח עסק דרושים מספר גורמים, החשובים שבהם הם כסף, איזשהו כישרון ניהולי/ ארגוני ומזל.

אם תחום המחשבים מעניין אותך, הייתי מציעה לקחת איזה קורס בסיסי שניתן להתפתח ממנו לכיוונים שונים.

לאחר מכן כאשר כבר תתחיל לעבוד ותהיה לך זרימה קבועה של מזומנים תוכל להתחיל לחשוב על עסק.

כדאי מאוד להתחיל עם משהו לא מחייב, על מנת לבדוק את השוק ואת עצמך ורק אחר כך להתפטר מהעבודה.

למצוא כיוון בחיים זה לא קל, עדיף לשבת עוד שבוע שבועיים בבית ולשקול את הדברים מאשר לקבל החלטה בפזיזות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
!

פגשתי המון אנשים מבוססים ++

אם את ההנחה הזו אתה מבסס על הרכב שיש לאותם אנשים אתה בחלק לא מבוטל מהמקרים טועה, רכב לא משקף מצב כלכלי בטח ובטח לא כשאתה בעל עסק מהסיבה הפשוטה שלבעל עסק יש אפשרויות אשראי ומימון רחבות יותר.

זה עדיין לא עושה בעלי עסקים למבוססים יותר בטח לא בעלי עסקים קטנים שמאוד חשופים לתנודתיות במשק (ובכלל).

פורסם

תחום המחשבים הוא תחום רחב, לחלקו אתה יכול להכנס כבר עכשיו ללא ניסיון או דיפלומה רצינית וכדי להכנס לחלק האחר תצטרך להשקיע בלימודים. כדאי שתיהיה יותר ספציפי לגבי מה שמעניין אותך בתחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש אנשים שגם בגילאים מאוחרים יותר לא סגורים על מה שהם עושים ביום יום או מה שהם רוצים לעשות בעתיד,אז אל תדאג,זוהי דילמה כמעט אצל כולם.

קח בחשבון שבדרך כלל בחיים ,דבר בא על חשבון דבר אחר ולכן לפעמים ישנם התנגשויות בין הרצונות והציפיות למה שקורה בפועל,אולי תמצא תחום שעושים בו כסף לא רע אבל אולי זה יבוא על חשבון שעות עבודה רבות ואז זה מתבטא במשפחה וחברים,להיות עצמאי יכול להיות מעניין ,ממצא ומכניס כסף רב אבל אפשר גם להפסיד כסף רב וזהו סיכון שצריך לחשוב עליו,

לימודים הם אופציה לא רעה בכלל(תואר לא יכול להזיק גם אם לא תשתמש בו בסוף) ואם לימודים אז בגיל שאתה נמצא בו עכשיו,עם משפחה וילדים זה קשה בהרבה.

בכל מקרה כל דבר שלא תעשה ,זוהי לא חתונה קטולית ותמיד ניתן לשנות מקצוע,תחומי עניין וכו... הדבר היחדי שתפסיד זה זמן ואולי כסף ,אבל העיקר האושר הפנימי שלך.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות, אני חייב להודות שהכנסתם אותי קצת לפרופורציות.

אני לא חושב כרגע על הקמת עסק, זה רחוק ממני ואין לי את האמצעים לכך, זה משהו שאני מכוון אליו לטווח הרחוק.

כרגע אני רוצה להתחיל במקום שאני אוכל להתקדם בו, אבל אני יודע שכדי להתקדם צריך ללמוד ולהוציא תואר,

בגלל זה אני נמצא בדילמה אם כדאי להיכנס ללימודים של כמה שנים טובות, או לעשות קורס כלשהו שלטווח הקצר ישתלם לי יותר.

בקשר למחשבים, יש לי יותר מידע בסיסי, כמובן שלא ברמה של טכנאי עם תעודה.

בכללי הכוונה שלי היתה להיכנס לתחום שאני ממש אוהב - גרפיקה ממוחשבת, יש לי ניסיון רב עם תוכנות כגון, פוטושופ, סינמה, מאיה ועוד..

מכרתי בעבר עיצובים של אתרים, סלוגנים,באנרים וכ'ו.. אבל נטשתי את התחום הזה לפני שנה וחצי כי הבנתי שאין דרישה אמיתית, וכסף רב לא יצא ממקצוע שכזה.

איזה קורס אתם חושבים שכדאי לי לעשות בראייה לטווח הארוך ולטווח הקצר, או שאולי כדאי לי לחשוב יותר על לימודים?

(אמא שלי תמיד אומרת לי ללכת ללמוד, יש אמת בדבריה? או שכל האמהות באמת אומרות אותו דבר.. =)

פורסם
את הכסף הגדול עושים אנשים שיש להם הרבה מזל וקצת שכל.

אין ספק שצריך מזל גם בחיים אבל אלו עם מעט שכל מפסידים אותו מהר מאוד.

פורסם

ראשית ידידי,

כנס לפרופורציות המתאימות.

זה מעולה שאתה "מוטרד" לגבי עתידך התעסוקתי ועתידך בפרט,כי זה מראה שאתה לא שאנן.

מצד שני,אל תכניס את עצמך ללחצים מיותרים, תחפש עבודה שתיתן לך סיפוק וכסף, ואם הכסף לא בשמיים אבל העבודה כן יכולה לספק אותך- אל תפסול אותה,סיפוק מעבודה זה פרמטר מאוד חשוב.

לגבי עסק עצמאי וכו', אני מאוד בעד אבל עכשיו זה לא הזמן לזה, הכלכלה יותר מדי לא יציבה מכדי להכנס להרפתקאות.

מסכים לגמרי עם זה שמי ש"מצליח" זה לרוב אותו אחד שלקח סיכונים ולאט לאט גדל, מעטים הם אלה שמצליחים בכוחות עצמם בלי לקיחת סיכונים,אבל בשביל לקחת סיכונים (כלכליים כמובן) אתה צריך גם שיהיה לך קצת "שומן".

ולאותו אחד שכתב שאלה שמצליחים אלה אנשים עם הרבה מזל ומעט שכל- אתה כל כך טועה.

אלה שמצליחים מאוד חכמים (גם אם לא תמיד אקדמאיים) ומזל לא מזיק לאף אחד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם שאלה, מה עם לטוס לחו"ל לטיול גדול?

אני עכשיו בדרך לאחד כזה, אוני משוכנע שזאת טעות להיכנס לעבודה קבועה ולשיגרה לפני שאתה מתנתק קצת מהארץ לכמה חודשים. אתה תגלה על עצמך הרבה דברים תוך כדי הטיול.

תחשוב על זה.

• תוכן חדש...