Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום .

הרכב שרייד שנת 93 - מנוע 1000 סמ"ק - גיר ידני .

ברכב הנ"ל מותקן מגבר - של המערכת סטריאו הוא צורך המון חשמל .

האלטרנטור המקורי שהיה מותקן ברכב היה 40 אמפר , בעקבות כך שהוא לא הספיק לספק את תצרוכת החשמל ברכב .

האלטרנטור הוחלף לאטרנטור 60 אמפר , המצבר ברכב הוא 46 אמפר .

במידה שאני רוצה להחליף את המצבר לגדול יותר , האם הדבר יתרום ? , ובמידה שכן לאיזה מצבר כדאי להחליף למעל 60 אמפר או מתחת ל -60 אמפר .

היכן ניתן לייצר תושבת למצבר ( חתיכת פח שעלייה יושב המצבר ) , במידה ואני יחליף למצבר גדול יותר אני אצטרך תושבת גדולה יותר .

תודה מראש ושבוע טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

מבחינה חשמלית, אתה יכול להתקין מצבר גדול ככל שנכנס.

כמדומני, בשרייד מהשנים האלה, המצברים הינם צרים וגבוהים, מסוג של 40A - 46A, יש לבדוק האם נכנס מצבר 60 אמפר, ואם לא, אז 56 אמפר נמוך יותר, אך שטח הבסיס שלו לא קטן יותר, גם אם כן, לא משמעותית.

יש לבדוק תחילה שיש מקום פיזי למצבר גדול יותר, או אז, לבדוק האם יש לייצר ו/או להתאים תושבת.

אם אין מקום, ואם המצבר הקיים ישן, (מעל שנתיים וחצי) ,ואיננו "כמו חדש", נראה שרכישת והתקנת מצבר חדש, אף באותו אמפרז' יחזיק קצת יותר עד לפריקה.

בהצלחה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא מוצא שום סיבה בהקשר של המערכת להחליף את המצבר שלך למצבר בעל קיבולת גדולה יותר.

אם העמסת את מערכת החשמל מאד יתכן והייתה הצדקה להחלפת האלטרנטור, אם כי לדעתי זאת טעות ברכב קטן ודל הספק שכזה. איזה מגבר דחפת שם?

פורסם

בהמשך למה שכתבתי , היכן שקניתי והתקנתי את האלטרנטור המשופץ - המליצו לי להתקין מצבר יותר גדול שיתאים לאלטרנטור המוגדל .

יתכן שמה שרצו זה למכור ולהרוויח , יתכן מאוד .

אבל מבחינה הגיונית לא כדאי להחליף מצבר - למצבר בעל אמפר יותר גבוה ?.

אביב , המגבר שמותקן ברכב הוא של חברת SOUNDSTERAM - דגם TRANTULA - בעל 2 ערוצים שמספק 200 RMS לערוץ .

אגב , אני רוצה לומר שבדקתי במשך שנה אצל המון חשמלאי רכב למינהם ומפעלי שיפוץ אלטרנטורים לגבי החלפת האלטרנטור המקורי של הרכב שהוא בעל 40 אמפר ליותר גדול .

התשובה של רוב בעלי המקצוע(כן , היו גם כאלה עם שיער לבן - ז"א וותיקים דיים במקצוע) , שטעו לדעתי .

רובם אמרו לי "לא ניתן" להתקין ברכב הזה אלטרנטור יותר גדול .

"מנוע 1000 סמ"ק "- לא יסחוב לך עם אלטרנטור גדול יותר .

בדקתי את הרכב לאחר התקנת האלטרנטור הגדול עם מזגן ואורות בנסיעה לירושלים , והרכב סחב כמו שהוא היה לפני הגדלת האלטרנטור .

אני מודע לכך שהרכב לא חזק והמנוע שלו קטן .

סתם הפחידו אותי במשך כשנה .

פורסם

מבחינה לא הגיונית אלא טכנית, המצבר מותאם למתנע של הרכב ולא לאלטרנטור. יש בעיות של הספקת חשמל? תחזק עוד את האלטרנטור (אם ניתן) זה לא יפגע במצבר.

פורסם

מעוניין לקבל הבהרה ,באם אני יחליט שבבוא היום שילך המצבר להתקין מצבר גדול יותר .

מבחינה טכנית זה יהיה עדיף , ז"א זה לא יגרום לבעיות בהנעה או בעיות אחרות ? .

פורסם

אולי מצבר עם פריקה עמוקה יתאים לך ,

תנסה את מצברי אופטימה (Yellow Top) ,

אם אתה לא מעוניין להוציא סכום גדול על מצבר, יש מצב טוב שאחד ממצברי BOSCH מסדרת SILVER TOP יעשו אצלך עבודה טובה לא פחות.

לי יש מצבר של BOSCH מהסדרה הזו, אני ממש מרוצה, הוא מחזיק את המערכת שבחתימה ללא קושי, מדובר על 55A (אם אני זוכר נכון).

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני בכלל לא מבין מאיפה הגיע הטרנד הזה של מצברי פריקה עמוקה?! מה הקשר בכלל בין מצבר רכב לבין מצבר פריקה עמוקה?!

זה המצבר הכי לא מתאים שניתן להתקיןם ברכב.

לפותח השרשור, תוכל להתקין מצבר גדול יותר, אם כי אני לא מבין בכלל מה זה יתרום לך.

חנן תקן אותי אם אני טועה- המצברים לא מחוברים אצלך במקביל באופן קבוע.

פורסם

לשניהם יש מפסקים ואני מחבר אותם כרצוני. בד"כ שניהם מחוברים במקביל, אבל כשאני בחניון לילה עם תאורה, מקרר, מאוורר, מטעני פלאפונים ומכשירי קשר מופעלים, אז אני מנתק מצבר אחד ומשאיר לי אותו להתנעת הבוקר.

פורסם

היום עם המצבר הקטן, יש בעיות כל שהם, המצבר מתרוקן ואתה לא מצליח להניע?

אם יש בעיה, כדאי לבדוק זליגה ואז לחשוב מה עושים, אם אין בעיה, אז למה לשלם יותר על המצבר?

פורסם

אסביר מאיפה כנראה ,הרעיון של פותח התרד' הגיע, (ככל שאדייק):

רכבים בעלי מערכות סטריאו משודרגות, בעלות מגברים, כאשר הם פועלות והמנוע אינו פועל, ובמיוחד (ובדכ הם לא מבינים את זה) המצבר שברשותם כבר אינו חזק ואיתן כפי כשהיה צעיר, מעונייניםי במצברים גדולים יותר, שהאוטו יניע אחרי ש"משחקים" ומקשיבים למערכת, כאמור, עת מנוע לא פועל.

החברים גם "מגדילים" לעשות ומתקינים את "שלושת הגדולים" כהגדרתם, (הגדרה ישראלית מתרגום בשפה אחרת כלשהי)=(חיזוק קווים חשמליים בין האלטרנטור למצבר, בין המצבר לפח הרכב, ובין המצבר לגוף המנוע) , מה שברוב רובם המוחלט של המקרים כלל אינו נדרש. הדבר נבדק על ידי מספר פעמים ולעומק.

מגדילים לעשות כאשר מחזקים אלטרנטורים למערכות אשר אינן דורשות זאת.

ברוב רובם של המקרים, לא נבדקה טעינה באופן ראוי, טרם הביצועים האלה.

זה היה , זה קיים, וזה יהיה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...