Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאת נ' ב- נ' - למה הייתי בטיב טעם ראשון, למה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא אכן נתן הופעה מרשימה בה הראה את פסיקת מערכת המשפט במערומיה.

עצוב לי לראות את התהליך המתמשך ,בכל פעם בנושא אחר ,בו מדינתנו נקרעת לגזרים מבחינה חברתית .

פעם היה כאן אחרת ,וזה היה לא מזמן....

אתה צודק מוטי פעם הייה אחרת, פעם לא הייתה למשל השתלטות חרדית על מוסדות ציבוריים ושכונות חילוניות.

כבוד הוא הדדי!!!

תראה לי שכונה חרדית שחילונים מנסים להשתלט עליה?

הרחוב בו אני גרה בחולון חציו כבר התחרד, הם משתלטים על כל דירה פה, את המקלט הפכו לבית הכנסת, כן את המקלט, המקלט היחידי - המרחב המוגן היחידי בשכונה! ורק להם יש את המפתח, תשובת העיריה הייתה "אנחנו לא מתעסקים אתם"

זה נקרא לכבד?

כל יום שישי חרדים מירושלים מתדפקים על דלתות לשנורר כסף, חרדים מירושלים שבאו לבקר, כן זו גם שיטה בהשתלטות, להזמין מבקרים מבחוץ וביחד ללכת לשנורר כעלק תרומות, תרומה לכל "הישיבה בוחער" שעושים עשרות ילדים ושאחרים ידאגו לפרנסתם זה נקרא לכבד?

עירית חולון אפשרה לילדי דתיים ליהנות מקייטנות תמורת 260 ש"ח, כשילד חילוני נאלץ לשלם 1250 ש"ח - למה מה קרה?

חלוקת נרות ואביזרי פולחן בימי ששי במרכזי קניות; הצבת דוכנים ושידול להתחרדות בעיקר ליד שערי בתי ספר חילוניים

כל יום שישי השאגות ברמקולים על מכוניות הקוראות להדליק נרות שבת, זה נקרא לכבד?

עד אילת הם הגיעו, מה יש לפעילי ש"ס לחפש באילת? בבחירות המוניציפליות הקודמות הם קבלו שני מנדטים

בחיפה נעשים נסיונות להשתלט על שכונת רוממה, המסילה ונווה שאנן

מה קרה, לחילוני אין זכות לחיות את חייו כפי שהוא רוצה? רק הדתי נחשב?

נכון, זה לא כולם אבל הם מתרבים.

יש שמועות בטיב טעם שזה בסך הכל הייה קידום מכירות של הטרנד החדש

pwarmerqr7.jpg

וזה בא עם כפה תואמת.

אירית

פורסם
לא רציתי להכנס לדלת הזו ובכל זו ניסית והצלחת.

חלק גדול מהנופלים היו עם כיפה סרוגה /שומרי מסורת וחלק גדול משרת בצבא .

מה שאירוני זה ששנים (הרבה לפני החוק) "אבולעפיה" ביפו סוגר את מאפייתו בפסח ולא כגימיק שווקי ושאר ירקות.לא חסר לו כסף והציבור הדתי לא נמנה על לקוחותיו.

ערבי מדת אחרת מסוגל "להתאמץ" ולכבד את מנהג היהודים וביוזמתו ,ללא שום כפייה ,אבל אנחנו לא יכולים לכבד את עצמנו.

לא עולה לי כסף לכבד את הזולת . אם חלק מהחרדים מתנהגים כבהמות ,אז לא אתנהג כמוהם .

אני לא צם בכיפור (מעשן :-() ולא עושה זאת בפרהסיה.

לא ממש שומר בנושא חמץ בפסח אבל בטח לא שותה בירה בציבור כמו שראיתי במהלך החג.

אנשים ,באמת שלא יקרה לכם כלום אם קצת תכבדו על חשבון ה"חופש".

לדעתי, יש הבדל עצום מלאכול ביום כיפור ברחובות , מעשה שבעצם פוגע באנשים שצמים משום ש"מגרה" אותם וגורם להם עוול.

אכילת חמץ בציבור בכלל לא קשורה ללכבד, כי אם ככה מהיום כשאני אראה חבורה של אנשים בעלי משקל עודף/דוגמניות שהן תת-משקל ואוכלות במשך יום שלם מלפפון אחד, אני אחשוב פעמיים לפני שאני אזמין המבורגר למשל משום שזה יכול לפתות אותם (בדיוק כמו אכילת חמץ).

אני למשל לא צם ביום כיפור , אבל אני לא אוכל ברחובות,

אולם בפסח אני עושה בקביעות על האש עם פיתות וכל הנלווים , וגם יוצא לי לאכול רחוב חמץ.

לדעתי מוסרי לגמרי.

פורסם
אהבתי את משחק מילים (מפולפל ,אין ספק),אז אלך איתך באותו ראש

על אותו בסיס :

החרדים לא עומדים בצפירה ובכל פעם לא מפספסים את הצילום הזה בחדשות .

ביום בו יאמר החרדי "אני מעדיף להיות תלוש ממי שרוצה להכתיב לי איך לחיות מאשר להיות מאוחד איתו על חשבון החופש שלי" ואתה לא תכעס או תביע מחאה בצורה כלשהי ,אז תוכל לקרוא לעצמך "תלוש".

שים לב :

הבעתי את דעתי למעשה של האיש כתגובה להגדרת בית המשפט למילה "פומבי" .לא נכנסתי לנושא של "להכתיב", גם אם זה מתקשר בצורה זו או אחרת.

אם היה חוק שמחייב את אותם החרדים כן לעמוד בצפירה, זה נראה לך תקין?

עד אילת הם הגיעו, מה יש לפעילי ש"ס לחפש באילת?

אירית

כמו שנאמר בקומדיסטור, שוודיווווותתתת

אגב העיר חולון, יום אחד באחד הרמזורים בעיר ניגש אלי צעיר חרדי כבן 30 שטען שאין לו כסף לאוכל לילדים וכ"ו ושאל אם אני יכול לתת לו משהו.

רציתי להגיד לו שאלוהים יעזור לו, אבל לא נעים, פשוט נסעתי משם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אגב העיר חולון, יום אחד באחד הרמזורים בעיר ניגש אלי צעיר חרדי כבן 30 שטען שאין לו כסף לאוכל לילדים וכ"ו ושאל אם אני יכול לתת לו משהו.

תלמד צמד מילים:

"LO IVRIT"

מאוד יעזור לך נגד קבצנים/טלמרקטרים/יחצ"נים למיניהם/עדי ה'/מתרימי ישיבת %$#$# וכו'

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
וואו כמה דיעות קדומות בשירשור אחד...

לא יאומן.

+1

יש גם דתיים שמאמינים בחיה ותן לחיות.

חלאס להגרר לויכוחים על מיעוט פנאטי כזה או אחר.

פורסם
חלאס להגרר לויכוחים על מיעוט פנאטי כזה או אחר.

תשמע, גם 99% מאוהדי בית"ר י"ם לא הולכים להרוס פיצוציות אחרי משחק, אבל מספיקה כפית ח*א כדי לקלקל חבית דבש (טוב, לא דבש, אולי ממרח "השחר העולה").

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה צודק מוטי פעם הייה אחרת, פעם לא הייתה למשל השתלטות חרדית על מוסדות ציבוריים ושכונות חילוניות.

כבוד הוא הדדי!!!

זאת לא השתלטות, תנסי לראות זאת מבעד לעיניים שלהם - הם לא מנסים להשתלט על כלום.

מבחינתם - ישראל אמורה להיות מדינה שומרת מצוות ובעלת צוויון דתי, כמו שלדעתך ולדעתי היא צריכה להישאר מדינה דמוקרטית המבצעת החלטות לפי הרוב.

הם לא מנסים להשתלט על שכונות - כשיותר ויותר חרדים עוברים להתגורר במקום מסויים (שכונה לצורך הדוגמא) הם מצפים שזה יהיה מקום שומר מצוות, פשוט בגלל שזה חלק מאיכות החיים שלהם.

זוכרת את הדמוקרטיה? ככל שהחרדים יהוו חלק גדול יותר מאותה שכונה, זה מגיע להם יותר - זאת לא השתלטות עויינת, זו דרכו של עולם.

תראה לי שכונה חרדית שחילונים מנסים להשתלט עליה?

הרחוב בו אני גרה בחולון חציו כבר התחרד, הם משתלטים על כל דירה פה, את המקלט הפכו לבית הכנסת, כן את המקלט, המקלט היחידי - המרחב המוגן היחידי בשכונה! ורק להם יש את המפתח, תשובת העיריה הייתה "אנחנו לא מתעסקים אתם"

זה נקרא לכבד?

זה מחדל של עיריית חולון בלבד - אם היה מדובר בחילונים עשירים שהפכו את המקלט לחדר כושר וגם איתם העירייה "לא מתעסקת", לא היית בוכה על כפייה דתית - היית הולכת ועושה משהו בנידון.

למזלינו אנחנו לא במלחמה כרגע, ובחולון לא נוחתים קסאמים - אך במקרה ויום יבוא, שבו חס וחלילה תצטרכו את אותו מקלט ולא תוכלו להשתמש בו יכול להיגרם אסון.

יפריע לך אם המקלט ישאר בית כנסת, אמנם לכל תושבי השכונה תהיה גישה אליו?

אני מניח שלא.

לכן, פני שוב לעיריה והסבירי את עצמך.

לא עוזר? חפשי איזה מכר עורך דין שישלח מכתב לעירייה - תאמיני לי שזה יעזור.

כל יום שישי חרדים מירושלים מתדפקים על דלתות לשנורר כסף, חרדים מירושלים שבאו לבקר, כן זו גם שיטה בהשתלטות, להזמין מבקרים מבחוץ וביחד ללכת לשנורר כעלק תרומות, תרומה לכל "הישיבה בוחער" שעושים עשרות ילדים ושאחרים ידאגו לפרנסתם זה נקרא לכבד?

אותם חרדים, לא מקבלים השכלה כמו שחילונים מקבלים - במקום להשקיע את הזמן בלימוד אנגלית ומתמטיקה לדוגמא הם משקיעים את הזמן בלימוד תורה.

על כן, לרובם, אין את היכולת לפרנס את עצמם בו בזמן שהם לומדים בישיבה למשל - בעיקר בשל האידיאולוגיה שיש להקדיש את כל זמנך ללימוד תורה ועשיית מצוות, ועבודה כמו שאת מתארת לא ממש נכנסת "חלק" להגדרה הזאת.

לכן, כדי לקיים את הישיבה, ואת מצוות לימוד תורה, הם נאלצים, בין אם ברצון ובין אם לא, להתקיים על תרומות.

עירית חולון אפשרה לילדי דתיים ליהנות מקייטנות תמורת 260 ש"ח, כשילד חילוני נאלץ לשלם 1250 ש"ח - למה מה קרה?

אותם ילדים מקבלים קייטנה ב 260 ש"ח כי מישהו מסבסד להם את זה.

יכול להיות שזה איזה דתי עשיר שהחליט שבא לו לפנק את הילדים הדתיים בחולון - ויכול להיות שזו העירייה בעצמה, גם לדברים כאלה יש להם תקציב.

את שאר 990 השקלים מישהו משלם, אף אחד לא "מוותר" על הסכום הזה.

זה נובע, בין השאר, גם מזה שקייטנה דתית היא הרבה יותר ספרטנית בפעילויותיה כמו שאת מתארת - ברוב המקרים אותם לא לוקחים למימדיון, לסופרלנד ולשאר מקומות שקייטנות חילוניות יוצאות אליהם.

מאותו סבסוד נהנים גם ילדים חילוניים מבתים קשי יום, ומעוד אוכלוסיות מיעוטים מיוחדות.

נכון שזה לא פייר, ונכון שהכי טוב אם הקייטנה הייתה עולה לכולם גרושים - הורים חילונים לא חטאו בדבר, שבגללו צריכים להוציא כמעט 5000 שקל כדי לשלוח את ילדיהם לקייטנה במשך חודש או שניים.

זה קורה בעיקר בגלל שחולון היא עיר שלהנהלתה יש השקפה מסורתית, ובגלל שהחרדים בארץ רגילים להנות ממעמד כזה, בעיקר בגלל מה שציינתי בקשר לחוסר היציאה לשוק העבודה וזה שהם חושבים שזה נורמטיבי לגמרי.

חלוקת נרות ואביזרי פולחן בימי ששי במרכזי קניות; הצבת דוכנים ושידול להתחרדות בעיקר ליד שערי בתי ספר חילוניים

כל יום שישי השאגות ברמקולים על מכוניות הקוראות להדליק נרות שבת, זה נקרא לכבד?

אלו לא "אביזרי פולחן", אלו דברים שמשמשים לעשיית מצוות ביהדות - הדת של העם הזה, הדת שבזכותה קמה המדינה.

נכון שזו לא מדינה דתית, אבל עדיין - אל תשכחי מאיפה באנו.

זה שיש כאלה שבוחרים לחיות את הצוויון היהודי הזה במלוא מובן המילה זה לגיטימי לגמרי - הם חיים ביחד איתנו, אנחנו חלק מהם והם חלק מאיתנו.

בגלל דיעות קדומות כאלו יש שסע כזה גדול בין החרדים לחילונים - כל אחד בטוח שהאחר כל כך שונה ממנו, וכולם שכחו שמדובר בסך הכל בסגנון חיים, שכל אחד (לפחות רובנו, משני הצדדים) מקיימים בביתם הפרטי וזה לא אמור לעניין אף אחד.

ה"שאגות" ברמקולים לא קוראות להדליק נירות שבת, ואף אחד לא פותח דוכנים ל"התחרדות" לייד בתי ספר.

הרכבים האלו, מודיעים על שעת הדלקת הנירות שמשתנה משבת לשבת, כך שאלו שזה מעניין אותם ולא יצא להם לקרוא עיתון \ לא יודעים יוכלו לדעת מתי עליהם להדליק את הנירות.

דוכני "ההתחרדות" כפי שאת קוראת להם, הם בטח הדוכנים שבהם מבקשים מאנשים להניח תפילין.

אם את לא יודעת, הנחת תפילין היא אחת המצוות הגדולות ביהדות - ואותו איש \ נער בדוכן מנסה לגרום לאנשים להניח תפילין (באותה פעם, הוא לא מכריח אותך להתחיל להניח תפילין מעתה והילך במשך כל חייך) מתוך אמונה שכל הנחת תפילין של יהודי עוזרת לעם היהודי בשמיים והיא מצווה עצומה.

והוא מצדו - מרוויח כפליים, גם הרוויח שמישהו הניח תפילין ועזר לעם ישראל בשמיים כפי שהוא מאמין, וגם הוא זכה למצווה גדולה לא פחות, בכך שגרם לאותו אחד להניח תפילין (שכן לפי האמונה זה שגרם לקיום המצווה, גם אם בידי אחר, הוא שותף לה).

עד אילת הם הגיעו, מה יש לפעילי ש"ס לחפש באילת? בבחירות המוניציפליות הקודמות הם קבלו שני מנדטים

מה שיש להם לחפש בחיפה,בתל-אביב,בדימונה,בערד,בחולון,בראשון ובכל שאר המדינה - מצביעים.

מה, הקהל של אילת לא מצביע? באילת אין חרדים?

בחיפה נעשים נסיונות להשתלט על שכונת רוממה, המסילה ונווה שאנן

אשמח אם תבהירי מה הכוונה "להשתלט על שכונה"?

האם זה מה שהתייחסתי אליו בתחילת התגובה? אם כן, כבר רשמתי מה שיש לי להגיד על זה.

מה קרה, לחילוני אין זכות לחיות את חייו כפי שהוא רוצה? רק הדתי נחשב?

נכון, זה לא כולם אבל הם מתרבים.

לחילוני יש זכויות בדיוק כשם שלדתי יש, שניהם שווים.

את ראית דתיים בוכים על זה שיש באלנבי ובנמל בתל אביב מאות מועדונים ובארים שעובדים בשישי,בשבת,בחגים ומה לא?

לא, מהסיבה הפשוטה - שברור להם שזה מקום שהחילונים שולטים בו.

אמנם, בבני ברק - מסכן החילוני שיחליט שהוא רוצה לפתוח מועדון שיעבוד בשבת (או מועדון בכלל עד כמה שאני יודע :wink:) בדיוק מאותה סיבה פשוטה.

את חושבת שלהם זה לא מציק שיש מקומות בתל אביב שפועלים במתכונת אתאיסטית טהורה? (מבחינת כשרות, פתיחה בשבתות וכו') הם לא מרעישים על כך בגלל שזה רחוק מהעין, ורחוק מהלב - הם יודעים שהם לא שייכים למקום כזה מבחינה חברתית.

ובכן - גם להם יש את המקומות "שלהם" - וכחילוניים, עלינו לכבד גם אותם.

מעבר לחוקים יש צורת התנהגות, ויש לכבד את האחר ולנסות ולהבין אותו גם אם את צודקת מבחינה חוקית - זה לא יהרוג אותך, תאמיני לי.

אני לא ממש אוהב אנשים שמתנהגים כאילו העולם שייך להם אם החוק בצד שלהם במקרה \ דילמה מסויימת - עלייך לכבד את האחר לפני הכל, וזאת מתוך האמונה שדרך ארץ קדמה לתורה ומתוך העובדה שאם כולם היו חושבים צעד קדימה על ההשלכות שלהם כלפי האחר לפני שהם עושים משהו היינו חיים במדינה הרבה יותר טובה.

יש שמועות בטיב טעם שזה בסך הכל הייה קידום מכירות של הטרנד החדש

ההוא מטיב-טעם גם כן דפוק, מה הקשר בין חוק החמץ אל מה שהוא עשה?

אסרו למכור חמץ בפרהסיה - מה שאומר, בחוץ, מוצג לראווה, מול עיני רבים.

לך זה נשמע מטומטם וכאקט של כפייה דתית, לי זה נשמע הגיוני מאוד.

כשם שיצרום לאדם מסורתי שצם ביום כיפור כשמישהו יעבור על פניו ברחוב עם לאפה עם שווארמה, לא נעים לדתי שומר פסח כשהוא הולך ברחוב ורואה פיתות ולאפות מתעופפות לכל עבר.

אז נכון, חוקי לאכול ברחוב ביום כיפור - אבל מי שמכבד את האחרים בסביבתו לא יעשה זאת, וגם לא יסע ברכב כרגיל, בגלל שזה עלול להפריע מאוד למישהו ששומר מצוות.

חוק החמץ הוא חוק מפגר בדיוק כמי שחוקק אותו (ואת מאמינה שאין לי מושג מי?), אך יש מאחוריו הגיון מוסרי.

אבל, יש הבדל תהומי בין לעשות בפרהסיה לבין ההגדרה של מקום ציבורי - שבתוכה נכללים רוב המקומות.

למכור חמץ אסור בפרהסיה, להתפשט מותר רק בבית :wink::lol:

אירית

גילוי נאות - אני חילוני מובהק, ורוב מה שכתבתי לא משקף את דיעותיי.

אבל, תנסי "להיכנס לראש שלהם" כמו שאומרים - תנסי לחשוב מה עומד מאחורי המעשים שלהם, מבלי לשפוט אף אחד.

תראי שיהיה לך הרבה יותר פשוט להבין דברים ולהתמודד איתם - שום דבר כאן לא בא ממקום של כעס וניסיון להשתלט, הם מתפתחים במנהגיהם ואנחנו בשלנו.

שתי הדרכים האלו לא חופפות אחת לשנייה, ומכאן כל הוויכוחים והניגודים שיש בין הצדדים - אבל כמו שאמרתי, אם אנשים היו משקיעים קצת זמן בלחשוב צעד קדימה ובהשלכות המעשים שלהם גם כלפי האחר ולא רק כלפי עצמם הייתה פה מדינה הרבה יותר טובה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אם היה חוק שמחייב את אותם החרדים כן לעמוד בצפירה, זה נראה לך תקין?

חייב להיות כזה חוק ,

זאת על מנת להכריח אותם לכבד את המדינה שלנו ואת אלה שנהרגו על מנת שהפרזיטים האלה יחיו ויעשקו את המדינה.

אם אנחנו מדברים על אותו אחד . הוא נראה בריא וממש לא מסכן.

שלחתי אותו לחפש עבודה במקום לאסוף כספים בצמתים:D

לא האמנתי לאיזה רמה נמוכה של דיבור אפשר להגיע.

מגזר שלם שכולו פרזיטים שרוצה להכתיב לרוב איך לחיות...

AM:PM זה רק ההתחלה של מה שיקרה כאן.. (הסנונית שמבשרת על בוא האביב)

כי אירן זה כבר כאן :roll:

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

הם כן בדרך לסגור את הפאים והבארים בת"א.

הסיבה פשוטה, אותו בעל באר הוא גם בעל סופר שכונתי, הדתיים יחרימו את הסופר שבבעלותו כי הבאר שלו פתוח גם בשבת, ואז הוא סוגר את הבאר בשבת ומי נפגע מזה?

זה התחיל עכשיו בקטן עם רשת AM PM, חכה זה עוד יתפשט.

in the face

with a chair

פורסם

מישר אין צורך בחוק הזה, אם לי לא מפריע שהם לא עומדים, תאמין לי שגם לאחרים זה לא צריך להפריע.

הם פשוט מאוד יקבלו את אותו היחס ממני בפסח כשאני אוכל פיתות או ביום כיפור שאני אפעיל את המיקרו וכל מיני מוצרי חשמל בבית בלי לחשבן לאף אחד.

ברמה האישית אני לא מחשבן לאף דתי בקטעים האלה, השכנים הדתיים לידי כבר השלימו עם העובדה שאני מדליק מנגל בשבת וכ"ו.

מה שמפריע לי זה ההשתלטות על ידי יצירת חוק שיגביל אותי בתור חילוני מלאכול פיתה בפסח

in the face

with a chair

פורסם

אם כתוב בתורה שניתנה לאדם זכות הבחירה בין טוב לרע - אז למה לחוקק חוק שיגביל אותו ויכריח אותו לעשות "מה שנכון" ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...