Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הענין הוא כזה,לפני כחצי שנה החלפתי קלאץ',ביחד איתו כמובן החליפו שמן גיר וכנראה למשהו זול,מאז ההילוך שני חורק מדיי פעם ב.

חשבתי לפנות למוסך מורשה,עוד מעט אני נכנס לטיפול והמחיר הוא סבבה לגמריי(לטיפול 10 אלף וגם החלפת שמן גיר מחיר בסדר יחסית למוסך מורשה),על הדרך חשבתי להחליף שמן גיר למשהו איכותי ומקורי.

עכשיו שאלתי אותם איזה שמן הם שמים בגיר(אגב הרכב המדובר הוא מיצובישי סופר לנסר 93 ידנית),הוא ענה לי שמן מנוע סינטטי מלא!

אני שואל אותו איך אתם שמים שמן מנוע בתוך הגיר?!

הוא אומר לי שבגלל שהשמן 80W90 לא איכותי בארץ אז הם שמים שמן מנוע סינטטי מלא ומניסיון זה עובד טוב יותר.

ובעקרון הוא אומר שמה ששמו לי זה ברמה בהרבה יותר ירודה מהשמן שהם שמים בגיר ידני ברכבים האלה!

עכשיו זה הגיוני מה שהוא אומר?כי לי זה לא כל כך מסתדר,וככה גם אמרתי לו.

תודה מראש.:arrow:

פורסם

לי זה נשמע הזוי לחלוטין ולו רק בגלל הבדלי הצמיגות. ישנן עוד הרבה סיבות. תשובה מוסמכת תוכל לקבל ממהנדסי המכונות שבפורום, אני מקווה שמי מהם ישים לב להודעה.

בכל מקרה ישנם בארץ שמני ממסרה מעולים סינטטיים, המחיר בהתאם אז שלא יבלבלו את המוח.

נראה לי שהייתי בורח מהמוסך הזה.

פורסם

באופן כללי צמיגויות של שמני גיר פופאלריים כמו 75W80 חופפים לצמיגויות של שמני מנוע פופולריים כמו 10W40.

יש מספר מודלים שאכן משתמשים בשמן מנוע לתיבת ההילוכים, אני חושב שאיציק נ. כתב על זה פעם שרשור.

אני מציע להיצמד במדוייק להוראות היצרן.

בכל אופן, הנה מקרה דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197391

פורסם

אביב ידידי, צמיגויות של שמני מנוע הם לא מקבילה של שמני גיר, סולם הערכים שונה לגמרי למרות שמדובר בתקן של SAE.

הנה, הקישור הזה יבהיר לך את התמונה, העזר בערך ה CENTISTOKES להשוואה.

פורסם

לגבי חריקות בהכנסה לשני אני מניח שזה מסכרן שחוק.

שום שמן גיר בעולם לא ייתקן שחיקה.

אולי ישתיק רעש באופן זמני, אך בלאי קיים יש לתקן.

שמן גיר שעשה לי רק טוב אך יקר מאוד הינו

רויאל פרפל.

למייטב ידעתי מסכרן בכניסה לשני צפוי להתבלות מהר יותר מאחרים. עקב שימוש רב.

אם אני טועה יש כאן כאלו שיתקנו אותי.

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

הכל יכול להיות, החל מקלאץ' לא מכוון, דרך שמן גיר ירוד/לא מתאים למצב הגיר ועד לסינכרון שחוק.

דניאל בדקתי את העניין ואכן הצמיגות הקינמטית עבור שמני 75W90 ו-10W40 דיי דומה. משום מה חשבתי שמדובר במדד אבסולוטי אך מסתבר שגם באותו Grade ישנן צמיגויות שונות מעט ולכן הדבר רחוק מלהיות אבסולוטי.

אם כך ואם כך לא נשמע לי שהמוסך יחליט על דעת עצמו להחליף שמן ממסרה בשמן מנוע, ושוב הצמיגות היא רק אחת מיני תכונות רבות.

• תוכן חדש...