Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רגע לפני התקנה של מגבר וסאב[מבקש עוד טיפים להתקנה נכונה]

CiViC91
שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב ושבת שלום לכולם!

:)

סוף סוף הגיע השבוע של ההתקנה אצלי אחרי הרבה חפירות בנושא וחיפושים שלי באינטרנט

יום שלישי אני הולך להתקין בפול דיזיין את המגבר CRUNCH PZi 175.4 וסאב כנראה אם אני אוהב את הצליל שלו cerwin vega HED12.2 (כבלים 4 גייג' RCA של סקורפיאון וקבלים 2.5מ"מ לרמקולים)

קראתי הרבה מדריכים על התקנה נכונה("לפי הספר") ואלו הנקודות החשובות שהיו שם

-המגבר צריך להיות על פלטת עץ

-הפיוז צריך להיות כמה קרוב למצבר ולא עולה עם חצי מטר

-חלק הכבל שנמצא בתוך תא המנוע מומלץ לעטוף בצינור מבודד ע"מ להגן עליו מהסביבה הקשה השוררת שם

-בתוך הרכב הזהרו מעיקולים חדים והניחו את הכבל בצורה, ששום חלק של הרכב לא יפעיל עליו לחץ יתר

-במקומות בהם הכבל עלול לבוא במגע עם מרכב הרכב (המשמש כהארקה) או חלקים מתכתיים אחרים, נסו לבודד אותו כמה שיותר

-כבל ההארקה חייב להיור קצר ככל האפשר, ולא יותר מחצי מטר

-לפני החיבור למתכת דאגו לשייף את מקום החיבור ולהוריד היטב את הצבע

-קוטר המינוס הראשי צריך להיות זהה לקוטר הפלוס הראשי

-לעולם לא להעביר את כבל הפלוס יחד עם הRCA או הכבלים של הרמקולים באותו צד של הרכב

-אם כבל הRCA ארוך מדי לא לקפל אותו בצורת זיג-זג

-להעביר את כבל הRCA שלא יהיו עיקומים חדים מדי או לחץ יתר

-מומלץ מאוד להתרחק ממערכות אלקרוניקה של הרכב כמו מחש הרכב ומשאבת דלק

-שקבל הפלוס לא יהיה מתוח מדי ליד המצבר(איפה שהפיוז)

-שכבל הפלוס לא יהיה מתוח בחיבור למגבר בשביל שתיהיה אפשרות לפתוח את המשענת הגב האחורית

-קרוס אוברים עדיף שלא ישבו בתוך הדלת על דבק חם כי מהחום הם ינשרו

-מומלץ להחליף את הקבלים המקוריים(מהמגבר ועד לחיבור לרמקול) של הרמקולים לקבל 2.5 מ"מ (אם הקבל המקורי דק יותר)

זה מה שמצאתי. יש לכם אולי מה להוסיף לי בשביל לקבל התקנה "לפי הספר" ב100%?

תודה ושבת שלום לכולם!

:-)

Honda CiViC 91 DX (04-11)

Ford Focus hatchback 02(11-14)

KIA Cee'd SW 11 (14-today )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סה"כ בסדר גמור, אני מעדיף שכבל המינוס יהיה עבה יותר מכבל הפלוס - לא מזיק, לא הכרחי.

מעבר לכך קצת על בטיחות, כשאתה משחיל את הכבל פלוס - אל תשכח להוציא את הפיוז ממנו לפני שאתה מעביר אותו דרך 4 מטר של מתכת שנקראת הרכב שלך.

תחבר את הפיוז בסוף רק אחרי שווידאת שכל הכבלים מחוברים נכון. במידה ואתה משתמש בכבלים מאותו הצבע - תדאג לסימונים ברורים מה המינוס ומה הפלוס.

תחפש נקודת הארכה טובה ויציבה - אצלי למשל, אני חייב להשתמש בשתי נקודות הארקה בשביל להמנע מרעשי אלטרנטור - ואני מחבר ביניהן בכבל 4 גייג' - אחת היא בצד השמאלי של המושב האחורי (מאין בורג שמחזיק את הספה למקום) והשני הוא הבורג המרכזי של המושב האחורי. - לא יודע למה, אבל רק ככה זה עובד לי טוב.

לגבי כלי חיתוך - סכינים יפנים וכדומה - לא לחתוך לכוון הגוף או היד! - תמיד לחתוך לכוון של אזור פתוח שאם הסכין תחליק לך - אז לפחות אתה לא תחתוך את עצמך.

סה"כ על הדברים החשובים בהתקנה רשמת יפה.

לגבי הכוון - תמיד תתחיל עם המגבר כשהגיינים במינימום והקרוסים על HPF הכי גבוה - כדי לפגוע כמה שפחות ברמקולים. (בקיצור הקשחת מגבר).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה!

אבל בקשר לבטיחות אני לא צריך...ההתקנה תתבצעה על ידי חבר'ה מנוסים8)(פול דיזיין כמו שכבר כתבתי)

את המגבר הוא אמר שהוא לא שם על פלטה אבל אני כבר יעשה פלטה גדולה ככה שלא ישימו לב בכלל שיש פלטה

יום שלישי בצהריים אני מגיע אלהם בשביל להתחיל את ההתקנה ואני יביא תמונות של כל ההתקנה!

Honda CiViC 91 DX (04-11)

Ford Focus hatchback 02(11-14)

KIA Cee'd SW 11 (14-today )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתקין מתקמצן על פלטה... גם לא מקצועי וגם נראה לי שהתמחור של ההתקנה כנראה זול מידי.

אבל בהצלחה, ותוסיף את הפלטה בכל מחיר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...