Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שרשור של בררה.ומה זה בא לומר ? או שכול שירשור שבו לא יסכימו איתך יהפך לשירשור בררה ?

לגנאדי , הם מצליחים ,כי יש המון אנשים שרוצים איכות ורוצים אותה מעוצבת . למה מעצבים של ריהוט מצליחים ? כי לאנשים חשוב מאוד גם היופי , ואפקט ה"וואו איזה מערכת יפה ?"

בברכה יהודה

פורסם
לגנאדי , הם מצליחים ,כי יש המון אנשים שרוצים איכות ורוצים אותה מעוצבת . למה מעצבים של ריהוט מצליחים ? כי לאנשים חשוב מאוד גם היופי , ואפקט ה"וואו איזה מערכת יפה ?"

אני הייתי אומר שזה אפילו יותר חשוב (העיצוב) מאיך שזה נישמע כי בלי זה אודי לא היו בוחרים בא. או להפך.

פורסם

סאב 8" יכול בקלות לרדת ולנגן נכון במיוחד שהוא מתוכנן לתיבה נכונה, שהוא מתוכנן לאקוסטיקה מסויימת ותחום נכון.

להגיד אוטומטית 8" לא יכול זה פשוט לא נכון.

המערכת הזו תוכננה ע"י מהנדסים. כן אלו שעשו לפחות 4 שנים בלימודים גבוהים , ועוד השתלמויות באקוסטיקה, וביעוץ עם אנשים שמתעסקים באקוסטיקה של רכבים .

הICE הוא ממש לא מגבר קלאס D. אתה טועה ובגדול. לך תקרא הכל ותבין שזה לא קלאס D . זו טכנולוגיה אחרת לגמריי והיא מבוססת גם עיבוד דיגיטלי בתוכה. המגברים הללו מניעים גם הרבה מוניטורים ומגברים באולפנים. כזכור לך איכות אי אפשר לשפר אחרי שהיא נצרבה על הדיסק. אם שמעו בהם באולפן והחליטו שזה נשמע טוב, אז זה אומר שהמגברים האלו מסוגלים לתת את מה שצריך ומספיק בשביל אולפן אז , לא חשוב על איזה מגבר תשים את זה לאחר מכן זה לא ישנה כבר אלא רק יוריד ויפגע.

לגבי האיטום רכבים ברמה הזו כ"כ שקטים ובאים עם איטומים מקוריים+תכנון אקוסטי (משהו שלא תצליח לעשות עם מוצרי אפטר מרקט) שלא צריך שום איטום/ביטום/בניות וכו..

לגבי הBEOLAB5 הם רמקולים מדהימים ופנומנלים. שמעת אותם? אני כן, כמה פעמים , וזה עוד לפני ששמעתי כמה הם עולים.

הם נבחרו לא פעם ע"י מגזינים רבים (ולא רק אחד) כאחד ממוצרי האודיו הטובים בעולם.

לB&O מוצרים משנות ה 70 שעד היום עובדים והם סופר איכותיים.

פורסם

ומאיפה לכם שאין לבחור את הידע גם מהתקנות במכוניות? :roll: חשבתי הפסקנו עם כל ה"לינצ'ים" האלו.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
סאב 8" יכול בקלות לרדת ולנגן נכון במיוחד שהוא מתוכנן לתיבה נכונה, שהוא מתוכנן לאקוסטיקה מסויימת ותחום נכון. אני מבין שאתה טוען שיש סאבים של 8" שיכולים לרדת עד 25HZ ולהשמע מספיק חזק וטוב ? מאוד הייתי רוצה לראות את הנס הזה

להגיד אוטומטית 8" לא יכול זה פשוט לא נכון.

המערכת הזו תוכננה ע"י מהנדסים. כן אלו שעשו לפחות 4 שנים בלימודים גבוהים , ועוד השתלמויות באקוסטיקה, וביעוץ עם אנשים שמתעסקים באקוסטיקה של רכבים .היה לי חבר שסיים לימודים במגמת אקוסטיקה או מה שזה נקרא בפוליטכני של לונדון (מסונף לאוניברסיטת לונדון ) , בזמנו זה היה בית הספר הכי טוב . אז מה ?

הICE הוא ממש לא מגבר קלאס D. אתה טועה ובגדול. לך תקרא הכל ותבין שזה לא קלאס D . זו טכנולוגיה אחרת לגמריי והיא מבוססת גם עיבוד דיגיטלי בתוכה. המגברים הללו מניעים גם הרבה מוניטורים ומגברים באולפנים. כזכור לך איכות אי אפשר לשפר אחרי שהיא נצרבה על הדיסק. אם שמעו בהם באולפן והחליטו שזה נשמע טוב, אז זה אומר שהמגברים האלו מסוגלים לתת את מה שצריך ומספיק בשביל אולפן אז , לא חשוב על איזה מגבר תשים את זה לאחר מכן זה לא ישנה כבר אלא רק יוריד ויפגע.מה שאולפנים צריכים ומה שהצרכן צריך זה שני דברים שונים לחלוטין . אתה יכול לקנות מוניטורים אקטיביים של רולנד , ושל חברות נוספות במחירים של בין 2500 ל8K . ואתה לא רוצה להשוות אותם לרמקול בייתי טוב בסביבות המחירים האלו . ומגבר לאולפנים נדרש לשרת מוניטורים , וכולם יודעים מה זה מוניטור ומה זה רמקול . ועד כמה קשה יותר להגביר רמקול בעייתי

לגבי האיטום רכבים ברמה הזו כ"כ שקטים ובאים עם איטומים מקוריים+תכנון אקוסטי (משהו שלא תצליח לעשות עם מוצרי אפטר מרקט) שלא צריך שום איטום/ביטום/בניות וכו..תגיד נסעת פעם במרצדס ? גם מרצדס מעסיקים מהנדסי סאונד הן לתכנון המערכת שלהם והן לאיטום . ואפילו במרצדס הכי פשוטה אם אתה סוגר את החלון אתה לא שומע כלום מבחוץ . האם זה אומר שאין טעם לשפר את האיטום שלה ?

לגבי הBEOLAB5 הם רמקולים מדהימים ופנומנלים. שמעת אותם? אני כן, כמה פעמים , וזה עוד לפני ששמעתי כמה הם עולים.

הם נבחרו לא פעם ע"י מגזינים רבים (ולא רק אחד) כאחד ממוצרי האודיו הטובים בעולם.

לB&O מוצרים משנות ה 70 שעד היום עובדים והם סופר איכותיים.

אני שמעתי כמה דברים של B&O , ואם אני לא טועה גם שמעתי את ה BEOLAB5 (אני לא ממש זוכר את הדגם כך שיתכן ואני טועה ) . אני מסכים בהחלט שהציוד שלהם הוא מעולה מאוד . עדיין לדעתי זה לא היי אנד אמיתי

ואני יכול להבטיח לכול אחד שבמחיר של 13K$ ניתן ליצור מערכת שתשמע יותר טוב מהמערכת של B&O

בברכה יהודה

פורסם

איך חברה כמו B & O לא דועכת ? (כמו שמישהו פה שאל)

התשובה פשוטה, חברה כזו לא מתוכננת במקור לעבוד עם שוק כמו השוק הישראלי,מכיוון שהישראלי הממוצע,וגם רבים מאלה שמעל הממוצע לא יכולים להרשות לעצמם מוצרים של החברה.

החברה פונה בעקרון לשווקים יותר עשירים,ששם יש אנשים שמעריכים איכות "מעוצבת" ומוכנים לשלם על כך בהתאם.

אמרו פה וצדקו, אחד הדברים שמבדילים את החברה הזאת מאחרות היא שהיא מייצרת מערכות סאונד מעוצבות ברמה של פריטי עיצוב יוקרתיים,שמעבר לפן העיצובי שלהם יש להם גם תרומה אקוסטית.

לא יודע להגיד אם הם נחשבים להיי אנד,אבל צריך להבין שהצרכן העיקרי של המוצר הזה לרוב נמשך למוצר בגלל העיצוב שלו, מה גם שאני לא בטוח שההבדל מבחינת איכות הסאונד שלהם לעומת מערכות היי אנד אחרות יהיה כזה מוחשי לאוזן,אלא אם כן אתה אודיופיל פאנט....

אני אישית שמעתי מערכת שלהם בבית של חבר (מערכת רמקולים בשווי 150,000$), זו פשוט חוויה !

יהודה,

הרי כתבת בעצמך שמהנדסים במרצדס שוקדים על איטום הרכב לרעשי חוץ,ושאפילו במרצדס הכי פשוטה האיטום מוחלט.

עם כל הכבוד לרמת המתקינים בארץ,אין כוונה לפגוע באף אחד מהם, אני די בטוח שמהנדסי BMW, מרצדס, אודי וחברות נוספות בסגמנט הזה,ובפרט בדגמי ה"דגל",עשו מספיק כדי לעשות בידוד אופטימלי לרכב.

ממליץ לך לחפש סידרה שפעם עשו על בניית סידרה 7 האחרונה,אומרים שתהליך יצירת בידוד הרעשים במכונית ארך מספר חודשים,במהלכם ייצרו אם אני לא טועה איזה 5 דשבורדים מחומרים שונים על מנת להגיע לחומר שייבודד רעשים טוב מכיוון החזית, וכל פעם עשו נסיעות מבחן וחזרו למקצי שיפורים,וכך עברו כל פיסת פח בתא הנוסעים עד שהגיעו לבידוד אופטימלי.

אז כן,אלא אם כן בא לבנאדם סתם לשפוך כסף לפח,אין לו ממש מה לעשות בידוד לרכב כזה (ובתור אחד שיצא לי לא מעט לנהוג ברכבים מסוג זה,בידוד זו ממש לא הבעייה שלהם,אלא אם כן אתה מחשיב רעשי רוח במהירות מעל 140 קמ"ש כבעיית בידוד, וגם אז לא יעזור לך כי לא תוכל לשים יריעות איטום על החלונות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מסקים. זה פשוט יפה, חוץ מזה שזה גם כנרא נישמע לא רע בכלל! אז למה לא להוסיך לאודי ששוה 1,000,000 שקל עוד 50K. על איכות, על יופי, על מוסיקה טובה.

בן אדם שקונה אודי A8 לא ממש מתעניין במערכות. וכל השטויות בקשר לפיברגלאס, איטום ורכיבים של סקאן ספיק, זה מה שמעניין אותו במקרה האחרון. אז הוא משלם כסף ומקבל משהו טוב. אולי זה נישמע במיקרון פחות טוב. אבל זה נירא הרבה יותר טוב. אמנם העיין קולט מאוחר יותר מאף ואוזן אבל היא קולטת הרבה יותר אפקטיבי למוח. כל בן אדם יכול לשפוט שזה יפה לעיין אבל לא כל אחד מעניין אותו איך זה באמת נישמע. זה החיים שלנו זה מוביל, אין מה לעשות.

כמו לוגו של אודיסון על המגבר שלכם. זה עושה לי את זה :)

פורסם

אתם מפספסים את הנקודה.

כמערכת OEM כלומר: מערכת מקורית מהיצרן.

אין ספק שהB&O באודי W8 היא המערכת הכי טובה שיש כרגע בעולם כמערכת מקורית.

הויכוח היה עצם העבודה שאמרתי שאני גם מוכן להתחייב שבאותו מחיר ואפילו פחות אפשר להוציא תוצאה יותר טובה

או בקיצור להקים מערכת טובה יותר ואיכותית יותר באותו תקציב או נמוך ממנו.

והסיבה היא שהמערכת הנ"ל ברכבי הW8, מיועדת לקולנוע ביתי 7.1 רק ברכב.

והויכוח שזה וזה וזה יהודה ואנוכי התדיינו עליו הוא: האם היא מערכת מספיק טובה?.

אני טוען שקודם כל שימוש במגברים דיגיטאלים אינו יכול להיות איכותי כמו מגברי קלאס A או קלאס A\B וזה די הוכח מדעית.

בנוסף, שימוש באלמנטים של 5.25 כוופר קדמי ושימוש בסאב 8 אינטש אינם יכולים להשתוות לשחזור הצליל באלמנטים של 6-7 אינטש מקדימה וסאב 10-12 אינטש כסאבוופר-וגם זה די הוכח מדעית.

ורק נתתי דוגמא לאלמנטים כמו סקאן-ספיק מסדרת הרווליטור שגם נמצאת ברמקולים יוקרתיים לבית(שבו B&O די ותיקה) כמו למשל: ויאנה אקוסטיקס,סונוס פאבר,ופרו-אק ועוד חברות מכובדות.

כנ"ל גם לשימוש בטיים קורקשיין ואיקולציה אוטומטית שגם זה הוכח בעבר כפחות יעיל ובטח שלא תורם לשחזור המקור אלא רק גורע.

כנ"ל גם ההשוואה בין מקור שהוא HU DVD לבין מקור שהוא HU מקצועי דאק עם המרה של 24 ביט שגם הוכח מדעית כאיכותי יותר מאשר DVD.

והכי חשוב זה ההתקנה, שלא משנה איזה אלמנטים יותקנו בתיבות הכי יפות עלי-אדמות--> עדיין בניה נכונה של חישובי זוויות ואקססים נכונים ישמעו טוב יותר ממה שמוצע באבזור של B&O לאודי הנ"ל.

וזה גם מוכח מדעית.

שאומרים לי שאני טועה או מטעה(וכפי שנאמר-"בגדול"), אני לרוב מגבה את עצמי בהסברים\תמונות\גרפים ומקורות מידע.

ברגע שהויכוח הפך להיות לא ענייני, אני סיימתי את דבריי.

בתרד' הנ"ל הוצגו כאן עובדות שבטח לא אני חקרתי והעלתי אותם, אלא קטונתי מלקבוע עובדות אלו .

אלה דברים שידועים לכלל הנוגעים בתחום הנ"ל.

עם עובדות לא מתווכחים גם אם אתה מהנדס שמתמחה באקוסטיקה--אלא אם אתה מגבה עצמך בתאוריה מוכחת שסותרת את העבודות שהועלו.

under construction..

פורסם

משעשע אותי לראות ששוב ושוב חוזר אותו מוטיב - אפשר לבנות מערכת בפחות כסף מ-B&O שתשמע יותר טוב.

מתי כבר תפנימו ש-B&O לא מכוונת לתת הכי הרבה סאונד איכותי לשקל.

היא פשוט לא בנישה הזו.

יופי, מגניבות, שילוב מיוחד של רכיבים, יוקרתיות, מחיר שמכבד את בעליה - זו הנישה של B&O.

או בפרפראזה למכוניות - פרארי זו לא מכונית ספורט שנותנת הכי הרבה לשקל.

יש מכוניות שנותנות יותר ובהרבה פחות כסף.

אבל פרארי זו פרארי :)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אני אישית שמעתי מערכת שלהם בבית של חבר (מערכת רמקולים בשווי 150,000$), זו פשוט חוויה !

מסכים .

יהודה,

הרי כתבת בעצמך שמהנדסים במרצדס שוקדים על איטום הרכב לרעשי חוץ,ושאפילו במרצדס הכי פשוטה האיטום מוחלט.

עם כל הכבוד לרמת המתקינים בארץ,אין כוונה לפגוע באף אחד מהם, אני די בטוח שמהנדסי BMW, מרצדס, אודי וחברות נוספות בסגמנט הזה,ובפרט בדגמי ה"דגל",עשו מספיק כדי לעשות בידוד אופטימלי לרכב.

אמת ועדיין אם אתה רוצה להיות אודיופיל עדיף לך לאטום את הדלתות הקדמיות ואת תא המטען (ולו גם משום שמרצדס משתמשת בסאב פריאייר בחלק מהדגמים )

גנאדי , תגיד כמה אנשים נוסעים על פרארי ? ואלו שיש להם נוסעים בה ביום יום ? או שזו מכונית שניה לסוף שבוע ? בד"כ אלו שיש להם פרארי מחזיקים מרצדס CL כדי שיוכלו ללכת לסופר /למסעדה ולשימוש יוםיומי .

אז זה נורא נחמד לשלם 150K$ על רמקולים שישמעו נהדר . רק שרוב האודיופילים ישתמשו בתקציב הזה כדי לבנות מערכת שלמה שתשמע יותר טוב , כי ליום יום צריך מרצדס ולא פרארי

בברכה יהודה

פורסם

לא מסכים איתך בכלל.

לא כל דבר אצל B&O עולה 150,000$.

ולא מבין אתה רומז שעם מערכת של B&O אי אפשר לחיות ביום יום.

דווקא עם מערכת אודיופילית טיפוסית נורא קשה לחיות ביום יום (במיוחד אם אתה נשוי) ולמקם אותה בסלון.

כאן דווקא ל-B&O הפתרונות..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...