Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו כשאני הולך ללמוד אין לנו עוד צורך בשתי מכוניות (יום חניה ליד עיריית ת"א עולה כ30 ש"ח, שלא לדבר על טסט, דלק ותיקונים שונים) אני מוכר את הקלאו, שדי שברה את כל עניין חוסר האמינות הצרפתית, אבי מכר את הפורד שגם הוא היה די בסדר וכעת צריך לקנות רכב שיהיה חדש יותר ו"מפנק" יותר, עניין האמינות חשוב כמו גם הבטיחות והנוחות.

לאחר סינון קודם נותרו מספר אפשרויות.

*יונדאי אלנטרה 1.6 (ידנית בלבד) שבמקרה מצאתי, עברה 64K והיא יד ראשונה מרופא (באמת)

*ניסן אלמרה 1.8, 2002 לערך

*לאנטיס 1.8 גם היא 2002 לערך

*טויוטה קורולה 2001

הניסן, המאזדה והטויוטה הן אוטומט (אם תהינה ידניות אני אשמח) ואלנטרה אני מוכן לקנות ידנית בלבד.

אשמח לשמוע תגובות כל שהן על האלנטרה ואיזו השוואה בין הרכבים שתהיה מעבר ל"טויוטה הכי אמין", כמו כן בעיה נוספת שבה נתקלתי היא למצוא אחת מאותן אוטומטיות משוקצות (אני לא ממש רוצה להצטרף לעדר אבל ההורים כן) שתהיה מיד ראשונה וקילומטרז' שיהיה פחות מ100K.

כמו כן חשובה מאוד גם התמורה לכסף, לא חייבים למצות את מלוא הסכום אבל כשכבר משקיעים סכום שכזה רוצים לקבל תמורה נאותה.

אני לא ממש רוצה לקחת את הרכב למכון בדיקה (לא סומך עליהם, כסת"חים, חוסר אכפתיות וכולי) והייתי בשמחה לוקח את הרכב לאיזה מכונאי (אני פשוט לא סומך על אף אחד) ואני מוטה לכיוון בדיקה של המומחה

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

את האלנטרה הייתי מוריד מהרשימה, היא הרבה מאחור, ביחס למתמודדות שמצאת!

הסדר שלי הינו כדקלמן:

1. קורולה 2001, אם היא במצב טוב, מטופלת, יד פרטית, הרכב מבוקש מאד, ולכן אקזמפלרים שמורים נחטפים תוך שעות!

2. ניסאן אלמרה 2002

3. מזדה לנטיס 1800.

בכל מקרה, יש לבדוק את היסטוריית הטיפולים, בעלויות קודמות, מס' ק"מ ידיים וכו' , לך על האקזמפלר במצב הטוב ביותר!

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ההבדל בין היונדאי לשאר הרכבים הוא כ15K, האם ישנן תגובות ממוקדות יותר כגון בעיות כלשהן ברכב או מחלות ידועות ?!

סדר העדיפויות שלי גם הוא דומה אך אני מנסה להבין העם כדאי להשקיע עוד 15K כדי לקנות מכונית שיהיו לה מאפיינים דומים ובנוסף (ואני רואה את זה כחולשה) גיר אוטומטי.

כלומר מצד אחד ניצבות הטויוטה הניסן והמאזדה שעולות יותר, עברו יותר קילומטרים והן אוטומטיות ואילו מצד שני ישנה האלנטרה שתהיה כנראה חסכונית יותר ובעלת אמינות דומה וכמו כן זולה ב15K

האם יש ליודנאי בעיות כלשהן שכדאי לקחת בחשבון ?!

אטרקציות לאירועים

פורסם

מיונדאי תרד רכב מגעיל ולא שווה את הכסף

הייתי ממליץ לך ללכת על המזדה רכב אמין נותן תמורה טובה לכסף וגם לא שותה הרבה דלק (למרות שאישית נמאס כבר לראות את הרכב הזה בכביש)

אפשרות אחרת הייתי ממליץ לך ללכת על אימפרזה 01, 02 רכב מצויין (מנסיון).

אני ממליץ לך מאוד ללכת לבדיקה במכון , אתה לא קונה רכב ב10K בסכומים כאלה רצוי מאוד לעשות בדיקה

במקום מוסמך זה יהיה טוב בשבילך ככה שתוכל להוריד את המחיר של הרכב אחרי לפי מה שצריך לתקן.

שיהיה בהצלחה !!!

פורסם
מיונדאי תרד רכב מגעיל ולא שווה את הכסף

מה שאני מנסה להבין מה מגעיל ביונדאי יחסית למאזדה שצריך לגרום לי להוציע עוד 10K, הרי אני לא מחפש איזו התנהגות כביש או רכות מיטלים, רק קופסא משעממת ואמינה

אטרקציות לאירועים

פורסם
מה שאני מנסה להבין מה מגעיל ביונדאי יחסית למאזדה שצריך לגרום לי להוציע עוד 10K, הרי אני לא מחפש איזו התנהגות כביש או רכות מיטלים, רק קופסא משעממת ואמינה

אם אתה מחפש קופסה משעממת ואמינה, כנראה שהיונדאי תענה על דרישותיך הצנועות! השאלה שנשאלת האם מטרת פתיחת השרשור הינה קבלת חיזוקים בנוגע לקניית יונדאי!? (ואז יש צורך לשנות את הכותרת) ודרך אגב- ממני לא תקבל את החיזוקים הללו (וכנראה שגם לא משאר חברי הפורום). או לחילופין המלצה לקניית רכב בסכום X.

ביפנית ממוצעת, כגון קורולה, אלמרה תקבל אמינות (סביר להניח שגבוהה יותר), בטיחות טובה יותר, צריכת דלק טובה יותר, סחירות וביקוש כיד שניה טובים יותר- בסיכום הכללי רכבים הם רכבים טובים יותר. הקוריאניות של השנתונים הנ"ל לא עומדות באותו קו של היפניות!

בפוקוס תקבל בנוסף גם התנהגות כביש טובה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לפי דעתי, ההתלבטות הכי גדולה שלך צריכה להיות הטויוטה. במחירון שלה אתה יכול למצוא הרבה רכבים עם שנתיים ואפילו שלוש קדימה.

הטויוטה היא אוטו אמין, אבל אם תמצא אלמרה שנתיים מעל, הייתי חושב עליה ברצינות.

אם אני לא טועה, המנוע של אלמרה 1.8 קצת מאכזב עם 115 כ"ס בלבד!

מה עם מזדה 323 מנוע 2000? נכנסת בתקציב?

בכל אופן, כדי להבין את פער הרמות בין היונדאי של שנים האלו ליפניות, צריך לשבת בשתיהן ולראות את זה במו עייניך.

הייתה לי בבית יפנית 17 שנה ועכשיו יש לי אחת 10 שנים (כנראה שאנחנו לא כ"כ בעניין של החלפת רכבים) ושתיהן אמינות ושתיהן שומרות גם על תא הנוסעים באופן מצויין, דבר שאני בטוח שקוריאניות לא עושות.

יונדאי בשנים האחרונות כל הזמן מציינת שהיא במגמת עלייה, אבל תראה את האקסנט של השנתיים האחרונות ותראה שהיא עדיין קוריאנית.

פורסם

חיזוקים לרכישת יונדאי לא חיפשתי אלא דווקא חיזוקים לרכישה של משהו אחר, רציתי רק להבין לאן הולך הכסף.

אני די סגור כרגע על כך שאני רוצה ניסן 1.8 או מאזדה 1.8, הטויוטה שבתקציב היא "זקנה" מידי, הבנתי גם שהניסן נוחה יותר מהמאזדה.

עידן, אני די בטוח שיונדאי ידנית תצרוך פחות דלק ממאזדה אוטומטית וכמו כן השוק שיש לרכב לא ממש משפיעה על ההחלטה שלי לקנות או לא (מכרתי לאחרונה את הפורד המשפחתי שהשוק שלה די מת, אחרי יומיים ובלי להתפשר על המחיר)

אטרקציות לאירועים

פורסם

מוסיף למשוואה גם סיאט לאון 1.6/1.8 ידני.

מחכה לשמוע תגובות בקשר ל"קלות" התנועה והאם הרכב לא מכביד יתר על המידה על המנוע

אטרקציות לאירועים

פורסם

אין המלצה אוביקטיבית.. גם אם אנחנו באמת רוצים .

כנם לפורום הטכני . בדוק את הבעיות הקיימות בכל רכב .

אני בטוח שאח"כ . אתה לבד תמצא את התשובה .

( ואם לא ברור - לא פסלתי את היונדאי )

בהצלחה וחג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...