Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להשתחרר מצה"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שלך חשוב זה 2 האחרונים

24: מדבר על עניינים רפואיים.

21: מדבר על שיחרור מהצבא מגורמים רבים: נפשי, רפואי אחרי 24, בעיות ת"ש וכו'.

אם אתה צריך לצאת מהצבא אתה צריך לצאת בצורה אלגנטית ולעשות הכל שיהיה ברור שיצאת כתוצאה מסיבוך רפואי ולא על נפשי חס ושלום. :D

עקרונית אתה על 24, לאחר מכן אם תצא מהצבא זה יהיה על 21 בתוספת לכך שהעניין נבע מעניינים רפואיים נטו.

זה חשוב כי ישנם מקומות רבים שיסתכלו עלייך בצורה חשדנית היות ופרופיל 21 ישר מעלה אסוציאציות של עניינים נפשיים.

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא משנה איזה פרופיל.

תראה זה הולך ככה :

1. מצב ראשון - פרופיל 24 - אתה ב-STANDBY הפז"ם לא דופק, אם בעוד שנתיים הם מקבלים קריזה, אתה חוזר לתת עוד שנתיים וחצי כסדירניק מניאק.

ז"א בן 20-21 (אולי אפילו באמצע תואר) צריך לעשות 8/8 מטבחים ושטויות.

אתה טועה, לדעתי. הפז"מ בטוח דופק.

תשאל את לירן אם אני טועה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

קצת בלגאן יש אצלך. אל תקשר בין תביעה לנכות צה"ל וכו' להתנדבות לא נראה לי שיש קשר בין 2 הדברים.

מהרגע שאתה ב24 כל X זמן יש לך וועדה יכולים למשוך אותך וכל פעם לקבוע לך 24 מחדש ואז פתאום לפני גיל 21 בוועדה לדפוק לך כשירות ורק אז הפז"ם יתחיל לדפוק כפי שגם רועי אמר.

גם בפרופיל 24 אתה יכול להתנדב, וממה שראיתי בצבא יש מתנדבים שמקבלים תפקידים טובים. לא נראה לי שישלחו למטבח מישהו בעל כישורים ושהוא בעל בעיה רפואית...

מבחינת תנאים ממה שראיתי מתנדבים ששרתו עימי היו חיילים לכל דבר ולא היו שונים בכלום ואו שהיו להם הטבות. אם אתה נשאר בפרופיל של 24 מעל לשנתיים (בזמן ההתנדבות עדין יש ועדות, אבל בזמן ההתנדבות הפז"ם דופק) אז מורידים אותך ל21 ואז אתה מחליט אם להמשיך להתנדב עד לתקופת סיום ה3 שנים ואו לעזוב. מה שטוב בזה זה שלאחר שנתיים זה יחשב לך כשרות מלא ואתה תקבל את הזכויות וההטבות כמו חייל רגיל שסיים לשרת (המענק והכל, כמובן שבייחס לחודשים ששרתת).

לגבי הקלות (ת"ש מדים וכו') אני מניח שזה תלוי בבעיה האישית שלך, ומה שהרופאים יחליטו לאשר לך בתור הקלות (אני בספק אם יהיה לך פטור ממדים אם הבעיה היא בעין שלך...)

פורסם

טוב אז בתור חובש צבאי לשעבר, אחד שהיה בפרופיל זמני 24 שלושה חודשים, וקיבל אחרי השחרור פרופיל קבוע של 21 (פיסי) אחדד כמה דברים.

פרופיל 24 זה פרופיל זמני אשר קובע שאתה פטור משירות לתקופה מסוייימת, בדר"כ זה עד שנה ואם חושבים שצריך יותר כבר חושבים על 21 קבוע.

הפז"ם דופק! אתה אומנם משוחרר מהצבא (הולך לבקו"ם ומקבל תעודת שחרור זמנית) אבל הפז"ם דופק, כל העניין הוא שהצבא לא יצטרך לשלם לך כלום בתקופה הזו (אתה חוזר גם לקופת חולים).

פרופיל 24 יכול להיות או בשל בעיה רפואית פיסית או רפואית נפשית.

פרופיל 21 זה פרופיל קבוע שמשחרר אותך מהצבא וגם הוא יכול להיות או על בעיה פיסית או בעיה נפשית.

טפסים להגשת תביעה אתה יכול לקחת מר"מ 2 שנמצא בכל בית חולים, אתה יכול לבחור להגיש בעצמך או בעזרת עו"ד. כעקרון ההתנדבות לא אמורה להשפיע אבל אם אתה רוצה לטעון שהבעיה מפריעה לך בכך וכך דברים ובעצם השירות שלך אתה מבצע את אותם הדברים אז ניתן לטעון שהם לא מפריעים לך (אני לא עו"ד לכן לא ארחיב בנושא)

פורסם
טוב אז בתור חובש צבאי לשעבר, אחד שהיה בפרופיל זמני 24 שלושה חודשים, וקיבל אחרי השחרור פרופיל קבוע של 21 (פיסי) אחדד כמה דברים.

פרופיל 24 זה פרופיל זמני אשר קובע שאתה פטור משירות לתקופה מסוייימת, בדר"כ זה עד שנה ואם חושבים שצריך יותר כבר חושבים על 21 קבוע.

הפז"ם דופק! אתה אומנם משוחרר מהצבא (הולך לבקו"ם ומקבל תעודת שחרור זמנית) אבל הפז"ם דופק, כל העניין הוא שהצבא לא יצטרך לשלם לך כלום בתקופה הזו (אתה חוזר גם לקופת חולים).

פרופיל 24 יכול להיות או בשל בעיה רפואית פיסית או רפואית נפשית.

פרופיל 21 זה פרופיל קבוע שמשחרר אותך מהצבא וגם הוא יכול להיות או על בעיה פיסית או בעיה נפשית.

טפסים להגשת תביעה אתה יכול לקחת מר"מ 2 שנמצא בכל בית חולים, אתה יכול לבחור להגיש בעצמך או בעזרת עו"ד. כעקרון ההתנדבות לא אמורה להשפיע אבל אם אתה רוצה לטעון שהבעיה מפריעה לך בכך וכך דברים ובעצם השירות שלך אתה מבצע את אותם הדברים אז ניתן לטעון שהם לא מפריעים לך (אני לא עו"ד לכן לא ארחיב בנושא)

בדיוק. חבל שאנשים סתם מקשקשים פה, אתם סתם מטעים את הבנאדם.

ולעניין, אני לא מכיר אותך ואני לא יודע איזה שאיפות יש לך בחיים אבל בהנחה שאתה לא מתכנן להיות "ביטחוניסט", קח את המתנה הזאת שנחתה עליך מהשמיים ותוציא פרופיל 21.

עוד כמה שנים, תבין כמה ההחלטה הזאת הייתה נכונה וחכמה.

תתחיל לעבוד, תחסוך לטיול "אחרי צבא" ותחזור אחרי שנה/שנתיים ללמוד.

יהיה לך "פור" של לפחות שנה/שנתיים על כל האחרים. חוץ מזה כשהם ילכו לחודש מילואים באמצע המבחנים אתה עוד תשלח לי מכתבי תודה והוקרה...

שיהיה לך בהצלחה ותהיה בריא.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
זה לא משנה איזה פרופיל.

תראה זה הולך ככה :

1. מצב ראשון - פרופיל 24 - אתה ב-STANDBY הפז"ם לא דופק, אם בעוד שנתיים הם מקבלים קריזה, אתה חוזר לתת עוד שנתיים וחצי כסדירניק מניאק.

ז"א בן 20-21 (אולי אפילו באמצע תואר) צריך לעשות 8/8 מטבחים ושטויות.

2. יש לך פרופיל קבוע כלשהו - 21 ואז אתה משוחרר (ויכול להתנדב וכו', החלטתך) או כל מספר אחר (45, 37, 58.3...).

זה באמת לא משנה מה, הדבר החשוב הוא שיהיה לך סטטוס ברור (משוחרר או ממשיך בשרות).

רועי אתה טועה , המקרה שלי היה מסובך טיפה אבל לאחר

סידור העניינים סודר המצב.

נתחיל בכך שאני שהיתי כשנה וחצי על פרופיל 24 לאחר ששירתתי חודשיים בלבד .

חזרתי לא מזמן לצבא . מה שמראה שהכל אפשרי

אני אספר לך בקצרה את הסיפור שלי .. התגייסתי - הגעתי למקום לא הכי אטרקטיבי

החלטתי לצאת וכל האמצעים היו כשרים , משם הדרך לקב"ן הייתה קצרה ואז

הוציאו אותי על 21 , התחרטתי כתבתי מכתב החזירו אותי ואז שוב הוציאו אותי על 24

לחצי שנה .

לאחר החצי שנה שלחו לי מכתב על הארכה ללא שום בדיקה או וועדה רפואית , של המצב שלי

כבר עברה שנה והזמן המשיך לרוץ עד שאחרי שנה וחצי קיבלתי מכתב לדואר

שקורא לי להתייצב במדור שחרורים בבקו"מ , כלומר הם רוצים לשחרר אותי...

משמע הזמן המירבי בו אתה יכול לשהות על פרופיל 24 הוא שנה וחצי , מעבר לכך הפרופיל

אוטומטית הופך ליהיות 21 בלתי כשיר קבוע.

לאחר מסע שכנועים וביקור אצל גדולי הברה"ן בתל השומר הוחלט להחזיר אותי לצבא

וכרגע אני משרת אומנם עם 1001 הקלות אבל עדיין נשארה לי עוד שנה.

כמה דברים: כל הדברים הם מנסיון , אל תקשיב אף פעם לשמועות

א. אל תיקח את זה קשה מידי , נסה לראות את הפן החיובי

ב. פרופיל 24 הגדרתו היא אי כשירות זמנית , בפרופיל 24 הפז"ם דופק ,

אתה לא מקבל דרגות ואתה נחשב לאזרח מהשורה , כלומר אתה משתחרר לגמריי

ונרשם לקופת חולים משמע אזרח.

פורסם

בנוסף במהלך תקופת השהות על פרופיל 24

לא נחשב לך "גימלים" ואתה לא מסתפח לר"ם 2 בניגוד

לדעה הרווחת היום.

אתה מסתפח לימ"מ ד 182 בבקו"מ , יחידת מילואים ופטורים.

פרופיל 24 נקרא ימי ד'

על כל פנים אם החליטו לתת לך 24 זמני ולא 21 קבוע

משמע יש לך סיכוי לחזור ... יש לך סיכוי טוב לחזור

הצבא מקבל אנשים עם מוגבלויות גדולות בהרבה . פשוט

אולי לא בתפקיד שלך , אני לא אגיד לך תצא בסבבה , אני לא אגיד

לך שאין לך מה לעשות בצבא , כי אני אישית חזרתי אחרי שנה וחצי שהייתי בחוץ

וההלם , אוי ההלם , לאט לאט מתגברים אול עדיין קשה..

אם אני חזרתי אחרי שנה וחצי!! של 24 ( פרט נוסף קטן : רוב האנשים שיוצאים על סעיפי קב"ן , יוצאים על 21 , נדירים המקרים של 24 , שכן 24 נחשב "רע" כביכול לאדם שרוצה לצאת , 24 הוא פרופיל דיי נדיר במושגי הברה"ן , וגם במושגים רפואיים אם כי לא כל כך נדיר)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה , לעוד שאלות אתה מוזמן לדבר איתי

בהודעה פרטית או באי סי קיו...

לירן.

פורסם
בנוסף במהלך תקופת השהות על פרופיל 24

לא נחשב לך "גימלים" ואתה לא מסתפח לר"ם 2 בניגוד

לדעה הרווחת היום.

אתה מסתפח לימ"מ ד 182 בבקו"מ , יחידת מילואים ופטורים.

פרופיל 24 נקרא ימי ד'

על כל פנים אם החליטו לתת לך 24 זמני ולא 21 קבוע

משמע יש לך סיכוי לחזור ... יש לך סיכוי טוב לחזור

הצבא מקבל אנשים עם מוגבלויות גדולות בהרבה . פשוט

אולי לא בתפקיד שלך , אני לא אגיד לך תצא בסבבה , אני לא אגיד

לך שאין לך מה לעשות בצבא , כי אני אישית חזרתי אחרי שנה וחצי שהייתי בחוץ

וההלם , אוי ההלם , לאט לאט מתגברים אול עדיין קשה..

אם אני חזרתי אחרי שנה וחצי!! של 24 ( פרט נוסף קטן : רוב האנשים שיוצאים על סעיפי קב"ן , יוצאים על 21 , נדירים המקרים של 24 , שכן 24 נחשב "רע" כביכול לאדם שרוצה לצאת , 24 הוא פרופיל דיי נדיר במושגי הברה"ן , וגם במושגים רפואיים אם כי לא כל כך נדיר)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה , לעוד שאלות אתה מוזמן לדבר איתי

בהודעה פרטית או באי סי קיו...

לירן.

הבעיה שלי היא שמבחינה רפואית אני בסדר גמור. אני יכול להיות עכשיו בג'נין ולא יקרה כלום, זה לא שאני אמות להם פתאום או משהו. גם מה שחטפתי כנראה לא קשור לכלום וכנראה (אני מקווה) לא יחזור שנית ולא יחמיר. מה שקורה זה פשוט שהצבא לא רוצה לקחת אחריות אם אני אפתח משהו יותר גרוע, ולכן יעדיף לשחרר, כנראה.

אה, והרופא של ר"מ 2 אמר לי שאפשר להיות על 24 עד שנתיים...

פורסם

לי האפשרות לבחור בין לחזור לצבא או להשתחרר בכלל לא עמדה על הפרק והיה ברור לי שאני חוזר (הכוונה מרצון).

אני אישית ממש נהנתי במיוחד מהתקופה בצבא שחזרתי אחרי פרופיל 24, זה לא היה בסיס פתוח וגם עשיתי מספיק שבתות אבל היה כיף, לא מצטער ולא מוותר (אפילו חתמתי שלושה חודשי קבע).

אבל זה תלוי בבן אדם וגם תלוי באיזה בסיס תוצב. לדעתי האישית אם תחזור לבסיס פתוח של כל יום בבית בתפקיד לא ממצה אז אולי עדיף להשתחרר כי אני לא חושב שהחוויה הזאת תעניק לך משהו.

אבל שוב, אנשים שונים ולכל אחד מתאימים דברים שונים.

האמת אני לא כל כך זוכר איך הולך העניין של התנדבות בצבא אבל אני כן יודע שאם לא ימצא חן בעינייך איפה שתהיה אתה יכול להשתחרר (ככה לפחות היה עם חיל בבסיס שלי). אז תבדוק את העניין ולדעתי בכל זאת תנסה לחזור, אם תראה שזה לא זה אז תשתחרר, זה עדיף מאשר לא לנסות בכלל ואחר כך להצטער.

פורסם

ואיי כמה זייני שכל

תגידו לי למה אנשים שאין להם מושג מחליטים שהם יודעים הכל וגם בטוחים במה שהם אומרים?

כבר אמרו לפני אבל אני יחדד

פרופיל 24 יכול להיות גם נפשי וגם רפואי

בפרופיל 24 הפזמ דופק

בסוף פרופיל 24 יש ועדה רפואית במתכונת הועדה שהחליטה על ה24

ושם מחליטים על ההמשך

ממה שאני הבנתי אתה עכשיו ברם 2?

בחרפ?

אם אתה ברם 2 משמע עדיין לא היתה לך ועדה

אם אני לא טועה אתה לא חייב להסכים ל24

אני לא זוכר תשאל את הרופא של רם 2

אם אתה בחרפ אז יש לך רופא מאוד נחמד

הוא יכול לעזור לך במה שתרצה

פורסם

כרגע אני ברמ 2 על גימלים, לתקופה של משהו כמו חודש וחצי, אני מניח (תלוי מתי רופא מומחה יראה אותי), אח"כ כנראה וועדה רפואית. אני לא יודע כמה התנגדות ל 24 אני אוכל לתת (ואני גם לא בטוח אם אני רוצה), כי מבחינת הצבא זה מחלה חמורה והוא לא אוהב את השטויות האלה.

אני אשמח לדעת יותר על סטטוס של מתנדבים, כי בסה"כ עד היום היה לי ממש טוב בצבא, ואם אני אוכל לחזור לתפקיד משמעותי ביחידה שלי (אולי הדרכה, את התפקיד שאני אמור לעשות כבר אבוד לי... 4 וחצי חודשי קורס סתם... :? ), אני אשמח לחזור (לא יודע לכמה זמן, כך שמעניין אותי אם אני יכול להשתחרר מההתנדבות כשיימאס לי או שאני חותם על התחייבות או משהו).

בכל מקרה, זה נושא סבוך. המסגרת הצבאית התאימה לי, ואני לא רואה את עצמי עכשיו "מתאזרח" מחדש: מחפש עבודה, דירה, מתחיל לחשוב על לימודים, ובכלל מפספס חוויה לא רעה. מצד שני, להתנדב בקרייה באמת נשמע כבר כמו משהו די אידיוטי, ובכלל אני לא בטוח מה האופציות שלי מצד היחידה.

בכל מקרה, תודה רבה על העצות. תמשיכו לעזור ככה.

נ.ב

מישר, אמרת שאח שלך מתנדב, נכון? אתה יכול להרחיב טיפה בנושא? אולי לשאול אותו בדיוק על התנאים, איך הוא הגיע לשם, מה הוא עושה וכדומה? תודה.

פורסם

הבנתי שאתה ברמ 2

אבל איזה רמ 2?????????

חרפ? תל השומר? אסף הרופא? משהו אחר??

ואתה יכול להתנגד יפה מאוד ל24

כשאתה הולך לרופא מומחה תסביר לו שהכל בסדר ושאתה לא רוצה לצאת מהצבא

ואם הוא יחשוב כמוך הוא ימליץ להשאיר אותך

פורסם
הבנתי שאתה ברמ 2

אבל איזה רמ 2?????????

חרפ? תל השומר? אסף הרופא? משהו אחר??

ואתה יכול להתנגד יפה מאוד ל24

כשאתה הולך לרופא מומחה תסביר לו שהכל בסדר ושאתה לא רוצה לצאת מהצבא

ואם הוא יחשוב כמוך הוא ימליץ להשאיר אותך

הדסה עין כרם. מה זה משנה אבל? גם ככה הכל אותו הדבר, לא?

והרופא רק נותן המלצה, מי שקובע זו וועדה רפואית, והם הולכים לפי "הספר", ובו המחלה שלי מוגדת כ 24.

• תוכן חדש...