Jump to content

T-Maxximum

  • הודעות

    152
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי T-Maxximum

  1. אני לא מכיר דגם "145", תן את השם המלא של הדגם. יש להם הרבה סדרות. עדיף לקנות מראש צינור ארוך ולא להחליף (זה גם יצא יקר יותר בסופו של דבר). בתכלס גם צינור של 5-6 מטר יספיק לך, אבל יכול להיות שתצטרך להזיז קצת את הגרניק. בדגמים הפשוטים הצינור הוא 3 מטר ולדעתי זה קצר מידי ולא נוח. לא ממש עשיתי התקנה של המאוורר, זה הדבר הכי בסיסי שיש - לוקח מאוורר נטען (יש לי משהו כזה, אבל כל מאוורר נייד קטן זה סבבה) מניח אותו על הרצפה (כדאי לנקות לפני שהמאוורר לא יפזר אבק ולכלוך), ומעל המאוורר מניח את הגרניק כך שהפתחי אווירור יהיו מעל המאוורר. שים לב לא להזיז את הגרניק ולא לעשות את זה במקום שיכול להתרטב כמובן. בגלל שהקירור בגרניק הוא בסיסי יחסית (המים עוברים בצינורות שאמורים לקרר את המנוע, לפני שהם נכנסים למשאבה), אז המאוורר זורק אוויר על כל החלקים הפנימיים שם ולדעתי מקרר בצורה אפקטיבית את הגרניק. בגרניק אצלי יש Auto-stop שמפסיק את הפעולה של הגרניק אם החום גבוה מידי (קרה לי פעם אחת). בשימוש עם המאוורר זה לא קרה לי אף פעם, והייתי משתמש בגרניק שעה כמעט רצופה
  2. אני משתמש במכונת לאבור Lavor Stargate 160 כבר כמה חודשים. אלה הנתונים שלה: לחץ מים: 160 בר ל'/ש' הספק חשמלי: 2500W ספיקת מים: 510 ליטר/שעה משקל: 10 ק"ג אורך צינור: 8 מטר שים לב שלא כל מכונה עם לחץ 160 באר מגיעה עם אותם נתונים. לכל דגם יש נתונים שונים. ממליץ מאוד להסתכל בקטלוג הזה, שהוא הכי מקיף שאני מצאתי לכל הגרניקים של לאבור: http://myjki-lavor.pl/download/kataloghobby2019.pdf Lavor 2019 Catalogue.pdf צירפתי אותו גם כאן כדי שיהיה תיעוד אם הקובץ בלינק ירד מהרשת הגרניק הזה *מצוין* לשטיפת רכב ולניקוי חצר קטנה עד בינונית. לחץ המים חזק מאוד, לרוב אני לא משתמש בו על עוצמה מקסימלית לשטיפת הרכב (אני מכוון את הדיזה שתעשה זרם רחב וככה שולט על העוצמה). אפשר להשתמש בגרניק לזמן ממושך (20 דקות לפחות). אני ממליץ לשים איזה מאוורר קטן בפתחי אוורור לקירור המנוע והחלקים הפנימיים. זה לא חובה אבל זה שומר על הרכיבים של הגרניק לאורך זמן. הצינור הארוך שיוצא מהגרניק מאוד עוזר לשטיפת רכב גדול (אני שוטף סקודה קודיאק), כי לא צריך להזיז את הגרניק ואפשר אפילו לשים אותו במקום שנשאר יבש. יש לו אמנם מיכל סבון מובנה, אבל אני לא משתמש בו - כי קשה לשלוט על קצב הוצאת הסבון. כמובן שזה גם לא מקציף וצריך מקציף ייעודי. יש לי מקציף קלאסי של MJJC. הוא מקציף את הסבון יפה, אבל הוא לא מרגיש לו מאוד איכותי. לא התנסתי עם מקציפים אחרים אבל נראה לי שיש בשוק אלטרנטיבות טובות יותר. לעבודות בחצר הוא פעל ללא דופי במשך המון זמן ברציפות - ניקוי אבני מדרך, שביל כניסה לרכבים וכו'. הדיזת טורבו שלו מדהימה אבל היא מנקה נקודה מאוד קטנה, ולכן צריך להשקיע המון זמן אם משתמשים בה. עדיף להשתמש בדיזה הרגילה ולכוון על זרם ממוקד - זה מקצר את הזמן ועושה עדיין עבודה מצוינת. מצרף סרטון שלי מנקה את האבני מדרך בחצר: WhatsApp_Video_2020-03-26_at_13_22_28.mp4
  3. לרוב אוטם צבע מחזיק כמה חודשים. מעל האוטם מיישמים בדרך כלל ווקס - לברק נוסף וגם בתור עוד שכבת הגנה. כשאני שוטף את הרכב אני מסיר חלק אם לא את כל שכבת הווקס. אבל בשטיפה אני משתמש בשמפו עם ווקס. בחלק מהמקרים אני גם מרסס ספריי ווקס (למשל Wax and Dry של Turtle). כלומר אני מצפה את הרכב שוב בשכבת ווקס. לפי ההגיון הזה אני אף פעם לא אגיע לשכבה של האוטם כי תמיד יש שכבת ווקס שמגנה. אם לא הגעתי לשכבה של האוטם צבע - למה שהיא תרד או לא תחזיק מעמד יותר מכמה חודשים? כלומר שנה ומעלה מה אני מפספס?
  4. מחיר אחרון 82,000 ש"ח. מתחת לזה כבר מוכר לסוחרים. הרכב במצב ממש מעולה, 0 תקלות וקירקושים. מציאה אמיתית.
  5. T-Maxximum

    דרכון פורטוגלי

    אפשר לשאול כמה עלה לכם התהליך? מה ההבדל בין משרד עו"ד מוכר שמתעסק בדברים כאלה לבין חברות שזה כל מה שהן עושות/מפרסמות בכל מקום?
  6. היי חברים, אנחנו מקבלים רכב מהמשפחה ולכן אנחנו לצערי נפרדים מהמאזדה המעולה שלנו. קצת פרטים: מודל 2015/07, יד 1 (פרטי כמובן), 120,000 ק"מ, הדגם החדש (מנוע מחוזק 165 כ"ס, אבזור עשיר - בקרת אקלים, מערכת מולטימדיה מקורית MZD-Connect כוללת Waze ואנדרואיד פתוח וכו'), מצלמת רוורס מקורית דרך המסך מולטימדיה, מערכת איתוראן עם קודן וכספת בהתאם לדרישות הביטוח הכי מחמירות (נותן הוזלה בביטוח מקיף). טופל בזמן רק במוסך מורשה, יש תיעוד של הכל. הרכב במצב מצוין - 0 תקלות, הפגין אמינות מופתית. "לתדלק ולסוע" לפי הספר. מחיר מבוקש - מחירון לוי יצחק (משוקלל) - 91,000 ש"ח טלפון: 054-6316683
  7. החסכון הוא נגזרת של כמות החשמל שהמוצר צורך בכל פעולה/מחזור. למשל מאווררים כמעט שלא צורכים חשמל אז החסכון זניח. במייבש כביסה ההבדל הוא כבר משמעותי - כשקנינו מייבש השוואתי כמה קוט"ש צורך מייבש בדירוג B לעומת מייבש בדירוג A (והכפלתי בעלות קוט"ש - בערך 55 אג' אחרי מע"מ) ויצא הבדל של שקל וחצי בערך להפעלה. בהנחה שאתה מפעיל את המייבש כל יום בחודש, ההבדל הוא 45 ש"ח בחודש - וכמעט 550 ש"ח בשנה. שים לב שצריך לקחת דגם של מייבש ספציפי, כי לכל דגם יש את הצריכה שלו גם אם שניהם באותו דירוג יעילות אנרגטית (אמנם ההבדלים יהיו קטנים, אבל קיימים). אגב, בדוגמא עם המייבש השוואנו גם את המחיר של המייבש לעומת החסכון שלו. יצא שמייבש בדירוג B היה זול בכ-2,500 ש"ח ממייבש בדירוג A - מה שאומר שאת החסכון היינו מחזירים אחרי בערך 4.5 שנים.
  8. ממליץ גם על מולדת MR2. יש לנו אותו כמה שנים באמבטיה עם תקרה גבוהה וחלל גדול יחסית, והוא מחמם טוב. לא חום מטורף, אבל חום מספיק בשביל מקלחות לתינוקות וילדים קטנים. יכול להיות שיש מכשירים אחרים בשוק שמחממים יותר מהר או עם פיצ'רים מתקדמים יותר, אבל בתכלס הוא עושה את העבודה ואמין. (אגב קניתי את המולדת בגלל המלצות שהיו פה בפורום)
  9. מחפש פיג'ו 208 ידנית, שנתונים 2013-2016, יד 1, ק"מ עד 100,000 עדיפות ל: טופלה במוסך מורשה דגם Active אשמח לקבל פרטים: 054-6316683 [email protected] גונן
  10. אז היום עשיתי נסיעת מבחן במגרשי רכבים בגלילות (לא תכננתי לקנות שם, אבל אפשר לעשות נסיעות מבחן על הרכבים שאני רוצה ולהבין את השוק). נסעתי על 2008 אוטומטית - על הפנים. שילוב מנוע-גיר מאוד לא טובים. קיק דאונים לא בזמן, האצות איטיות, מנוע רועש ורועד בסרק. נסעתי גם על 2008 ידנית - אהבתי יותר. המנוע 1.2 מפתיע מאוד לטובה. מושך יפה גם ב-3K (זה אפילו קצת אחרי השיא מומנט שלו) הגיר מרגיש מעט "זול" ושברירי. עד לפני שנה נהגתי בפאביה ידנית 1.4 - והגיר של הפאביה הרבה יותר מוצלח. גם המהלכי בגיר מאוד ארוכים. דווקא הקלאצ' הרגיש לי טבעי ורך, גם הנקודת שילוב לא כל כך בעייתית כמו שקראתי בכמה ביקורות. לצורך הדוגמא, אפשר להתחיל נסיעה מהילוך שני בלי בעיות ומשחקי קלאצ'-גז. אבל - ה-2008 מרגיש לי פחות מוצלח מה-208. יש שם כמה דברים שהפריעו לי: הכסא לא תומך כמו ב-208 (שם הרגשתי ישר נוח מאוד ותנוחת הישיבה יותר טובה), אין ידית בין המושבים (למה??), אין מקום לכוסות קפה (למה 2??), הגג נמוך, במיוחד כשיוצאים מהאוטו. דפקתי את הראש כמה פעמים ביציאה כי הגג נמוך מידי. הכסא לא מספיק גבוה (והרצפה לא מספיק נמוכה) ולכן התמיכה לרגליים לא הייתה טובה למדי. בקיצור, ירדתי מה-2008. ה-208 יותר מוצלחת ומרגיש שב-208 יש יותר מחשבה על הפרטים הקטנים האלה. מצד שני עדיין לא החלטתי סופית ללכת על ה-208. אני חושב לבדוק גם את הייטי.
  11. כן חשבתי גם לקחת 208 שנת 2014 סביב ה-30K ואז גם עוד 4 שנים אני אמכור אותה ב-15K (במקרה הרע..) 4000 ש"ח בשנה ירידת ערך זה סביר בעיני. מצד שני, אם היום אני אקנה 2008 ידנית 2015 סביב ה-40K, עוד 4 שנים היא תהיה שווה פחות מ-25K? נשמע לי מחיר נמוך מידי לרכב פנאי מאובזר ומוצלח יחסית. הסתכלתי על הקטטוס - מבחינתי תפעול מזגן במסך מגע זה פשוט דיל ברייקר - במיוחד שלוקח למסך זמן להידלק. יש גבול לסבלנות שלי ליצירתיות הצרפתית גם פסלתי אותה בגלל מחשבה שהשוק שלה מאוד בעייתי + פחות התחברנו לעיצוב שלה.
  12. כמובן שה-208 תהיה עם גימור אקטיב ומעלה. הגימור אקסס מביש.. לאחותי יש קליאו 0.9, אמנם אוטומטית, אבל היא מרגישה ונראית פחות טוב מה-208. אבל היא כן מספיק מרווחת לשני כסאות עם ילדים קטנים. אני תוהה האם יש סיבה בכלל להסתכל על ה-208, כשה-2008 עם נתונים דומים נמכרת בהפרש של 3-5 אלף ש"ח. ב-2008 אתה מקבל "יותר אוטו" עם שמירת ערך (כנראה) טובה יותר. יש יותר מקום לכולם וגם בתא מטען, ישיבה יותר גבוהה על הכביש והכנסה קלה יותר של הילדים, וכן - גם יותר "פוזה".
  13. הרכב העיקרי במשפחה הוא CX-5 שמשמש אותנו לנסיעות סופ"ש וביום יום את אשתי. אנחנו מחפשים רכב שני שיוכל להכיל 2 כסאות בטיחות בכיף (כל סופר מיני ומעלה) - כדי להסיע את הילדים למסגרות בבוקר או אחה"צ. אני אשתמש ברכב בעיקר כדי לשים את הילדים במסגרות ואז לנסוע לרכבת (כ-20 ק"מ הלוך-חזור) ונסיעה פעם בשבוע לתל אביב (80 ק"מ הלוך-חזור) ונסיעות מזדמנות אחרות. סה"כ כ-1,000 ק"מ בחודש - 12,000 ק"מ בשנה. אנחנו מתכננים להחזיק את הרכב כמה שנים (3-4 שנים מינימום) אין לי בעיה לנהוג על ידני ולכן יש הרבה אפשרויות. הרכב צריך להיות זול יחסית לאחזקה (גם בהיבט של ירידת ערך), בטיחותי, מאובזר ונעים לנסיעה. אני מעדיף שגם יהיה כיף לנהוג בו ושיראה טוב ולא "ליסינג זול". ה-Sweet spot שלנו בנוגע לירידת ערך של רכבים הוא סביב ה-40K. הרכבים שאנחנו מחפשים סביב המחיר הזה הם מספיק חדשים (2012 ומעלה) וגם כאלה שלא יאבדו המון מהערך שלהם (בשקלים) עד שנמכור אותם. אנחנו מחפשים רכבים שהם עד יד 1 (מתוך מחשבה שיהיה יותר קל למכור אותם אח"כ כיד 2 ולא יד 3, וגם כי יש הבדל קטן מאוד בשוק בין יד 1 ליד 2), עד 100,000 ק"מ (הרכבים שמורים יותר, וגם כדי שיהיה קל למכור אותם אחר כך) ומעדיף מאוד רכבים שטופלו במוסך מורשה - בעיקר רכבים שהם לא יפניים. אז מה חיפשנו עד עכשיו: פיג'ו 208 - מאוד אהבתי את הביקורות ואת הרכב. הוא נראה טוב בעיני ומספק נוחות נסיעה מעולה עם אבזור עשיר ובטיחות טובה. אפשר למצוא כאלה בשנתון 2015, ידניות שמורות וטובות. החשש שלנו הוא ירידת ערך גבוהה מידי בשוק (ראינו מה קורה בשוק ל-207 ונבהלנו) ואמינות של פיג'ו מזדקנות - חשמל, רצועת טיימינג בעייתית, מזגן, משאבות וחיישנים. נכון אלה רכבים טובים ממה שהיו בשנות ה-2000, אבל עדיין שמעתי מחברים שיש להם פיג'ו מה-5 שנים האחרונות על בעיות כאלה ואחרות, שאצלי בסיריון 2004 לא היו מעולם. פיג'ו 2008 - המחירים מאוד דומים ל-208, לרוב מדובר בשנתון אחד למטה. אפשר למצוא 2014 שמורות וטובות בפחות מ-40K. גם כאן יש את ההתלבטות לגבי ירידת ערך (אם כי אני מאמין שהיא תהיה פחות משמעותית כי זה "רכב פנאי" שיש לו יותר ביקוש בשוק) וכמובן אותה שאלת אמינות לטווח ארוך. סקודה ייטי - בהגדרות שנתתי קודם (יד 1 עד 100K ק"מ) אפשר לגרד שנתון 2012 במצב טוב. הביקורות של כתבי הרכב על הייטי פחות נלהבות מהביקורות כאן בפורום, אבל השילוב של רכב פנאי שימושי מאוד ונוח ונעים לנסיעה, יחד עם ידני 6 הילוכים ומנוע טורבו חמוד הוא שילוב נפלא בעיני. אבל מכיוון שמדובר ברכבים משנת 2012-2011, אני חושש שהאחזקה שלהם תהיה תהיה יקרה. מה שכן - נראה שיש שוק טוב מאוד לייטי וירידת הערך שלו תהיה נמוכה יחסית. == רכבים שגם הסתכלנו עליהם אבל הם בעדיפות שנייה: סוזוקי SX4 - הבחירה ברכב הזה באה ממקום כלכלי יותר. זה מנוע 1.6 אוטומטי - אמינות ופשטות מכניים, לצד שמירת ערך טובה מאוד בשוק. אפשר למצוא כאלה משנת 2012-2013 החסרון הוא כמובן איכות נסיעה ואיכות תא נוסעים הרבה יותר נמוכים מהרכבים האחרים, אבל לא מדובר בהתפשרות גדולה מידי מצידי ולכן הרכב הזה עדיין נלקח בחשבון ניסאן קשקאי - ג'יפון פשוט וקלאסי, עם אבזור סביר בעיני ונוחות נסיעה טובה ו"אפקט ג'יפון" נחמד. קשה למצוא כאלה ידניים בנתוני חיפוש שלי, אבל ראיתי כבר 1-2 שיכולים להתאים. אני מניח שהוא גם זול יחסית לאחזקה ושהשוק שלו טוב עם ירידת ערך נמוכה. הוא פשוט רכב "אנמי" מידי, וקשה למצוא בו מציאות טובות. פאביה TSI ידנית - קשה מאוד למצוא כאלה, אבל הן בהחלט יכולות להתאים. אמנם אני מעדיף ייטי על הפאביה, אבל כנראה שהפאביה תהיה משנתון מתקדם יותר ויש לה שוק טוב מאוד. לא ראיתי עדיין פאביה כזאת במצב טוב במחיר הגיוני. פורד פיאסטה ידנית - יש מידי פעם שמורות כאלה שצצות בלוח. אני קצת חושש מהאמינות של הרכב ומהשוק שלו. הוא גם דור אחד אחורה לעומת ה-208. בקיצור כמו שהבנתם - אנחנו יורים לכמה כיוונים פה וקשה לנו להתפקס על דגם מסוים. אשמח לשמוע את ההצעות שלכם ובמה להתמקד.
  14. אם אתה מחפש השקעה חסרת סיכון אין מנוס מפקדון בנקאי. כל מוצר אחר שהוא סחיר יכול לרדת בערכו בגלל כוחות השוק. למשל אם יהיה שוק דובי בבורסות בעולם - כמעט כל נייר ערך יפגע. גם מניות גם אג"ח (וגם של אג"ח של מדינות). כדי לא להיות מושפע בכלל משוק ההון ולהנות מחוסר סיכון (כמעט מוחלט) - אין משהו שדומה לפקדון בבנק. כמו שהציעו לך פה, אתה יכול לעשות סקר שוק בין הבנקים. לפני חודשיים בערך כתבים של BIZPORTAL עשו את זה גם וחזרו עם תוצאות: http://www.bizportal.co.il/capitalmarket/news/article/619815 אמ;לק - הכי הרבה שהם השיגו זה בבנק ירושלים שמציע תשואה של 0.7% על פקדון נזיל.
  15. מחזק את מה שאייל כתב. יש לנו מכונה זהה, פרט לסל"ד סחיטה (1,000), במקום 1,200 סל"ד בדגם שהוא הציע. הדגם שלנו הוא WAW20460IL: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=895013 המכונה מנקה מצוין, שקטה מאוד (גם בסחיטה), משאירה בגדים ריחניים ורכים. יש לנו תינוקות וילדים קטנים בבית, והם יודעים ללכלך היטב אנחנו מקבלים גם בגדים מחברים ומשפחה, וההבדל בין בגד שעבר כביסה אצלנו לבין אחרים הוא גדול מאוד. הבגדים שעברו כביסה אצלנו נשארו רכים, נעימים וריחניים, לעומת בגדים קשים ובלויים קצת אצל אחרים. אמנם זאת מכונת כביסה ולא קוסם, צריך לקחת את זה בפרופורציה נכונה. זה לא עושה משהו אחרת, זה פשוט עושה את אותה הפעולה רק טוב יותר. וכמובן שעדיין צריך לדאוג למכונה - לנקות שאריות של אבנית וחומרי כביסה (עושים את זה פעם בכמה חודשים - מכונה ריקה על 90 מעלות, וחומץ במקום החומרי ניקוי. זה יבריק את המכונה, ינקה אבנית מהדוד ויסלק ריחות רעים). בדיעבד היום הייתי משקיע במכונה שסוחטת בסל"ד גבוה יותר. זה משפיע על זמן הפעולה של המייבש כביסה. זה לא מהווה בעיה והבגדים לא יוצאים רטובים, אבל זה חוסך מזמן הפעולה ( = חשמל = כסף) של המייבש. מעבר לזה - מכונה נפלאה, אצלנו שנתיים (במקום פתוח) ועובדת ללא דופי. צירפתי גם תמונה של המדבקה על המכונה שבאמת מאשר את זה שהמכונה מיוצרת בגרמניה עצמה.
  16. בצער רב (מאוד!) אנחנו מוכרים את הסקודה פאביה השמורה שלנו. עקב הרחבת המשפחה ל-2 ילדים - אנחנו קנינו אוטו גדול יותר. נתונים טכניים: סקודה פאביה Ambiente שנת 2012/06 (יש טסט עד יוני 2018 ) מנוע 1,400 סמ"ק 16V תיבת הילוכים ידנית 69,000 ק"מ יד 2 (יד 1 היה נהג יחיד פרטי) צבע אפור כהה מטאלי תוספת גג לבן לשיפור הכ"ס טיפולים ותוספות: 3 שנים טופל במוסך מורשה (כל היד הראשונה) טיפול 45,000 ק"מ אצל מוסך רון טיפול 60,000 ק"מ אצל כנופיית הטיפולים (אסף) - עשה עבודה מדהימה! הוחלפו ל-4 צמיגי FALKEN ZE914 לפני 9 חודשים הוחלף מצבר לפני כשנה הותקנה כספת תקנית לכל חברות הביטוח + קודן ובתכלס: שמורה מאוד, מטופלת בזמן, ללא תאונות, ללא תיקוני צבע או דפיקות בפח. 0 תקלות או כניסות למוסך. טופלה רק בטיפולים שוטפים. ניתן לראות את הרכב באיזור נתניה או תל אביב. חסכונית מאוד - 14 קילומטר לליטר (מדידה בתדלוקים באותה תחנה). זולה מאוד לאחזקה - טסט 930 ש"ח, ביטוח חובה 1,500 ש"ח, ביטוח מקיף 2,380 ש"ח. חלקי חילוף זולים מאוד וזמינים בכל מקום. מחיר 41,000 ש"ח טלפון 054-6316683
  17. גם אני עדכנתי ו"נפגעתי". ממש לא אינטואטיבי ולא נוח. אני משתמש ב-LG Urbane LG-W150 אם מצאת (@or05230) פתרון - אשמח שתשתף אותו כאן
  18. לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר. אחרי 4 ניתוחים (2 בכל רגל), וקוסמטיקאיות ופתרונות שונים - שום דבר לא עזר. עד שהלכתי ליונתן ובכל רגל הוא עשה קסמים. ברגל אחת נשארה ציפורן ממש קטנה (הרבה מהשורש בצדדים הוא צרב עם לייזר), וברגל השנייה שבה הבעיה הייתה פחות חמורה הוא עשה צריבת לייזר ממש מדויקת וזה יצא מאוד אסתטי. זה היה לפני 15 שנה ועד היום אין לי שום בעיה עם ציפורניים חודרניות. הוא באמת עושה עבודה מדהימה. וכבונוס הוא גם בחור נחמד וחייכן, ונתן תמיד הרגשה טובה ונעימה.
  19. אור יא תותח! הייתה הרצאה מעולה בתל אביב (גם אני הייתי ביום רביעי). הסברת ממש מצוין את הנושא המורכב הזה, זה סידר לאנשים הרבה מושגים ועקרונות בראש. אני יודע שחשוב לך לקבל פידבק ולהפיץ את הבשורה הלאה. אז לגבי הלהפיץ - זה כבר נעשה בפייסבוק כולל דירוג (שנראה לי יש לו הכי אימפקט על הפיד). לגבי הפידבק - מעבר להרצאה המעולה וההנגשה הנהדרת, הנה קצת דברים שאני חושב שאפשר לשפר: 1. אל תענה לשאלות בכל שקופית. שאלות זה חשוב, אבל לרוב אנשים שואלים דברים פרטיים ורק אחת מתוך כמה שאלות היא באמת רלוונטית וחשובה לכולם. אפשר לצמצם את השאלות לכל כמה שקופיות. בתור מי שהיה בקהל, אפשר לראות איך הקהל מאבד ריכוז כמעט באותו רגע שהשאלה לא רלוונטית אליו. 2. תשלב קצת יותר עצות ו-Best Practice יחד עם הידע הגולמי שאתה מעביר. כן אתה לא מתיימר להיות יועץ משכנתאות, אבל למשל בנושא המסלולי משכנתא אתה יכול לתת דוגמא שתסביר איך לשלב מסלולים. למשל אם יש לי עכשיו הרבה הכנסה פנויה והריבית נמוכה - עדיף לי לשלם את מסלול פריים בזמן קצר יותר משאר המסלולים. הדוגמא לא מחייבת מן הסתם, אבל היא מסבירה איך משלבים ידע תיאורטי עם פרקטיקה. מעבר לכך, באמת כל הכבוד, יוזמה מדהימה! אגב, בסוף כשהסברת איך מקבלים את המצגת, זה היה לא כל כך ברור (צריך לבצע פעולות? סתם לשלוח אימייל?) בכל מקרה, אשמח לקבל אותה כמובן ל-gonentsur את ג'ימייל. תודה רבה
  20. T-Maxximum

    מקציף חלב

    בכיף. יש בעצם 3 חלקים: הכד, המערבל והמכסה. את כולם קל לנקות עם סקוטצ' (אין דפנות נסתרות) או לשים במדיח. בשני המקרים זה יוצא נקי מאוד, בלי שאריות של חלב. רק כאמור ממלאים את הכד במים אחרי שמסיימים למזוג את החלב - ואז תהליך הניקוי הוא ממש פשוט. ואם יש לך מדיח זה בכלל נהדר, אני פשוט שופך את המים ושם במדיח. גם אם נשארו שאריות, המדיח מנקה הכל בקלות.
  21. T-Maxximum

    מקציף חלב

    לי יש מקציף Pascale twist & milk, שזה סוג של (כנראה) מקציף סיני ממותג - אבל שעושה את העבודה טוב מאוד, אפילו מצוין. יש לו שתי טמפ' חימום - 70 ו-80 מעלות, והקצפה ללא חימום (לא בדקתי את הטמפ' המדויקת, זה מה שהיה רשום בחוברת יצרן). החלב באמת יוצא חם מאוד, גם בהשוואה למקציף של נספרסו אירוצ'ינו 3 שיש לי בעבודה. החלב כמובן לא רותח אבל הוא מאוד חם, אפילו על החום הנמוך. אני אפילו מחכה 2-3 דקות לפני שאני מתחיל לשתות את הקפוצ'ינו כי הוא חם מידי. לגבי ההקצפה - אני משתמש במערבל שאמור כביכול לא להקציף, אבל כל חלב שתסובב אותו מהר בשלב מסוים יוקצף. אחרי כמה הקצפות עם המערבל המקציף והלא-מקציף הגעתי למסקנה שדווקא הלא-מקציף מייצר בדיוק את כמות הקצף שאני רוצה. הקצף סמיך ונעים. לא אוורירי ולא דחוס מידי. לדעתי אפילו עולה על הרמה של המקציף של הנספרסו. כבונוס הוא אפילו מקציף מצוין את החלב סויה של אשתי (וזה לא כזה פשוט להקציף חלב סויה). הכד עצמו גדול ומכיל מספיק חלב ל3 כוסות קפוצ'ינו בחימום אחד. הוא עשוי מנירוסטה וזה אומר שהחלב לא נדבק בקלות (למעשה אם שמים מים בכד מיד אחרי המזיגה, החלב לא נדבק בכלל), ושאפשר לזרוק את המקציף למדיח והוא יצא מבריק בכל פעם (וזה אכן כך). בכד יש פין שעליו יושב המערבל (והוא נצמד לכד בגלל מגנטים שנמצאים בתוך המערבל), ובצד התחתון של התושבת יש מקום לעוד שני מערבלים (מצורפים כמובן לערכה, והם מתמגנטים לבסיס). אז מה החסרונות? זמן חימום ארוך יחסית - בין 2.5-4 דקות, תלוי בכמות החלב. יותר ארוך מהמקציף של נספרסו. רועש - לפעמים יש רעשי חיכוך מעצבנים (דמיין רעש של חיכוך של ברקס של אופניים בעוצמה נמוכה). החנות אמרה שאפשר לשמן מעט את החיבור (המגנטי) בין המערבל לכד. לא ניסיתי את זה. הפתרון שלי הוא פשוט להזיז או לנער מעט את הכד ואז הרעש מפסיק. הוא גם קורה לרוב לקראת סוף ההקצפה ולא נמשך הרבה זמן. ובתכלס, הוא גם לא כזה מפריע. הוא פשוט לא שקט כמו המקציף של נספרסו. יש דיון לגבי המקציף הזה כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=242763&postdays=0&postorder=asc&start=0 אני קניתי אותו מהחנות הזאת: http://www.espresso-center.co.il/milk-frother/milk-frother-inox-pascale אין הרבה חנויות בארץ שנתנו לי יחס ושירות כזה נעים וסבלני כמו החנות הזאת. גם בהזמנה בטלפון וגם באימייל הם תמיד ענו ונתנו המון מידע ובאמת רצו שאני אצא מרוצה. לא יודע אם יש אותו גם בחנויות אחרות, אבל מבחינתי השירות שנתנו לי בחנות הזאת היה שווה את המחיר ההוגן (לדעתי עלה 350 לפני שנתיים).
  22. 2 הסנט שלי: רק לא נטגיר. יש לי את הדגם Netgear R6400, בקושחה המקורית לא טוב (נתקע כל כמה ימים, שיתוף הקבצים דפוק, קליטה בעייתית בבית וניתוקים רבים ממרחק של 5 מטר מהראוטר!) התקנתי DD-WRT, שיפר קצת את היציבות והקליטה, אבל עדיין יש לו ריסטרט יומי (אוטומטי שהגדרתי) אחרת הוא נתקע או מגמגם. בקיצור, פשוט לא לקנות את המוצר הזה. ממש התאכזבתי
  23. לפני שנה ביוני היינו בכרתים במיני ירח דבש ל-4 ימים. השכרנו רכב וישנו בעיר המדהימה שנקראת חאניה - העיר השנייה הכי גדולה בכרתים. אין לי מושג איך לא הזכירו אותה עד עכשיו, אבל היא אחת מהערים היפות והמגניבות שהיינו בהן. חיי לילה כייפים עם בארים, טברנות (אוכל טוב ויחסית זול), דוכנים וחנויות מיוחדות, מלון מפנקים וכד'. מחאניה אפשר לצאת למגוון גדול של אטרקציות באיזור - חופים מדהימים (באלוס!) כל הצד המערבי של האי פשוט מהמם (שילוב של הגליל עם הכרמל רק יותר פראי). יש גם חופים מדהימים בקצה הדרום-מערבי של האי. בכניסה לחאניה יש אפילו קארטינג במסלול פתוח עם קארטים די מהירים. אין מדידת זמנים (??) אבל השאר ברמה גבוהה. בקיצור, כל מי שנוסע לבטן-גב בכרתים זה נחמד, אבל אני חושב שהרבה יותר יפה לטייל באי הזה. לוקחים רכב, נוסעים לכל מיני חופים קטנים ובאמת קסומים ופראיים, כמו שהיו פעם בישראל, ומבלים שם כמה שעות. הנסיעות יחסית קצרות (בערך שעה בין ספוטים, בדרכים מהנות לנהיגה עם נופים משתנים). בערב חוזרים למלון, מתקלחים ויוצאים לסמטאות של העיר שם יש דוכנים ומסעדות טובות מאוד באווירה שמחה. לגבי מחירים - לינה במלון בוטיק איכותי בלב העיר העתיקה - 120-200 אירו לילה לזוג. אפשר בהחלט למצוא בפחות (התפנקנו בגלל הירח דבש). המחיר הסביר הוא 50-100 אירו ללילה. רכב - בסביבות 30 אירו ליום, אפילו 20 אירו אם מזמינים בתזמון הנכון ולוקחים רכב קטן. מחיר הדלק דומה מאוד לישראל. מסעדות - בערך 10 אירו לבנאדם בטברנה ממוצעת. בקיצור, לזוג ל-4 ימים עם הטיסות יצא לנו בערך 6,500 ש"ח. לא לשכוח שהתפנקנו מאוד במלונות (150-220 אירו לילה), אכלנו טוב, נסענו המון ולא חסכנו מעצמנו כל מה שרצינו. בתור מישהו שעשה גם הכל-כלול וגם טיול כזה - זו חוויה שונה לחלוטין. ולדעתי הרבה הרבה יותר אדירה. הערה לגבי המצב ביוון - הייתי ממתין טיפה לראות מה יקרה איתה בקרוב. טיול כמו שכתבתי פה אפשר להזמין גם יומיים-שלושה לפני (יחי חוליו), ככה שאין בעיה להמתין עד שיהיה ברור לאן העניינים שם הולכים.
×
×
  • תוכן חדש...