Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאפי קיבלת הבהרה מוסמכת שהקסטרול מינרלי, מה שנוטה את הכף לטובת הLM החצי סינטטי,

מה אתה מבקש יותר, חתימה של נוטריון?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש להבדיל בין הקסטרול GTX ובין הקסטרול TXT שהוא אכן חצי סינטטי, והTXT הוא מגנקטק, בגדול הGTX שמנים טובים אך מינרלים ויחסית ישנים (מתי שהמציאו את ההרכב שלהם)

אם אלו אפשרויותך אכן מומלץ LM, אם אתה יכול להביא TXT 10 40 אז זה יהיה נהדר. (Oגם אני מתכוון לשים כזה ולהתרשם איך הוא מול הLM)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
אפי הקישור לא עובד....

מאיפה לך שמגנטק זה מוס2?

מסיבה לא ברורה אתרי קסטרול אינם נטענים בשעות האחרונות (גם האתר העולמי וגם האתר שבאנגליה).

בכל אופן, מצורפים 2 מסמכי המפרט (DataSheet) של ה- Castrol GTX.

לצורך חידוד העניין, קיימים 2 סוגים של קסטרול GTX: הראשון הוא ותיק ומוכר בשוק והשני משופר.

הראשון נמכר בתפוצה רחבה בתחנות הדלק של פז ובחנויות חלקי חילוף לרכב, וצבע האריזה הוא לבן.

השני נמכר באריזה ירוקה ונקרא גם Magnatec, ניתן למצוא אותו בעיקר בתחנות פז (מן הסתם משום שהוא מיובא ומשווק בארץ ע"י פז שמנים וכימיקלים).

שים לב שבמפרט מופיע כי השמן הינו "Highly Refined mineral oil".

מעבר לכך, האתר מופיע בקטגוריית ה- "Mineral Oils" שבאתר החברה.

אז מהם בכל זאת ההבדלים בין השמנים הנ"ל? קסטרול טוענים כי יתרונו של ה- Magnatec בא לידי ביטוי במזעור הבלאי, הנוצר עקב התנעות קרות.

לטענתם השמן נצמד למכלולים ומתפזר בצורה מהירה יותר, ומכאן אני מניח שנגזר שמו - מגנטק (מלשון מגנטי).

אולם, כפי שיונתן ציין לפני, אם בכל זאת תרצה להשתמש בשמן קסטרול חצי סינטטי, תוכל לרכוש את ה- TXT.

אפי.

Castrol GTX Advanced 10W40.pdf

Castrol GTX Modern 10W40.pdf

GTX_Magnatec.jpg

GTX_Modern.jpg

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

היום היה לי יום ממש מעניין,ביקרתי ב-4 תחנות שונות של חברת פז ובכל-4 התחנות נאמר לי ש CASTROL GTX MAGNATEC 10W 40 זהו שמן חצי סינטטי באיכות גבוהה מאוד אבל כשהראתי למוכרים את המפרט שהורדתי מהאינטרנט הם היו מבולבלים ואפילו אחד המנהלים של התחנה רץ להתקשר ולברר וחזר אלי עם תשובה שזוהי טעות אצל קסטרול ושזהו באמת שמן חצי סינטטי ולא מינרלי.

אז מה אתם אומרים "פז" משקרים בפנים לאנשים תמימים שלא ממש מבינים בכל הנושא של השמנים?

או שבאמת בפז כל כך דפוקים שהם באמת חושבים שזהו שמן חצי סינטטי?

מה אתם חושבים הכי נכון יהיה לעשות,לפנות לפז ולנסות להסביר להם?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

ברור שזו טעות אצל קסטרול, מה קרה לך?

פז מנסים למכור שמן. מה נשמע יותר טוב מינרלי או חצי סינטטי? זה הכל.

99.9% מהעובדים בתחנות דלק לא מבינים דבר וחצי דבר בשמנים, וכבר ניהלנו על זה דיונים רבים.

(ג'ורג', זה לא כולל אותך... אינך דמות טיפוסית של פז.)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ציינתי בעבר מספר פעמים בפורום כי הקסטרול מגנטק הינו שמןן מינרלי, אך משום מה בתחנות פז הוא מוכר כשמן חצי סינטטי / סינטטי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69529&highlight=%EE%E2%F0%E8%F7

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90856&page=2&pp=15&highlight=%EE%E2%F0%E8%F7

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=70921&highlight=%E7%E5%E5%E9%FA+%FA%E3%EC%E5%F7+%E4%F1%E9%E9%F8%E9%ED

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

נ"ק מאוד מעניינת! היסתכלתי בכל מיני אתרים של קסטרול ובכולם רשום שמשמן הוא חצי סינטטי!!! אבל באתר הבנ"ל של קסטרול כתוב שזה מינרלי,מה הולך פה? חבל שהרבה אנשים פה לא מבינים רוסית אחרת הייתי מצרף המון קישורים שבהם כתוב שהשמן הנ"ל הוא חצי סינטטי.

**עריכה**-כנס לאתר של רוסייה ולאתר של UK שם כתוב שזה חצי סינטטי,מה שעוד מעניין יש אתרים שבהם הוא בכלל מופיע סינטטי 10W 40 ויש אתרים שהוא ביכלל מופיע בשם אחר.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אפי תשים לב ה דאטהשיט שנתת זה ל שמן אחר לגמרי זה GTX MAGNATEC MODERN וGTX ADVANCED יכול להיות שאתה מטעה פה את כולם? כי השמן שנמכר בפז הדגם שלו זה GTX MAGNATEC ללא שום תוספת לשם וכפי שאני ביררתי באינטרנט ה GTX MAGNATEC זהו שמן חצי סינטטי בכל מקום בעולם.

פורסם

העלתי שתי תמונות של המיכל שברשותי: הפרונט והכיתוב מאחורה. לא כתוב מילה אחת על עצם היותו מינרלי, אם כי מאידך גיסא גם לא עצם היותו חצי סינטטי. רק רשום synthetically engineered.

חשוד מאוד. היכן גשש בלש כשצריך אותו?

איתמר

IMG_0001 (Large).jpg

IMG_0003 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עיינתי עכשיו במספר אתרים של קסטרול בעולם (אנגליה, ארה"ב, אירלנד, גרמניה ובאתר העולמי).

בכולם מפורט כי השמן הוא מינרלי.

מעבר לכך, מופיע בפירוש בדף המפרט של המשמן כי הוא מינרלי, לכן אין מקום לספק.

synthetically engineered זוהי כתובית הפרסומת של קסטרול מגנטק. לא יותר.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אפי אתה טועה לפי דעתי! כי במפרטים שאתה היסתכלת רשום GTX MAGNATEC MOD ולא GTX MAGNATEC וכנרא שזה ההבדל ביניהם שהאחד זה מינרלי והשני זה חצי סינטטי.

בקיצור אני שולח מייל לפז נרא מה הם יענו לי על זה.

פורסם

שלום,

חבר'ה אני מרוצה מהדיון !

למה ?

כבר מזמן שמתי לב לתופעה שניתן לרכוש בארץ שמן איכותי סינטטי של חברות כמו MOBIL או ESSO בדרגת איכות לדוגמא 5W40 אבל מה ?? לא תמצאו שום איזכור לכך באתר שלהם.

הסיבות לכך רבות (לפי הבנתי):

היצרנים הגדולים מייצרים את השמנים שלהם בכול מיני מקומות בעולם, או אפילו חברה אחרת מייצרת עבורם מותגים מסויימים שמיועדים לשיווק לדוגמא רק במזרח התיכון או רק בארה"ב ולכן לא ניתן למצוא שום מידע מדוייק או מידע מבלבל.

סיבה אחרת ייתכן שאורזים את השמן בארץ ומדביקים מדבקה אחרת 'בטעות'.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלחתי אי מייל לפז ושלחתי גם אי מייל ל קסטרול בנ"ל נרא אילו תשובות יתקבלו,מבטיח לפרסם במידה ויתקבלו כאלו.

פורסם

אוי מרק, כמה שאתה צודק...

לא צילמתי את שאר המדבקה, אבל השמן שלי יוצר ב"מעבדות המזרח התיכון" אי שם באחת ממדינות ערב (made in U.A.E)! כמו כן הכיתוב בחציו ערבי עם לוגו קסטרול ערבי...

עכשיו כל שנותר לי הוא להחליף את הטויוטה בסובארו DL 79'... :roll:

איתמר.

• תוכן חדש...