Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני פונה אליכם בנוגע לדילמה שעלתה לי עם דו"ח חניה. קיבלתי לידי דו"ח חניה מתל אביב שנרשם בתאריך 14.12.2024, ומשום מה, הוא הגיע אליי רק היום (24.6.2025), שלא באשמתי. וכתוצאה מכך, הסכום המקורי של 250 שקלים כבר תפח ל-339 שקלים בגלל תוספת פיגור.

העניין הוא כפול, ואני מתלבט מה לעשות:

האם לערער על עצם הדו"ח? יש נסיבות מקלות שמצדיקות ביטול הדו"ח. 

האם לערער גם ספציפית על "תוספת הפיגור"? הרי את הדו"ח המקורי לא קיבלתי מעולם ולכן לא הייתה לי אפשרות לשלם אותו בזמן.

השאלה המרכזית מבחינתי היא: האם מותר, כדאי או אפקטיבי להגיש ערעור אחד שכולל את שתי הטענות האלה יחד? 

אני חושש שאחת הטענות תחליש את השנייה, או שהעירייה תתמקד רק בביטול תוספת הפיגור ותתעלם מהטענה לגופו של הדו"ח.

מצרף את המכתב שקיבלתי. 

תודה.

IMG_57872.thumb.jpg.d795ea20f42c463dac6e332d6f5dc47a.jpg

פורסם (נערך)

מתוך הודעתך עולה כי אתה מודע לכך שעברת את העבירה, ואני מניח שהיא מתועדת בצילום. לפיכך אין עוררין על כך שעליך לשלם את הקנס המקורי, ואת הזמן לבקשות וערעור כבר הפסדת.

מה שנותר הוא לנסות להמתיק מעט את הגלולה ולנסות לבטל את  ״כפל הקנס״. עליך לפנות למחלקת החניה ולבקש את התיעוד של שליחת ההודעה המקורית בדואר רשום. אם יש תיעוד של שליחת הוגעה כזו לכתובתך המעודכנת. אבוד לך ויהיה עליך לשלם אתֶכל הסכום. 

האם ההודעה הגיעה בדואר רשום?

האם בתאריך העבירה ומאז כתובתך מעודכנת במשרד הפנים ואתה אוסף דואר רשום באופן סדיר?

האם שמך רשום באופן ברור על תיבת הדואר?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כוונתי בשאלה הייתה לבדוק אם יש עילה לביטול הדוח גם אם המעשה עצמו התרחש, אך בנסיבות שלא מצדיקות קנס. 

נכנסתי לאתר של עיריית תל אביב, הזנתי את הפרטים ולא מצאתי איזשהו תיעוד מצולם. 

ההודעה לא הגיעה בדואר רשום, הכתובת שלי מעודכנת במשרד הפנים ולא השתנתה מאז תאריך רישום הדוח ועד היום. השם שלי מופיע בבירור ובאופן בולט על תיבת הדואר. וכן, אני אוסף דואר באופן סדיר. 

פורסם

יהיה עליך לפנות לעיריה ולבקש את תיעוד משלוח הדואר הרשום. היום האחרון לבקשות וערעורים הוא 44 יום (14 ועוד 30) אחרי משלוח הדואר הרשום. ( @Be roo - בבקשה תקני אותי אם אני טועה), וגם אם היית עומד בלוח הזמנים היית צריך טיעון חזק מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נכון לעכשיו אין לך אפשרות לערער, להשפט או כל הליך אחר, כי מבחינת הנוהל, הדו"ח חלוט ותאורטית ניתן רק לשלמו.

אתה יכול להתחיל בדיקה כדי לוודא שההודעות אכן נשלחו אליך לפי הנוהל ולקוות שתמצא פגם כלשהו שבעזרתו יהיה ניתן להחזיר את הגלגל אחורה, אבל הסיכוי לכך אפסי.

עירית ת"א היא מכונה משומנת כשזה מגיע לדוחות. סביר להניח שההודעות לא הגיעו אליך בגלל ליקוי של דואר ישראל, ואת זה הרבה יותר קשה להוכיח, כי הדוור יכול לזרוק את המכתבים בדרך ואף אחד לא ידע. ואת החוק זה לא מענין, מספיק שהעיריה תוכיח ששלחה בדור רשום בפרק הזמן הנדרש, ואתה תדרש לשלם.

אבל כמו שנכתב, זכותך לפנות לעיריה ולבקש את המידע.

אם תצליח, תוכל לבקש ביטול או להשפט. היות ואנחנו לא יודעים מה הנסיבות המקלות שאתה מציין, אין לנו ממש אפשרות לחוות דיעה על מהות הטיעון.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...