Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

לפני כמה חודשים עברו לכאן שכנים שקיבלו חנייה יעודית עקב ילד נכה לרכב ההורים, מה שמעוד הגיוני ומובן (יש רכב עם תג ורכב לילד אחר ללא תג). 

לילד יש הסעה ומטפל שמביא ומחזיר אותו כל יום, ואינו מתנייד באופן קבוע בעזרת הרכב (לא באמת העניין),  אך זה לא מונע מההורים/ילד גדול להחנות את הרכב עם התג באופן קבוע בחניה לכל שימוש אפשרי (יציאה וחזרה לחניית נכים באמצע הלילה למטרת בילוי/קניות/סידורים וכו כאשר הילד אינו ברכב). מה שיותר מעצבן הוא שהם מחנים בחניה פנויה עם הרכב נכים , ואז שהמכונית השניה חוזרת, מתבצעת החלפה בין המקומות, ככה כל יום.

חניות נכים והקצאה יעודית היא דבר חשוב ואין לי עניין לפקפק בכך, אבל ב80% מהמקרים כאן, מדובר ביציאה וכניסה לחניית נכים יעודית כאשר אין נכה במכונית. לא הצלחתי למצוא דבר בחוק לגבי שימוש בחנייה יעודית כאשר הנכה לא נוכח. האם הדבר לא חוקי, או שמדובר בניצול חוקי של חניית נכים?

תודה רבה לעונים. 

פורסם

האם החניה עם מספר רכב? 

מבחינת שימוש בחניה, גם אם כרגע חנה אדם ליד הבית ללא הנכה, אפשר לטעון שחונים בחניה כי בהמשך הנכה יעלה על הרכב, לכן אם זו חניה ליד הבית כנראה שאין לך קייס.

אני לא חושב שזה לא חוקי לחנות בחניה ציבורית כשיש לך חניה שמורה. מה שנקרא כשר, אבל מסריח. 

לדעתי בסך הכל מדובר במצב מאוד נפוץ שבו משפחות של נכים מנצלות את תו הנכה לצריכהם האישיים. יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להוכיח שימוש לא ראוי, אלא אם ממש תתעד ותעקוב אחריהם. לא חושב שזה באינטרס שלך. הייתי משחרר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

האם החניה עם מספר רכב? 

מבחינת שימוש בחניה, גם אם כרגע חנה אדם ליד הבית ללא הנכה, אפשר לטעון שחונים בחניה כי בהמשך הנכה יעלה על הרכב, לכן אם זו חניה ליד הבית כנראה שאין לך קייס.

אני לא חושב שזה לא חוקי לחנות בחניה ציבורית כשיש לך חניה שמורה. מה שנקרא כשר, אבל מסריח. 

לדעתי בסך הכל מדובר במצב מאוד נפוץ שבו משפחות של נכים מנצלות את תו הנכה לצריכהם האישיים. יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי להוכיח שימוש לא ראוי, אלא אם ממש תתעד ותעקוב אחריהם. לא חושב שזה באינטרס שלך. הייתי משחרר. 

תודה על המענה. 

כן מדובר בחנייה עם מספר רכב. 

ברור שהעניין עם ההחלפת חניות חוקי, השימוש המשפחתי של החנייה עצמה הוא הבעייתי, אך לא היה מפריע לי אם ההחלפה היתה מתבצעת כל יום בצורה שיטתית, עקרב השימוש בחניה. 

יש לי תיעוד של כל אחד מבני המשפחה מחנה כאשר הוא לבד במכונית, בכל שעות אפשריות (יאי לעבוד מהבית :( ).  

אם הדבר חוקי אז באמת אין מה לעשות, פשוט מוזר שאין  התייחסות לכך בחוק כאשר הנוהג הוא אינו הנכה. 

עריכה אחרונה על ידי dan761
פורסם

הרכב נושא התג צריך לחנות תמיד בחניה הייעודית שלו לפי התמרור. זו המטרה שלו.

אם חונים בחניה פנויה ברחוב- זה לא בסדר. לוקחים מקום מהציבור.

אם תפנה לעירייה היא אמורה לתת לבעל הרכב אזהרה בנושא.

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
לפני 24 דקות, dan761 כתב:

תודה על המענה. 

כן מדובר בחנייה עם מספר רכב. 

ברור שהעניין עם ההחלפת חניות חוקי, השימוש המשפחתי של החנייה עצמה הוא הבעייתי, אך לא היה מפריע לי אם ההחלפה היתה מתבצעת כל יום בצורה שיטתית, עקרב השימוש בחניה. 

יש לי תיעוד של כל אחד מבני המשפחה מחנה כאשר הוא לבד במכונית, בכל שעות אפשריות (יאי לעבוד מהבית :( ).  

אם הדבר חוקי אז באמת אין מה לעשות, פשוט מוזר שאין  התייחסות לכך בחוק כאשר הנוהג הוא אינו הנכה. 

יש חוק, אבל למיטב ידיעתי לא עובד בצורה דומה בחנית נכים אישית (עם מספר רכב). 

אם תראה מישהו מהנוסעים משתמש ברכב בחנית נכים ציבורית ותתעד אותו, אז בהחלט הם יקבלו על זה קנס ואף ניתן לשלול תו נכה במצבים מסוימים. השאלה אם שווה לך את ההתעסקות. 

בכל אופן הייתי ממתין לעוד תגובות, יש כאן מבינים ממני. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אמור לחנות תמיד בחניה השמורה גם אם אין הנכה ברכב.

אם הוא חונה בחניה ציבורית תוכל להתלונן לעירייה שיזהירו אותו כי ישללו ממנו את ההקצאה עקב אי שימוש.

כהורה לילד נכה ממליץ לך לדבר אתו קודם, יפה אבל ברור.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...