Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אני מחפש הרבה מחפש הרבה זמן ובסבלות לנצ'יה אפסילון ולמה? כי הכי זה מתאימה לצרכים שלי ותקציב ואני מאוד את העיצוב!

אני מאוד רציתי את הדגם ה1.2 ידנית ! אבל הבעיה שאין בשוק! ואם כבר יש אז או שעבר הרבה ק"מ\ידיים או מהשכרה או שהצבע לבן או שתקוע באיזה חור בצפון.

בקיצור לעומת זאת את הדגם 900 טורבו רובוטי מידי פעם מופיעות מודעות של רכבים כאלה ואפילו גם בצבע אדום (כמו שאני רוצה)

ועכשיו גם יש לי זמן להתעסק עם זה 

האם כדאי ללכת על גיר רובוטי ומנוע 900? או שזה מקור לבעיות? אם פיאט 500 לדוגמא שמעתי שיש מלא בעיות עם הגיר הזה, זה אותו גיר? 

האם הרכב הזה יכול לשרוק לתקופה ארוכה של 10-20 שנה?

חלקים מכניים יש למנוע הזה 900? (ל1.2 יש בשפע בזול של פיאט פנדה\500)

מה צריך לעשות בשביל לשמור על הגיר.?

אציין שאני לא נוסע הרבה בכלל! והנסיעות שלי זה בתוך העיר- בעיקר בפקקים או נסיעות קצורות,אני לא משתולל על הכביש ולא חונה על מדרכות! נהיגה עדינה כמו שאומרים!

בקיצור מצאתי מצאתי 2 מהדגם הזה

אחת 900 רובוטי יד 00 120 אלף ק"מ דגם גולד 120 אלף זה הרבה לאוטו כזה? (זה אוטו מיני שאמור לנסוע פחות מרכב רגיל)

השנייה 900 רובוטי ק"מ נמוך יותר 90 אלף דגם פרימיום עם גג פנורמי ועוד כל מיני שטויות אבל הבעיה ויש בעיה היד 4!!! מה שממש מרתיע (ובטח שאני אבוא לשם יהיה כתוב 04 מניסיון עבר) 

שניהם 2012 בצבע אדום.

על איזה מהם הייתם הולכים ?

אגב תמיד שמתי עיין על הרכב הזה מאז שעלה לכביש, מצטער שלא קניתי כזאת חדשה ידנית בזמנו.

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם (נערך)

שלום לך A900 !

עם כל הצניעות אני מגדיר את עצמי כמומחה ללנצ'יות איפסילון. 

אולי זכור לך שבסוף 2016 התעניינת פה בפורום בלנצי'ה 1.2 ידנית שחורה  מהשכרה ושאלת לגבי המחיר החשוד הזול שלה. אני בסוף קניתי אותה והיא בשימוש אינטנסיבי אצלי עד היום. 

הייתה אצלנו במשפחה איפסילון 0.9 רובוטית חמש שנים מהיותה חדשה.  ('12-'17)

רצ"ב צילומים של שתיהן. (הכסופה 0.9 רובוטית).

גם מניסיון אישי בתחזוקת שתיהן וגם ממחקרים ממושכים שעשיתי באינטרנט בהחלט יש לי הרבה תובנות. 

מהדגם הידני 1.2 הגיעו לארץ 35 יחידות, רובן היו בהשכרה ברמת איבזור בסיסית. רובן בחברת אלדן. ספציפית שלי נקנתה עם 93,000 ק"מ. למרבה המזל התברר שכל האחזקה נעשתה במרכזי שירות של היבואן סמל"ת באופן ראוי. 

מאז הרכב עבר עוד 100,000 ק"מ ומגלה עמידות מצויינת ואמינות גבוהה. הרכב חסכוני בדלק - ממוצע 1:16 (חצי עירוני-חצי בינעירוני). החומרים, הגימור מאוד עמידים ושורדים יפה את השנים. הרכב עם 195,000 ק"מ - שקט, חלק לא צורך שמן או נוזל קירור. 

היות והמכלולים המכניים משותפים לפיאט פנדה ו- 500 האחזקה די זולה. 

חסרונות - המנוע לא חזק יחסית.

לגבי דגם הטווין איר טורבו 0.9 עם 2 בוכנות וגיר רובוטי. הגיעו לארץ כ- 125 יחידות. 

המנוע בעל אופי די רעשני ומווברץ. הסחיבה מעל סל"ד מסויים טובה מאוד. חוויית המנוע תלוייה במשתמש - יש שיגידו כיפי וחביב ויש שלא סובלים אותו...

המנוע עצמו אמין בהחלט אבל רגיש לאחזקה לא קפדנית - חשוב מאוד שטופל בשמן הנכון ובתדירות נמוכה ממה שממליץ היבואן. חשוב להחליף בזמן פלגים מהסוג המתאים שהינם יקרים. (לפחות יש רק 2...) 

חשוב לוודא שנעשה שימוש אך ורק בנוזל קירור פראפלו מקורי ולא חלילה מי ברז או נוזל שקר צבוע. (נכון לכל דגמי התאגיד). 

רכיב הטורבו די עדין. עשוי להחזיק היטב ללא כל תקלה אם הרכב תוחזק וננהג נכון. אחרת החלפה/שיפוץ הטורבו די יקרים. 

רכב בלי היסטוריה מוכחת , טובה ונכונה - לא להתקרב. 

לגבי הנקודה הבעייתית - הגיר הרובוטי החד מצמדי.

נניח בצד את הביקורת על כך שהוא לא כ"כ נעים לשימוש ויש שיגידו גרוע ומציק. 

זהו אותו גיר שיש בפיאטים שונים - פנדה, 500.  

באיפסילון שהייתה אצלנו ב- 15,000 ק"מ של נסיעה עדינה כמעט רק עירונית הגיר נתקע והרכב עמד. תוקן במסגרת האחריות. הרובוט הוחלף. זה ממש לא מייצג אבל ממחקר שערכתי מסתבר שאמינות מכלולי הגיר הזה אינה ממש גבוהה, בטח ברכב שכבר עבר 8 שנים ומעל 100,000 ק"מ. 

יש הרבה רכיבים בתמסורת שרגישים ועלולים לקרוס  - הרובוט, צובר לחץ, משאבה, מוח גיר ועוד. שלא לדבר שגם המצמד רכיב מתבלה שמידי פעם נשחק ומצריך החלפה. התיקונים לא זולים כלל. 

אם קונים יש להביא בחשבון תקלה לא זולה עתידית. 

מצד שני שמעתי מלא מעט בעלי גיר כזה שלא חוו שום תקלות. 

יש מספר זעום של דגמי איפסילון עם מנוע 0.9 טורבו וגיר ידני. (פחות מ- 10). אם במקרה תמצא כזו - ממש כדאי. 

לגבי זמינות דגמי ה - 1.2 גיר ידני - נכון שכרגע אין אבל זכורני שבעבר הקרוב דווקא היו מספר כאלו ביד 2. זה משתנה. אני ממליץ עליהן בהחלט. 

לגבי אילו מהשתיים שתיארת לבחור - בדוק היטב את שתיהן - קח את השמורה והמתוחזקת יותר. תתייחס פחות לק"מ וליד. 

אם יש עוד שאלות - אשמח לנסות לעזור. 

IMG_20170106_121714.jpg

IMG_20170110_110332.jpg

IMG_20170110_110343.jpg

IMG_20170110_110353.jpg

IMG_20170110_110417.jpg

IMG_20170110_110423.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, orankohn כתב:

שלום לך A900 !

עם כל הצניעות אני מגדיר את עצמי כמומחה ללנצ'יות איפסילון. 

אולי זכור לך שבסוף 2016 התעניינת פה בפורום בלנצי'ה 1.2 ידנית שחורה  מהשכרה ושאלת לגבי המחיר החשוד הזול שלה. אני בסוף קניתי אותה והיא בשימוש אינטנסיבי אצלי עד היום. 

הייתה אצלנו במשפחה איפסילון 0.9 רובוטית חמש שנים מהיותה חדשה.  ('12-'17)

רצ"ב צילומים של שתיהן. (הכסופה 0.9 רובוטית).

גם מניסיון אישי בתחזוקת שתיהן וגם ממחקרים ממושכים שעשיתי באינטרנט בהחלט יש לי הרבה תובנות. 

מהדגם הידני 1.2 הגיעו לארץ 35 יחידות, רובן היו בהשכרה ברמת איבזור בסיסית. רובן בחברת אלדן. ספציפית שלי נקנתה עם 93,000 ק"מ. למרבה המזל התברר שכל האחזקה נעשתה במרכזי שירות של היבואן סמל"ת באופן ראוי. 

מאז הרכב עבר עוד 100,000 ק"מ ומגלה עמידות מצויינת ואמינות גבוהה. הרכב חסכוני בדלק - ממוצע 1:16 (חצי עירוני-חצי בינעירוני). החומרים, הגימור מאוד עמידים ושורדים יפה את השנים. הרכב עם 195,000 ק"מ - שקט, חלק לא צורך שמן או נוזל קירור. 

היות והמכלולים המכניים משותפים לפיאט פנדה ו- 500 האחזקה די זולה. 

חסרונות - המנוע לא חזק יחסית.

לגבי דגם הטווין איר טורבו 0.9 עם 2 בוכנות וגיר רובוטי. הגיעו לארץ כ- 125 יחידות. 

המנוע בעל אופי די רעשני ומווברץ. הסחיבה מעל סל"ד מסויים טובה מאוד. חוויית המנוע תלוייה במשתמש - יש שיגידו כיפי וחביב ויש שלא סובלים אותו...

המנוע עצמו אמין בהחלט אבל רגיש לאחזקה לא קפדנית - חשוב מאוד שטופל בשמן הנכון ובתדירות נמוכה ממה שממליץ היבואן. חשוב להחליף בזמן פלגים מהסוג המתאים שהינם יקרים. (לפחות יש רק 2...) 

חשוב לוודא שנעשה שימוש אך ורק בנוזל קירור פראפלו מקורי ולא חלילה מי ברז או נוזל שקר צבוע. (נכון לכל דגמי התאגיד). 

רכיב הטורבו די עדין. עשוי להחזיק היטב ללא כל תקלה אם הרכב תוחזק וננהג נכון. אחרת החלפה/שיפוץ הטורבו די יקרים. 

רכב בלי היסטוריה מוכחת , טובה ונכונה - לא להתקרב. 

לגבי הנקודה הבעייתית - הגיר הרובוטי החד מצמדי.

נניח בצד את הביקורת על כך שהוא לא כ"כ נעים לשימוש ויש שיגידו גרוע ומציק. 

זהו אותו גיר שיש בפיאטים שונים - פנדה, 500.  

באיפסילון שהייתה אצלנו ב- 15,000 ק"מ של נסיעה עדינה כמעט רק עירונית הגיר נתקע והרכב עמד. תוקן במסגרת האחריות. הרובוט הוחלף. זה ממש לא מייצג אבל ממחקר שערכתי מסתבר שאמינות מכלולי הגיר הזה אינה ממש גבוהה, בטח ברכב שכבר עבר 8 שנים ומעל 100,000 ק"מ. 

יש הרבה רכיבים בתמסורת שרגישים ועלולים לקרוס  - הרובוט, צובר לחץ, משאבה, מוח גיר ועוד. שלא לדבר שגם המצמד רכיב מתבלה שמידי פעם נשחק ומצריך החלפה. התיקונים לא זולים כלל. 

אם קונים יש להביא בחשבון תקלה לא זולה עתידית. 

מצד שני שמעתי מלא מעט בעלי גיר כזה שלא חוו שום תקלות. 

יש מספר זעום של דגמי איפסילון עם מנוע 0.9 טורבו וגיר ידני. (פחות מ- 10). אם במקרה תמצא כזו - ממש כדאי. 

לגבי זמינות דגמי ה - 1.2 גיר ידני - נכון שכרגע אין אבל זכורני שבעבר הקרוב דווקא היו מספר כאלו ביד 2. זה משתנה. אני ממליץ עליהן בהחלט. 

לגבי אילו מהשתיים שתיארת לבחור - בדוק היטב את שתיהן - קח את השמורה והמתוחזקת יותר. תתייחס פחות לק"מ וליד. 

אם יש עוד שאלות - אשמח לנסות לעזור. 

IMG_20170106_121714.jpg

IMG_20170110_110332.jpg

IMG_20170110_110343.jpg

IMG_20170110_110353.jpg

IMG_20170110_110417.jpg

IMG_20170110_110423.jpg

1.קודם כל תודה על התגובה  !

2.הבנתי שאני צריך להתמקד בגיר רגיל אבל אם אתה אומר שנמכרו רק 35 מכוניות +10 ממנוע 900 זאת תיהיה משימה לא קלה 

3.לצערי דיברתי עם מישהו מאחת שמוכן עם גיר כזה והבעלים טוען שהגיר לא כך טוב אבל הרכב נוסע, אבל מצד שני הוא כן אומר שהאוטו מטופל ושמור מאוד, מה לעשות לרדת מי זה? כמה עולה תיקון כזה? אולי כדאי להוריד במחיר ולתקן ?

4. לגבי הנוזל קרור פראפלו זה אותו כחול כזה נכון? אותו אני שם כזה ברכב שלי (אלפא 147 ישנה) ?

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

לדעתי האישית - אכן עדיף לגמרי גיר ידני. עם סבלנות וזמן ניתן למצוא. 

אם בכ"ז גיר רובוטי - יש להביא בחשבון סבירות בינונית לתקלה עתידית עם תיקון שיכול לנוע בין 3-10  אלפי ש"ח. אם תמצא אקסמפלר שעבר לאחרונה שיפוץ/החלפת גיר במקום ראוי זה עשוי להיות שיקול לחיוב. 

לגבי זה שהגיר אצלו "לא כל כך טוב" קשה להבין מה באמת הבעייה ומה עלותה. אולי שווה לך לבדוק, לגשת למקום שבאמת מבין ולקזז את התיקון הנדרש מהמחיר. 

לגבי נוזל הקירור פארפלו שנדרש למנועי פיאט/אלפא/לנצ'יה -  - יש שני סוגים : לדגמים ישנים הוא כחול. לדגמים מודרניים הוא שונה במפרט וצבעו אדום. 

ראה כאן:

ScreenShot_20201006082737.thumb.png.b7aced6c09d33e9e85f10ec8729a4501.png

https://www.justmotor.co.il/items~151~0~16710.htm

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, orankohn כתב:

לדעתי האישית - אכן עדיף לגמרי גיר ידני. עם סבלנות וזמן ניתן למצוא. 

אם בכ"ז גיר רובוטי - יש להביא בחשבון סבירות בינונית לתקלה עתידית עם תיקון שיכול לנוע בין 3-10  אלפי ש"ח. אם תמצא אקסמפלר שעבר לאחרונה שיפוץ/החלפת גיר במקום ראוי זה עשוי להיות שיקול לחיוב. 

לגבי זה שהגיר אצלו "לא כל כך טוב" קשה להבין מה באמת הבעייה ומה עלותה. אולי שווה לך לבדוק, לגשת למקום שבאמת מבין ולקזז את התיקון הנדרש מהמחיר. 

לגבי נוזל הקירור פארפלו שנדרש למנועי פיאט/אלפא/לנצ'יה -  - יש שני סוגים : לדגמים ישנים הוא כחול. לדגמים מודרניים הוא שונה במפרט וצבעו אדום. 

ראה כאן:

ScreenShot_20201006082737.thumb.png.b7aced6c09d33e9e85f10ec8729a4501.png

https://www.justmotor.co.il/items~151~0~16710.htm

האוטו נוסע הבעיה בגיר היא לפעמים שנוסעים רווס הגיר נותן דפיקה כזאת

כמה לדעתך הרכב שווה? איך הולכים המחירים של הרכבים האלה תקינים מחירון ? מתחת למחירון? 

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם (נערך)

המחיר הריאלי לרכבים כאלו הוא 20 עד 30 אחוז פחות מהמחירון. לאקסמפלר נדיר וממש שמור עם נתונים מעולים כן הייתי נותן מחירון. 

אם אתה מאיזור המרכז כפי שהבנתי הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב לחוות דעת במוסך "שמשון" ביהוד. זה מוסך מוסמך של סמל"ת. בעל הבית חיים מקצוען והגון וייתן לך המלצה לאחר בדיקה וגם עלות משוערת לתיקון בעיות. בד"כ שירות זה ניתן ללא עלות ועדיף על בדיקה במכון. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • תוכן חדש...