Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשימוש במדפסת תלת מימד, בעיקר עם חומרי גלם כמו ABS, נפלטים לאוויר המון חלקיקים רעילים ומזיקים.

אחרי שנה עם מדפסת בבית, אני רוצה למזער נזקים וליצור "אקווריום" שיכיל את המדפסת ויסנן עבורי את האוויר הנפלט לחלל החדר. לקחתי רעיון שמצאתי באינטרנט והתחלתי לבנות משהו דומה בעצמי.

עכשיו לשלב הקריטי ביותר, בחירת הפילטרים.

לקחתי את חלק הפלסטיק הלבן שבתמונה המצורפת, ואני רוצה לעטוף אותו בשכבת פילטר פחם בעובי 10 מ"מ שקניתי כאן, ומעליה עוד שכבה של החומר הזה בעובי 5 מ"מ, וכל האוויר שעובר דרך השכבות, יצא דרך החור הצדדי בעזרת מפוח קטן.

קניתי את הפילטרים די מזמן, ועכשיו כשאני לקראת הרכבה, אני לא כל כך בטוח שזה יספק את ההגנה הנדרשת.

כבר חשבתי לשנות כיוון ולבנות תא לשימוש בפילטר כזה אבל אני עדיין די בחוסר ודאות לגבי הבחירה.

כמובן שהעדיפות היא להוציא את האוויר (גם לאחר סינון) בעזרת צינור מהחלון, אך לא תמיד זה יתאפשר ואני רוצה לסנן את האוויר בצורה יעילה.

אשמח לעצות והכוונה בנושא.

תודה,

אבירן.

20161223_222922.jpg

20161223_222913.jpg

20161223_222816.jpg

20161223_222807.jpg

עריכה אחרונה על ידי Aviran_n
פורסם

לחות לא עושה טוב לדברים האלה. לא למדפסת, וממש לא לחומרי הגלם.

בנוסף, הדפסות בחומרים כמו ABS דורשות טמפ' סביבה אחידה ודי חמה, כך שבהדפסות כאלה המדפסת ממש סגורה כדי לאפשר כמה שפחות זרימת אוויר על המודל המודפס. במרפסת קשה הרבה יותר להגיע לתנאים אופטימליים...

פורסם

אינני בטוח שזה אפשרי, אך במידה וכן - לבדוק מה גודל חלקיקים שהמדפסת פולטת ולהשתמש במסנן שחוסם חלקיקים בגודל זה...

הכוונה לבדוק בספרות המצורפת למדפסת או אולי באתר של היצרן (בהנחה שהיצרן מפרסם מידע זה).

פורסם

האם במי מהאתרים המתייחסים לחלקיקים נתקלת בהמלצה לשימוש ביוניזטור?

אם הוא מצליח ללכוד/לשקע את החלקיקים המזיקים אז יהיה די בסגירת המדפסת בכלי קיבול והזרמה מאולצת של האוויר שסביבה לכניסה של יוניזטור.

זה לא סינון אלא הפרדה ושיקוע בדומה לשימוש באלקטרופילטרים בתעשיית המלט ובעוד מקומות.

יוסי

פורסם

אני לא מתמצא במושגים, אז אולי שנינו מתכוונים לאותו הדבר אך קוראים לו בשמות שונים.

הרעיון הוא ליצור משהו דומה לזה: (רובו די בנוי כבר האמת)

2417959_2886946_1476922081.jpg

אני מנסה להבין מהי הדרך היעילה ביותר (בעלויות שפויות כמובן) להימנע מנשימת החלקיקים הנפלטים בזמן ההדפסה.

פורסם

תודה, אבל לא חושב שהמכשיר של שיאומי מיועד להתמודד עם החלקיקים המדוברים.

עוד קצת מידע בנושא:

https://3dprintingindustry.com/news/toxic-abs-pla-fumes-3dsafety-org-inquires-vocs-60796/

https://www.dezeen.com/2016/02/16/health-study-reveals-harmful-toxic-effects-hazards-3d-printing-illinois-institute-technology/

• תוכן חדש...