Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי (מזמן לא הייתי פה...).

אני יודע לנהוג עם דאבל קלאצ', ואני גם יודע לנהוג בלי קלאצ' בכלל.

עכשיו, השאלה היא - אם כשאני עושה דאבל קלאצ', בוא נגיד בהורדת הילוך, אני הרי מעלה את הטורים שיתאימו להילוך הנמוך יותר, כך שהסינכרונים לא יצטרכו לעבוד - אז למעשה תפקיד הקלאצ' כאן מיותר, נכון? בשביל מה להשתמש בו? זה בדיוק כמו לנהוג בלי קלאץ', רק שכאן אני כן לוחץ עליו - משלב הילוך - ועוזב אותו. למה לא לשלב בלי הקלאץ'?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

דבל קלאצ'- משמעותו כאשר אתה כבר בהילוך נוסע ורוצה להאיץ בצורה טיפשית כי הרכב לידך משיג אותך,

אז אתה לוחץ על הקלאצ' ,מעלה את הסל"ד וזורק את הקלאצ' לאותו ההילוך .

בקשר לשאלתך אם הקלאצ' מיותר ???

אולי ,לאנשים בעלי יכולות כמו שלך - נכון .

אבל לאנשים או נשים ,שלא התברכו ביכולות הנ"ל, הקלאצ' הוא חשוב מאוד.

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

פורסם

אם כבר אז למה להעביר הילוכים תחשוב שיש לך דוג טייפ וותתפרע:roll:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
דבל קלאצ'- משמעותו כאשר אתה כבר בהילוך נוסע ורוצה להאיץ בצורה טיפשית כי הרכב לידך משיג אותך,

אז אתה לוחץ על הקלאצ' ,מעלה את הסל"ד וזורק את הקלאצ' לאותו ההילוך .

בקשר לשאלתך אם הקלאצ' מיותר ???

אולי ,לאנשים בעלי יכולות כמו שלך - נכון .

אבל לאנשים או נשים ,שלא התברכו ביכולות הנ"ל, הקלאצ' הוא חשוב מאוד.

זה לא דאבל קלאץ' - זו התפרעות.

דאבל קלאץ' היה נהוג בימים בהן תיבות ההילוכים לא היו עם סינכרון.בעיקר עבור הורדת הילוכים.

חפש בפורום , הנושא נידון לא פעם.

פורסם

אני חושב שאתה לא חוקר משוררים איכותיים

שכן גם בגז ביניים אתה לא לוחץ קלאטץ' נותן גז וזורק אותו לתוך אותו הילוך בדיוק....

שכן הפעולה הזאת של הכנסת קלאטץ' העלאת טורים ועזיבתו תיקח יותר זמן מאשר גם ככה יקח לאוטו להאיץ....

אני מדבר על אוטו נורמאלי ולא אוטו שמתחיל לחיות ב7000 סל"ד מצד שני רכב שמתחיל לחיות בסל"ד גבוה במצב של חוסר משיכה בגלל סל"ד לא יעיל יעדיף פשוט הורדת הילוך...

פורסם

אוף...

לא התכוונתי לדברים שנאמרו קודם, גז ביניים כזה של ילדים בני 17. ד"א זה גם לא נותן שום דבר.

בכל מקרה, התכוונתי לדאבל קלאצ' שעושים במשאיות ובמכוניות בלי סינכרונים (וגם במרוצים). לכן אשאל שוב: בשלב השני של הדאבל, אני משלב הילוך. אני עושה את זה כך: העלאת הסלד, לחיצה על הקלאצ', שילוב ההילוך, ועזיבת הקלאצ'. עכשיו, אם אני עושה את זה טוב יש תיאום סלד בין שני חלקי הגיר (מהמנוע ומהגלגלים). נשאלת השאלה - למה לגעת בקלאץ'?

הרי כשאני נוהג בלי קלאצ' אני עושה אותו הדבר.

תודה

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

אתה יכול לעשות ככה כמה שבא לך כלל בלי קלאטץ' קח בחשבון שאם יתפספס חזק מידי אתה לא צריך קלאטץ' אבל קח בחשבון שאתה תפספס יום אחד וזה יכאב לך...בעיקר בכיס

בקשר למושגים נעשה קצת סדר בכל הבלאגן שעשיתם פה....

גז ביניים : הכנסת קלאטץ', הורדת הילוך, מכה על הגז, עזיבת קלאטץ', מה זה נתן לנו ? אין "מכת" בלימה של המנוע הפעולה הרבה יותר ליניארית והבלימה נשלטת טוב יותר ע"י הבלמים...הולך טוב עם עקב\בוהן (תעשה חיפוש אם אתה לא מכיר) בא טוב גם עם קטשופ

דאבל קלאטץ' נועד לרכב ללא סינכרונים\סינכורים לא משהו\סתם כי בא לנו ואנחנו מתלהבים מזה ששווין דיזל יורד על הבלונדיני במהיר ועצבני שהוא לא העלה הילוך עם דאבל קלאטץ' (?!?!) : הכנסת קלאטץ', העברה לניוטראל-חוזר-ניוטראל, עזיבת קלאטץ' מכה בגז, (יתכן ואפשר בלי מכה בגז, לא סגור במאה אחוז) הכנסת קלאטץ' העברה להילוך גבוה יותר\נמוך יותר, שיחרור הקלאטץ'

ביגלל זה דאבל קלאטץ', כי אתה משתמש בו פעמים להעברה אחת

וגז ביניים כי אתה נותן גז בין הילוך להילוך

קאפיש ?

פורסם
אוף...

לא התכוונתי לדברים שנאמרו קודם, גז ביניים כזה של ילדים בני 17. ד"א זה גם לא נותן שום דבר.

בכל מקרה, התכוונתי לדאבל קלאצ' שעושים במשאיות ובמכוניות בלי סינכרונים (וגם במרוצים). לכן אשאל שוב: בשלב השני של הדאבל, אני משלב הילוך. אני עושה את זה כך: העלאת הסלד, לחיצה על הקלאצ', שילוב ההילוך, ועזיבת הקלאצ'. עכשיו, אם אני עושה את זה טוב יש תיאום סלד בין שני חלקי הגיר (מהמנוע ומהגלגלים). נשאלת השאלה - למה לגעת בקלאץ'?

הרי כשאני נוהג בלי קלאצ' אני עושה אותו הדבר.

תודה

באילו מירוצים משתמשים בדאבל קלאץ'....?.

אלון (שממש רוצה ללמוד...)

פורסם

אה המירוץ הוא - מי מחליף גיר וקלאץ פעמיים כי הוא לא משתמש בקלאץ להעברת הילוכים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הכי טוב זה דאבל ציזבורגר עם ציפס מוגדל וקולה גדולה וחמוצים:lol:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
הכי טוב זה דאבל ציזבורגר עם ציפס מוגדל וקולה גדולה וחמוצים:lol:
נצל"ש- האם ברכב הנהג לא מיותר? הרי לאחר התנעת ,הרכב, הוא נוסע לבד, ניתן לשים ברכב רובוט,

שיחליף את הנהג , שמדבר בטלפון באמצע הנהיגה, ללא דיבורית עובר פס לבן ,לא עוצר באדום, עובר על חוקי התנועה, אפשר לתכנן רובוט , שינהג לפי כל חוקי התנועה, ובכך בעיית תאונות הדרכים תפתר, ובעיית הסיבה לתאונות הדרכים, הגורם האנושי תעלם!

ובא לציון גואל!

מה דעתכם בנידון?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סיכום יומי לשטויות בפורם זה

רכב לא צריך קלאץ

רכב ללא מינוס נוסע טוב

רכב עם לחץ דלק גבוה ואף סתום בעודפים נוסע טיל

בננה באגזוז טוב לשסתומים

רכב ללא דלתות קל יותר ולכן מאיץ מהר יותר

לפעמים אתם גורמים לי לחשוב שבסוף ימציאו בפורום זה רכב בדיוני שיסע בבוקר לקנות חלב ולחמניות לבד

הדגשים זה כמו השטויות שלכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...