Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

קצת רקע:

לפני שנה וקצת התחלתי לימודי הנדסאי בניין בידיעה שאני צריך ממוצע ציונים חיצוניים כלשהו (מה שאמרו לי בהרשמה, 80) כדי להמשיך להנדסה אזרחית.

כרגע אני בתחילת השנה השנייה, כדי להמשיך להנדסה הם החליטו שעכשיו צריך ממוצע 88 (משהו שאחדים אם בכלל עומדים בו), בנוסף למכינה שבעצם באה לטובתי ומכינה אותי ל-5 יחידות פיזיקה ומתמטיקה שנלמד בהנדסה.

את המכינה נגיד ונספוג, עד כמה זה חוקי להכריח אותי להביא ציונים של 88 ומעלה כרגע כאשר בהרשמה נרשמתי על סמך ה-80?

יש לי מסמך שהם רשמו בו דרישות כדי להמשיך להנדסה מעודכן לתאריך מאי 13, התאריך שנרשמתי בו.

במסמך לא רשום כלום בנוגע להעלאת תנאי הקבלה, אבל רשום בו ששכר הלימוד יכול להשתנות, כלומר באותו זמן היה אכפת להם כנראה רק מהכסף.

מה אני יכול לעשות כרגע?

בנוסף אליי יש עוד כמה סטודנטים שגם רוצים להמשיך במסלול הזה, ואנחנו באותה סירה.

ניסינו לפנות לפקולטה להנדסה, הם אמרו שהם לא קשורים להנדסאים ושניגש להנדסאים, שם אמרו לנו שיבדקו את הנושא אבל אין סיכוי שזה יחזור להיות 80.

אחרי כמה ימים הקלטתי את הפקולטה להנדסה אומרים לי שהם פועלים בסנכרון מלא עם ההנדסאים ומה שאמרו לי שנרשמתי זה מה שמגיע לי.

כרגע אנחנו בודקים את הפן המשפטי של כל זה בהתייעצות עו"ד, ועד כמה ניתן לחייב אותם לתנאים שנרשמנו בהם.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

באיזה מוסד - אתה לומד?

עקרונית התשובה היא חיובית - המוסד רשאי לשנות את תנאי הקבלה בכל מחזור. לא רק שרשאי - אלא שזה גם קורה בכל מחזור, ונגזר ממספר המקומות, מספר המעמדים ונתוני הסכם (או דרישות קבלה אחרות, בהתאם למוסד) שלהם.

והערה קטנה: יש לך איזו התחייבות בכתב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדאי לא לפרסם את המוסד עד שיתבהרו הדברים, בכל אופן לא ממליץ לאף אחד ללמוד שם.

וכן כמו שאמרתי יש לנו תנאי קבלה בכתב, שעל סמך זה התחלנו ללמוד, כמו שרשמו שהשכר לימוד יכול להשתנות יכלו לרשום אותו הדבר גם על התנאי קבלה.

פורסם

מנסיוני (אוניברסיטת ת"א) כשמקבלים החלטות כאלה בד"כ יש 'תאימות לאחור' לאוכלוסיות הרלוונטיות.

המצב שלך אמנם בעייתי ולא ברור כרגע, אבל צריך לזכור שאתה לא מתמודד מול המכס או ביטוח לאומי, אלא בסה"כ מוסד אקדמי. מי שקיבל את ההחלטה הוא גם זה שיכול לאשר לחרוג ממנה.

כל פעם מתפלאים מחדש כמה כח יש למזכירת החוג - ועם קצת התחנפויות ולחץ מתון בד"כ ניתן להשיג ממנה מה שרוצים. יש לה המון מרווח תמרון. אם לא, במקרה הגרוע מעלים את זה ל"וועדה" (פרופ' מהחוג שמסונג'ר לקבל את ההחלטות האלה), ואפשר לדבר איתו.

פורסם

מצטרף לעצה של Guy_M5, בנוסף תפנה לאגודת הסטודנטים, אם יש לכם אגודה חזקה אז נציגי האגודה יודעים טוב מאוד איך להזיז דברים באקדמיה.

• תוכן חדש...