Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

2 שאלות:

1)המשפחה גדלה. כיום אנחנו מונים זוג +3 +כלב.

מחפשים קרוסאובר-ג'יפון בלשון העם שיצליח להכיל אותנו וגם ייתן אפשרות לרדת לשטח רך שבילים וכו'.

אנחנו מתלבטים בין פורסטר, אאוטבק, פז'ו 3008, ספוטאז' ומאזדה CX5. בקיצור כמעט כל המכוניות בסגמנט.

אשמח לחוות דעתכם כאשר מה שחשוב לנו הוא ראשית המרווח בתא הנוסעים ובבאגז'. צריכת דלק כמובן (אנחנו עדיין ישראלים) אבל גם חוויית הנהיגה שתהיה נוחה ושאפשר יהיה לרדת עם הרכב לשבילים רכים מהכביש.

אודה להמלצתכם.

2)אני לא רוצה לקנות רכב חבל לי על הכסף. ראיתי שיש עיסקאות כמו נטו ליס שמשלמים מיקדמה קטנה "שוכרים " את הרכב לשלוש שנים בתשלום יחסית נמוך ובסוף התקופה מחזירים. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון או ידע איך העיסקה הזו.

תודה מראש. הפורום הזה הוא ברכה.

פורסם

לא ציינת אם אתה מתכוון לרכוש רכב חדש או משומש. בין השורות אני מבין שמדובר ברכב חדש אז אתייחס לזה -

סובארו פורסטר - רכב נהדר ובעל יכולות השטח הגבוהות ביותר מבין הרכבים שציינת. חיסרון - תא נוסעים לא מאוד איכותי ומחיר גבוה משל הרכבים האחרים שציינת.

סובארו אאוטבק - לא באמת ג'יפון אבל מסתמן כרכב מעולה (לפחות הדור הקודם שלו היה כזה). יקר עוד יותר מהפורסטר ולא נראה כמו ג'יפון, לכן אני נוטה להאמין שהפורסטר יתאים לך יותר.

פיג'ו 3008 - רכב נהדר. נוח, חזק וזריז. אפילו המחיר שלו מפתה היום. אבל קח בחשבון סחירות עתידית בעייתית ומוניטין אמינות לא טוב בשוק (הדגמים הקודמים טרום מתיחת הפנים סבלו מהמון תקלות).

קיה ספורטאז' - הכי זול שתמצא היום, 136 אלף ש"ח ואפילו פחות מזה אם תתפוס מבצע טוב. תמורה נהדרת לכסף אבל הוא לא מיועד לשבילים בכלל. אם טויוטה קורולה לא עוברת שם, גם הספורטאז' לא יעבור.

מצד שני, בהפרש המחירים בינו לבין הפורסטר (190 אלף ש"ח) אתה קונה רכב שטח אמיתי (משומש כמובן) ונוסע לטייל במקומות שהפורסטר יישבר בהם.

לגבי נטו ליס ושאר מסלולי הליסינג הפרטי (אוויס אקספרס וכו') - המתן לתשובתם של חברי פורום שניסו. אני אישית חושב שעדיף לקנות רכב בכסף שיש לך או לקחת מימון מהיבואן בתנאים טובים יותר. למרות שיש מקרים בהם משתלם יותר לעשות ליסינג, הבנתי שיש כל מיני דברים כאלו לאנשים שעובדים כעצמאיים.

קח גם בחשבון שמסלולים האלו אפשר על הנייר לבחור איזה רכב שאתה רוצה, אבל בפועל ידחפו אותך לרכב אחד או שניים בכל סגמנט כי שם יש לחברה את המחירים היותר טובים. ולא תמיד אלו יהיו הרכבים שאתה רוצה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובה המהירה והמפורטת הייתי שמל לדעת מי המרווח מבחינת תא מטען ומושב אחרוי. אני הולך על ליסינג כי אני עצמאי.

פורסם

אם אתה הולך על ליסינג פרטי לסוגיו אז כל עניין התמחורים שונה עבורך. אתה עלול לגלות שה-3008 יקר יותר מהפורסטר כי לחברת הליסינג יש הסכם סחר טוב יותר עם סמל״ת (או כי הם יודעים שאין להם סיכוי למכור 3008 משומש).

מבחינת מרווח במושב האחורי ונפח תא המטען - פורסטר ואאוטבק מובילים, אחר כך ה-3008. למרות שבתכלס אם אתה עם 3 מושבי בטיחות אתה חייב לנסות להתאים את המושבים הספציפיים שלך ברכב, לא תמיד זה נכנס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדרישות שהצבת רק הסובארואים עונים. כבונוס יש לך שם גם 4*4 אמיתי. על הבחירה בין אאוטבק לפורסטר - רק אתה תוכל לענות. מרווח הגחון זהה לדעתי. לטעמי הפורסטר, אבל היא יקרה יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פורסטר יקרה מהאאוטבק רק בגרסת הטורבו.

העבירות של שתיהן לא רעה. של הפורסטר טובה יותר. כמו כן, יש קיטים להגבהה קלה לשתיהן ומיגוני גחון.

האאוטבק מרווחת משמעותית אך גם ארוכה משמעותית.

כמו כן, האאוטבק מאובזרת יותר.

צריכת דלק באאוטבק סביב 1:10 בינעירוני. לא יודע לגבי הפורסטר.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...