Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
היו את המנועי 160 כ״ס עם הטורבו והסופרצ׳ארג׳ר שהיו פלופ הנדסי - וכאן אפילו היצרן למיטב הבנתי הרים ידיים.

זה מה שקורה שמעתיקים רעיון של לנצ'יה.

כרגיל - האירופאים פיתחו טכנולוגייה והאסייתים רודפים אחריהם ומדביקים את הפער אחרי 5-6 שנים.

עם הטכנולוגיה ההיברידית זה קרא בדיוק להיפך (אם נתעלם מהפורשה ההיברידית הקדמונית). בתחום הזה אין "כרגיל", יש דברים שהופיעו לראשונה במזרח ויש כאלו שהופיעו במערב.

מעטים יודעים זאת אבל בכלל הטורבו-בנזין המוטורי הראשון שייך לאולדסמוביל. הטורבו "העממי" הראשון על מנוע קטן יחסית ובלחץ נמוך יחסית אמנם הגיע מאירופה אבל שייך לסאאב (בדגם 99 ועל בסיס מנוע מפיתוח של טריומף במקור) ובמשך שנים אפיין את התוצרת שלהם.

כמו כן - כפי שכבר כתבתי, היפנים במשך שנים גודשים מנועי 550 סמ"ק ובהמשך 660 סמ"ק במסגרת חוקי מכונית ה-KEI שיש ביפאן.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
יש לי איביזה רפרנס 2014 1400 ידני. מקווה שהרכב הבא שלי ב-2016 יהיה גם איביזה.

למה?

אם הרכב הכי מתאים לתקציב שלך ב-2016 יהיה יונדאי, מה הבעיה עם זה?

למה לך להשאר עם איביזה, כי יש לרכב את אותו השם כמו הרכב הקודם (כלומר, הנוכחי) שלך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
סיפורי הטיימינג קיימים לא רק ב-וואג, אלה גם בפגיו-סיטרואן. במנועים מוגדשים, ולא רגילים. האם יש קשר בין מנוע מוגדש, לכשל המותחן?

ובכל זאת באירופה מרבים להשתמש במנועים מוגדשים, ואילו ברוב הרכבים מהמזרח, שמיובאים אצלנו,{סוזוקי, הונדה, טויוטה, מזדה, קיה, יונדאי, סובארו}זה לא קיים.

האם הסיבה היא שהם אינם רוצים לעורר חוסר אמינות?

מנועים מוגדשים במכוניות עממיות קיימים בתפוצה רבה מאד כבר כ-20 שנה בדיזל (אשר מאד נפוץ באירופה להבדיל משאר העולם). טכנולוגיית ההזרקה הישירה והגדשה הגיעה למנועי הבנזין ממנועי הדיזל הזרקה ישירה, כך שאין קשר ישיר בין כשלי הטיימניג ב-VAG ו-BMW/PSA לעובדה שמדובר במנועים מוגדשים.

הרגולציה האירופאית מובילה את עולם הרכב בכל הקשור לתקנות זיהום האויר, לכן יצרניות הרכב האירופאיות הקדימו לפתח מנועי בנזין הזרקה ישירה מוגדשים. לפי דעתי הסיבה ל"גרירת הרגליים" של התעשייה היפנית נובעת ממספר סיבות:

1) היפנים מוכרים מצויין באסיה ובאמריקה, ואירופה היא שוק קטן יחסית עבורם

2) באירופה גם כך רב המכוניות נמכרות עם מנועי דיזל

3) המיתון הארוך ביפן פגע אנושות ברב יצרני הרכב היפניים, ואסונות הטבע שפקדו אותם רק החמירו את המצב. לרב היצרנים היפניים פשוט לא היה כסף פנוי שנדרש להשקעות האדירות הכרוכות בפיתוח קו מנועים חדש (קונצרן יונדאי "נהנה" מהחולשה היפנית בשנים האחרונות ובפועל התחזק משמעותית בכל העולם ע"ח היפנים)

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

דווקא רנו הצרפתית היתה מחלוצות השימוש במנועים מוגדשים, כבר לפני 35 שנה.

בשנת 80' הרנו 5 וה 18 הציעו גרסאות מוגדשות עם הספקים די מכובדים, גם במונחי ימינו - 105 כ"ס ממנוע 1.4 ו 125 כ"ס ממנוע 1.6.

מי שהמשיכו את פיתוח המנועים המוגדשים היו היצרנים השוודיים, וולבו וסאאב, בעיקר בשל הניסיון העצום שלהם במנועי משאיות, שהיו הראשונות להשתמש במגדשי טורבו.

סביר להניח שקבוצת VAG תמשיך לעשות שימוש במנועים אטמוספריים עוד שנים ספורות, בעיקר על מנת לשמור על מחיר זול עבור גרסאות הבסיס שנמכרות במדינות שאינן אנינות טעם בתחום המוטורי.

כל עוד נתוני זיהום האוויר שלהן לא יפגעו בשאר דגמי המותג, הייצור ימשך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה?

אם הרכב הכי מתאים לתקציב שלך ב-2016 יהיה יונדאי, מה הבעיה עם זה?

למה לך להשאר עם איביזה, כי יש לרכב את אותו השם כמו הרכב הקודם (כלומר, הנוכחי) שלך?

לפי איך שזה נראה היום, בכל אופן ה-I20 בעלת מחיר שהוא רחוק מהמציאות כרגע.

אם יקרה נס, והיבואן יוריד את מחירה, היא תילקח ברצינות בחשבון. ב-2014 {מבחינתי}, העיסקה הטובה ביותר, כולל התמורה הכספית והאמינות, הייתה הרפרנס 1400 הידנית.

ידוע לי שה"אחרים"{יפן, קוריאה} מייצרים מנועים מוגדשים. למעשה כמעט כולם. התכוונתי לזה, שהם אינם נמכרים כאן, אצלנו. מלבד כמה רכבי ספורט, למעשה אף אחד.

פורסם

סתם כתבתי יונדאי. יכולתי גם לכתוב קיא או BMW.

כשתרצה לקנות, תבדוק מה האפשרויות. רציתי להדגיש שאין שום סיבה להדבק לשם של מודל או מותג.

ודרך אגב, אם הרכב שלך עוד נוסע טוב, עונה על הצרכים ולא עושה בעיות, גם אין סיבה לקנות חדש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חושב שמנועי VAG החדשים הם מעולים ואין סיבה לחשוש מהם.

אני גם שלוש שנים על איביזה 1.4 כמו שלך, ובמקביל נוסע על איביזה TSI של אבא. הכל אחלא ועוד יותר כיפי לנסוע במטורבטת!!

אין מה לחשוש לדעתי. רכבי הבא שלי יהיה כמובן עם TSI!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אינני חושש כלל מאמינותו של ה-1.4 שכרגע בבעלותי. הוא כבר הוכיח את עצמו כסוס עבודה אמין.

וגם לא מה-TSI. בקשר לאחרון, אני כן חושש מחוסר "רצון טוב", לאחר גמר האחריות.

אמשיך לעקוב בפורומים, באם חבלי הלידה במנועים הללו באו לסיומם.

• תוכן חדש...