Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוואה בין רכבים מקטגוריות שונות, לא פירטת מה הצרכים שלך, מה הדרישות שלך מהרכב ומה התקציב.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

פורסם (נערך)
השוואה בין רכבים מקטגוריות שונות, לא פירטת מה הצרכים שלך, מה הדרישות שלך מהרכב ומה התקציב.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

ההשוואה היא מבחינת מחירון, אני מתלבט בין לקנות רכב משפחתי שמציע אבזור נרחב ומנוע מאוד חזק כמו המאזדה 3, לבין ג'יפון מרווח במחיר דומה שהדבר היחיד שמתאים ככל הידוע לי זה הספורטאז' בגרסה הבסיסית שלו. התקציב הוא 135 אפשר טיפה להתגמש לאזור ה140 אבל מעדיף פחות ולא ידוע לי על עוד ג'יפון סביר במחיר הזה. בשימוש של שני אנשים לנסיעות עבודה רגילות וטיולים בסופ"ש ושני כלבים בגודל אדם כל אחד. בנוסף בעתיד יכול להיות שיצטרפו עוד נפשות...

עריכה אחרונה על ידי igorthrcrazy
פורסם

התלבטות מוזרה. משפחתית עם מנוע בדרגה אחת מעל לסטנדרט של משפחתיות, או ג'יפ עם מנוע בדרגה אחת מתחת לסטנדרט של גי'פים.

אם אתה צריך קודם כל רכב משפחתי והיגיון כלכלי, לך על הקיה. חבר פורום דיסקו העלה סקירה בפורום כללי. אם היה לי צורך ברכב חדש בגודל הזה, לא הייתי חושב פעמיים.

בנוגע למאזדה, פעם היו אומרים שלגרסאות "ספיריט" יש הגיון כלכלי מול המאזדות הרגילות, כי הערך נשמר טוב יותר, ובנסיעה בינעירונית ההבדל בצריכה זהה או אפילו עדיף במנוע 2 ליטר. בדור הזה יש לי תחושה שמאזדה יצרו רכב אטרקטיבי מידי לגנבים (מפלסטיקה דרך ג'אנטים וגם כל הרכב) והיבואן מתמחר חלפים באופן לא הוגן במיוחד. לדעתי בעלי מאזדה עוד ישלמו על זה בביטוח. מזכיר לי מאוד את התקופה הרעה של רכבי צ'מפיון.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
התלבטות מוזרה. משפחתית עם מנוע בדרגה אחת מעל לסטנדרט של משפחתיות, או ג'יפ עם מנוע בדרגה אחת מתחת לסטנדרט של גי'פים.

אם אתה צריך קודם כל רכב משפחתי והיגיון כלכלי, לך על הקיה. חבר פורום דיסקו העלה סקירה בפורום כללי. אם היה לי צורך ברכב חדש בגודל הזה, לא הייתי חושב פעמיים.

בנוגע למאזדה, פעם היו אומרים שלגרסאות "ספיריט" יש הגיון כלכלי מול המאזדות הרגילות, כי הערך נשמר טוב יותר, ובנסיעה בינעירונית ההבדל בצריכה זהה או אפילו עדיף במנוע 2 ליטר. בדור הזה יש לי תחושה שמאזדה יצרו רכב אטרקטיבי מידי לגנבים (מפלסטיקה דרך ג'אנטים וגם כל הרכב) והיבואן מתמחר חלפים באופן לא הוגן במיוחד. לדעתי בעלי מאזדה עוד ישלמו על זה בביטוח. מזכיר לי מאוד את התקופה הרעה של רכבי צ'מפיון.

ושוב ההגיון שלי הולך על נושא התקציב. ה2 ליטר של מאזדה זהה מבחינת מחיר לגרסה הזולה של הספורטאז'. מבחינת צריכת דלק לפי כל הסקירות הקיה שורפת 50% יותר מהמאזדה שיש לה מנוע חזק בהרבה. אנחנו לא הולכים לעשות נסיעות שטח עם אך אחד מהם בשביל זה יש לי את הדיסקברי של אבא אבל כן יש לי שני כלבים מאוד גדולים שנוסעים איתנו הרבה ואני תוהה אם הבאגז' יספיק לשניהם בקיה או שזה מושב אחורי בכל מקרה.

המאזדה יפה מדי לגנבים לטענתך?

פורסם

הבדלים בצריכת דלק בין שני רכבים בתנאים סביביתיים שווים משפיעים עוד דברים חוץ מהמנוע והמשקל. בג'יפים יש לרוב עליה בקוטר\רוחב גלגל ואולי גם הצמיג שמגיע כסטנדרט יוצר יותר חיכוך. זה יוצר הבדל גדול, למרות שבקושי ראיתי התייחסויות לזה ואנשים בעיקר נצמדים ליחס סמ"ק לק"ג או כ"ס לק"ג.

כלב על ריפוד אצלי זה דבר שלא קורה. אם כלבים שלך יכנסו בספורטאז' בכיף אני לא יודע, אתה צריך ללכת לראות בעיניים.

בנוגע למאזדות החדשות, שמעתי מספיק דברים בחודשים אחרונים שאותי אישית היו מטרידים בהקשר שהסברתי. אני לא מתכוון לטעון שהם משקפים נאמנה את המציאות, אבל חייב להגיד שזה מזכיר לי מאוד סיפורי צ'מפיון ישנים.

לשם דוגמא, יש פה מישהו שלשכן שלו בחדרה הרימו גנבים מאזדה 6 על בלוקים. היבואן ביקש ממנו 33K ש"ח (אאל"ט) על סט מקורי כולל צמיגים. בנוסף שמעתי על יותר מסיפור אחד או שניים של גניבת פלסטיקה וסמלים, ותגי מחיר של מעל 2000 שקל להחלפה שלהם.

זאת רק תחילת הדרך. כשיתחיל להיות ביקוש מצד פרטיים לחלפים של ה"דור החדש" אז נראה כמה מכוניות כאלה יסומנו, וכמה המקיף לגרסאות הבכירות יעלה תוך שנה שנתיים (לכולם).

כשמחירי חלפים הופכים יקרים ברכב נחשק ולא נדיר, שגם יש לו גרסאות בסיס שניתן לשדרג באמצעות חלפים מגרסאות בכירות, כל בעלי הרכבים הנ"ל ישנים קצת פחות טוב בלילה לדעתי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...