Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני עובד מזה כשנה וחצי בחברת הייטק ומועסק דרך חברת כוח אדם. בתחיל דרכי בחברה מאוד אהבו את העבודה שלי ומנהל הפיתוח הציע לי תפקיד אחר וכמו כן שימשכו אותי להיות עובד חברה. נהנתי בחיוב כמובן ושמחתי מאוד, עברו חודשיים שלושה וראיתי ששום דבר לא מתקדם ולא פונים אליי, גיששתי פה ושם ואיכשהו הבנתי שזה נפל בין הכיסאות והחליטו לבסוף להשאיר אותי באותו שאותו אני מבצע, 9 חודשים עברו, פניתי אל מנהלת משאבי האנוש לגבי המשך העסקתי בחברה והיא אמרה שאתה בהתהליכי משיכה מכוח אדם אלינו - שבפועל לא קרה, בינתיים חברת כוח האדם שלחה לי חוזה על המשך העסקתי והיא חייבה אותי לחתום כי אם לא, לא אקבל משכורת החודש. חתמתי עליו, בחוזה כתוב "תקופת החוזה: אינה קצובה" ואני עובד שעתי ללא הסכם לגבי שעות שעליי לתת. כיום אני כבר נכנס לחודש ה 18 ועדיין שום דבר לא זז, עדיין מועסק דרך כוח אדם, לאחרונה הגיע מנהל חדש שדי הרע לי את התנאים, מכריח אותי לעבוד יותר מ 9 שעות ביום ודורש ממני לתת הרבה יותר מעצמי לעבודה שגם ככה מאוד סיזיפית. וכל זאת בשכר מינימום מבייש.

ראוי לציין שאני הנדסאי תוכנה ובוגר עוד קורסי מיחשוב יוקרתיים. אינני יודע מה לעשות. אני מאוד רוצה לעזוב שם אבל לא רוצה לעזוב מעצמי ולוותר על הפיצויים שמגיעים לי.

רציתי לשאול מה עליי לעשות כדי לקבל את זכויותי כמפוטר? האם זה חוקי כל ההתנהלות הזאת? לעבוד 18 חודשים ללא חוזה ועדיין דרך כוח אדם. להכריח אותי לעבוד כל כך הרבה שעות ביום.

למען הסר הספק:

החוק אומר שלאחר 9 חודשים החברה אמורה לפטר אותי או לקלוט אותי, אך זה לא חל על מי שעובד במיחשוב

ניתן להערך חוזה עד חצי שנה לאחר ה 9 חודש. בפועל אני כבר 18 חודשים. האם זוהי עברה על החוק?

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%94_%D7%9B%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93_%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%9F_%D7%9B%D7%95%D7%97_%D7%90%D7%93%D7%9D_%D7%9E%D7%A2%D7%9C_9_%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D

מצטט להאתר: "מעסיק בפועל, אשר מעוניין בכך, יכול להגיש בקשה למשרד הכלכלה , להארכת תקופת ההעסקה של עובד קבלן כוח אדם לתקופה של עד שישה חודשים נוספים. בכל מקרה, תקופת ההעסקה הכוללת של עובד אצל אותו המעסיק בפועל תהיה לא יותר מ-15 חודשים."

בכל מקרה אינני מעוניין להשאר שם גם אם ישאירו אותי. ירד לי ממקום העבודה הזה כבר, מה עלי לעשות על מנת שיפטרו אותי ולקבל פיצויים? האם לעשות שיחה עם המנהל ולבקש ממנו שיפטר אותי זוהי דרך טובה? או שאני יורה לעצמי ברגל?

פורסם

אל תשכח שאת חוות הדעת מהמקום הנוכחי תצטרך לקבל ורצוי שהיא תהיה טובה, על מנת שתוכל בעתיד להציג חוות דעת טובות עליך במקומות עבודה אחרים.

לדעתי להגיד לו שיפטר אותך זה לא רעיון טוב.

אתה יכול לנסות להיות עובד בעייתי, להפסיק להגדיל ראש וכו', ואז אולי יירד להם ממך, אבל לא בטוח.

אגב, אתה הנדסאי תוכנה, כלומר עשית י"ג וי"ד?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אהלן.

הייתי בצב דומה לפני כמה שנים כשרק התחלתי בתחום ההייטק. העבודה הראשונה שלי הייתה דרך חברת השמה, זה לא ממש הפריע לי בהתחלה כי רציתי לצבור ניסיון. לאחר כשנה שבה הוכחתי את עצמי והיו מאוד מרוצים ממני, ביקשתי להיות עובד חברה. שלא תטעה, המנהלים שלך יודעים שאם ביקשת להיות עובד חברה ולא תקבל את זה, כנראה תחפש מקום עבודה אחר. במקרה שלי, החטיבה שבה עבדתי נסגרה, הועברתי לחטיבה אחרת באותה חברה אך כעובד חברה ולא כעובד קבלן.

אם הייתי במקומך, אחרי שצברת ניסיון ולמרות שביקשת להיות עובד חברה וכבר עברו כמה חודשים טובים, הייתי מתחיל לחפש עבודה במקום אחר כעובד חברה. השכר שלך כמובן יעלה פלאים והתנאים ישתפרו. למעסיקים שאצלם אתה מתראיין תסביר שמכיוון שזה מקום העבודה הראשון שלך אין לך אפשרות לתת המלצות, אלא אם אתה מכיר מישהו שעבד איתך, יוכל להמליץ עליך ועדיין להיות דיסקרטי בעניין.

בהצלחה.

פורסם

אני מחפש עבודה כבר ממזמן והייתי בכמה ראיונות שלא צלחו. בכל מקרה אני לא מעוניין להשאר בחברה שאני נמצא בא כרגע גם אם ישאירו אותי מאחר ומה שאני עושה כבר לא מעניין אותי ואין שום פתח ללמוד משהו חדש או להתקדם. את מקומי שם מיציתי. המלצות וכדומה משם גם לא כל כך צריך כי המנהלים הקודמים שאיתם התחלתי שם את דרכי כבר אינם, עזבו את החברה לפני חודשיים בערך. ככה שהמנהלים החדשים כלל לא מכירים אותי, הם רק הגיעו וכל התנאים השתנו לרעתי. רוצים שאעבוד יותר שעות, לתת תפוקה גדולה יותר וחוץ מזה שום דבר לא מעניין אותם.

אני רוצה לעזוב את החברה בדרך שבא אקבל פיצויים (לא לשכוח שאני עובד דרך חברת השמה, כוח אדם).

מה עליי לעשות כדי שיפטרו אותי? או להתפטר כדין מפוטר?

כל יום שאני שם אני מרגיש שרימו אותי ושאני פשוט פראייר שאני שם שעד כדאי כך אני ממש מזלזל בעבודה כדי שיעיף אותי כבר. הוא שם לב שאני לא עובד

כמו שצריך אבל למה זה צריך להיות כך? איך אני יוצא משם בדרך נקייה עם פיצויים?

פורסם

תצא גם בלי פיצויים אחרת תישאר שם ממורמר ושכר נמוך.

בשנה במקום אחר עם שכר קצת יותר גבוה כיסית את כל הפיצויים "האסטרונומיים" שלך!!

אם תרצה אחרי שיצאת ללא פיצויים תבדוק האם מגיע לך פיצויים ותדרוש אותם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תכלס, אם אתה עובד בשכר מינימום מבייש (כמו שכתבת בהודעה הראשונה שלך) אז פיצויים של שנה וקצת עבודה זה לא הרבה כסף.

תבדוק אם לא חתמת על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין כי אז יכול להיות שאתה יכול לעזוב מיוזמתך ולקבל את רוב הכסף.

אני במקומך הייתי מתחיל לחפש עבודה חדשה במקום טוב יותר ועוזב רק אחרי שמצאתי משהו חדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בחייאת, עזוב את הפיצויים.

אם מפרישים לך כל חודש לפנסיה 8.33 אחוז לפיצויים, אין לך שום סיבה לטרוח עם הפיצויים.

כל עוד אתה משאיר אותם שם ומייעד אותם לקצבה בפרישה, הם לא יכולים לגעת בהם.

• תוכן חדש...