Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עולם הרכב מאוד מתפתח בכיוון מכוניות פרימיום קטנות, היום לכל יצרני הפרימיום יש מכונית קומפקטית (בגודל של פורד פוקוס, מזדה 3 ודומיהן) ולחלקן גם סופר מיני (בגודל של פיאסטה, קליאו וכו').

יש גם גירסאות חזקות ומפנקות של מכוניות עממיות (גולף, 308, לאון, מזדה 3, פורד פוקוס), לכן אם אתה אתה מחפש כוח, איבזור ונוחות אתה ממש לא צריך לקנות מכונית גדולה ומסורבלת.

לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר. מסכים

פורסם (נערך)
תודה tzvipper. אני גר בארה״ב. פורד פיוז׳ן הוא אכן אחד הרכבים ששמתי עליהם עין כמו כן המיני קופר.

צריכת דלק פחות חשוב לי (המחירים פה של דלק די זולים) והצריכה של שני הרכבים הנ״ל היא די דומה.

העניין הוא שחשבתי לעצמי אם אני לא צריך את הגודל הזה, אז כמו שאתה אומר - יותר קל למצוא חניה.

אבל אם יש הבדל בנוחות זה בהחלט שיקול רציני ללכת על הגדול.

מה שאני לא כל כך מבין זה למה זה בעצם ככה - למה אין מתלים טובים על רכבים קטנים? (אני מדבר על רכבים קטנים באותה רמת מחיר של רכב מנהלים).

אני מניח שזה לא עניין פיזיקלי כי נסיעה באוטובוס או וואן היא לא כל כך חוויתית...

זה פיסיקה, רכב יותר כבד, יושב טוב יותר על הכביש. לרכב גדול יש בסיס גלגלים יותר גדול וזה מונע התנדנדות קדימה ואחורה (תחושה כמו רכיבה על הסוס).

וגם ברכבים גדולים משקעים יותר פיתוח, לכן הם זוכים למתלים טובים יותר. לאומת רוב הקטנות, הן מבוססות על פלטפורמות של רכבים זולים, יש יוצאי דופן כמו מיני קופר, רכבי ספורט שונים, אבל עדיין גם עם מתלים מעולים, מבחינת נוחות ומרווח זה לא רכב גדול. לרוב קטנות פרמיום אמיתיות הן ספורטיביות, לכן יש פחות דגש על נוחות ויותר על התנהגות. תלוי מה אתה צריך ברכב.

ועדיין, רכב קטן לא ירגיש כמו גדול.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

עריכה: צביפר, סוג של הסכמתי איתך עד לפני רגע, אבל מאיפה הבאת את האמירה ש"מכוניות פרימיום קטנות הן בדרך כלל ספורטיביות"? :puzzled: במוו 116 היא ספורטיבית? או אולי מרצדס A180? בטח גם אלפא מיטו עם המנוע 0.9 טורבו היא חיית מסלול. בקיצור, יש ספורטיביות, ויש לא, אבל כאילו ממש ממש סופר לא.

תרשה לי לעשות רגע סדר, כי אמרו פה כמה דברים שעומדים על הגבול בין "לא מדוייק" לבין "שטויות מוחלטות".

1. אמרת שאתה מתכנן להוציא סכום כסף מסויים בלי תלות במכונית, נאמר 100 אלף ש"ח. אם אכן זה המקרה, אתה יכול כמובן לקנות מכונית גדולה משנתון X ומשפחתית משנתון (לצורך העניין, זה משתנה) X+3. במצב כזה אתה יכול "ליפול" על מכונית גדולה מדור קודם ומכונית משפחתית מתקדמת יותר, שיכול מאוד להיות שתצמצם את הפערים, אבל לרוב עדיין תהיה נחותה מהמכונית הגדולה.

2. אם אתה מתכנן לקנות את המכונית משנתון מסויים, כלומר חדשה או שנת 2011 לצורך העניין, בכל מה שנוגע ליוקרה ואיכות, הרכב גדול יותר, כאשר מדובר באותו יצרן או לפחות באותה קטגוריה (קרי מאזדה 3 מול 6 או פורד פוקוס מול מונדיאו. לא אאודי A3 מול רנו לגונה שנת 98 ) יהיה ב-100% מהמקרים יותר יוקרתי ויותר איכותי. נקודה. היצרן מעוניין לגרום ללקוחות שלו "לטפס" בסגמנטים עם השנים, ולכן כל מכונית "מנהלים" תהיה איכותית, מאובזרת ותרגיש יוקרתית יותר מהדגם המשפחתי של אותו יצרן.

3. כח - אם מעניין אותך כח, תבדוק את נתון המומנט (ולא מומנטום כמו שמישהו אמר). גם זמני 0-100, מנסיון עם הרבה מכוניות, לרוב זה נותן אחלה אינדיקציה ולרוב אם יודעים להתנהג עם המכונית נכון, אפשר בלי יותר מדי בעיות גם להגיע לנתוני היצרן. אל תשים לב להבדלים של שנייה או חצי שניה, כי אותם קשה לי להאמין שתרגיש, אבל הבדלים של 2 או 3 שניות מורגשים בלי צל של ספק. יש מקומות שמפרסמים זמני 80-120, וזה נחמד והכל, אבל הזמנים של 0-100 נותנים לנהג הממוצע אינדיקציה מספקת לחלוטין.

4. זריזות - אין שום קשר למומנט, אין שום קשר לנפח מנוע ואין שום קשר לגיר. אוקיי, לגיר יש קצת קשר, אבל הוא הרבה יותר רופף ממה שאמרו כאן. על הנייר קשה מאוד להגיד איזה רכב יהיה זריז ואיזה לא, ותלוי גם מה ההגדרה שלך לרכב זריז. בדול צריך לבדוק את זה מאחורי ההגה של המכונית או לקרוא בכתבות, דברים שיכולים לתת אינדיקציה מאוד מאוד גסה הם בראש ובראשונה משקל ואורך בסיס גלגלים, ואחר כך יש גם סיבובי הגה מנעילה לנעילה יחד עם קוטר (או רדיוס) סיבוב (מעט מקומות מציינים את זה, אבל הם ישנם) ויחס כ"ס לטונה (המשקל, לא הדג :wink:). אם כי יש לציין שזה האחרון יכול להטעות (למשל לבוגאטי ויירון ולאריאל אטום יש אותו יחס הספק-משקל אבל די ברור מי מהן יותר זריזה). מבחינתי (ומבחינת עוד הרבה אנשים) זריזות היא הקלות שבה המכונית מבצעת תמרונים כמו שינויים כיוון, כמה מהיר ההגה, וכמה המכונית מרגישה קלה. לדוגמא - מרצדס S65 היא מכונית חזקה ומהירה בטירוף, אבל זריזה היא לא, פיג'ו 205GTI לעומת זאת, בדיוק ההפך.

5. בטיחות - אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמדובר על מכוניות מאותו שנתון, המכונית הגדולה תהיה בטוחה יותר. גם כאן ב-100% מהמקרים (אולי למעט כל מיני פאקים מוזרים בייצור) תהיה המכונית הגדולה יותר גם בטוחה יותר. זה פחות עניין של משקל, למרות שגם הוא משחק תפקיד, אלא נטו העניין של המרחק שלך מ"הפגיעה" ומרחב התמרון המשפור שיש ליצרן בכל הנוגע לאזורי קריסה. כל זה עוד לפני שהתייחסנו לעובדה שלמכונית הגדולה יותר גם תהיה טכנולוגיית בטיחות אקטיבית מתקדמת יותר וכל שאר הדברים. אם אנחנו מדברים על מכוניות משנים שונות ועל אחת כמה וכמה דורות שונים, אז ההבדלים מצטמצמים ואין לי תשובה חד משמעית לתת לך.

6. נוחות - מכונית גדולה תהיה לרוב נוחה יותר, בזכות משקל גבוה יותר שמונע ממנה לקפץ על שיבושים וכיול מתלים שלרוב גם יהיה רך יותר. כאן דווקא יכולים להיות יוצאי דופן, אבל זה סוג של כלל אצבע. לצורך העניין, מאזדה 6 תהיה נוחה יותר ממיני קופר (שהיב אגה סופר מיני בגודל וקטגוריה מקבילים לפורד פיאסטה ולא מיני כמו שאמר עומר) בכל סוג של כביש, שביל או דרך.

עכשיו, אחרי שאכלתי לך ת'ראש. תשכח את כל מה שאמרתי, ולך תקנה משפחתית פרימיום (אלפא ג'ולייטה, אאודי A3, במוו סדרה 1, מרצדס A קלאס, וולוו V40 וכו') במקום אותה מאזדה 6 או טויוטה קאמרי. הן יתנו לך בדיוק את מה שאתה מחפש, מכונית עם איכות, נוחות, אבזור ויוקרה מקבילים למכונית מנהלים עממית בגודל של מכונית משפחתית.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כל אחד שמתכוון לרכוש רכב מחפש דברים מסוימים שיותר מדברים אליו כמו: גודל הרכב (גדול/בינוני/קטן), מנוע ספורטיבי ורועש או מנוע גמיש ושקט, לחוש את הכביש או נסיעה מבודדת ועוד הרבה משתנים.

אם הגודל לא חשוב לך אך עדיין אתה מחפש רכב שיתן לך תחושה של רכב גדול אבל ברכב קטן, יש מגוון דגמים בשוק שבד"כ שייכים ליצרני רכבי היוקרה, שנותנים לך רכב קטן יותר עם מכלולים של רכב גדול יותר. לדוג'- במקום ללכת על פורד פיוזן בסיסית באבזור,מנוע, התנגות כביש, קח במוו סדרה 3 או אאודי A4 וכן הלאה ברמות האיבזור הגבוהות שלהן, עם המנועים החזקים יותר. אז תרוויח גם רכב קטן יותר, אך עם יותר אבזור, מנוע, התנהגות כביש ואף ניצוץ יוקרה.

דרור

פורסם

תודה על התגובה spire.

1. אולי לא הסברתי את עצמי. אני מחפש בסכום כסף X רכב או קטן או גדול, אבל שאר הפרמטרים זהים. לצורך העניין - אותו שנתון. אני מחפש רכב חדש.

2. אוקי, אני מבין.

3. כן, אחר כך הבנתי באמת שהבחור התכוון למומנט, כי לא מצאתי כלום על מומנטום. תודה. אני אתן יותר חשיבות לנתון הזה.

4. זה מה שחששתי, שלא ניתן להסיק בקלות את הנתון הזה מהנתונים היבשים. מה שאתה קורא לו זריזות הוא בדיוק מה שאני מתכוון. אני אחפש כתבות על הרכבים שאני בודק כרגע.

5. דוקא לגבי מרחב תמרון, ותקן אותי אם אני טועה, לרכב קטן יש יתרון. קח קמרי לעומת מיני קופר, אני מניח שיהיה קל יותר לתמרן עם המיני. אולי אני לא מבין למה אתה מתכוון ״

אזורי קריסה״.

6. אוקי.

7. לגבי משפחית פרימיום - זה בהחלט כיוון שאני בודק. אלפא לדעתי לא מיובאת לפה, והשאר הם קצת מחוץ לתקציב. אבל יש אחרים כמו ביואיק וורנו או קרייזלר 200 שנכנסים לתקציב. אני אפתח שרשור חדש עם הרכבים שנמצאים על הכוונת.

תודה!

פורסם

מוטורקאר, נכון, אבל יש הפרש במחיר.

לצורך העניין, אני מחפש רכב קטן עם נוחות כמו של טויוטה קאמרי למשל וגם עם מחיר כמו של טויטה קאמרי.

פורסם

התשובה היא ללכת שנתיים עד שלוש אחורה בשנתון ושם תמצא את הכלה שלך.

רכב יוקרה יורד חזק במחיר, לעיתים תוך שלוש שנים יורד עד 50%.

תוכל למצוא רכבים במצב כמעט חדש ובמחיר של קמארי.

רכב עם נוחות של קמארי לא תמצא בבמוו, לך לכיוון מרצדס או לקסוס

דרור

פורסם

תיבות 6 הילוכים קיימות בדגמי הסקיי אקטיב של המאזדות החדשות, זה כן.

השנתון שאתה מחפש ולמה שהתכוונתי לאיו נגיד 2011 אין למאזדה 3 שום 6 הילוכים.

למי שרשם שהגיר יש לו "קצת" קשר לזריזות הרכב, ובכן, כידוע לי הגיר זה הדבר הכי חשוב שמעביר ומשחק בכל העניין של אם הרכב שלך יזוז בכלל ומתי ומה תהיה תגובת הדוושה ביחד עם הגיר. אז להגיד שלגיר אין תפקיד מרכזי בזריזות הרכב זאת בורות לשמה.

פורסם

ברור שלגיר יש קשר, בגלל זה כתבתי שיש לו קשר. פשוט כתבתי שיש לו קצת קשר כי נכון להיום אין גיר ממש לא טוב או שמעביר כח לא כמו שצריך ורובם ככולם לרוב יהיו בסדר, יש את הרובוטיים שיש להם טיפ-טיפה עיכוב ביציאה מהמקום אבל חוץ מזה, למעט תיבה ידנית כל התיבות מרגישות די אותו דבר. חוץ מזה, זריזות לא נמדדת ביציאה מהמקום אלא בדברים שרשמתי למעלה.

דווידי, אני אגיב לך יותר מאוחר, כשלא יהיה שמונה בבוקר. עימך הסליחה.

פורסם

spire, במוו 118 ומרצדס A180 אומנם שייכות למותגי פרמיום, אבל בתור רכב אין הרבה פרמיום בהם. זה מזכיר את אסטון מרטין שמבוססת על טויוטה IQ. ולגבי מיטו, רשמתי על נושא הפלטפורמות - קרא שוב.

מותג זה לא אומר שזה פרמיום, בדיוק כמו שדיברנו בשרשור אחר על וולבו S40.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקיי, במקום לנסות לתת לך עוד דוגמאות, בוא תגיד לי אתה מה לדעתך נחשב רכב פרימיום קטן? ואתה יודע מה? אני אפילו אזרום איתך ואקבל תשובות של מכוניות ספורטיביות פרופר. אחרי זה נמשיך משם.

דווידי, לשאלותיך:

תודה על התגובה spire.

1. אולי לא הסברתי את עצמי. אני מחפש בסכום כסף X רכב או קטן או גדול, אבל שאר הפרמטרים זהים. לצורך העניין - אותו שנתון. אני מחפש רכב חדש. כלומר אם נלך על רכב גדול הוא יהיה פחות "יוקרתי" ואם קטן אז יותר. (או כדי לא לעצבן את חלק מהמגיבים - יגיע ממותג שנחשב יותר יוקרתי)

5. דוקא לגבי מרחב תמרון, ותקן אותי אם אני טועה, לרכב קטן יש יתרון. קח קמרי לעומת מיני קופר, אני מניח שיהיה קל יותר לתמרן עם המיני. אולי אני לא מבין למה אתה מתכוון ״

אזורי קריסה״.

ב"מרחב תמרון" התכוונתי לזה שליצרן יש יכולת יותר טובה ויותר אפשרויות 'לשחק' עם מיקום כלוב הבטיחות שבו יושבים הנוסעים. לדוגמא בטויוטה קאמרי יש לך 70 ס"מ בין משענות הראש האחוריות עד ההקודה האחורית ביותר של המכונית ומטר וחצי מכפות הרגליים של הנוסעים במושבים הקדמיים ועד הנקודה הקדמית ביותר של המכונית (אלה נתונים מומצאים, נתתי אותם סתם לטובת קלות ההמחשה). אז טויוטה יכולה להזיז את כלוב הבטיחות (קורות A ו-C) קצת קדימה כדי לשפר את התוצאה בריסוק חזיתי, או קצת אחורה כדי לשפר את הבטיחות של ילדים במושב האחורי. במיני קופר המשענות של המושב האחורי נמצאות 10 ס"מ מהשמשה האחורית ו-15 ס"מ מהנקודה האחורית ביותר של הרכב ואין ליצרן אפשרות "לשחק" עם המיקום של אותו כלוב בטיחות. מקווה שהבנת, אם לא, תגיד ואני אנסה להיות יותר ברור. אזורי קריסה זה החלקים באוטו שאמורים להתקמט בזמן תאונה ולספוג את האנרגיה של המכה. חפש בגוגל Crumple Zones.

6. אוקי.

7. לגבי משפחית פרימיום - זה בהחלט כיוון שאני בודק. אלפא לדעתי לא מיובאת לפה, והשאר הם קצת מחוץ לתקציב. אבל יש אחרים כמו ביואיק וורנו או קרייזלר 200 שנכנסים לתקציב. אני אפתח שרשור חדש עם הרכבים שנמצאים על הכוונת. טוב באמת שנזכרת להגיד שאתה גר ב-NJ... :lol: אלפא אכן לא מיובאת, אבל עשיתי חיפוש זריז ואם תתפשר על יד שניה יש ב-25K לא מעט דגמים כמעט חדשים כמו אאודי A4 או אקורה ILX (הונדה אקורד אירופאית מאובזרת יותר) ועוד כל מיני. את הווראנו וה-200 אני לא מכיר אישית, אבל ממה שקראתי ה-200 אמורה להיות קפיצת מדרגה משמעותית מאוד (לא שזה מאוד קשה ביחס לדגם הקודם, אבל עדיין). הבעיה הכי גדולה עם משפחתיות פרימיום היא שזה שוק חדש יחסית ואין הרבה מתחרות, במיוחד לא בארה"ב חובבת הפיק-אפים.

תודה!

תשובות באדום. שיהיה בהצלחה.

פורסם

פרמיום וקטן זה מסתדר בקושי. הכי קטנים פרמיום שאני מכיר (וגם זה בדגמים המאובזרים) הן במוו סדרה 3, מרצדס c ואודי A4. גירסאות ספורטיביות כמו s3 а45 זה גם סוג של פרמיום. מיני קופר בכיוון של פרמיום בקטן. פרמיום אמיתי זה e קלאס, כאשר s קלאס זה פאר.  

פורסם

אוקיי, אז אתה רוצה להגיד לי ש-C200 היא ספורטיבית באיזשהי צורה?

שאלה ברשותך? יצא לך לנהוג, או לפחות לשבת ב-C קלאס החדשה? או שאתה סתם ניזון מסטיגמות מגוכחות של "אם זה קטן זה מעפן".

סתם לצורך העניין, יחסית למכונית משפחתית אחרת, נאמר יונדאי I35 או אפילו אוקטביה שנחשבת לאחת המשפחתיות היותר איכותיות, גם A קלאס (או במקרה הזה CLA) מרגישה הרבה יותר איכותית. נכון, היא לא S או 760LI, אבל היא גם ממש לא סקודה פליסיה. וזה בדיוק הקטע, היא יוקרתית *ביחס* למשפחתיות אחרות, לא ביחס לאוטו של מליון שקל.

פורסם (נערך)

לא, אני רוצה להגיד שC200 זה לא פרמיום. נסעתי רק בדור הקודם של הC קלאס והייתה בבעלותי E קלאס דור קודם. הС קלאס הייתה צפופה למדי ובגירסאת בסיס גם די דלה באבזור. רק בדגמים הבכירים זה עץ ועור וזה באמת נותן תחושת פרמיום. חוץ מזה, לפרמיום לא יזיק מנוע מתאים, למשל C350 זה יופי של פרמיום בקטן.

ולגבי הA קלאס, לפי הביקורות המומחים טוענים שהיא לא מרגישה כמו מרצדס, עבודת מתלים ונסיעה שלה לא אופיינית לרכבים של המותג.

אם תשווה משפחתיות יחסית לרכבים של מותגי פרמיום שעולים טיפה יותר, תגלה שהפער לרוב הוא לא שמיים וארץ ולא תמיד לטובת הפרמיום כי יש רכבים משפחתיים מאובזרים (בארץ קוראים לזה מנהלים ולמשפחתית קטנה קוראים משפחתית או בלשון העם ״אוטו גדול״ כי לאט לאט גודל סטנדרטי הופך להיות אלטו, אז כאשר אני רושם משפחתית קרא מנהלים כלומר סגמנט D). הבעיה שעל מותג פרמיום אתה משלם פרמיה וזה בסדר, הבעיה שפרמיה הזאת לא נכנסת בתוכן, לכן צריך לשלם הרבה יותר כדי לקבל פרמיום גם חוץ מהסמל אלא גם במנוע ו/או אבזור.

לא הסמל עושה את הרכב פרמיום. מאחורי הסמל צריך להיות ״בשר״.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

תודה חברים. תודה על ההסבר spire, לא הייתי מודע לנושא של אזורי קריסה בכלל. החכמתי.

אני בהחלט מתכנן לקחת את הקרייזלר 200 לנסיעת מבחן.

פתחתי שרשור על אלו רכבים אני מתעניין כרגע אבל הוא ננעל. אני מעדיף לא ללכת על יד שניה אלא על רכב חדש גם אם זה לרדת ביוקרה.

אם הביואיק והקרייזלר לא יהיו נוחים בנסיעת מבחן, אני אעדיף ללכת לצורך הענין על הונדה אקורד ולא על אינפיניטי בן שנה.

תודה שוב!

• תוכן חדש...