Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ והכוונה ברכישת רכב בפעם הראשונה

nash13
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

פעם ראשונה שאני ניצב בפני רכישה של רכב ואני מעט מבולבל.

הייתי בטוח שאני יודע פחות או יותר מה אני רוצה (פוסט קודם שפרסמתי בפורום זה לפני מספר שבועות) אך בתוך מסע הבירורים ונסיעות המבחן הלכתי קצת לאיבוד בכל האופציות והאפשריות.

וכעת אני בעיקר מבולבל.

קצת רקע..

אני נשוי ללא ילדים עם תוכנית להתרחבות המשפחה בשנים הקרובות.

יש ברשותנו ניסן אלמרה 2000 עם ק"מ מכובד ביותר (מעל 300k) אך נוסעת (רואה מוסך פעם במספר חודשים)

כרגע אנחנו מחפשים רכב שני עם פוטנציאל להפוך לראשון ברגע שהניסן תכנע סופית.

התקציב שלנו נע בסביבות 70-80 אלף, אם אפשרות למתוח קצת במידה ומדובר בהשקעה לטווח ארוך.

הדילמות שלנו

1. סוג הרכב – סופרמיני? מיני משפחתית? משפחתית?

2. חדש מול יד 2 – בהנחה שאין לנו תקציב לקניית משפחתית חדשה אז אנו מתלבטים אם נכון לנו לקנות עכשיו רכב "קטן" חדש ולהחליפו בעת הצורך (ילדים\ניסן תושבת) או לחלופין לקנות רכב שיותר מתאים למשפחה אך ביד שנייה.

יש גם אופציה לנסות לקנות רכב משפחתי חדש "פשוט" כמו קיה ריו 4 דלתות ידני ב 90k (ולא לדוגמא טויטה קורולה יד שנייה).

כלומר, האם עדיף להיות ראש לשועלים (משפחתי חדש אך יחסית פחות מוערך לעומת משפחתיות אחרות) או זנב לאריות (רכב יד שנייה אבל מסוג נחשב ומוכר)

3. יד 2 מול ליסינג – האם לקנות מאנשים פרטיים או לנסות את מזלנו מול חברות הלייסינג.

4. מבחינת הרכב עצמו – חשוב לנו שהרכב יהיה אמין, חסכוני ובטיחותי כאשר גם רכב ידני מתקבל בברכה.

כל "איבזור מתקדם" יתקבל בברכה (חיבור USB, מערכת רמקולים טובה, BT וכו')

מאחר וכרגע קשה לנו להתפקס על שלושת הקריטריונים הראשונים, אנחנו מתקשים גם להתגבש ולהתמקד עם הרכב מסויים.

שכן המשתנים של חדש או ישן וסוג הרכב משפיעים ישירות על הציפיות מהרכב והסכום הנדרש להוציא.

נשמח לכל עזרה שהיא.

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש כוונה להרחבת המשפחה וידוע מראש שהניסאן תשווק חיים וצריך מחליפה, אני הייתי ממליץ על משפחתית ולא על סופר מיני.

בתקציב שציינת יש די והותר משפחתיות יד 2 מהשנתיים האחרונות שיכולות לענות על דרישותיכם.

אם אתם מתכננים להחזיק ברכב יותר מ-5 שנים אז יש גם את האופציה של לקנות רכב יד 2 עם 0 ק"מ,

בהנחה משמעותית מחברות ליסינג כגון אלבר או אלדן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד לפני המלצה על דגם רכב ספציפי, ואת זה יוכלו לעשות טוב ממני מי שמעודכנים במחירון, כמה עצות אישיות על פי מה שתיארת כאן:

1. נראה לי שהרכב המתאים מבחינתכם הוא סופר מיני. כרגע יש לכם רכב משפחתי שעושה את עיקר הנסועה. הסופר מיני יהיה על-פי רוב חסכוני יותר ברכישה, בביטוח ובדלק, ולרבים מהם ציוני בטיחות גבוהים, ככה שזה מכסה את רוב דרישותיך. גם אם היום בו הוא יחליף את האלמרה יגיע מהר, הוא עדיין יהיה שימושי עבורכם כמשפחה קטנה (אלא אם כן יש לכם כוונות להביא תאומים או שלישייה, ואז התמונה משתנה :wink:).

2. עדיף יד שנייה משנת ייצור מאוחרת ככל האפשר. אלא אם כן הפרוטה ממש מצוייה בכיסך, רכב חדש הוא עסקה לא טובה מבחינה כלכלית (מהרבה בחינות אחרות הוא כן...)

3. אני אישית סבור שעדיף לקנות מיד פרטית ולא מליסינג, שכן רכבי ליסינג לרוב עוברים קילומטראז' גבוה, טיפולים לא מוקפדים, תחזוקה מזלזלת והם גם בד"כ מדגם בסיסי ולא מאובזר. שים לב שיד פרטית לא אומר בהכרח לקנות מאדם פרטי - יש היום הרבה מגרשים של סוכניות טרייד אין שמוכרים רכבים מיד פרטית, אפשר למצוא אחלה פריטים. חשוב רק להגיע לחברה גדולה ומוכרת עם מוניטין ולא איזה מגרש פרטי מפוקפק.

מקווה שקידמת אותך קצת, או לפחות חסכתי כמה התלבטויות...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד הניסאן עובדת הרכב הנוסף יעשה נסיעות יומיות של כ 60-70 ק"מ ליום בלבד.

כרגע עם אוטו אחד, אנחנו נוסעים עם הניסן המון.

בערך פעמיים בשבוע יש נסיעות ארוכות של כ 200 ק"מ (מאיזור השרון לחיפה)

ובשאר הימים נסיעות של כ 60-70 ק"מ (מאיזור השרון-לת"א)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שכדאי לכם לחשוב בכיוון של רכב היברידי כגון טויוטה פיריוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרעיון של ריו סדאן ידנית נשמע לא רע, זאת בהחלט מכונית שתספק משפחה של 2+2, אך עדיין תציג צריכת דלק טובה, וטובה יותר מכמה וכמה סופר מיני אוטומטיות.

נכון, יש משפחתיות מלאות יהיו מרווחות יותר, נוחות יותר, מפנקות יותר וכו', אך ללא ספק היא בהחלט בסדר בכל הפרמטרים, גם בבטיחות.

בנוסף יש אחריות ארוכה.

זאת נראית אופציה משתלמת יותר ממשפחתית בת שנתיים, במיוחד למי שמתכוון להחזיק בה לזמן ארוך, לאור סוגיית שמירת הערך שאין לי מושג להעריך אותה.

למי שמוכן לנהוג בידני יש עוד כמה אפשרויות בסביבת המחיר הזו, יש פיז'ו 301 1.2 ידנית, תהיה גדולה, איטית, וכנראה פחות בטוחה.

הונדה ג'אז 1.2, מרווח מעולה לנוסעים, נושא הבגאז' הוא קצת בעייתי - גדול למכונית כזאת ונוח ושימושי יותר מבקיה, אבל להרבה ציוד+רכב מלא נוסעים הקיה לוקחת, סופר חסכונית, שומרת מחיר להפליא, לא מאובזרת כ"כ, בטיחות - באותה שכונה עם הקיה, מושב נהג עדיף.

באיזור 100-105 יש גם משפחתיות מלאות ידניות - סוזוקי קרוסאובר ויונדאי I30 1.4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...