Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ערב טוב :-P

אני בחור צעיר, שלא מבין כמעט בכלל בעולם הרכב.

אני כותב כמעט בכלל כי לאחרונה התחלתי להתעניין, למדתי מעט בעזרת הפורום שלכם. אני עוד אלמד כשיגיע הרכב.

עד לא מזמן לא ידעתי מה אומרת המילה "פוליסה".

אני מקווה שזה יבהיר לכם באיזה מצב אני נמצא :-D

אם אעלה לכם את פוליסת הביטוח שקיבלתי היום לידי, תוכלו בבקשה לומר לי אם הכל בסדר בה?

או שזה משהו שאף אחד לא יהיה מוכן לעשות? כי היא באמת מעל לעמוד אחד. יש 4-5-6 עמודים. אני צריך לסרוק אם תסכימו.

זוהי פוליסה לרכב נכה.

אני מורשה נהיגה של אחי. אני אסיע אותו הוא בכיסא גלגלים.

כרגע הרכב עוד לא אצלנו, אבל הביטוח לאומי מבקש לעשות ביטוח גם כשהרכב עוד לא אצלך והוא בתהליכי אבזור.

אם תסכימו, אשמח מאוד. רק תגידו ואני אסרוק.

לי אישית אין מי שיבדוק לי. במשפחה אין מישהו עם רכב שמבין בנושא.

לכן אם תסכימו - אני אשמח מאוד. אם לא, אני אקווה שהסוכן יצא איתי בסדר, שהכל טוב.

למי שרוצה גם לקרוא מעט להבין קצת, בבקשה נושאים שפתחתי לאחרונה על הרכב הראשון שלנו:

האם זה נכון שרכבי נכים מגיעים כ"קליפה"? ריקים?

חברים, ממש לפני חתימה - על מה לשים דגשים? ביטוח רכב

תודה לכם

פורסם

כללי

פוליסה לביטוח רכב יש לה פורמט קבוע על ידי המפקח על הביטוח וחברת הביטוח יכולה רק לשפר שם סעיפים ולא להרע אותם.

כיוון שמדובר ברכב של נכה צריך להקפיד אולי שיהיה בו סעיף לטובת הביטוח הלאומי במקרה של אובדן גמור (אם הם דרשו זאת)

החשוב זה הדף בו מפורטים תיאור הרכב והחלק המספרי

תעלה השמט את הפרטים האישיים , נחווה דעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לכם על ההתייחסות.

ישה - אני מעט מבולבל.

מה עלי לסרוק בבקשה? זה כנראה 2 פוליסות. או שזו אותה פוליסה רק עם הבדלים? אין לי מושג.

כולם מקבלים 2 פוליסות? מדובר על ביטוח מקיף.

קראתי פעמיים, אבל הכל נראה דומה. אותם מספרים עמודים, אותו הכתוב, הכל זהה.

רק באחת יש תוספות שבאחרת אין.

אני חדש בנושא הזה של ביטוחים רכבים וכל העולם הזה.

בכל פוליסה יש 5 דפים.

כמעט הכל זהה, מלבד הבדל אחד, באחת הפוליסות יש כותרת -

"מצב עדכני עקב תוספת מתאריך - "

תודה רבה.

מחכה לדעת מה עלי לסרוק.

פורסם

תעלה את האחרונה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לתשומת לבך.

במקרה של הפעלת הביטוח לתיקון הרכב שלך - יש השתתפות עצמית בסכום של 3800 ש"ח בערך.

במקרה של תאונה (באשמתך) עם רכב אחר - השתתפות עצמית של 3100 ש"ח בערך.

במקרה שנקבע ירידת ערך לרכב - יש השתתפות עצמית בסך של 1.5% מערך הרכב.

נזק לאביזרים רפואיים :

אם התרחש בתקופה בה זכאי עפ"י ביטוח לאומי - פיצוי בהתאם לערכם ביום הקנייה.

אם התרחש בתקופה בה אינו זכאי עפ"י ביטוח לאומי / קיבל זכאות לרכב אחר- פיצוי בהתאם לערכם ביום התאונה (סכום יותר קטן).

במקרה של נזק מוחלט (טוטאל לוס) או גניבה - ביטוח לאומי יקבל את הפיצוי.

ביטוח צד ג' - עד 500K. (יתכן ויש אפשרות להרחיב עד 1.5M - אינני בטוח לגבי כך. לדעתי, כדאי לבדוק).

דרישות חשובות :

----------

בעת יציאה מהרכב - חובה לא להשאיר מפתח ברכב + להפעיל אמצעי מיגון.

רישום קוד סודי ו/או מפתחות כספת - לא יוחזק ברכב ו/או בצמוד למפתחות.

הפרת אחת מן הדרישות הנ"ל תוביל שלילת זכאות לפיצוי במקרה של גניבה.

דיווחתם שב-3 שנים אחרונות לא היו תביעות כנגד הביטוח. אם יתברר שזה לא נכון - הביטוח יהיה רשאי להפחית מן הפיצוי במקרה של נזק לרכב. במידה והביטוח יוכיח כוונת מרמה - לא תהיו זכאים לפיצוי בכלל.

פורסם

בגדול הפוליסה בסדר. יש בה את כל האלמנטים הרגילים ובנוסף את אותם אלמנטים המתייחסים ל ביטוח של רכה נכה כלומר ביטוח של כל מכשירי העזר שהורכבו עבור הנכה, במקרה של אובדן גמור הכסף ישולם לביטוח הלאומי כיוון שהוא מממן את הרכב, כמה מימן הביטוח הלאומי מתוך כלל הרכב דרך אגב? כי אם לא את כולו אז חלק צריך להגיע אליכם במקרה של אובדן גמור.

אם תבחר במוסך הסדר ההשתתפות העצמית תופחת. בסה"כ ההשתתפות העצמית לא נמוכה , כדאי לשקול הפחתה שלה כנגד תשלום נוסף.

נסיעה טובה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

guya72 ו ישה

תודה רבה לכם חברים!

האם לדעתכם, מניסיונכם, הכיסוים בפוליסה בסדר?

זהו ביטוח ראשון שלנו בחיים, רכב ראשון, מעולם לא היה לנו בבית רכב.

הבנתי שסעיף השתפות עצמית מעט גבוה, או מעט הרבה - אבל מה אפשר לעשות? ככה קבעו לי.

כנראה או כי אני נהג חדש + צעיר ללא עבר ביטוחי, או שפשוט לא התעמקתי בדברים ולא התעקשתי להוזיל מעט את הסעיף הזה.

אני כבר מבין שיצא לי להוציא מכיסי בכל פעם שיהיה מצב כזה או אחר עם בעל רכב אחר. בעתיד אם יהיה. לא עלינו.

מקווה שלא נגיע למצבים כאלה, אבל זה מה שאני מבין הגיונית. כי כמעט כל תיקון יעלה פחות מ 3800/3100

טוב, נקווה שאם חלילה נצטרך להפעיל את הביטוח לפחות שיהיו בסדר איתי. בפעמים הבודדות שאפעיל. נקווה שלא נזדקק.

למדתי עוד דבר בתחום הזה של הביטוחים - אתה משלם כל כך הרבה כסף, אבל מפחד להפעיל את הביטוח.

כי אם תפעיל מעל ל - 3 פעמים או שתעלה לך הפרמיה תשלם יותר בשנה הבאה, או שלא יסכימו לבטח אותך (עם רכבי נכים

גם ככה אין לך כמעט היכן לבטח).

תודה, אם ישה או guya72 מישהו רוצה לתת לי גם טיפ קטן על הדרך - בשמחה רבה.

פורסם

אתה צודק שהשתתפות עצמית הגבוהה נובעת מהיותך נהג חדש צעיר .

סע בזהירות ושלא תזדקק להשתמש בביטוח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

העניין של השתתפות עצמית ב-1.5% בעת ירידת ערך - נראה לי חמדני מדי. אולי זה בגלל שאתה נהג חדש/ צעיר.

מציע לבדוק אצל עוד מבטחים (סקר שוק). אולי תמצא מישהו שיתן תנאים יותר טובים - אינני יודע אם זה יהיה כבר רלוונטי, מאחר וזה דבר שהיית צריך לבצע עוד לפני כן. בכל מקרה, כדאי לעשות את סקר השוק, כדי שבעת חידוש הביטוח תדע אם יש מישהו שמציע תנאים יותר טובים, ואז יהיה לך כדאי לבטח דרכו.

פורסם

אני לא מבין בזה, אבל אם אתה אומר, אז כנראה זה לא אמור להיות 1.5%

אני אלמד להבא. היום כבר אין כ"כ מה לעשות. גם לא נשכח חברים - רכב נכים, כמעט אין לו אופציה לביטוח.

החברות הרגילות - לא מבטחות רכבי נכים.

החברות שכן מבטחות - 4 חברות בשוק. המחירים מתואמים. הכל כמעט זהה. אני עשיתי סקר שוק מקיף מאוד.

ככה זה כשאין לך תחרות.

אבל את הביטוח אתה חייב לעשות, כי הרכב לא שלך, הוא משועבד לביטוח לאומי.

ביטוח לאומי עזר לך לרכוש אותו. הוא שילם 60/70% מסכום הרכב, לכן הוא הבעלים של הרכב לתקופה של 5 שנים.

הוא גם רוצה ביטוח מקיף לרכב שהוא שילם לך עליו כמעט את כל הסכום. הוא רוצה, אתה עושה. אין לך ברירה.

אני מבין שפחות או יותר הפוליסה בסדר. נקווה רק לטוב.

בכלל נתפלל שלא נצטרך את הביטוח. כי מחפשים טוב, לא טוב, עשיתי ביטוח בסדר, לא בסדר.

הכי חשוב זה שבכלל לא נזדקק לו אף פעם. שלא נצטרך להפעיל אותו, גם אם הכסף ילך כל שנה. העיקר שלא נזדקק לו.

תודה רבה לכם.

עזרתם לי מאוד מאוד. המון תודה.

פורסם
לתשומת לבך.

במקרה של הפעלת הביטוח לתיקון הרכב שלך - יש השתתפות עצמית בסכום של 3800 ש"ח בערך.

במקרה של תאונה (באשמתך) עם רכב אחר - השתתפות עצמית של 3100 ש"ח בערך.

במקרה שנקבע ירידת ערך לרכב - יש השתתפות עצמית בסך של 1.5% מערך הרכב.

נזק לאביזרים רפואיים :

אם התרחש בתקופה בה זכאי עפ"י ביטוח לאומי - פיצוי בהתאם לערכם ביום הקנייה.

אם התרחש בתקופה בה אינו זכאי עפ"י ביטוח לאומי / קיבל זכאות לרכב אחר- פיצוי בהתאם לערכם ביום התאונה (סכום יותר קטן).

במקרה של נזק מוחלט (טוטאל לוס) או גניבה - ביטוח לאומי יקבל את הפיצוי.

ביטוח צד ג' - עד 500K. (יתכן ויש אפשרות להרחיב עד 1.5M - אינני בטוח לגבי כך. לדעתי, כדאי לבדוק).

דרישות חשובות :

----------

בעת יציאה מהרכב - חובה לא להשאיר מפתח ברכב + להפעיל אמצעי מיגון.

רישום קוד סודי ו/או מפתחות כספת - לא יוחזק ברכב ו/או בצמוד למפתחות.

הפרת אחת מן הדרישות הנ"ל תוביל שלילת זכאות לפיצוי במקרה של גניבה.

דיווחתם שב-3 שנים אחרונות לא היו תביעות כנגד הביטוח. אם יתברר שזה לא נכון - הביטוח יהיה רשאי להפחית מן הפיצוי במקרה של נזק לרכב. במידה והביטוח יוכיח כוונת מרמה - לא תהיו זכאים לפיצוי בכלל.

רשום שלא היה ביטוח ב 3 שנים האחרונות ולא שלא היו תביעות, אני מבין שהפוליסה יקרה מאוד.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם
העניין של השתתפות עצמית ב-1.5% בעת ירידת ערך - נראה לי חמדני מדי. אולי זה בגלל שאתה נהג חדש/ צעיר.

מציע לבדוק אצל עוד מבטחים (סקר שוק). אולי תמצא מישהו שיתן תנאים יותר טובים - אינני יודע אם זה יהיה כבר רלוונטי, מאחר וזה דבר שהיית צריך לבצע עוד לפני כן. בכל מקרה, כדאי לעשות את סקר השוק, כדי שבעת חידוש הביטוח תדע אם יש מישהו שמציע תנאים יותר טובים, ואז יהיה לך כדאי לבטח דרכו.

פוליסה תקנית, סטנדרטי ביותר, לא חמדני ולא כלום.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

STANG

תודה גם לך

אני הבנתי שהפוליסה בסדר. אז תודה לכולם.

היא יקרה, אבל אין מה לעשות לצערנו. סקר שוק עשיתי.

אולי אם יכולת המיקוח שלי הייתה חזקה יותר, לא נורא. נשתפר.

זה גם רכב ראשון שלנו, לא היה בעבר רכב במשפחה מעולם. ביטוח ראשון. אף פעם לא היה לא ביטוח, לא רכב, הכל חדש.

• תוכן חדש...