Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לכולם.

לפני שבוע החלפתי למאזדה 323 שלי מסרק הגה. במקביל מצאו שעלי להחליף את המוט המייצב.

מטבע הדברים ביצעתי לאחר מכן כיוון פרונט.

לאחר ההחלפה היה נשמע רעש של תקתוקים באזור הגלגלים הקדמיים, בזמן שאני מאיץ את הרכב ממצב עמידה ברמות תאוצה שונות.

התקתוקים היו נשמעים בצורה ניכרת במיוחד כשהרכב עומד בעלייה וכשההגה היה מוסט, לא משנה לאיזה כיוון.

אני בטוח שלא מדובר בבלמים, כי הצליל של הרפיית דוושת הבלמים בהדרגה שונה לעומת רעש התקתוקים ואלו היו נשמעים בעת ההאצה.

אני בספק אם מדובר בבולמים הקדמיים משתי סיבות:

1) התקתוקים לא היו נשמעים לפני ההחלפה של מסרק ההגה.

2) לפי מראית העין, הבולמים עדיין נראים חדשים (לא מראה של בלאי או התלכלכות שהזמן גרם).

אשמח לקבל עצות:

1) ממה נובעים התקתוקים?

2) מה ההשלכות בעקבות התקתוקים?

3) כיצד ניתן לנטרל את התקתוקים האלה?

תודה לכולם!

פורסם

כמו שנאמר מעלי, יכול להיות בעת החלפת המסרק נפגמה אחת הציריות או אחד המיסבים.

אם התקתוקים קורים בנסיעה ישרה כנראה שמדובר במיסב

אם התקתוקים קורים בפניות מדובר בציריה.

בכל מקרה חזור למוסך שהחלפת אצלו כדי שיבדוק.

שי.

פורסם

בס"ד

שלום ותודה למגיבים.

להלן פרטים נוספים אודות התופעה ברכב.

הגדרתי את הרעשים בתור תקתוקים. הייתי מגדיר את זה לפי תחושתי בתור חריקות (כמו של ציר לא משומן של דלת שנפתחת לאט לאט).

אחרי נסיעות נוספות החריקות היו יותר ניכרות בזינוקים, הן בנסיעה קדימה ואחורה והן בבלימה גסה (לא בלימה של נעילת גלגלים).

יש ברשותי את היסטוריית הטיפולים ברכב ולא נראה שאי-פעם הוחלפו הבולמים הקדמיים (למרות שציינת לעיל שאלו נראים יחסית חדשים).

בשביל האינדיקציה, נתון נוסף הוא שעשיתי 3 כיווני פרונט:

1) במכון מס' 1 (לא אציין שם ומיקום).

2) במכון מס' 2 לאחר החלפת תפוחי הגה: (הסתבר שלעומת מכון מס' 1, זה יותר אמין והרגשתי שינוי משמעותי לטובה) המכוון אז גילה את הנזילה בגרמושקה (ראה נושא "תקתוקים במערכת ההיגוי לאחר החלפת מסרק הגה, מאזדה 323". סילחו לי שעדיין לא עברתי את מכסת ההודעות בשביל שהכותרת תהיה קישור). במהלך הכיוון הוא שאל אותי אודות הבולמים הקדמיים, שהשתמע שכנראה אלה ישנים, והמליץ לי בנוסף על החלפת מסרק ההגה.

3) שוב במכון מס' 2 לאחר החלפת מסרק ההגה: (דבר שמוודא את אמינות המכון) המכוון המליץ לי על משהו שהיה ידוע לי מראש להחליף - שהייתי שומע שחיקות בבולם אחורי-שמאלי כשהייתי עובר פסי האטה כשהרכב עמוס.

כמובן, על כל פנים, אאבחן את תופעת החריקות האלה.

אשמח לקבל עוד חוות דעת.

ברכה והצלחה ומיעוט תקלות..

פורסם

קבלו תיקון בסעיף הזה:

"2) במכון מס' 2 לאחר החלפת תפוחי הגה: (הסתבר שלעומת מכון מס' 1, זה יותר אמין והרגשתי שינוי משמעותי לטובה) המכוון אז גילה את הנזילה בגרמושקה (ראה נושא "תקתוקים במערכת ההיגוי לאחר החלפת מסרק הגה, מאזדה 323". סילחו לי שעדיין לא עברתי את מכסת ההודעות בשביל שהכותרת תהיה קישור). במהלך הכיוון הוא שאל אותי אודות הבולמים הקדמיים, שהשתמע שכנראה אלה ישנים, והמליץ לי בנוסף על החלפת מסרק ההגה."

התכוונתי לנושא שפתחתי: "נקישות בהיגוי, מאזדה 323 לנטיס 2001"

פורסם

בס"ד

שלום לכולם.

לידיעת מי שנתקל בבעיה בנושא הזה:

מדובר בתפוח משולש (כפי שמצויין בעיגול). הגומי העוטף את התפוח היה חשוף.

למען הבטיחות, במידה ונתקלים בתופעה כזו, מומלץ לטפל בעניין הזה בהקדם.

אחרי החלפת המשולש, האוטו נוסע כמו מרגרינה.

steer triangle.jpg

• תוכן חדש...