Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest signed incognito
פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב מאזדה לאנטיס 2004 שחברת הביטוח מעריכה אותו ב24K

הביטוח המקיף אומר שאם הנזק עומד על 50% אזיי הרכב טוטלוס. כלומר התיקון אמור לעמוד על 12K וצפונה.

יש לי 2 אופציות למקיף.

אופציה א יחסית רגילה...מדובר על סכום של כ3.2K כאשר ההשתתפות העצמית הינה כ1K

אופציה ב תעלה לי כ1.8K אבל ההשתתופת העצמית במקרה והרכב לא מוגדר טוטלוס עומדת על 4.8K

עכשיו נשאלת השאלה היחסית פשוטה והיא, כמה עולה תיקון ממוצע אחרי תאונת דרכים ממוצעת(אני מתאר לעצמי שברוב הפעמים הרכב לא נמחץ לפחית)

פורסם
שלום לכולם,

ברשותי רכב מאזדה לאנטיס 2004 שחברת הביטוח מעריכה אותו ב24K

הביטוח המקיף אומר שאם הנזק עומד על 50% אזיי הרכב טוטלוס. כלומר התיקון אמור לעמוד על 12K וצפונה.

יש לי 2 אופציות למקיף.

אופציה א יחסית רגילה...מדובר על סכום של כ3.2K כאשר ההשתתפות העצמית הינה כ1K

אופציה ב תעלה לי כ1.8K אבל ההשתתופת העצמית במקרה והרכב לא מוגדר טוטלוס עומדת על 4.8K

עכשיו נשאלת השאלה היחסית פשוטה והיא, כמה עולה תיקון ממוצע אחרי תאונת דרכים ממוצעת(אני מתאר לעצמי שברוב הפעמים הרכב לא נמחץ לפחית)

עדיף לך את אופציה א.

נכון שהרבה תאונות סתם נגמרות בקצת שפשופים ועיקומים קלים של הפח, ושהתיקון שלהם יעלה לך כמה מאות שקלים במקרה הגרוע.

אבל במקרה של נזק אמיתי אתה די נדפק, אתה לא יכול לדעת מה יקרה.

אולי עכשיו זה נראה לך יותר משתלם וזול אבל אם יקרה משהו זה לא יהיה זול.

פורסם

השאלה היא אם שווה לך להשקיע בביטוח מקיף, כאשר שווי הרכב הוא לא בשמיים.

אם וכאשר חברת הביטוח תצטרך לשלם לך את שווי הרכב, היא תחפש כל מיני סיבות להוריד את המחיר - קילומטראז' גבוה, מס' גבוה של בעלים קודמים (=ידיים), וכו'.

סתם הערה : נזק של 50% עד 60% - זה אבדן להלכה, לא טוטאל לוס.

מעל 60% - זה טוטאל לוס.

Guest signed incognito
פורסם

תודה רבה לעונים!

qaz1,

אני בעצמי נוטה לכיוון האופציה הראשונה, כי אני משער שרוב התאונות הן תאונות קלות, לא כאלה שעלות התיקון הינה 10K וצפונה.

העניין הוא שאין לי שום סטטיסטיקה.

לפני כשנה הייתי מעורב בתאונה(באשמתי) ונהרסה אחת הדלתות של הרכב, החלפת הדלת לחדשה עלה את ה9K דרך ביטוח כאשר אני שילמתי רק את ההשתתפות העצמית שלי(900 שקל)

תאונה כזאת עם ביטוח כמו באופציה ב' הייתה עולה לי כ 5K.

guya72,

תראה מחיר המחירון של הרכב כרגע הוא 24K לא בדיוק "כלום כסף"

הערכת העלות תהיה על ידי שמאי כאשר תהיה התאונה אז ברור שמחיר הרכב ירד עד אז. מה שכן ביטוח צד ג בלבד עולה בקירוב 1400 אם אתה משווה את זה לאופציה ב', מדובר בהפרש של 400 שקל כאשר באופציה ב' עדיין תקבל משהו לכיס במקרה שהרכב הפך לפחית או שהעלות התיקון הינה מעל 50% מערכך הרכב.

לא מדובר פה בהבדלים גבוהים כל כך ביחוד כאשר הביטוח משולם לאורך שנה.

לגביי ה50% מדובר במדיניות של AIG.

פורסם

כל אחד עושה את השיקולים שלו.

הרכב שלי עולה 20K - אני לא חושב שבמחיר כזה שווה לבטח במקיף (המחיר הכי טוב שמצאתי זה בערך 10% משווי הרכב).

ההבדל בין צד ג' למקיף הוא יותר מ-400 ש"ח. לפי המספרים שנתת - ההפרש הוא 1800 ש"ח.

Guest signed incognito
פורסם
כל אחד עושה את השיקולים שלו.

הרכב שלי עולה 20K - אני לא חושב שבמחיר כזה שווה לבטח במקיף (המחיר הכי טוב שמצאתי זה בערך 10% משווי הרכב).

ההבדל בין צד ג' למקיף הוא יותר מ-400 ש"ח. לפי המספרים שנתת - ההפרש הוא 1800 ש"ח.

אנימנסה להבין האם החישובים שלי בכלל נכונים, התחום הזה מאוד זר לי.

אבל במקרה שלך הרכב שלך הריי שווה 20K...אם תעשה ביטוח מקיף עם השתתפות עצמית מקסימלית, סביר להניח שהתאונה שתהיה מעורב בה תעבור את ה10K ועל כן הביטוח ישלם לך את שווי הרכב.

הריי אם אין לך מקיף(נלך לפי מקרה שקרה לי מזמן)...נכנסו לך בדלת..לא בדיוק מסוג הדברים שהורסים את האוטו...המחיר של החלפת הדלת עמד על 9K...בלי ביטוח מקיף תצטרף לתקן לבד או להחליף אוטו...עם ביטוח מקיף תשלם את ה5K השתתפות עצמית וזהו או לחלופין אם ה9K מהווים 50% תקבל מחברת הביטוח את שווי של הרכב.

מקיף עם השתתפות עצמית של כ5K אני מקבל ב1800 שקל ואילו צד ג בלבד אני מקבל ב1400 שקל.

• תוכן חדש...