Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ומצטער מראש על החפירה, אודה מאוד למי שיכול לעזור לי.

ברשותי היום רנו מגאן שנת 2000 אוט', אפילו שבממוצע אני מבקר במוסך חצי יום~יומיים בחודש, אני לא יכול להתמודד עם זה נפשית יותר, זה כבר מעבר לנזק בארנק.

אז את הרנו אני מתכוון להחזיר למשפחה וכרגע עומדות בפני שתי אפשרויות:

* ליסינג תפעולי מול החברה שלי - עבור סופר מיני העלות היא בערך 3000 נטו עם החזר של 1500 על דלק, קנס יציאה הוא עלי והוא עומד על תשלום חודשי עבור כל שנה שנשארה בהתחייבות.

חשבתי על לקחת את הפורד פיאסטה 2013 אם יש אפשרות, אם לא אז כנראה שברולט סוניק בגלל האבזור הרב.

* קניה של רכב, ופה אני באמת אובד עצות

בברור אני יכול להגיד ש:

- נסועה שנתית של כ14K

- לא צריך רכב משפחתי/גדול/סדאן, חשוב לי שהרכב יהיה Hatch ולא יהיה מכוער (סיריון, i10..)

- אין לי בעיה עם גיר ידני

- אני מחפש רכב "חזק", לפחות 100 כ"ס, אני לא מתכוון לבזבז סכום לא מבוטל כדי להתבאס בכל נסיעה.

- תקציב של עד 80K

- חשוב לי אמינות מעל הכל - של הרכב ושל המוסכים המורשים.

- חשוב לי שהטיפולים/תיקונים יהיו במחיר שפוי ושתקופת האחריות היא לא מאבקים מול נציגי שירות.

תעזרו לי בבקשה להחליט מה עדיף, כבר עברתי על עשרות נושאים דומים פה ואני כבר מתחיל לאבד את הצפון (:

תודה רבה מראש!!

פורסם

לגבי ליסינג - תשובה חד-משמעית, עם 14 אלף ק"מ נסועה אין מה לחשוב בכלל - לא משתלם לשלם 3000 שקלים בחודש נטו.

לגבי איזה רכב - שאלה באמת קשה. סופר-מיני ? הזכרת בעצמך את פיאסטה, רק מה, בגרסה ידינית 100 כ"ס אין לה, אלא 82. גרסה אוטומטית יקרה - 100K. אולי סוזוקי סוויפט ידנית ? סה"כ עונה על הדרישות, 93 כ"ס, מחיר 80, חסכונית מאוד.

פורסם

אם שקלת ללכת על ליסינג - 3000 ש"ח, בוא נשווה את זה לרכב האצ' "מפנק" ב 100 אש"ח.

בוא נניח שאתה לוקח מימון בריבית P+1% ל 3 שנים = תשלום חודשי של 3133 ש"ח.

בוא נניח שבסיום תקופה של 3 שנים הרכב יהיה שווה 60000 = החזר של כ 1666 ש"ח.

עד כה אתה עומד על 1466 ש"ח בחודש.

דלק בתצרוכת של 1/13 לפי 8 ש"ח לליטר יצא 700 ש"ח בחודש.

ביטוחים וטסט יצאו לך 500 ש"ח בחודש.

טיפול שנתי יצא לך 50 ש"ח.

יצא שאם תבוא בלי שקל בכיס ותיקח מימון מלא בבנק על רכב שעולה 100K (יחסית לדרישות שלך תוכל לבחור משהו נחמד בתקציב הזה) הרכב יעלה לך 2670 ש"ח בחודש.

צריך לזכור גם שלפי החוק, אם אתה לא לוקח ליסינג אז המעסיק משלם נסיעות, בוא נניח 500 ש"ח.

כך שהמצב הוא כזה, לקחת ליסינג יעלה 3500 ש"ח, לקנות רכב ב 100K יעלה 2670 ש"ח.

אם לא תיקח מימון של 100% ויש לך כסף נזיל - עלות החזקת הרכב הפרטי תרד.

אם תחזיק את הרכב יותר מ 3 שנים - עלות החזקת הרכב הפרטי תרד.

אם תבחר רכב שעושה צריכה יותר טובה, או שומר טוב יותר על הערך (רכב בן שנה - שנתיים) - עלות החזקת הרכב הפרטי תרד.

וכמובן אם תרצה לחסוך עוד יותר - תקנה רכב זול יותר מ 100K.

לחילופין, אם תהיה חלילה מעורב בתאונה רצינית שתגרום להורדת ערך (קצה שילדה, צביעה) או להעלאת הפרמיה - זה יוריד את הכדאיות של רכב פרטי.

הנתונים ברורים - תחליט

אני במקומך הייתי מחכה עוד חודש חודשיים להגעת הקליאו החדשה

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אני כמובן לא מגביל את עצמי לרכב מהניילונים.

הפחד שלי הוא שבמבט קדימה לשלוש שנים - מחירי הדלק יכולים רק לעלות, או לחלופין תיהיה 'מהפכה' בעולם הרכב ושוק היד שניה יהיה גרוע יותר ממה שהוא היום.

אני ממתין לקליאו הזו כבר ממרץ, ובטוח קרסו יהיו חמדנים ויתמחרו את הדגמים הלא בסיסייים בצורה מוגזמת.

אני אשמח לקבל המלצות לעוד סוגי רכבים שיכולים להיות רלוונטים!

פורסם

באלבר יש פוקוסים עם 0 ק"מ, תבדוק אם יש להם האצ'ים ידניים.

חדש עולה 116K והם מורידים 10% - הגעת ל 105K.

• תוכן חדש...