Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני מקווה שאנשים פה ירתמו לסייע לי קצת למרות שבטח נפתחים פה המוני אשכולות כאלה.

הייתה לא חוויה לא מוצלחת עם HU שרכשתי ואחרי ששאלתי פה עליה, הבנתי שעשיתי טעות. החלפתי פיוניר בבוס...

בכל אופן, החלטתי שאני מעוניין לשפר את חויית השמיעה ברכב. יש לי פיג'ו 206. לא יודע שום כלום על אודיו ומולטימדיה, אבל מעוניין להוציא סכום מינימאלי ככל שניתן על חלקים איכותיים כדי לשפר את הסאונד ברכב.

אני מניח שאצטרך יחידת ראש טובה; הבנתי שפיוניר נחשבת חברה מצויינת, אבל לא שולל חברות טובות אחרות(עם אפשרויות של aux, usb, mp3 - דווקא CD פחות חשוב לי).

אם אין צורך, אעדיף לא להחליף את הרמקולים המקוריים ברכב, אלא אולי להוסיף חלקים נוספים (בלי בנייה או משהו נרחב מדי). קראתי בפורום בקטנה על קומפוננט וקואקסיאלי - הבנתי שקואקסיאלי זה משהו יותר פשוט - אז אעדיף ללכת על זה.

לא יודע ממש מה הסכומים, אבל אשמח לכמה שפחות - הזמנה מחו"ל או קנייה של יד שנייה הן גם אופצות מבחינתי.

תודה מראש!

נוהג בפיג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2007.

פורסם

סכום מינימאלי זה סכום מינימאלי שבו ניתן לרכוש חלקים טובים.

אני לא אודיופיל מטורף, ובסך הכל רוצה לשפר את חוויית השמיעה. בין אם זה ע"י תוספת של רמקולים אחוריים או שיפור יותר משמעותי.

אשמח אם תשכילו אותי במחירים. אנימוכןלהוציא כסף, אבל לא רוצה להשקיע יותר מדי; בכל זאת, זה פיג'ו 206. 

פורסם

שמע בחור עם פגו 206

הייתה לך פעם בעיה שניסית להפעיל dvd באוטו והוא הביא שגיאה

please stop watch video player?

אני שואל דווקא אותך כי גם לי יש פגו 206

פורסם
שמע בחור עם פגו 206

הייתה לך פעם בעיה שניסית להפעיל dvd באוטו והוא הביא שגיאה

please stop watch video player?

אני שואל דווקא אותך כי גם לי יש פגו 206

אני באמת לא מבין לאן ההודעות פה נגררות. לא, לא היה לי דיוידי ברכב, ולא קיבלתי הודעות כאלה.

בסך הכל רוצה לבצע שיפור, ולמדתי שכדאי להתייעץ לפני. הגעתי למקום מקצועי כדי שלא לעשות טעויות וכדי שסוחרים לא ינסו למכור לי מה שאני לא צריך.

פורסם

כרגע מה קיים אצלך ברכב? (יש ר"ד, אם כן, מהו?)

כמה אתה מעוניין להשקיע, כי אתה יכול להוציא 500 ש"ח, ויכול גם 5000 ש"ח (ויותר).

תגדיר תקציב כמה אתה מוכן להשקיע.

ואז יהיה ניתן לכוון אותך הלאה (למרות שיש בערך מיליון שרשורים כאלו שנפתחים כל יומיים, וחיפוש היה עוזר לך).

בכל אופן, הגדר תקציב, זה שאתה רוצה להשאיר אותו למינימום זה ברור.

פורסם
כרגע מה קיים אצלך ברכב? (יש ר"ד, אם כן, מהו?)

כמה אתה מעוניין להשקיע, כי אתה יכול להוציא 500 ש"ח, ויכול גם 5000 ש"ח (ויותר).

תגדיר תקציב כמה אתה מוכן להשקיע.

ואז יהיה ניתן לכוון אותך הלאה (למרות שיש בערך מיליון שרשורים כאלו שנפתחים כל יומיים, וחיפוש היה עוזר לך).

בכל אופן, הגדר תקציב, זה שאתה רוצה להשאיר אותו למינימום זה ברור.

אוקיי, הייתה לי יחידת ראש של פיוניר, שהחלפתי, לצערי ביחידה של בוס.

אני אאלץ להחליף את הבוס כי הוא גרוע, מסתבר.

כמה אני מוכן להוציא? 1000-1500. כמובן ש1500 כולל יחידת ראש. אני יכו להזמין מח"ל או לרכוש יד 2.

אני בא לפה כי אני באמת הדיוט בתחום, אז אשמח לקבל הצעות לסוג השדרוג ולחלקים טובים. כאמור, לא בא להפוך את הרכב לאולפן הקלטות, לכן לא בהכרח מחפש שדרוגים שיאלצו אותי לפרק את הרכב לגורמים והרכבתו מחדש (אלא אם אין ברירה).

מקווה שסייעתי להבין מה המסגרת שלי.

פורסם

אתה פתוח למוצרים יד שניה?

יחידת הראש לדעתי חייב החלפה,

כמו כן לדעתי עדיף לך זוג קומפוננט 6.5 שאגב יכול להכנס בדלתות בלי בעיה יותר מידי (מניסיון ברכב של חבר).

אם נמתח מעט את התקציב אולי ל2000, בשבילו מוצרים יד שניה תוכל להכניס גם מגבר פשוט וסאב קטן.

לי היה קצת מזל וחיפשתי לחבר מערכת בתקציב של עד 2000 אך בלי יחידת ראש חדשה,

מצאתי סט קומפוננט לא רע ביד 2 בפורום ב-350 ש"ח

מגבר יד שניה גם מהפורום - מציאה מטורפת ב250 ש"ח

וסאב נקנה חדש (dls kw10 שהמחיר שלו עם תיבה יצא 650)

חיווט בסיסי 90 ש"ח

את ההתקנה אני ביצעתי, ויצא לו אחלה שבעולם והיה מבסוט עד הגג

פורסם
אתה פתוח למוצרים יד שניה?

יחידת הראש לדעתי חייב החלפה,

כמו כן לדעתי עדיף לך זוג קומפוננט 6.5 שאגב יכול להכנס בדלתות בלי בעיה יותר מידי (מניסיון ברכב של חבר).

אם נמתח מעט את התקציב אולי ל2000, בשבילו מוצרים יד שניה תוכל להכניס גם מגבר פשוט וסאב קטן.

לי היה קצת מזל וחיפשתי לחבר מערכת בתקציב של עד 2000 אך בלי י!חידתראש חדשה,

מצאתי סט קומפוננט לא רע ביד 2 בפורום ב-350 ש"ח

מגבר יד שניה גם מהפורום - מציאה מטורפת ב250 ש"ח

וסאב נקנה חדש (dls kw10 שהמחיר שלו עם תיבה יצא 650)

חיווט בסיסי 90 ש"ח

את ההתקנה אני ביצעתי, ויצא לו אחלה שבעולם והיה מבסוט עד הגג

תשמע, אם תוכל לסייע לי, אני אודה לך מאוד. אני לא בקיא בחלקים ודכמים. אשמח לנרכיב מערכת כזאת, אם אפשר במחיר נמוך יותר, גם במידה ואתפשר ואוריד חלק.

לגבי המגבר והסאב - איפה בדיוק מתקינים אותם? מה זה דורש?

פורסם

טוב, עוד כמה שאלות שעלו מהתעמקות בנושא:

1. האם הגודל המקורי של הרמקולים ל-206 הוא 5.25? הבנתי שאפשר להכניס 6.5, אבל לא בהכרח יתאים בול.

2. אם אני מוותר על סאב וופר ורוכש קומפוננט איכותי, כמו מורל דוטק אוביישן ומוסיף מגבר - זה עדיין יכול לעשות

עבודה טובה? (נניח שבעתיד אוסיף סאב).

3. ואם אני בכל זאת מחליט ללכת על הכל - מגבר וסאב וופר - איזה קומפוננט מומלץ לי בתקציב די נמוך? היות שכבר

חרגתי בהרבה מהתקציב שחשבתי להזרים לדבר הזה, אני לא רוצה לגמרי להשתגע (וזה כמובן לא כולל מחיר התקנה

ויחידת ראש חדשה שאאלץ לרכוש).

פורסם

לפי מה שאתה מבקש, אם אתה הולך להישאר עם האוטו יחסית לעוד זמן ארוך, הייתי ממליץ לך לבנות את המערכת בחלקים.

בנוסף נכנס העיקרון של כמה באמת אתה מוכן להשקיע וכמה זה בכלל חשוב לך.

בהשקעה הכי מינימלית ובבת אחת, הייתי ממליץ לך לקנות איזה רדיו של פיוניר מסדרה 2 או 3, וזוג 6/9 לאחור.

אם אתה מתכנן להישאר עם הרכב ויש לך זמן, קודם כל הייתי קונה רדיו יחסית טוב (פיוניר סדרה 7/קלריון/אלפיין או משהו דומה לאלו. ביד 2 אפשר למצוא כאלה באיזור ה600 ש"ח פלוס מינוס).

מגבר 4 ערוצים אמין ויחסית איכותי, שגם בפורום יד 2 תוכל למצוא כאלה לא רעים בכלל בעלות של באיזור ה700 ש"ח.

סט קומפוננט אפשר גם לקנות משומש וגם חדש, לדעתי פה זה תלוי בעלות הסט וכמה חשוב לך שהוא יהיה חדש.

בסוף תמיד תמיד תוכל לרכוש ולחבר סאב, אחרי בסופו של דבר אמורים להיות לך 2 ערוצים פנויים לטובתו.

זו הדרך שאני בגדול הייתי עושה.

שוב, זה תלוי בכמה המערכת שלך ברכב חשובה לך.

פורסם

במידה וכל החלקים ייקנו משומשים תוכל להביא מגבר קומפוננט חיווט והתקנה, סאב לדעתי זה חובה, לא חייב אחד שיפציץ וכל האזור ישמע שיש לל סאב, ואם רצית חוויה מהמערכת ברכב חייב סאב.

מה שכן אין שום חובה חקנות הכל במכה אחת, תתחיל בhu מגבר וקומפוננט, אם המוצרים יירכשו משומשים תוכל לעמוד בתקציב (בקושי), ואם יש לך ידיים לעבוד לבד, תוכל לחסוך קצת ולהתקין לבד.

זה אמנם נשמע קצת יקר, אבל התוצאה שווה כל שקל!

SCANSPEAK

פורסם

טוב, מהתייעצות עם אנשים, בעיקר עם trip_88 שסייע לי מאוד - אני מתחיל לקבל כיוון.

ראשית במאמר מוסגר: יש לי עוד כשבוע מבחן ואני אהיה קצת עמוס בפרק הזמן הזה אז לא אוכל להמשיך להתקדם בעניין בימים הקרובים. אחרי המבחן, אחזור לפה בכוחות מחודשים ומקווה לסיים עם לבטים ולבצע את התוכנית.

ככה: אני מתכון להישאר עם הרכב בשלוש-ארבע השנים הקרובות - זה מספיק כדי ליצור מערכת "כבדה"? אני מניח שלשאלה יש תשובות אינדיבידואליות.

בכל אופן, טריפ המליץ לי על החלקים האלה, ואשמח לחוות דעת (מזכיר שכיוונתי בהתחלה למשהו קטן ואיכשהו העסקה התנפחה לה, אז לא מחפש הכי הכי, אלא דברים סבירים).

מגבר: Rockford R3004

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=746534

אני לא שולל יד 2 (מגבר כזה בסכום נמוך יותר או מגבר יותר טוב עד סכום כזה, גג; למען האמת, לא הכי מתלהב מהרעיון של יד 2 אבל לא שולל לגמרי).

סאב וופר: DLS סאבוופר "10 דגם KW-10

להמלצת טריפ אין לי צורך הכרחי ב-12" בפיג'ו. אני מקבל את זה. אפשר להשיג גם תיבה בעוד 200 ש"ח.

(כאמור, אם יש השגות לגבי הסאב, אשמח לשמוע, אבל לא מחפש להעלות את התקציב כי כבר חרגתי המון מהמחשבה הראשונית).

_______

יחידת ראש: pioneer DEH2450UB

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=814333

ההמלצה של טריפ הייתה זו כי אני בסך הכל מחפש משהו טוב אבל לא מטורף. אם יש בתקציב הזה טובים יותר, כמובן שאשמח לשמוע הצעות. אולי זה ייראה טיפשי, אבל דווקא יחידת ראש אני מעדיף לרכוש חדש כי זה הפנים של המערכת, מה שהעין רואה, ואם יד 2 נראה קצת שחוק, מלוכלך, מיושן, זה קצת עושה טעם רע בפה (אבל שוב, לא שולל - אני מניח שאפשר למצוא כאלה המצב מצויין).

_______

קומפוננט (השאלה אם 6.5 או 5.25 - לא רוצה בעיות עם המקום ב-206).

טריפ המליץ לי ללכת על JBL אבל שמעתי דברים מאוד טובים על tempo 6 של morel; ומה לגבי ה-tempo 5? הם אמנם קטנים יותר, אבל מתאימים בדיוק לדלתות הרכב שלי, לא? למישהו יש ניסיון איתם?

_______

זהו, בסך הכל אם אוכל לקצץ בסכום הזה ע"י קנייה של כמה חלקים מיד שניה, או שינוי החלקים עצמם, זה יהיה מאוד נחמד. אני לוקח בחשבון עוד כ-700 ש"ח התקנה, אבל אני עדיין רחוק מהשלב הזה כדי לברר על מקומות (והבנתי שזה לא המקום לשאול).

מקווה שתמשיכו לסייע לי כפי שעשיתם עד כה. באמת הארתם עיניי. מודה שוב ל-trip_88 שבאמת עזר לי להבין מי נגד מי. כמו גם שהציע לי אפילו להגיע אליו כדי לשמוע סוגי מערכות. זה לא מובן מאליו ואני מודה לו על כך.

הוא כמובן כתב דברים בערבון מוגבל וטען שתמיד יהיו מי שיחלקו על דבריו. בכל אופן, המליץ לי להאזין למערכות, אבל מודה שאני לא יודע איפה יהיה לי הזמן והמקום ללכת ולהאזין לכל מערכת ולכל קומפוננט כדי להחליט למה אני מתחבר. כפי שכתבתי לו, אני מאזין לכל סוגי המוזיקה, מפופ, רוק, טראנסים, מזרחית - הכל הכל. מחפש אם זה אפשרי את הרמקולים הכי נייטרליים ונפוצים.

תודה מרבה לאלה שעזרו וכבר תודה מראש לעוזרים העתידיים.

פורסם

בקשר לשמיעה של מערכות עובדות ברכבים, זה הדבר הכי טוב שתוכל לעשות לעצמך. תוכל להאזין לסוגי רמקולים שונים ולהחליט מה הכיוון שלך, תוכל להקשיב לסאבוופרים ולהחליט כמה הוא הכרחי לגביך, אם אתה מחפש באס חזק או כזה שישלים את הנמוכים.

לדעתי אין מנוס מלקנות מוצרים יד שניה (במיוחד מחברים פורום, שלרוב יודעים מה עושים עם הרכיבים). אם אתה רואה שהמוצר עובד ואין משהו מוזר יותר מידי, רוב הסיכויים שהוא בסדר.

רוב הסיכויים שתוכל להכניס וופר 6.5 אינטש לדלת של הפיז'ו. אני אישית התקנתי מורל טמפו בדלת הזו.

המגבר שהצעת לדעתי לא רע בכלל למגבר בסיסי וראשוני, הוא עושה את העבודה.

הסאבוופר גם לא רע בכלל, כניראה שיעבוד טוב בשידוך למגבר.

סט קומפוננט כמו שהבנת עדיף לשמוע כדי להתחבר לצליל. דווקא פה הייתי מציע לך ללכת על חדש.

בקשר לHU, אם תוכל לרכוש ראש מסדרה 3 או אפילו 5, זה יהיה עדיף. ה3 קצת יותר מתקדם מסדרה 2, וסדרה 5 בכלל כוללת פיצרים שמוסיפים המון, תצוגה הרבה יותר מתקדמת ובכללי יותר מתקדם. פה גם יש כמה אפשרויות שלא צריך לשלול.

בהצלחה מבחן, ובהמשך בניית המערכת. :-P

פורסם

בזוזית - מה שלומך? אתה צודק, אין ספק בסדרה 3 או 5 הוא יקבל יותר פיצ'רים, עם זאת, עקב התקציב הנמוך,

בחירה של HU יותר "פשוט" תיהיה עדיפה יותר כדי להשאיר יותר מקום לסט קידמי טוב,

את הKW 10 אני אישית שמעתי בפז'ו 206 של חבר, ביחד עם מגבר שאפילו פחות טוב מהרוקפורד,

וברכב שהוא יחסית קטן, אין צורך בסאב 12" חזק, ד"א גם אצלי יש סאב 10" והוא בהחלט מספק אותי,

שוב, כמו כל דבר באודיו הכל עניין של טעם, מה שתתחבר אליו יותר.

פותח השרשור, המלצה לסט קידמי (קומפוננט) היא לא דבר פשוט כי כמו שכבר אמרתי לחברות שונות יש אופי צליל שונה,

וכך עדיף שתשמע לפני הקניה, בהרבה מקומות שמוכרים ציוד אודיו יש אפשרות לשמוע את הסטים כשהם על סטנדים כאלה,

למשל באוטו דיפו (למרות שהמבחר שם לא להיט) וגם איך שהם ישמעו בתיבה שהם עומדים בה, ואיך שהם ישמעו ברכב

זה קצת שונה, אבל פחות או יותר יהיה לך כיוון.

• תוכן חדש...