Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש (לזוג) עד 120K, האם כדאי לשקול היברידי?

stas12
שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום.

כבר פתחתי אשכול לפני כשבועיים, אבל מאז השתנו קצת התקציב והרצונות.

אנחנו זוג (נכון לעכשיו, מאמין שתהיה התרחבות בקרוב ולכן יש לשקול גם זאת), מחפשים רכב שיעשה 15 ק"מ ביום בעירוני ועוד כ 120 ק"מ פעמיים בשבוע בין-עירוני (עם פקקים מידי פעם, במישור בלי עליות/ירידות). הרכב יהיה למספר שנים טובות (מאמין שלפחות 6-7 שנים).

הדרישות הן:

1. חייב להיות אוטומט. לא משנה אם רובוטי או לא, אבל שיהיה גיר יחסית אמין (ולא כמו ב DSG שצריך להחליף מצמד אחרי שנתיים נסיעה בעיר).

2. חסכוני בדלק.

3. טיפולים זולים.

4. מחיר ביטוחים לא משנה כי זה משולם בעבודה.

5. שיהיה מרווח - לא סגנון של פיקנטו וכדומה. לפחות בגודל של יאריס/גאז'.

6. בעל ביצועים טובים עד כמה שאפשר ביחס לתקציב, שבנסיעות בין-עירוניות לא תצעק כל הדרך.

7. מחיר עד 120K, עדיפות לפחות.

בגדול חשבנו על כיוון של יאריס/גאז היברידית. השאלה העיקרית זה האם החסכון בדלק שווה את התוספת הכספית שהרכב עולה?

כמובן, חשבנו גם על רכבי VAG, אבל שם הגיר לא כלכך אמין ובעיר די לא נוח, וגם הטיפולים לא כלכך זולים.

נשמח לשמוע את חוות דעתכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ג'אז ויאריס הן בהחלט אופציות טובות, אם כי אני ממש לא בטוח שהנסועה שלכם מצדיקה את הפרמיה שתצטרכו לשלם על הגרסאות ההיברידיות. אתם יכולים לבדוק גם את ה-i20 המחודשת ואת הסוויפט, גם הן יכולות להתאים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוסע בפריוס מזה שלוש שנים - תענוג בחשבון הדלק אוטו מאוד מרווח וכמובן אמין

פריוס חדשה יקרה אך כיום יש אופציות זולות יותר מבית טויוטה - מה שלא היה אז

גם הונדה בסדר אבל רק הטויוטה היברדי מלא - אצל ההונדה זה מנוע עזר

ב 120 אלף אתה מביא יאריס חדשה ומאובזרת ונשאר עם קצת עודף :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד רכב שיוכל להתאים לכם מאוד הוא השברולט סוניק החדשה.

הרכב עבר מתיחת פנים ומגיע בגרסאות סדאן ו-HB בעלות מנוע 1.6 ל' (116 כ"ס).

האבזור כולל: מערכת בקרת שיוט, פנסי ערפל קדמיים, חיישני חנייה אחוריים וחישוקי אלומיניום.

לכל אלה מצטרפים חלון גג, מערכת MY LINK

בדגם 2013 של הסוניק הותקנה תיבת 6 הילוכים חדשה אשר מורידה את פליטת המזהמים (ירידה מקבוצה 7 לקבוצה 4 בדרגות המיסוי הירוק) ותשפר את צריכת הדלק (10 אחוז בהשוואה לדגם 2012).

מחירים:

סוניק HB 99,900 ₪

סוניק סדאן 103,900 ₪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.

השאלה העיקרית היא האם תוספת של 20000 ש"ח היא כדאית בשביל אוטו היברידי? כי בערך ב 95000-97000 אני יכול לקנות קיה פורטה EX חדשה (מחברת ליסינג) והיא מתאימה בדיוק לדרישות. אולי לא כלכך חסכונית כמו ההיברידי אבל עדין לא נראה לי ש 20000 ש"ח תוספת עבור היברדי יחזור אלי בדמות חסכון בדלק בסכום זהה.

מה אתם חושבים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעומת משפחתית רגילה שצורכת 1:10 אני חוסך כ40% בחשבון הדלק (אני צורך 1:17 בתנאים קשים בפריוס) אם נוסעים 1500 ק"מ בחודש 18000 בשנה החסכון הינו 5000 לשנה אחרי 6 שנים אסגור את הפער במחירים בעת הקניה וישאר בידי רכב בשווי גבוה יותר כמוכן אם אמשיך להחזיק את הרכב הרווח רק יגדל בנוסף הרכב יותר מרווח

הבעיה היחידה זה ההון הראשוני

בהצלחה

:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחשב בדברים הבאים:

- החסכון ברכב היברידי מתבטא בעיקר בנסיעה עירונית. כלומר בכבישים בין עירוניים אין לו יתרון משמעותי, אם בכלל.

- כמה זמן יעבור עד שהרכב ההברידי יצדיק את הפער של 20,000 ש"ח (לפחות)?

- יאריס/ג'אז קטנות יותר מהפורטה. אוריס היבריד היא בגודל של הפורטה, אך שם הפער כבר עומד על 30,000 ש"ח.

לדעתי, כדאי לך לשקול רנו פלואנס דיזל.

נ.ב. מדוע חייב אוטומט?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם.

השאלה העיקרית היא האם תוספת של 20000 ש"ח היא כדאית בשביל אוטו היברידי? כי בערך ב 95000-97000 אני יכול לקנות קיה פורטה EX חדשה (מחברת ליסינג) והיא מתאימה בדיוק לדרישות. אולי לא כלכך חסכונית כמו ההיברידי אבל עדין לא נראה לי ש 20000 ש"ח תוספת עבור היברדי יחזור אלי בדמות חסכון בדלק בסכום זהה.

מה אתם חושבים?

רק הערה קטנה:

ב-95 אלף ש"ח אתה לא קונה פורטה חדשה אלא פורטה משומשת מליסינג עם 0 קילומטרים מהדגם הישן. הדגם החדש יגיע ארצה רק בחודש הבא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^

מצד שני, מכיוון שהוא מתכנן להחזיק ברכב תקופה ארוכה, עצם הרישום של יד נוספת בגלל הליסינג לא ישפיע משמעותית על מחיר הרכב כעבור 6-7 שנים. בנוגע להחלפת דגם, האין מדובר על מתיחת פנים?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כתבתי שאני חושב שזה דיל רע, בכלל לא. פורטה ב-95 אלף ש"ח יכול להיות במקרים מסוימים אחלה די לדעתי אבל צריך לדעת מה קונים ובמקרה הזה אתה לא קונה פורטה חדשה אלא פורטה שממש בקרוב תהפוך לפורטה הישנה.

הדגם החדש הוא הרבה יותר ממתיחת פנים, ראה כאן: קיה פורטה החדשה. רכב יותר גדול, מרווח, מנוע אחר, עיצוב אחר לגמרי. גם המחיר כמובן יהיה אחר ואני לא מאמין שהדגם החדש יימכר בשנה-שנתיים הקרובות במחיר כזה אלא יותר לכיוון ה-110 אלף ש"ח אחרי הנחת ליסינג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...