Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המקצוע ניהול תיקי השקעות, מאוד קורץ לי ואני מתכוון ללכת בכיוונו.

עוד כחודשיים, אני ממשיך שנה שלישית בלימודי תואר ראשון למנע"ס, כך שהתכנון הוא פטור משלושת המבחנים הראשונים.

אני מעוניין לגשת למבחן באתיקה מקצועית (דיני ני"ע ואתיקה מקצועית), אשר ייערך בנובמבר השנה.

קיבלתי המלצה על הספר של עו"ד כנרת רצון פיקובסקי, שנקרא "ייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות". עלות הספר היא 330 ש"ח (!!) והוא מתאים רק למבחן אחד (למקצועית א' ו-ב', הבנתי שהוא כבר לא יתאים).

האם למישהו יש המלצה על ספר אחר?

נ.ב

אני לא מתכוון לעבור קורס, אלא רק לרכוש ספר.

תודה מראש ! :)

פורסם

בזמנו כשעשיתי את הבחינה הזאת גם אני השתמשתי בספר של כנרת רצון ולא לקחתי שום קורס. מצד שני, באותה שנה היה לי במסגרת התואר קורס בדיני ני"ע ואתיקה מקצועית עם מרצה תותח שדי השלים לי את כל פערי הידע שהיו לי.

אין לי את הספר הזה, אבל אם אתה מעוניין לעיין בחומר שלי מהשיעורים, אתה יותר ממוזמן לבוא ולצלם לך עותק. כתב היד שלי קריא וברור ודאגתי לסכם הכל.

חננה אוריגינל :oops:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה רבה על העצה, אבל הבנתי שהספר כולל מאות עמודים וזה הולך להיות סיוט לא קטן, אז אתה רוצה להביא לי עוד חומר לקרוא?!:-P

תודה רבה על הניסיון לעזור, אבל יותר מדי חומר לימודי, נוטה לבלבל אותי לא מעט :(.

עברתי השנה, שני קורסים לא רעים בכלל: ניתוח ני"ע ובחירת תיקי השקעות. מיותר לציין, שהקורסים האלו הם סה"כ מבוא ולא יותר.

תלמיד אחד מהכתה שלי, הגדיל ראש ועבר את הבחינה כבר בתחילת השנה. הוא נעזר בספר ולמד כחודשיים וחצי לפני הבחינה.

אז אני מבין שיש "מונופול" לספר הזה בשוק? :wink:

פורסם

בהחלט מונופול. יתכן שיש ספרי הכנה נוספים לקראת הבחינה הזאת, אלא שהחומר שלה הוא המעודכן והמקיף ביותר.

מי המרצה שלך בשני הקורסים שציינת?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדעתי אין צורך בשום ספר. תקרא את החוק עצמו כמה פעמים וטוב טוב, תעבור על כמה מבחנים לדוגמא

וזהו. זה לא מבחן כל כך קשה, אני עשיתי את זה יומיים לפני המבחן ועברתי, אז אני מניח שגם אתה

תוכל לעבור ככה. קצת הגיון ושכל ישר, יחד עם ידיעת החוק עצמו, ותפתור את רוב השאלות בקלות.

פורסם

אושרי,

רק דבר אחד - אתה פא*ינג רציני ?!

אני מבין שהמבחן הוא סה"כ 15 שאלות ומותר להכשל עד 5, אבל עדיין, הבנתי שהשאלות מתעסקות בדקויות. כשמדובר בדקויות, הגיון ושכל ישר נוטים קצת לפחד, אתה יודע... :)

ללמוד יומיים לפני מבחן כזה ולעבור אותו? אני מניח שיש לי גיבור פורומי חדש :).

איפה ניתן למצוא מבחנים לדוגמא?

בהחלט מונופול. יתכן שיש ספרי הכנה נוספים לקראת הבחינה הזאת, אלא שהחומר שלה הוא המעודכן והמקיף ביותר.

מי המרצה שלך בשני הקורסים שציינת?

שמות בה"פ.

כמה זמן פינית בשביל לקרוא את הספר? אני מאלו שחייבים לתכנן לוחות זמנים, כי אחרת אני בצרות.

פורסם

למה לפחד? מה כבר שואלים שם? שאלות שיש הגיון מאחוריהן, ולא נראה לי שכל אדם עם שכל קצת

מעל הממוצע יתקשה לענות עליהן. בגלל זה אני מציע לעבור וללמוד את החוק עצמו כמו שצריך,

ולעבור על מבחנים לדוגמא, כי זה ממחיש לך מה שואלים ומה ההגיון מאחוריהן. איפה משיגים?

בזמנו לקחתי ממישהי שהיה לה כל דבר אפשרי שקשור למבחן הזה, חוץ מהעתק של החוק עצמו, ולכן לדעתי

היא לא עברה את המבחן... אני אנסה לברר אולי למישהו מהחברים יש.

פורסם

אני לא מפחד משאלות הגיוניות, אבל שונא דקויות :).

מעניין אם קיים ספר מבחנים כלשהו, אשר יש בו מבחנים רלוונטים לדוגמא. בכל מקרה, אחרי שנתיים במכללה, אני אפנה לספרנית פעם ראשונה, בשבוע הבא ואנסה את מזלי.

אומנם 330 ש"ח זה לא צחוק (אני עדיין לא תופס שזה המחיר לספר) ובנוסף דמי הרשמה של מאות שקלים, זה לא מעט כסף, אבל אני עדיין מתכוון לרכוש ספר, שקרוב לוודאי, יכיל גם מבחנים לדוגמא.

פורסם

להגיע לעיקר בספר של 450 עמודים? :(

הבעיה הכי גדולה היא שזה ספר של הספרייה ולכן כל שבוע, ייתכן מצב שאצטרך להחזיר אותו לספרייה.

האמת שרפרפתי וזה נראה די מעניין, אבל אני ממש לא בן אדם של ספרים.

נ.ב

דמי הרשמה לבחינה הינם לא פחות מ-458 ש"ח. במילה אחת? WOW.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון

עברתי את הבחינה! הקלה קטנה לפתיחת השבוע הקרוב.

לצערי, אני לא מצליח למצוא עבודה באחד מבתי השקעות, אפילו לא בתפקיד זוטר, כמו נציג טלמיטינג או נציג שירות לקוחות, ע"מ להוכיח את עצמי ולהתקדם הלאה.

בינתיים, אני ממשיך לשלוח קורות חיים למודעות שונות. מי יודע? אולי הפעם זה יתפוס...

פורסם

בתור מישהו שמתממשק עם התעשיה הזאת לא מעט - אתה לא מפסיד הרבה.

:wink:

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
  • תוכן חדש...