Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dorki אתה באמת חושב שחברה בסדר גודל של הוט לא יודעת לחשב את הרווח שלה אחרי כול התשלומים לחברות המארחות? , אני בטוח שיש שם מספיק יועצים שחישבו את הכול לפני שהחברה עשתה צעד כזה.

אודי A4

דימה.

פורסם
לשם שינוי יש פוליטיקאי שעושה משהו בשביל הציבור, תפרגן קצת.

אני לא בקיא בעניינים של תיק הרווחה, אבל מי יודע מה כחלון מתכנן לעשות בנושא זה בעתיד.

דרך אגב, אני עדיין לא מבין איך לא מביאים לארץ את Sky, כשאני באירופה אני רואה את הממירים שלהם בכל מקום, יהיה אפשר לראות ספורט כמו שצריך.

לגבי ערוץ SKY, כדי לקלוט אותם צריך לשלם להם כסף. בעבר חברת יס כללה את אחד הערוצים שלהם בחבילה אבל התשלום ל-SKY היה יחסית גבוה ולא משתלם.

לדעתי משה כחלון הוא בדיוק ההוכחה לכך שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.

את תוצאות כוונותיו הטובות של כחלון תראו בחשבונות הסלולר הקרובים, אבל גם בתדפיסי יתרות החיסכון לפנסיה, אם למישהו נדמה שהסערה שכחלון יצר לא תגרום לו להרטב עד לשד עצמותיו - כדאי שיחשוב שוב, בחודשים הקרובים תגלו חיסכון בכפיות בחשבון הסלולר ובזבוז בדליים ביתרות הפנסיה, בקופות הגמל ובקרנות ההשתלמות.

משה כחלון הוא האיש שבמו ידיו יגדע כל אפשרות לתחרות בשוק התקשורת הישראלי, נכון - היום נראה הכל זוהר אבל בואו נראה מה יקרה בעתיד הקצת פחות קרוב:

רמי לוי כבר מתחיל להשמיע קולות של כניעה ודורש מהחברה המארחת (פלאפון) להפחית לו תעריפים, כיוון שכך הוא לא יכול להתחרות.

הרובין-הודים הנוכחים גולן והוט, הם עדיין יותר מפעילים וירטואלים ופחות מפעילים אמיתיים כיוון שיש להם עוד שנים רבות עד שישלימו את פריסת התשתית כך שיכסו את כל הארץ, עד אז הם קונים את זמן האוויר להשלמת שיחה מפלאפון וסלקום.

אבל יש בעיה, השלמת השיחה ניקנת במחיר של כ- 5 אג' לדקה והלקוח קונה מנוי ללא הגבלה במחיר ידוע, גולן תתחיל בקרוב מאוד לדמם מזומנים.

הוט תחזיק יותר זמן מעמד בזכות ההכנסות מהכבלים.

זה מביא אותנו בקלות לתרחיש הבא: גולן והוט לא מצליחים להגיע לרווחיות נאותה ובשל כך אין להם כדאיות להשקיע את המיליארדים הדרושים בפריסת תשתית (הערבויות שהפקידו במשהת"ק יחולטו או לא, זו איננה הנקודה).

כשאין רווחיות - אין השקעות.

השלב הבא יהיה קריסה או מיזוג של חברות, עד לחזרה לשלוש חברות בענף ועלייה הדרגתית אך עקבית במחיר.

בענף הטלוויזיה הרב ערוצית צפוי תסריט דומה.

לסיכום - לדעתי כחלון הפופוליסט הפזיז הוא זה שיקבור סופית את הסיכוי לתחרות בענף התקשורת, זה יקח שנה אולי קצת יותר - אבל זה יגיע אלינו.

דורקי לדעתי אתה נביא זעם ולאו דווקא צודק בהכל. גולן טלקום והוט התחילו כבר לפרוס את הרשתות הסלולריות שלהם ובמקומות שזה חשוב (מרכז הארץ) העבודה תסתיים יחסית מהר.

באירופה היקרה חבילה של 600 דקות, 1000 סמסים ושני ג'יגה (שזה למעשה חבילה בלתי מוגבלת עבור רוב הלקוחות) עולה 100 ש"ח לחודש.

ודבר אחרון, אנליסטים שלא חזו את הירידה הזמנית ברווחיות שלושת הגדולות צריכים להחזיר את המפתחות ולהתפטר. מצד שני אני מאמין שחברות הסלולר ימצאו מודלים נוספים להכנסות. (למשל פרסומות, טלוויזיה סלולרית ועוד דברים שיצוצו בהמשך).

ואם גולן משלמים היום 5 אג' לדקה לסלקום, אז לקוח שמדבר 500 דקות בחודש הוא רווחי בשבילם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

Arilou אני התכוונתי לצלחת לוויין של Sky, לא רק לערוץ אחד.

ברוב החופשות שלי באירופה ראיתי עד כמה זה פופולרי, במיוחד בפאבים בגלל שיש להם לפחות 3 ערוצי ספורט כולל HD.

פורסם
dorki אתה באמת חושב שחברה בסדר גודל של הוט לא יודעת לחשב את הרווח שלה אחרי כול התשלומים לחברות המארחות? , אני בטוח שיש שם מספיק יועצים שחישבו את הכול לפני שהחברה עשתה צעד כזה.

אם תבחן את הדברים לעומק, תגלה שהוט נאלצו להגיב למחיר של גולן (שפירסם שעה לפניהם) ולכן הם ירדו אל מתחת למחיר שאליו הם כיוונו בתכניות העסקיות שלהם, הם רצו לצאת ב- 100 ש"ח + ונאלצו להסתפק ב- 89.

דורקי לדעתי אתה נביא זעם ולאו דווקא צודק בהכל. גולן טלקום והוט התחילו כבר לפרוס את הרשתות הסלולריות שלהם ובמקומות שזה חשוב (מרכז הארץ) העבודה תסתיים יחסית מהר.

באירופה היקרה חבילה של 600 דקות, 1000 סמסים ושני ג'יגה (שזה למעשה חבילה בלתי מוגבלת עבור רוב הלקוחות) עולה 100 ש"ח לחודש.

אני לא נביא זעם שכן מאז שחרב בית המקדש ניתנה הנבואה לשוטים. יש לי הערכה פסימית ביותר על שצפוי להתרחש, הערכה זו מקורה בהיכרות קרובה מאוד עם שוק התקשורת ועם שוק ההון.

עד שגם אתה תשתכנע, קרא כאן את דעתו של רמי לוי על התחרות.

• תוכן חדש...