Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפרופו כיכרות - למה יש את אבני השפה בכיכרות? משהו הנדסי או סתם ל"יופי" כאקרשטיינים משחירים לאיטם?

אתה מדבר על המעגל הפנימי המרוצף? למיטב הבנתי הוא משמש כשטח ספייר לרכבים ארוכים (משאיות ואוטובוסים) שקשה להם להשלים את המעגיל בכיכרות צפופות, והוא מרוצף כדי שלא יראה כאילו זה חלק מהכביש הרגיל, שישאר פנוי. ייתכן והמחשבה גם היא על שטח מילוט בשעת חירום.

מבחינת החוק הוא חלק מהכביש, מותר לך לעלות עליו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עזוב אותך משיעורי נהיגה, במקום ללמד נהיגה מלמדים איך לעבור טסט. הבעיה שבמדינה שלנו, עם כל המנייאקים שיש פה, אני נאלץ לנהוג כמו ישראלי מצוי (למרות שברוחי הייתי שמח לנהוג כמו אירופאי משוויץ או גרמניה, רגוע, בכיף), אין לי ברירה, אני לא אשרוד על הכביש אחרת.

אני רק מנסה להאיץ רגוע, כדי לחסוך קצת בדלק (מישהו אמר 8₪ לליטר?), נצמדים לי לתחת (ולא שאני בנתיב השמאלי ומפריע, אני בנתיב שאני לא מפריע!), אני מאותת לעבור נתיב, חוסמים אותי ולא נותנים לעבור, זה גועל נפש מה שהולך פה מבחינת תרבות מוטורית, שאין כאן.

לכל הנצמדים אני מאחל שיהיה לפניהם למד או רכב ידני שמתדרדר ויתדרדר להם על הרכב פעם אחת, ישאיר להם איזה סימן יפה, שלא יצמדו יותר.

מורי הנהיגה משתדלים, גם אם הם לא תמיד מצליחים. מה לעשות שזה קשה לבנות נהג מאפס, ועוד כאשר התלמיד וההורים המשלמים שלו רוצים את הרשיון ביד במוקדם ולא במאוחר. לצערי, מורים רבים לא מקפידים גם על כך ומטעים את התלמידים שלהם, אבל לא כולם כך.

אם המסקנה שלך היא שאתה צריך להתנהג "כמו ישראלי מצוי" בכביש, אז משהו בלימוד העצמי שלך לא היה טוב. הדרך הנכונה היא כמובן לא לתת יד חופשית לנדחפים למיניהם, אבל מצד שני לא להתנהג כמוהם בעצמך. דווקא אם תנסה להיות אדיב ותרבותי ותעדיף את טובת הכלל - בסוף גם אתה תרוויח, כי גם אתה חלק מהכלל.

"היצמדות לתחת" היא בעיה שהיא הרבה מעבר לנושא התרבותי. זוהי קודם כל בעיה בטיחותית מובהקת, וכך ראוי להתייחס אליה. אבל השאלה שלי היא: האם אתה עושה בדק בית לפני שאתה מבקר? מתי בפעם האחרונה מדדת (בשניות) את הרווח בינך לבין הרכב ממולך? מנסיון אני אומר לך שאם תתחיל למדוד, סביר מאוד שתגלה שגם אתה לא בסדר, ואם אתה לא שומר מרחק בטיחותי מלא - אתה באותה מידה יכול לשבת לנהג ממול על הזנב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...