Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוזוקי יורוסויפט, שנת 1999. לפני כשנה עשיתי לו טיפול גדול של החלפת פלגים, מסננים וכל מ שצריך בטיפול קומפלט. השנה אני עושה לו טיפול קטן- התקשרתי למוסך וטיפול קטן עולה 200 שקלים (רק החלפת שמנים) ואילו טיפול קומפלט עולה 330 שקלים.

האם עדיף לי לעשות את הטיפול קומפלט ואז שנה הבאה לעשות את הטיפול הקטן כי סה"כ מדובר במבצע די משתלם ובהבדל ממש קטן בין החלפת שמנים לטיפול קומפלט- מה דעתכם?

פורסם

כמה קילומטרים עבר האוטו בשנה האחרונה?

מה כולל אותו טיפול "קומפלט", חוץ מהחלפת שמן מנוע + מסנן ופלגים?

פורסם

הפילטר שלך ברכב הוא עגול כמו פיצה בלי גומיה , הוא אמור לעלות כ30 שקלים

פילטר שמן 15 שח'

סט פלגים בסביבות ה50 שח'

ושמן מנוע 10W40 הכי בריא למנועים כאלה אמור לעלות בסביבות ה75 שח' לגלון של 5 ליטר

ועבודה ממוצע אצל מוסך זה 100-150

זה ניקרא טיפול 10K

Dodge Dart באמצע השיפוץ

Dodge aspen בתחילת שיפוץ

פורסם

אני בקושי נוסעת- אולי הוא עשה 3000 קילומטרים, לדעתי פחות.

המוסכניק אמר לי טיפול קומפלט- אני לא יודעת בדיוק למה הכוונה- אני מניחה שהוא התכוון לטיפול 10,000.

מה שחשוב לי שהוא יבדוק גם ברקסים שאני מניחה שגם זה כלול בטיפול קומלפט של 10,000?

פורסם

אם האוטו עבר רק 3000 קילומטרים מאז הטיפול האחרון, אין צורך להחליף שוב פלגים, וגם לא פילטר אוויר.

צריך להחליף שמן ופילטר שמן מנוע, ולבצע בדיקת בלמים (אכן אמורה להיות כלולה בטיפול).

אגב, אם רצועת תיזמון (טיימינג), נוזל תיבת הילוכים אוטמטית ונוזל קירור לא הוחלפו מספר שנים, רצוי להחליפם בהקדם.

פורסם
אם האוטו עבר רק 3000 קילומטרים מאז הטיפול האחרון, אין צורך להחליף שוב פלגים, וגם לא פילטר אוויר.

צריך להחליף שמן ופילטר שמן מנוע, ולבצע בדיקת בלמים (אכן אמורה להיות כלולה בטיפול).

אגב, אם רצועת תיזמון (טיימינג), נוזל תיבת הילוכים אוטמטית ונוזל קירור לא הוחלפו מספר שנים, רצוי להחליפם בהקדם.

זה העניין- שההצעה היא טיפול קומפלט ב-330 שקלים- שאני מניחה שזה יכלול גם בלמים וגם החלפת תיבת הילוכים אוטומטית- לכן נראה לי שעדיף לי כבר לעשות טיפול גדול ואז לחכות שנתיים לטיפול הגדול הבא...

פורסם

טיפול ב 330 שקל לא כולל החלפת נוזל תיבת הילוכים.

המקסימום שהוא כולל זה החלפת שמן מנוע, פילטר שמן ואוויר ומצתים. אולי גם פילטר דלק, בספק.

אין צורך להחליף מצתים, אם הוחלפו לפני 3000 קילומטר, כנ"ל פילטר אוויר ודלק.

אגב, לגבי בלמים, אם נדרש להחליף-כמובן בתשלום נפרד.

פורסם

אם הרכב כמעט ולא נסע, והשמן נראה לי די נקי, בהיר כזה- האם אי אפשר לדחות את החלפת השמן נניח בחצי שנה? כל כמה זמן צריך להחליף מסנן דלק בסוזוקי יורוסויפט?

פורסם

שמן מחליפים כל שנה, גם אם הרכב לא זז בכלל. השמן מתחמצן ומאבד מאיכותו גם אם לא נוסעים עם הרכב.

זה תקף במיוחד לשמנים מינרליים זולים יחסית.

לגבי פילטר דלק-לא זוכר את הנתון המדוייק, אבדוק יותר מאוחר.

לדעתי בכל טיפול שלישי או רביעי.

• תוכן חדש...